Οχι, δεν εχω σκεφτεί κάτι μέχρι στιγμής σε πλήρη έκταση. Επίτρεψέ μου να επιφυλαχθώ και να απαντήσω άλλη στιγμή που θα έχω σχηματίσει κάτι καλύτερα.
Και τότε γιατί στην ιδιωτική οικονομία πχ κινητή τηλεφωνία που ειναι στα χέρια αποκλειστικά ιδιωτών, δεν έχει περάσει κάτι στα δικά μου χέρια αλλά η Rewheel για παράδειγμα έβγαλε πρόσφατα μελέτες επι μελετών ότι μας έχουν βάλει κωλόχερο με την ανεξάρτητη ΕΕΤΤ να μην κάνει τίποτα;
Γιατί στις τράπεζες που ο πατέρας μου πάει στο ΑΤΜ και κανει ολη τη δουλειά με τα δικά του χέρια παίρνουν προμήθεια 1.20 ή όσο παίρνουν, ενώ στο ebanking μου τσιμπάνε 20 λεπτά ανα λογαριασμό ΔΕΗ και κάθε 5 χρόνια μια πεντάρα για ανανέωση καρτών στις οποίες πέφτει και συνδρομή;
Που ακριβώς είναι το έργο του τραπεζίτη σε αυτή τη συναλλαγή; Ποιό είναι το αντίκρυσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η αξιοπιστία του όταν σε δανειοδοτούν με 10%+; Ούτε οι τραπεζίτες, οι πιο πονηροί όλων δεν εμπιστεύονται τον ιδιώτη στην Ελλάδα για να κοπανάνε τετοια επιτόκια.
Και γιατί αφου υπάρχει ιδιωτικός τομέας δεν μπορώ να πάρω κι εγω χρηματοδότηση αν ανοίξω ενα μπλογκ ή δεν μπορώ να προσληφθώ γιατί μου τρώει τη θέση η ανιψούλα του βουλευτή ή του αφεντικού;
Είσαι σίγουρος ότι μια στρεβλή δομή πρέπει να αντιμετωπιστεί με δήθεν κανονικοποιημένες θεωρίες;
Τα παραδείγματα εκεί είναι. Γιατί υπάρχουν αυτά;