[Αρχείο 2018 - 2022] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Εγώ νομίζω πως γνωρίζει πολύ καλά τι λέει ο κ. Δασκαλάκης.

Αυτό που δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν όσοι υποστηρίζουν τις φοιτητικές παρατάξεις είναι πως η πολιτική στα πανεπιστήμια κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Κάτι άλλο που δεν φαίνεται να κατανοούν οι ίδιοι είναι πως η επιδίωξη του κέρδους έχει, και μπορεί να έχει, πολύ θετικά αποτελέσματα για την εκπαίδευση και την κοινωνία γενικά. Υπάρχουν αρνητικά; Φυσικά υπάρχουν, τα οποια όμως είναι λιγότερα από τα θετικά και σαφώς προτιμότερα από το σημερινό μπάχαλο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, Κλεάνθη, ως μια από τις λιγοστές χώρες που επενδύει τόσο πολύ στην δημόσια εκπαίδευση, που επιτρέπει την πολιτική στα πανεπιστήμια, που διαθέτει νομοθεσία περί πανεπιστημιακού ασύλου και που απαγορεύει τα κερδοσκοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα έπρεπε να είμαστε τουλάχιστον στην πρώτη δεκάδα των χωρών με καλή εκπαίδευση. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Η πολιτική δεν χωρά στα πανεπιστήμια, και σύντομα (εντός μερικών δεκαετιών) τα πανεπιστήμια δεν θα χωρούν στην εκπαίδευση. Η εκπαίδευση και η απόκτηση γνώσης μεταλλάσσεται σε μια ιδιωτική διαδικασία, μια προσωπική πάλη απόκτησης γνώσης μέσω διαδικτυακών πλατφορμών. Τα ιδρύματα θα αλλάξουν σκοπό· θα μετατραπούν σε «επιβεβαιωτή» της γνώσης και όχι πάροχο αυτής. Αυτό είναι το μέλλον, και ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει αυτό με διάφορες ιστοσελίδες οι οποίες παρέχουν άριστα μαθησιακά προγράμματα με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος.

Στο λέω εγώ που είμαι σε παράταξη.
Αν βγάλουμε την τελευταία πρόταση από το Ελληνικό Σύνταγμα του
Άρθρο 16 Παράγραφος 8 η οποία λέει:
"H σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται"
(Ακόμα και όλη την παράγραφο)
Θα έχουμε μια επένδυση βραχυχρόνια.
Δηλαδή θα έρθουν ιδιωτικά πανεπιστήμια τα οποία θα βοηθήσουν στις έρευνες των επιστήμων.
Είμαι υπερ των ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά με 1 όρο.
Δε περνάει τα μαθήματα ο φοιτητής --> έφυγε
Αυτό πρέπει να γίνεται και στα δημόσια πανεπιστήμια.

Θεωρώ ότι αν έρθουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και βοηθήσουν στην έρευνα όλων των επιστημόνων σε χρονικό διάστημα θα γίνουν γνωστά και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.
Έτσι θα έχουμε και άνοιγμα της αγοράς και επενδύσεις και τα λοιπά.
Ευχαριστώ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jj!

Τιμώμενο Μέλος

Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13,487 μηνύματα.
Συμφωνώ με τον Κωστή, εκτός από το κομμάτι για τη σχέση πανεπιστημίου και πολιτικής. Παρατηρώ όχι μόνο σε αυτόν αλλά και σε πολλούς μια ασάφεια εδώ. Διότι όπως ξέρει κι ο Κωστής, η ύπαρξη παρατάξεων δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Όπως επίσης ξέρει, δε μπορούν οι βασικές κατευθύνσεις της έρευνας που εδώ γίνεται κυρίως στα πανεπιστήμια, να χειραγωγείται από οικονομικά συμφέροντα, αλλά από τις πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες, ο Κωστής τα έχει πει αυτά. Και αυτό είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα.
Πηγή παρακαλώ :P Με ένα πρόχειρο search δεν βρήκα κάποια χώρα (της Ευρώπης τουλάχιστον) να έχει κομματικές φοιτητικές παρατάξεις στα Πανεπιστήμια. Φοιτητικούς συλλόγους, ναι, και μάλιστα με εξαιρετικά ενεργή κοινότητα, αλλά παρατάξεις όπως στην Ελλάδα όχι. Στην Ελλάδα ο φοιτητικός σύλλογος, που εκπροσωπεί τους φοιτητές, εμ είναι κομματικοποιημένος, εμ δεν εκπροσωπεί πραγματικά τους φοιτητές (αλλά μία ελίτ κομματόσκυλων...).

