Η διαφωνία μου ήταν σε αυτό που είπες ότι κάποιοι πληρώνουν για κάποιους άλλους. Και λέω ότι μέσω φορολογίας και αυτοί που δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση θα συνεισφέρουν. Δε λέω κάτι φοβερό.
Αν "άλλοι" δεν πληρώνουν για "άλλους", τότε γιατί να είναι δωρεάν και να πληρώνεται από το κράτος και άρα από την φορολογία?
Αν εγώ πληρώνω 10 ευρώ φόρους και χρησιμοποιώ δημόσιες συγκοινωνίες που κοστίζουν επίσης 10 ευρώ, γιατί να πρέπει εγώ να δίνω τα λεφτά στο κράτος και αυτό να τα δίνει στον οργανισμό συγκοινωνιών? Γιατί να μην πληρώνω απλά εισητήριο 10 ευρώ και να ξέρω πού πάνε τα λεφτά μου?
Το όλο concept με την ύπαρξη της φορολογίας είναι να συλλέγονται κεντρικά κάποια χρήματα και να αποφασίζεται μετά πώς αυτά θα διανεμηθούν, πιο λαϊκά εκφρασμένο είναι γνωστό και ως "αναδιανομή του πλούτου". Εγώ πληρώνω 10 ευρώ, εσύ 8, ο γιάννης είναι φραγκάτος και πληρώνει 15. Όλα αυτά μαζί μπαίνουν σε ένα πορτοφόλι και κάποιος τέταρτος αποφασίζει να τα δώσει για την λειτουργία κάποιας δημόσιας συγκοινωνίας. Εγώ και εσύ χρησιμοποιούμε το αστικό, το οποίο κοστίζει 43 ευρώ, εγώ έχοντας πληρώσει 10 και εσύ 8 ευρώ, ενώ ο γιάννης (ο φραγκάτος) χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του, παρόλο που πληρώνει τα περισσότερα για να λειτουργεί το αστικό. Άρα, άλλος πληρώνει και άλλος επωφελείται....
Γενικώς, οτιδήποτε παρέχεται "δωρεάν" από το κράτος, από κάπου πληρώνεται, καθώς το κράτος δεν έχει κάνα λεφτόδεντρο φυτεμένο στο υπόγειο του Μαξίμου... Η λογική πίσω από την υποστήριξη της παροχής αυτών των "δωρεάν" υπηρεσιών είναι ότι αν η φορολογία που πληρώνω ΕΓΩ είναι χαμηλότερη από των ΑΛΛΩΝ, τότε χρησιμοποιώ κάτι το οποίο είναι όντως δωρεάν για εμένα. Εκτός αν κάποιος εξάπτεται να πληρώνει την "δωρεάν" παιδεία, υγεία, ασφάλεια, συγκοινωνία μέσω συλλογικών φόρων και όχι απευθείας, οπότε η συζήτηση γίνεται περισσότερο περί σεξουαλικότητας και φετίχ...