[Αρχείο 2018 - 2022] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Στις 10 Σεπτεμβρίου οι Θεσμοί στην Αθήνα-Στο «μικροσκόπιο» έσοδα, δαπάνες αλλά και συντάξεις


Πηγή: Στις 10 Σεπτεμβρίου οι Θεσμοί στην Αθήνα-Στο «μικροσκόπιο» έσοδα, δαπάνες αλλά και συντάξεις | iefimerida.gr

:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Ενα απο τα δυο συμβαίνει: ή δεν διάβασες καν αυτα που έγραψα ή ψάχνεις ευκαιρία να πεις τα δικα σου.

Κοπυπασταρω απο το προηγούμενο μήνυμά μου: "Η προπαγάνδα, η κινδυνολογία και η τρομολαγνεία των ελληνικών καναλιών πάντοτε ηταν εμετικές, εκει θελω να καταλήξω. Δεν σχολιάζω ουτε την ουσία του δημοψηφίσματος, ουτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ουτε τη ΝΔ".

Δεν τοποθετήθηκα πουθενά υπέρ του "οχι" ή του "ναι", πουθενά υπέρ ή κατα του ΣΥΡΙΖΑ και των συρανελικων πολιτικών του 2015, έλεος δηλαδή. Μίλησα απλώς για την αντιδεοντολογική συμπεριφορά των καναλιών, τα οποια προπαγάνδιζαν συνεχως υπέρ του "ναι"! Πώς; Με το να καλύπτουν τηλεοπτικά πληρως τις συγκεντρώσεις του "ναι", χαρακτηρίζοντάς τες λαοθάλασσα, ενώ συγχρόνως υπονόμευαν τις συγκεντρώσεις του "οχι", αφιερώνοντας ελαχιστο έως μηδαμινό χρονο σ' αυτές. Ωστόσο, στην πραγματικότητα οι συγκεντρώσεις του οχι ηταν πολυπληθεστερες. Ασε που συνεχως εμπλεκόταν η είδηση με το σχόλιο και κυριαρχούσε ο μονόλογος, γεγονός που συνιστά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Και θα στηλίτευα αυτη τη στάση ειτε τα κανάλια τάσσονταν τοσο ανερυθριαστα υπέρ του ναι, είτε υπέρ του οχι. Γιατι θες τοσο πολυ να στρέψεις τη συζήτηση στο ΣΥΡΙΖΑ και την ουσία του δημοψηφίσματος; Εγω για τα ΜΜΕ μιλάω, με αφορμή το σχόλιο της χιμελας.

Αλλα ας σου απαντήσω. Λες οτι τα κανάλια δεν κινδυνολογούσαν αλλα ειχαν δίκιο. Τελικα βγήκε το οχι στο δημοψήφισμα. Βγήκαμε απο την ΕΕ και την ευρωζώνη; Εχουμε δραχμή και εχουμε πτωχεύσει; Οχι. Αλλα αυτα έλεγαν πως θα συμβούν σίγουρα. Συνεπώς κινδυνολογία. Όπως τελικα φάνηκε, το διακύβευμα του δημοψηφίσματος δεν ηταν η επιστροφή ή οχι στη δραχμή, αλλα η ενίσχυση υποτίθεται της διαπραγματευτικής δύναμης της κυβέρνησης. Εν τελεί ουτε αυτη η ενίσχυση απέτρεψε την συρανελικη κωλοτουμπα.



Δεν ειπα πουθενα οτι θεωρω λογικό να ψήφιζε καποιος "οχι" επειδη τα κανάλια προπαγάνδιζαν το ναι(αυτο δε με κατηγορείς; )Ελπίζω τη διαστρέβλωση αυτη να την εκανες ασυνείδητα. Εγω ειπα οτι πολλοί ψήφισαν οχι, διότι ειχαν σιχαθεί την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Αυτο το ξερω, γιατι παρακολουθούσα τα γεγονότα και στο YouTube και στο twitter και πολλοί έγραφαν οτι θα ψηφίσουν "οχι" μονο για το λόγο αυτο.
Δεν ειπα οτι το θεωρω σωστο ή λογικό, έλεος και παλι.
Τουλαχιστον αυτο καταλαβα απ' αυτα που γράφεις. Αν ειναι διόρθωσέ με, γιατι τα ελληνικά σου εν προκειμένω ειναι ολίγον τι προβληματικά και με μπέρδεψαν.