Μην λέμε ό,τι θέλουμε. Τα πανεπιστήμιά μας δεν είναι σε καμία περίπτωση ανταγωνιστικά και δεν προάγουν την έρευνα, όχι επειδή είναι δημόσια (αυτό είναι το τελευταίο), αλλά γιατί πριν την προαγωγή της έρευνας είναι επιθυμητή πρώτα η τοποθέτηση καθηγητών με φωτογραφικές διατάξεις, οι οποίοι κατά τα άλλα έχουν βλακώδη ερευνητικά ενδιαφέροντα. Το ίδιο γίνεται και με τους υποτρόφους (διδακτορικούς, μεταδιδακτορικούς), οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα κενά των ελάχιστων μελών ΔΕΠ.

Το πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος που προσφέρει τους τοίχους του για γράψιμο των εκάστοτε συνθημάτων της κάθε παράταξης. Το πανεπιστήμιο είναι για εκείνους που επιθυμούν να σπουδάσουν σε ένα περιβάλλον, όπου η γνώμη τους και τα ενδιαφέροντά τους θα ενισχυθούν. Για εκείνους που θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπάνω τις σπουδές τους, μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν είναι για αυτούς που θεωρούν ότι είναι φυσικό επακόλουθο του σχολείου και δεν τους ενδιαφέρει αν και πότε θα πάρουν το χαρτί, εις βάρος μάλιστα της οικονομικής κατάστασης των γονέων τους.

Ας μην ρίχνουμε τις ευθύνες στο κράτος, το οποίο εισάκουσε τις απαιτήσεις των "λαϊκών στρωμάτων" και των "αγωνιζόμενων φοιτητών", ιδρύοντας έτσι τμήματα στην Άνω Πετεινίτσα για να "έχουν όλοι τη δυνατότητα να σπουδάσουν" και να "έχουν ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας". Είναι πολύ ωραία όπως σας τα λένε οι φίλοι σας, που ίσως να μην έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, αλλά μετά να μην απαιτείτε να προτιμήσει κάποιος εσάς επειδή καθόσασταν στα παραταξιακά τραπεζάκια μαζί τους.

Αν όντως ενδιαφέρονταν οι φοιτητικές παρατάξεις για το πανεπιστήμιο, δεν θα ζητούσαν περισσότερους εισακτέους και περισσότερα χρήματα για στέγαση ή σίτιση (που είναι σημαντικά βέβαια ως αιτήματα), αλλά θα επιθυμούσαν τα κονδύλια να δίνονται για εξοπλισμό των εργαστηρίων, για αγορά επιστημονικών βιβλίων για τη βιβλιοθήκη, καθώς και για συνδρομές σε έγκριτα portals επιστημονικών περιοδικών, εφημερίδων και άλλων εκδόσεων. Είναι κρίμα να θέλουμε να ερευνήσουμε κάτι και να μην είναι αυτό προσβάσιμο από τη βιβλιοθήκη. Για ποια έρευνα μιλάμε, λοιπόν;

Νομίζω έχει έρθει η ώρα να ξέρουμε τι προσφέρει ο κάθε φορέας. Για παράδειγμα, το πανεπιστήμιο προσφέρει δωρεάν σίτιση σε όσους πληρούν οικονομικά κριτήρια, αλλά αυτό γίνεται ως κοινωνική πολιτική του κράτους. Τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν σε κατά τόπους συσσίτια, ώστε όσοι έχουν πραγματική και αποδεδειγμένη ανάγκη, να μπορούν να τρώνε εκεί (και έτσι ικανοποιείται και η απαίτηση των παρατάξεων να δίνεται δωρεάν σίτιση σε όλους, φοιτητές και μη :rolleyes:).

