Ε ρε Χρήστο, ΝΔ ΠΑΣΟΚ καλώς κακώς μας χρεοκόπησαν δε θες να το αναλύσουμε, η Ευρώπη λειτουργεί λάθος καλώς κακώς δε θες να το αναλύσουμε. Μόνο το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζεις εσύ, όλα τα άλλα "καλώς κακώς έγιναν". Ε δε πάει με 2 μέτρα και 2 σταθμά όμως...
[FONT="]Ο λόγος που είπα « δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε» είναι επειδή θα αναλωθούμε να συζητάμε γεγονότα τα οποία συνέβησαν το 2009 -2010 και δεν έχει νόημα, όχι επειδή θέλω να υπεκφύγω.
[/FONT][FONT="]Όσον αφορά την Ευρώπη είπα κάλος η κακός διότι η πραγματικότητα είναι μια είτε συμφωνείς με το πώς λειτουργεί η Ευρώπη είτε όχι. Αυτό που είπα δηλαδή είναι να μην αναλύσουμε αν το ο τρόπος που λειτουργεί η Ευρώπη είναι σωστός η όχι γιατί είναι κάτι υποκειμενικό , και δεν αλλάζει και κόλας. [/FONT]
[FONT="]Όσον αφορά το ότι « ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μας χρεωκόπησαν και εγώ κοιτάω το έγκλημα του σύριζα ,, και έχω 2 μέτρα και 2 σταθμά δεν είναι έτσι ..[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]Αρχικά διαφωνώ με την λογική του « μας χρεωκόπησαν» . Τα χρόνια από την μεταπολίτευση μέχρι το 2010 η χώρα ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της και γινόταν σπατάλη χρημάτων παντού και από όλους. Από άλλους περισσότερο και από άλλους λιγότερο.
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]Όμως πέρα από τα αδιαμφισβήτητα κακά που έγινα και τα οποία πληρώνουμε σήμερα , έγινε ραγδαία αύξηση στο βιοτικό επίπεδο στην πλειοψηφία των Ελλήνων.
[/FONT][FONT="]Εκεί που θέλω να καταλήξω δηλαδή ,είναι ότι εθελοτυφλούμε άμα λεμέ ότι « μας χρεωκόπησαν» και το παίζουμε άμοιροι των ευθηνών μας , διότι όπως ξαναείπα.
[/FONT][FONT="]Και όλοι ξέρανε τι γινόταν και όλοι επωφελήθηκαν από το ξεχαρβάλωμα που είχε γίνει στην χώρα ( Προφανώς υπήρχαν και εξαιρέσεις, αλλά νομίζω δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ισχνή μειοψηφία). [/FONT]
[FONT="]Επίσης εγώ δεν δίνω άφεση αμαρτιών στους προηγούμενους και κατηγορώ μόνο τον Τσίπρα. Απλά όπως σου είπα και στο προηγούμενο μήνυμα δεν τα εξισώνω όλα και δεν είμαι τις λογικής τις κακομοιριάς « όλοι είναι ίδιοι ,,, πόσο χειρότερα να πάμε … προδότες όλοι κλπ.» διότι πολύ απλά .. όχι δεν είναι όλοι ίδιοι ..[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]Συγκεκριμένα εγώ θεωρώ ότι το 2010 ήταν ένα σημείο καμπής όπου έφτασε ο κόμπος στο χτένι και ότι γινόταν δεν μπορούσε να συνεχιστεί, έτσι θέλοντας και μη ( λόγω μνημονίου ) σταμάτησαν οι σπάταλές και η χώρα πήρε κάποια σκληρά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η χρεωκοπία . { Στο κάτω κάτω σκέψου το δημοψήφισμά με το ναι και το όχι το 2015 .
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]Η σωστή απάντηση για την χώρα ήταν το ναι .. πράγμα που το αποδεικνύει και η αναγκαστική κολοτουμπα του Τσίπρα και το ότι και ο ίδιος είπε ότι ήταν λάθος κλπ., Φαντάσου τώρα τον ίδιο λαό στις εποχές προ μνημονίου να πας να του πεις .. παιδιά πρέπει να κάνουμε κάποιες περικοπές τώρα για να μην χρεωκοπήσουμε..