Απο πέρα ως πέρα προεκλογικό. Ευρωεκλογές το Μάιο του 2019, βουλευτικές εκλογές λίγους μηνες αργότερα. Αν δε σ' αρεσει, πες το κομματικό το σποτάκι. Σοβαρά, θα αναλωσουμε χρονο σ' αυτο τωρα;



Δεν καταλαβαινω καθολου πού κολλάει αυτο. (Άσε που το γεγονός οτι ειμαι καλυτερος απο καποιον δεν με καθιστά απαραίτητα καλο).



Ο γεωργιαδης ηταν στο ΛΑΟΣ, που το ίδιο αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικιστικό κόμμα. Επισης, έβριζε τον σαμαρα(τραγική ειρωνεία/υποκρισία που τελικα έγινε υπουργός του). Εξυμνούσε τον γκαιμπελς. Διαφήμιζε βιβλία του Πλεύρη. Κλπ κλπ κλπ.



Συμφωνω απόλυτα. Αλλα όπως ειπα και πριν, δε σχολίαζα την ουσία του δημοψηφίσματος, αλλα κατέκρινα την αντιδεοντολογική συμπεριφορά των πανελλήνιας εμβέλειας ιδιωτικών καναλιών, τα οποια προπαγάνδιζαν υπερ του ναι. Και ξαναλέω πως θα τα στηλίτευα είτε προπαγάνδιζαν το ναι είτε το οχι. Cheers.


Οι Ευρωεκλογές είναι τον Μαϊο και τα διαφημιστικά σποτάκια κρατάνε 40 ημέρες όχι από τώραα
Το ΛΑΟΣ ήταν πατριωτική Δεξιά.
Όσο για τα κανάλια γιατί δε λες και για την ΕΡΤ που έλεγε υπερ του οχι και την πληρώνεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
19χρονος δικαζεται στη ρωσια για κατοχη μιμιδιων που χλευαζουν τη θρησκεια ... fuck that [img=280x269]https://www.e-steki.gr/imagehosting/862755b7fe0a5c7a08.png[/img]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
https://www.protothema.gr/greece/ar...-tis-energa-apofulakistike-gia-logous-ugeias/

Αυτά ούτε σε υποσαχάρια κράτη κύριοι...αλοίμονο σε όποιον από μας μπλέξει με την Ελληνική «δικαιοσύνη»!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pluton

Δραστήριο μέλος

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 555 μηνύματα.
Σε καιει πολυ ναι;Κατσε και θα δεις στις εκλογες..με τοσα φεηκ που βαζουν καποιοι και τοσες παπαριες που λενε...που θα φτασει ο συριζα...:jumpy:κατσε και θα δεις...ουτε σωστη προπαγανδα γμτ δεν ξερουν να κανουν...:clapup:








Ομιλία Τσίπρα στην Ελευσίνα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κλούβες των ΜΑΤ





Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκης λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.




Η Αστυνομία στην Κρήτη έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο «Αστόρια», όπου μιλάει ο πρωθυπουργός.


Μέτρα ασφαλείας παντού σε μορφή Λατινικής Αμερικής.







Αχ βρε Πουπουλίνα ευτυχώς κάνει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα για τον χαμό του.....ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαθεί πολιτικά όχι σ αυτές τις εκλογές .... δες τα σημάδια.

Έκανε απλή αναλογική .... στόχος είναι να υπάρχουν στο κυνοβούλιο στις επόμενες εκλογές.

Αυτή την στιγμή σε μια χρονική στιγμή μακριά από τις εκλογές, κάνει παροχές (στα λόγια δηλαδή διότι αυτοί το Ψέμα το έχουν κάνει βασική ιδεολογία τους) γιατί;

Πρόσεξε τους περιορισμούς που βάζουν στους πυρόπληκτους στο Μάτι για τα 500 Ευρώ.... χυδαιότερη στάση δεν έχω ξαναδεί.

Σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους διαλέγουν τόπους με μικρό πληθυσμό για να μη ακουστεί η λαική δυσαρέσκεια και εκεί κρούουν πένθιμες καμπάνες.

Στις μετακινήσεις τους έχουν την κάλυψη ισχυρής αστυνομικής προστασίας.

Ας πάμε όμως να δούμε μια γεωγραφία τι περιμένει στις εκλογές:

Από τα Τέμπη και πάνω τα εκλογικά ποσοστά τους θα είναι μονοψήφια (προσωπικά εύχομαι όσο γίνεται μικρότερα).

Στα νησιά του Αιγαίου (λόγω λαθρομετανάστευσης) θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι ποσοστά θα πάρουν. Τι νομίζεις ότι θα ψηφίσουν δηλαδή στην Λέσβο, την Χίο, την Σάμο, την Κω, την Ρόδο; Τον ΣΥΡΙΖΑ της κυρά Τασίας;

Επειδή πιστεύω ότι τελικά θα εφαρμόσουν το 18% - 25% μείωση συντάξεων που εξ άλλου ψήφισαν και κάποιοι μεγάλοι άνθρωποι που είναι κωλυμένοι, θα τους φτύσουν.

Νεολαία δεν έχουν.

Τι τους μένει οι δημόσιοι υπάλληλοι....

Προσωπικά:

Α Ανήκω στο 62% του ΟΧΙ ... που το ΟΧΙ μου ο ΣΥΡΙΖΑ το χρησιμοποίησε για να σκουπίζεται μετά την αφόδευση.
Β Ανήκω στον ετερόκλητο όχλο που διαδήλωνε για την Μακεδονία.


Συνεχίζει τα «Θα» ο Τσίπρας από την Σύρο: Ψάχνει να βρει δουλειά σε 700.000 νέους


Προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες ότι βρίσκεται κλεισμένος στη γυάλα του Μεγάρου Μαξίμου και ότι δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με τον καθημερινό κόσμο, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδίασε τη σημερινή του περιοδεία στη Σύρο.


Η ανάκαμψη αφορά τους ανθρώπους του μόχθου.


Ξεκίνησε την επίσκεψή του από το Δημαρχείο της πόλης και έδωσε έμφαση στην ανάκαμψη, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, αλλά και στους ανθρώπους του μόχθου.


Στη Σύρο βεβαίως, κομβικό γεγονός αποτελεί η επαναλειτουργία των ναυπηγείων, με τον πρωθυπουργό να θυμίζει ότι είχε δεσμευτεί ότι θα επισκεπτόταν το νησί και τα ναυπηγεία.



Αφού εξήρε τους αγώνες των εργαζομένων και την πολιτιστική προσφορά της νήσου, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ναι μεν ο τουρισμός έφερε ανάκαμψη, αλλά όμως η επαναλειτουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας θα φέρει ακόμη πιο ουσιαστική ανάκαμψη και τόνωση της τοπικής οικονομίας. Αναφέρθηκε δε, στις προοπτικές να εργάζονται 1.000 άτομα εκεί (από τα 300 που εργάζονται σήμερα).


Παραλλήλως, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη συστράτευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων, με τη διαγραφή παλαιότερων χρεών, μια πρωτοβουλία που η δημοτική αρχή θα… βρει μπροστά της, υπό την έννοια ότι τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα.


Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης Τσίπρα είναι τα Ναυπηγεία, στο Νεώριο, όπου τον υποδέχθηκαν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι. Κάποιοι εξ αυτών, εμφανώς συγκινημένοι για την επαναλειτουργία της μονάδας… Με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι χάρη σε εκείνους, τους εργαζόμενους δηλαδή, ευοδώθηκαν οι προσπάθειες.