Σε πολλές πόλεις, τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν σεβάστηκαν τα χρήματα που λάμβαναν ως επιχορηγήσεις, αλλά ούτε και οι ίδιοι οι φοιτητές σεβάστηκαν την περιουσία του πανεπιστήμιου, βεβηλώνοντάς τη. Το καλύτερο είναι το ξήλωμα όλων και επαναθεσμοθέτηση εκ βάθρων, όλου του συστήματος. Αυτό, όμως, είναι πρακτικά αδύνατον, οπότε θα πρέπει να συνεχίζουμε να αρμενίζουμε στραβά :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Όπως επίσης ξέρει, δε μπορούν οι βασικές κατευθύνσεις της έρευνας που εδώ γίνεται κυρίως στα πανεπιστήμια, να χειραγωγείται από οικονομικά συμφέροντα, αλλά από τις πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες, ο Κωστής τα έχει πει αυτά. Και αυτό είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα.

Λάθος λογική και λογικά σφάλματα. Θες να μου πεις δηλαδή ότι η έρευνα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν βοηθούν στην επίλυση των ανθρώπινων αναγκών; Ή μήπως ότι δεν κάνουν έρευνα για την επιστήμη που δεν αποφέρει κέρδη; Honestly, σταμάτα την προπαγανδιστική λογική. Αυτά που λες είναι κούφια λόγια. Λέξεις χωρίς νόημα. Η Ελλάδα που έχει πολιτική στα πανεπιστήμια και καλά για να υπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες, τι έρευνες και ανακαλύψεις έχει κάνει τα τελευταία 30 χρόνια στο χώρο της επιστήμης; Άρα όλα αυτά που λες είναι ΚΟΥΡΑΦΕΛΑΞΑ. Ο Δασκαλάκης επειδή ακριβώς έχει ζήσει αυτό το φαινόμενο, ξέρει καλά τι λέει. Η πολιτική στα πανεπιστήμια υπάρχει για να κάνουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια τα κόμματα. Η έρευνα σε ξένα πανεπιστήμια γίνεται άψογα, γίνεται για τον άνθρωπο αλλά και για την αγορά και στην Ελλάδα έχουμε μείνει πίσω ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δε τα λέω εγώ Τζόνι, ο Δασκαλάκης τα έχει πει, αναφερόμενος συγκεκριμένα στις αρνητικές συνέπειες και τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης Τεχνητής Νοημοσύνης. :)

jj το "δεν είναι οι παρατάξεις στο εξωτερικό όπως εδώ" δεν έχει καμία σχέση με το "δεν υπάρχουν παρατάξεις". Ευχαριστώ επομένως που επιβεβαιώνεις το αυτονόητο: Υπάρχουν παρατάξεις και στο εξωτερικό. Λειτουργούν αλλιώς; Προφανώς, επίσης αυτονόητο. :)

Πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγουμε από τη λογική από την οποία τρέφουμε τους φασίστες και τη ΧΑ και να πούμε ότι η πολιτική δεν είναι κάτι κακό, αλλά απαραίτητο στοιχείο σε κάθε δημόσια έκφραση. Δε θα σταματήσω να το λέω αυτό. Και η κατάντια της σημερινής πολιτικής οφείλεται εν πολλοίς σε αυτή τη λογική δαιμονοποίησης, φαύλος κύκλος είναι.

Δεδομένων αυτών, εξακολουθώ να θέλω από τον ίδιο το Δασκαλάκη διευκρίνηση σε αυτό περί πολιτικής. Διότι θαρρώ πως θα δυσαρεστήσει πολλούς εδώ μέσα. :)

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, Κλεάνθη, ως μια από τις λιγοστές χώρες που επενδύει τόσο πολύ στην δημόσια εκπαίδευση...

Επενδύουμε εμείς πολύ στη δημόσια εκπαίδευση. Ναι
Κι εγώ είμαι ο Πάπας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγουμε από τη λογική από την οποία τρέφουμε τους φασίστες και τη ΧΑ και να πούμε ότι η πολιτική δεν είναι κάτι κακό, αλλά απαραίτητο στοιχείο σε κάθε δημόσια έκφραση.

