Το κακό με τους ψηφοφόρους είναι οτι έχουν βραχυπρόθεσμη μνήμη. Δεν κοιτούν ποιος ανάγκασε τον Τσίπρα να κάνει όλα τα (άσχημα δεν το αρνούμαι) πράγματα που έκανε. Είναι σαν το μωράκι που αγαπάει όποιον τού δώσει τελευταίος σοκολάτα. Μηδέν αντικειμενικότητα. Αν είχαμε αντικειμενικότητα ως λαός δε θα ψηφίζαμε κανένα από τα μεγάλα κόμματα. Πιστέψαμε τον Γιωργάκη και τα λεφτά υπάρχουν. Πιστέψαμε τα Ζάππεια. Πιστέψαμε το ελπίδα έρχεται. Και τώρα, σαν αρνιά, θα πάμε να ψηφίσουμε ξανά κάποιους οι οποίοι έχουν ήδη αποτύχει!
Για να με πείσει ένα κόμμα να το ψηφίσω θα πρέπει να μού αναφέρει με αποδείξεις ποιες θα ήταν οι κινήσεις του τα τρία + χρόνια που είναι ο Συριζα στην εξουσία σε όλα τα θέματα που προέκυψαν. Μνημόνια, μεταναστευτικό, εγκληματικότητα, Μακεδονικό, παιδεία κλπ. Αλλά κανείς δε θα το κάνει. Πώς μπορώ να συγκρίνω τι έκανε ο Τσίπρας με τα αόριστα που ΘΑ έκαναν τα υπόλοιπα κόμματα; Και πώς περιμένουν να πιστέψουμε οτι ΘΑ τα έκαναν όλα καλύτερα μόνο και μόνο επειδή .... μάς το λένε;
Πω Χιμέλα μόνο συναισθηματικά κοιτάς την πολιτική και αυτό είναι κακό. Λες ο ΓΑΠ ή ο Σαμαράς να υπέγραψαν το μνημόνιο και να γούσταραν να τους καταψηφίσει ο κόσμος μετά; Όλες οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να τα ψηφίσουν. Μνημόνιο δεν είχε μόνο η Ελλάδα, είχαν πόσες χώρες. Όλες γούσταραν να ψηφίσουν μνημόνιο; Όχι, αναγκάστηκαν. Οπότε σταμάτα να ξεπλένεις το Συριζα συνεχώς ενώ να κατηγορείς τους άλλους.
Το θέμα είναι προσέφεραν στην κοινωνία όσο κυβερνούσαν. Ο Σαμαράς για παράδειγμα παρέλαβε τη χώρα με 8% έλλειμμα και την παρέδωσε στον Τσίπρα με 0.5% πλεόνασμα. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα του Σαμαρά ήταν για να μειωθεί ένα ολόκληρο έλλειμμα 8%. Ο Τσίπρας από την άλλη έχει καταφέρει να περάσει πολύ χειρότερα μέτρα από τον Σαμαρά και η ανάπτυξη της χώρας παραμένει στο 1%, σχεδόν καθόλου διαφορά με αυτή που παρέλαβε, κατάφερε να προκαλέσει capital controls και τραπεζική καταστροφή η οποία μας προκάλεσε νέα μέτρα τα οποία αποφεύγαμε με την σταθερότητα που είχαμε προηγουμένως, ενώ ο προηγούμενος ξαναλέω ούτε πείραξε συντάξεις κάτω των 1000 ευρώ, ούτε μείωσε το αφορολόγητο, άρχισε να δίνει μέρισμα, ούτε δέχτηκε να ανοίξει το θέμα του Μακεδονικού γιατί και τότε τον πίεζαν, γενικά η πολιτική του καριέρα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από αυτή του Τσίπρα. Εξήγησε μου δηλαδή πως γίνεται αυτό το πράγμα και να συνεχίζεις να τον στηρίζεις.
Οπότε Χιμέλα έχω κουραστεί να διαβάζω αρλούμπες γιατί λες συνέχεια τα ίδια και τα ίδια συναισθηματικά κριτήρια "οι προηγούμενοι μας πρόδωσαν" ενώ αποφεύγεις να δεις την πραγματικότητα ότι δηλαδή ο Τσίπρας κυβερνάει πολύ χειρότερα, καταφέρνει να περνάει ακόμη χειρότερα μέτρα, ενώ στον τομέα της αξιοκρατίας έχει φύγει άπατος καθώς έχει διορίσει όλα τα φιλαράκια του από το πανεπιστήμιο σε διάφορες θέσεις δίχως αξιολόγηση.
Οπότε πέρα από το οικονομικό που ο Τσίπρας έκανε κουβά, πέρα από το αξιοκρατικό στο δημόσιο όπου και εκεί έκανε κουβά, τι θετικό έχει προσφέρει στην Ελλάδα; Τίποτα. Όταν όλες οι χώρες έχουν βγει από τα μνημόνια, η Ελλάδα αποφάσισε να ψηφίσει Τσίπρα και να παραμείνει. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχω ψηφίσει και εγώ Τσίπρα στο παρελθόν μαι φορά ακριβώς επειδή έλεγα "ας βγει κάποιος καινούριος μια φορά" και κατάλαβα ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Ο Σύριζα ούτε καινούριος είναι, ούτε ικανός, μας έφερε χειρότερα μέτρα για λιγότερο κέρδος και τώρα μαλακίζεται και διπλωματικά.
Θες να σου πω ένα πράγμα που δε θα είχαμε αν δεν είχαμε ψηφίσει Συριζα; Capital controls, κλείσιμο των τραπεζών που από μόνο του στέγνωσε τα ταμεία και αναγκαστήκαμε να δανειστούμε πάλι και αυτό έφερε τις νέες περικοπές συντάξεων. Άρα το μνημόνιο δεν ήταν καν ευθύνη του παρελθόντος, ήταν ευθύνη Συριζα. Μην λες ψέμματα στον εαυτό σου λοιπόν.
Τόσο καιρό ένα αντικειμενικό πράγμα δεν έχω διαβάσει από σένα. Όλο λες ότι τον Τσιπράκο τον ανάγκασαν ενώ τους προηγούμενους όχι. Τι είναι γκόμενος σου; Εδώ για το μέλλον της Ελλάδας μιλάμε. Όλο κατηγορείς για τους άλλους που διόριζαν προ κρίσης ενώ για τους διορισμούς Τσιπράκου πάλι δε λες τίποτα. Μήπως τον ανάγκασαν να τους διορίσει; Αχ τον καημένο, όλο τον αναγκάζουν να μας κλέβει λεφτά!