Πρώτος στόχος της μεταμνημονιακής περιόδου είναι οι δουλειές, οι αξιοπρεπείς δουλειές, είπε με έμφαση ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει ο κόσμος του μόχθου αυτά που έχασε. Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση να στηριχθούν οι υγιείς προσπάθειες. Για αυτό, όπως είπε, επέλεξε να έρθει στη Σύρο, μετά τα μνημόνια.


Στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε λέγοντας: «Φέρνουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς».


https://www.crashonline.gr/politiki...achnei-na-vrei-douleia-se-700-000-neous-foto/







Ο Τσίπρας εν μέσω των φουσκωτών που τον προστατεύουν από την αγάπη του λαού....


«Με έπιασαν από το λαιμό και μου έκλεισαν το στόμα όταν πλησίασα τον Τσίπρα»
Σοβαρή καταγγελία 70χρονης γυναίκας από τη Σύρο




https://www.crashonline.gr/epikairo...u-ekleisan-to-stoma-otan-plisiasa-ton-tsipra/

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Παράνομα στην Eλλάδα έχει διαφύγει η πρώην βουλευτής στην τουρκική Εθνοσυνέλευση με το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Λειλά Μπιρλίκ, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, όπως μεταδίδει το skai.gr.
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η πρώην βουλευτής κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη, όπου και φέρεται να ζήτησε άσυλο.
Σύμφωνα με το skai.gr, στην Τουρκία τής έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την χώρα, καθώς κατηγορείται για σχέσεις με το παράνομο Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PΚΚ).

Δηλαδή με τους 8 τουρκους στρατιωτικούς τώρα πάμε στο 9
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,080 μηνύματα.
Αυτό με τους 8 Τούρκους ειναι ένα αγκάθι που με φοβίζει πολύ. :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Ο ανασχηματισμός αποκαλύπτει ότι οι εκλογές είναι πιο κοντά όσο ποτέ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε με το μέρος του τον Γ Παπανδρέου. Ο ίδιος ελέγχει και το ΠΑΣΟΚ μέσω της Γεννηματά. Πολύ δύσκολα τα πράγματα για Μητσοτάκη που δεν θα έχει με πιο θα συγκυβερνήση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GiorgosM

Νεοφερμένος

Ο GiorgosM αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 104 μηνύματα.
τι θα γινει αμα δεν κανει κυβερνηση;Ξανα εκλογες και μετα αμα ξαναβγει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Ο ανασχηματισμός αποκαλύπτει ότι οι εκλογές είναι πιο κοντά όσο ποτέ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε με το μέρος του τον Γ Παπανδρέου. Ο ίδιος ελέγχει και το ΠΑΣΟΚ μέσω της Γεννηματά. Πολύ δύσκολα τα πράγματα για Μητσοτάκη που δεν θα έχει με πιο θα συγκυβερνήση.

Η Γεννηματά τα βρήκε με τον Βενιζέλο πλέον έχεις χάσει κάποιες εξελίξεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
τι θα γινει αμα δεν κανει κυβερνηση;Ξανα εκλογες και μετα αμα ξαναβγει;


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή στο 1ο κόμμα να κάνει κυβέρνηση, μετά στο 2ο και στο 3ο. Εάν δεν καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, προκηρύσσονται εκλογές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pluton

Δραστήριο μέλος

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 555 μηνύματα.
Ο ανασχηματισμός αποκαλύπτει ότι οι εκλογές είναι πιο κοντά όσο ποτέ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε με το μέρος του τον Γ Παπανδρέου. Ο ίδιος ελέγχει και το ΠΑΣΟΚ μέσω της Γεννηματά. Πολύ δύσκολα τα πράγματα για Μητσοτάκη που δεν θα έχει με πιο θα συγκυβερνήση.



Και τι ανασχηματισμός..........

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Η Γεννηματά τα βρήκε με τον Βενιζέλο πλέον έχεις χάσει κάποιες εξελίξεις

Ότι λέω είναι προσωπικές εκτιμήσεις.