Που κολλάει το ένα με το άλλο. Η πολιτική προφανώς δεν είναι κάτι κακό, η ΧΑ ανέβηκε ότι πτωχεύσαμε και είχαμε το Συριζα να μιλάει για προδοσίες κλπ, πράγμα που αποδείχτηκαν μπαρούφες 5 χρόνια μετά έτσι και αλλιώς, αλλά η κοινωνική ζημιά είχε γίνει. Αντί να έχουμε στήριγμα από όλους τους χώρους προς το κοινό συμφέρον της χώρας, ο Συριζα άνοιξε ένα μέτωπο ώστε να ανεβάσει ποσοστά και εν τέλει να κυβερνήσει, μετά βέβαια ψήφισε το χειρότερο μνημόνιο και έκανε πολλά δίκαια τα οποία έκανε και πράξη. Έγινε αυτό το οποίο κατηγορούσε, σε πολύ χειρότερη βερσιόν βέβαια επειδή παράλληλα είναι και ανίκανοι.

Καμιά σχέση με αυτό που λέει ο Δασκαλάκης. Ο Δασκαλάκης λέει ότι το πανεπιστήμιο είναι χώρος μάθησης και έρευνας, όχι χώρος πολιτικοποίησης. Δεν ανέφερε πουθενά ότι η πολιτική είναι κάτι κακό. Αρκεί να γίνεται εκτός πανεπιστημίων.

Επενδύουμε εμείς πολύ στη δημόσια εκπαίδευση. Ναι
Κι εγώ είμαι ο Πάπας.

Πόσα δίνει το κράτος για κάθε χρόνο φοίτησης ενός φοιτητή στο ΕΜΠ ξέρεις;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Απαντώντας σε μια φράση και όχι σε κάτι ουσιαστικό. Κακό.
«Επένδυση» δεν σημαίνει μόνο «λεφτά». Σημαίνει συνεχής επένδυση μέσω προπαγάνδας, μονιμοποίησης καθηγητών κτλ.
Όσον αφορά τα χρήματα, το ποσοστό του ΑΕΠ που η Ελλάδα επένδυε μέχρι το 2005-2006 αυξανόταν συνεχώς. Λόγο της κρίσης έπεσε, αλλά και πάλι είναι υψηλό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Στην προκειμένη περίπτωση συμφωνώ με τον Δασκαλάκη και εσύ είσαι αυτός που διαφωνεί. Με λίγα λόγια εσύ διαφωνείς μαζί μας και όχι εμείς μαζί σου. Βρήκα την απάντηση που έδωσες ελλιπέστατη, ότι αν δεν υπήρχαν πολιτικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια, η έρευνα δε θα γινόταν για την ανάγκη του ανθρώπου, πράγμα πρωτάκουστο και αβάσιμο. Ούτε αποδεικτικά, ούτε λογικά βγαίνει ένα τέτοιο συμπέρασμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν είπα αυτό ρε Τζόνι, ντάξει το καταλαβαίνω ότι δεν επιβάλλω κάποια άποψη, αλλά τουλάχιστον διαβάζετε ρε πριν απαντάτε. Τουλάχιστον. Αν είναι να μιλάω σε τοίχο...