[/FONT][FONT="]Τώρα αλήθεια πιστεύεις ότι υπήρχε ελπίδα κάποιος πολίτικός να πείσει τον κόσμο??? ( εδώ δεν πειστικέ ο κόσμος το 2015 που είχαμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού με κλειστές τράπεζες κλπ. ) [/FONT]
[FONT="]Με αυτό το παράδειγμα θέλω να δείξω ότι δεν κάνω πως δεν βλέπω τι έγινε πριν το 2010 , βλέπω τι έγινε , κοιτάω όμως και τις συνθήκες που γίναν όλα αυτά χωρίς να λέω αφοριστικά οι προηγούμενοι,, [/FONT]
[FONT="]( Νομίζω τώρα κατάλαβες γιατί έλεγα ας μην το αναλύσουμε .. ολόκληρη έκθεση έγραψα :[/FONT][FONT="]P[/FONT][FONT="] ) [/FONT]
[FONT="]Όσον αφορά το σήμερα τα πράγματα είναι απλά :[/FONT]
[FONT="]Από το 2012 – 2014 με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η κατάσταση στην χώρα βελτιώθηκε σε βαθμό υπολογίσιμο.
[/FONT][FONT="]Προφανώς δεν λέω ότι το 2014 ξυπνήσαμε στο παράδεισο όμως από το 2012 έως το 2014 είχανε γίνει μειώσεις στο φόρο στην εστίαση .. στα καύσιμα .. στο φόρο στις επιχειρήσεις κλπ. . ( αυτές οι μειώσεις είναι πράγματά που γίνανε και είναι αδιαμφισβήτητα διότι πολύ απλά μπορεί κάποιος να δει στο ιντερνέτ ΦΕΚ κλπ. δεν χρειάζεται να τον πείσω εγώ ) .
[/FONT][FONT="]Ακόμα όμως και αν πει κάποιος ότι « εε και .. εγώ δεν είδα διαφορά στην ζωή μου» ( πράγμα που μπορεί να ισχύει ) το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν χρειαζόμασταν αλλά μετρά και ότι η χώρα πήγαινε προς την ανάπτυξη ( δοκιμαστική έξοδο αγορές 2015 κλπ. ) . Άρα εγώ από τους προηγούμενους όπως λες είδα βελτίωση και έγινε βελτίωση διότι η οικονομία είναι μαθηματικά και δεν υπάρχει υποκειμενισμός εκεί . [/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]Όσον αφορά το Τσίπρα αυτό που είδα είναι ένα άτομο το οποίο είπε μόνο ψέματα και μη υλοποιήσιμα πράγματα τα οποία δεν εφαρμόζονται προκείμενου να πάρει την εξουσία. Επίσης αυτό που είδα είναι ότι ενώ πείρε την εξουσία το 2015 αντί να κλείσει την 4 αξιολόγηση και να πάρει τα τελευταία μέτρα που είχαν απομείνει ( το περίφημο [/FONT][FONT="]mail[/FONT][FONT="]– χαρβούβελη οπού ήταν μόνο 980 εκατομμύρια ευρώ .. φαντάσου τώρα .. μιλάμε για μετρά ένα δις .. ενώ ο Τσίπρας μόνο από το πρώτο εξάμηνο του 2015 μας χρέωσε 100 δις //. ) και τελσπ αντί να κάνει αυτό .. επέλεξε να κάνει την παλαβή διαπραγμάτευση που όλοι ξέρουμε με το αποτέλεσμα που όλοι ξέρουμε και θα πληρώσουν και οι συνταξιούχοι το 2019 ) [/FONT]
[FONT="]Με λίγα λόγια δηλαδή ,κοιτώντας από το 2010 ( διότι όπως σου είπα σου εξήγησα πως βλέπω την εποχή από το 2010 και πριν ) βλέπω ότι με ΝΔ υπήρξε βελτίωση ενώ με Τσίπρα βλέπω ότι ενώ είχε γίνει η στροφή στην οικονομία μας χρέωσε αχρείαστα μέτρα ..( αχρείαστα διότι όπως σ είπα το 2014 το μόνο π έμενε για κλείσει η αξιολόγηση ήταν το [/FONT][FONT="]mail[/FONT][FONT="] χαρδουβελή .. ΑΡΑ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ) προκειμένου να πάρει την εξουσία και να υλοποίηση τις αυταπάτες του .. [/FONT]
[FONT="]Τέλος ( επιτελούς φαντάζομαι θα λέτε :[/FONT][FONT="]P[/FONT][FONT="] ) τα πράγματα είναι απλά … Το 2014 είμασταν καλύτερα από το 2012 που ανέλαβε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ .. ??? η απάντηση είναι ναι .. το 2018 τώρα είμαστε καλύτερα από το 2014 που ανέλαβε ο Τσίπρας ???.. η απάντηση είναι όχι .. και νομίζω κανένας δεν μπορεί να το αρνηθεί .. . Αρά δεν μπορώ να καταλάβω τι συγκρίνουμε …..??
[/FONT][FONT="]Και τα 2 κόμματα έχουν δώσει δείγματα γραφής αρά καλό είναι να μιλάμε επι πραγμάτων και όχι …ποιος έχει την θέληση ..αλλά οι κακοί ξένοι δεν τον αφήσαν κλπ.[/FONT]