Πιστέυω ότι το ΠΑΣΟΚ διάλεξε το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως γι αυτό ο Θεοδωράκης αποχώρησε πριν λίγους μήνες. Η υπουργοποίηση της Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έδειξε τα θέλω του Παπανδρέου που ανέδειξε την Γεννηματά. Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ καλά στελέχη όπως ο Βενιζέλος αλλά με Γεννηματά πρόεδρο καλύτερα να πάνε ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης αν δεν συνεργαστεί με Βενιζελικούς, Τζήμερο, ποτάμι και δεν διώξει τους Καραμανλικούς θα τον φάνε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Συγγνώμη, ορκωμοσία κυβέρνησης ήταν αυτό ή επίσκεψη σε σπίτι αποθανόντος μακρινού συγγενούς; Για μπείτε στο youtube να δείτε την ακριβώς προηγούμενη ορκωμοσία –αφήστε την πρώτη του 2015- και κάντε την σύγκριση. Μα ούτε ένα χαμόγελο να μην σκάσουν; Υπουργοί γίνονταν όλοι αυτοί ή έφευγαν μετανάστες στις καρβουνοστοές του Βελγίου;
Στα περιοδικά πριν μπατιρίσουν είναι συνηθισμένα τα πειράματα με την ύλη. Φωνάζει ο εκδότης την συντακτική ομάδα και ο κάθε ένας αρχίζει να λέει το μακρύ και το κοντό του. «Να βάλουμε μια σελίδα για τα video games να το διαβάζουν οι πιτσιρικάδες. Έχω έναν ανιψιό που δεν μπορούν να τον σηκώσουν από το κομπιούτερ». «Να βάλουμε και σελίδες μόδας που αρέσουν στις γυναίκες».

«Και μία στήλη για το σκάκι». «Και μία για την μαγειρική». Τελικά ο εκδότης καταλαβαίνει ότι όποιος θέλει σελίδα για το σκάκι και όποια για την μόδα, υπάρχουν ειδικά περιοδικά να αγοράσει, οι δημοσιογράφοι έχουν σώσει μερικά ακόμα μεροκάματα και το περιοδικό κλείνει. Η κυβέρνηση του Αυγούστου του 2018 είναι ένα περιοδικό που επειδή δεν τραβάει στο μανταλάκι ο εκδότης του έχωσε ότι υπάρχει στην αγορά..
Αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία, που σπάει και εξεγείρεται μόνο όταν αποκαλύπτεται ότι ο ηγέτης ή ο κύκλος του κλέβουν για τον εαυτό τους πολύ περισσότερα από όσα κλοπιμαία μοιράζουν. Όπως ακριβώς ξεσήκωσε ο Θερσίτης τους Αχαιούς κατά του Αγαμέμνωνα πριν από 3.200 χρόνια. Ο Αντρέας κι ο Σημίτης είναι τρανταχτά νεοελληνικά παραδείγματα.

Όσοι υποτιμούν τις μπαμπέσικες υπουργοποιήσεις του κ.Τσίπρα ξεχνάνε ότι κάθε πολιτικάντης σέρνει από πίσω μια στρατιά ψηφοφόρων και κολαούζων και μια στρατιά επαιτών για να «φάνε» από το ξεροκόκκαλο που θα τους πετάξει ο πολιτικάντης και το κόμμα. Μπορεί και να τρουπώσουν. Ελπίζουν.

Και ξεχνάνε ότι οι ιδεολογικές μπαρούφες του κ Τσίπρα και των συντρόφων του, που παριστάνουν τους αριστερούς και καλούν σε συστράτευση κατά της … ακροδεξιάς, δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα στο λαό για έναν απλό λόγο: Γιατί η μεγάλη πλειονότητα του λαού δεν έχει ιδεολογία! Είναι ΟΦΑ. Έχει για ιδεολογία την αρπαχτή. Γιατί αν είχε την υπεράσπιση ενός πολιτεύματος ή της Δημοκρατίας, τώρα θα είχε εξεγερθεί βίαια κατά της βίας που υφίσταται από αυτούς που τον κυβερνάνε. Και κατά της καταπάτησης της Δημοκρατίας από τον κάθε τσογλανοπολιτικάντη.
Πηγές: (1), (2), (3).