Είπα πως θέλω διευκρίνηση από τον Δασκαλάκη γιατί ο δημόσιος έλεγχος της έρευνας είναι απαραίτητος, είναι κάτι για το οποίο ο ίδιος ο Κωστής έχει επιχειρηματολογήσει και τον έχω ακούσει από κοντά και ουδέποτε το συσχέτισα αυτό με τις παρατάξεις. Απλά είπα ότι δεν είναι το πρόβλημα. Ή αν θες, πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξή τους, αλλά η λειτουργία τους, όπως εξόχως τα διαχώρισε κι ο jj. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Διαβάζετε ρε τι γράφουμε. 14290 και 14296, άντε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Αυτό που λες σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με τις παρατάξεις. Ο έλεγχος, πιθανόν από κάποιο δημόσιο ή ανεξάρτητο οργανισμό, των ερευνών ενός πανεπιστημίου είναι δεκτός και από εμένα. Οι παρατάξεις όμως δεν μπορούν να παίρνουν τον ρόλο του ελεγκτή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τζόνι, χαίρω πολύ, καλημέρα. Με λένε Κλεάνθη.
Αυτό ρε δε λέω 5 μηνύματα τώρα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Δεν κολλάει αυτό που λες με αυτό που λέει ο Δασκαλάκης. Ο Δασκαλάκης αντιθέτως με το μήνυμα του περνάει ζητάει την απελευθέρωση των ελληνικών πανεπιστημίων από τα πολιτικά δεσμά. Οι έρευνες επειδή χρηματοδοτούνται μπορούν να ελέγχονται, ειδικά αν αυτό γίνεται από δημόσιο προυπολογισμό. Ωστόσο θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα να χορηγούν χρήματα προς έρευνα και ιδιωτικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις. Σε ένα υγιές σύστημα αυτό γίνεται. Σε εμάς το σύστημα δεν είναι υγιές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δε ξέρω τι εννοεί ο Κωστής, γι' αυτό ζήτησα διευκρίνηση. Φώτη μου, δε διαφωνούμε, συζήτηση κάνουμε. Ηρέμησε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Σου είπα εγώ τι εννοεί. Απλά κάποιοι δε θέλετε να ακούσετε αυτό που λέει. Για μένα ήταν ξεκάθαρο. Τώρα αν λέει κάπου να ελέγχει η πολιτική το πανεπιστήμιο θέλω να το ακούσω οπότε παράθεσε το.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Εγώ θα ήθελα να μάθω τις χώρες στις οποίες υπάρχουν φοιτητικές παρατάξεις όπως και στην Ελλάδα. Στο #14290 ειπώθηκε πως «η ύπαρξη παρατάξεων δεν είναι ελληνικό φαινόμενο». Επομένως, σε ποιες άλλες χώρες υπάρχει το φαινόμενο αυτό, δηλαδή των φοιτητικών παρατάξεων;

edit: Κάτι πήγες να διορθώσεις παρακάτω, λέγοντας πως δεν είναι ακριβώς το ίδιο φαινόμενο, και πως η δομή των ξένων παρατάξεων είναι διαφορετική. Σε αυτή τη περίπτωση, όμως, η δήλωση πως «η ύπαρξη παρατάξεων δεν είναι ελληνικό φαινόμενο» είναι παραπλανητική και λάθος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τζόνι, δική σου ερμηνεία. Η πρόταση παραμένει κατά προφανή τρόπο ασαφής.

Ομπζ ξεμπερδέψου μόνος σου, δεν είπα κάτι πολύπλοκο. Μια μια πρόταση. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Δεν ζήτησα να διευκρινήσεις ή να εξηγήσεις κάτι που είπες. Ζήτησα να φέρεις παραδείγματα για όσα λες, π.χ. χωρών όπου έχουν φοιτητικές παρατάξεις κατ'εικόνα των ελληνικών πανεπιστημίων. Δεν έχω μπερδευτεί, αλλά δεν φέρνεις παραδείγματα για όσα γράφεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δε με ενδιαφέρει ούτε είπα αν υπάρχουν παρατάξεις που να λειτουργούν όπως εδώ. Είπα πως υπάρχουν παρατάξεις και φοιτητικές οργανώσεις. Όπως είπε και ο jj. Δεν έχω υπόψη μου συγκεκριμένα Ιδρύματα, πάντως θαρρώ πως τα περισσότερα γνωστά που μπορεί να σκεφτεί κάποιος, έχουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Δεν έχουν, τα περισσότερα έχουν αδελφότητες αλλά οι ενέργειες τους δεν έχουν καμιά σχέση με τις δικές μας παρατάξεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τζόνι, όσο συνεχίζεις να μη διαβάζεις τι γράφω και μετά να λες κάτι που έχω πει από πριν, δε θα ασχολούμαι πραγματικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Εσύ ξεκίνησες από πουθενά να συγχέεις τις παρατάξεις με τις φοιτητικές οργανώσεις. Ο Δασκαλάκης ΔΕΝ είπε να μην υπάρχουν φοιτητικές οργανώσεις. Είπε να μη υπάρχουν παρατάξεις. Να στο κάνω λιανά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top