Πέρα από τη δρυμία κριτική που ασκεί το Liberal στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, θεωρώ ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σημείο στο άρθρο του Τετράδη που λέει:
Το σκηνικό, λοιπόν, είναι απλό. Ένα 30% των ψηφοφόρων είναι ακλόνητα συντηρητικοί. Ένα 8% είναι ακροδεξιοί φασίστες. Ένα 8% είναι οι κομμουνιστές με το ΚΚΕ. Ένα 3% είναι αριστεροί και αριστεριστές ποικίλων αποχρώσεων. Και ένα 8% παραμένουν σταθερά στο κεντρώο ΠΑΣΟΚ. Σύνολο σταθερών ψηφοφόρων 57% όσων ψηφίζουν. Δηλαδή, το 57% του 60% που ψηφίζει! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 καθαρές 300.000 ψήφους. Δηλαδή, το 3% που είχε πάντα σαν Συνασπισμός. Στην πραγματικότητα δεν έχει πιά ιδεολογικούς ψηφοφόρους. Έχει τυχοδιώκτες ψηφοφόρους και ελάχιστους αριστερούς που φοβούνται να μείνουν άστεγοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε ούτε να καταπολεμήσει το παλιό διεφθαρμένο σύστημα. Ήρθε να το αντικαταστήσει. Δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν μια καλύτερη Ελλάδα, δίχως μνημόνια, με μικρότερα βάρη στα χαμηλά οικονομικά στρώματα και υψηλότερη φορολογία στους "έχοντες". Απευθύνεται, πλέον, αποκλειστικά σε αυτούς που δεν κατάφεραν να επωφεληθούν της πολιτικής κατάστασης προ του 2008. Καιροσκόπους που δεν κατάφεραν να πιάσουν την καλή με ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ και που ελπίζουν να πετύχουν κάτι καλύτερο τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσωποποιεί στο 100% την δολοπλοκία και τη διαφθορά, για την οποία κατηγορούσε τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Εκφράζει το παιδάκι που πιάνεται επαυτοφώρω να τρώει μπισκότα από το βάζο και σκαρφίζεται χιλία-δύο ψέματα για να μην το μαλώσουν. Το παιδάκι που δεν θα ντραπεί να πει ευθέως ότι δεν έτρωγε μπισκότα την επόμενη μέρα και οι γονείς του θα το αφήσουν να περάσει έτσι, λόγω του νεαρού της ηλικίας του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pluton

Δραστήριο μέλος

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 555 μηνύματα.
Έχω μείνει άφωνος με τον ανασχηματισμό....... στις μεταγραφές....



Τι να πω και για την ανακύκλωση

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή στο 1ο κόμμα να κάνει κυβέρνηση, μετά στο 2ο και στο 3ο. Εάν δεν καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, προκηρύσσονται εκλογές.
Αν ουτε ο αρχηγός του τρίτου κόμματος καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, αφότου λάβει διερευνητική εντολή, τοτε ο ΠτΔ καλει σε σύσκεψη όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκροτηθεί κυβερνητικός συνασπισμός. Εφόσον κι αυτη αποβεί άκαρπη, τοτε προκηρύσσονται εκ νέου εκλογές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,287 μηνύματα.
Αυτος ο κουβελης ειναι κινδυνος.Μπαινει στο υπουργειο αμυνας ποιανουν τους 2 στρατιωτικους,φευγει απο το υπουργειο πεφτει το πολεμικο αεροσκαφος και τωρα μπαινει στο υπουργειο ναυτηλιας και εδω και 2 μερες καιγεται το πλοιο της Anek ελ βενιζελος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Ενφια Σε Φιλανθρωπικά Ιδρύματα

Άσυλο Ανιάτων --> 962.941€
Παιδικά χωριά SOS --> 97.000€
Χαμόγελο του Παιδιού --> 71.000€​

Ας μιλήσουμε για το κοινωνικό κράτος του Τσίπρα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top