Aν και ειμαι εντελως κατα της ΝΔ και του μητσοτακη, αυτος ο λογος γιατι ειναι εθνοπροδοτικος? Ισα ισα νομιζω πρεπει να ακουγεται περισσοτερο οτι η Ελλαδα θα χρειαστει αρκετους μεταναστες για να στηριξουν την οικονομια, ο πληθυσμος γερναει και υπαρχει δημογραφικο προβλημα.
Λύσαμε το πρόβλημα της υπάρχουσας ανεργίας και είπαμε να συμπληρώσουμε το κενό με λαθρομετανάστες. Προσοχή όχι πραγματικούς πρόσφυγες, αυτοί είναι ευπρόσδεκτοι αλλά είναι λίγοι. Όταν η Τουρκία κατά το δόγμα Οζάλ (νομίζω), "θα τους πήξουμε στη λαθρομετανάστευση και θα αλλοιωθούν τόσο που δε θα χρειαστεί να ρίξουμε ούτε σφαίρα" (επιφυλάσσομαι στο κατα πόσο καλά το θυμάμαι ή όχι) τα χει κάνει πλακάκια με Σομαλία και Μαγκρέμπ κι έχει φέρει τη μισή υφήλιο στα νησιά, κάτσε και περίμενε εσύ ότι θα σου στηρίξουν την οικονομία για να χει να τρώει ο μέσος σκαρπινογιακάς φιλελές τα ΕΣΠΑ στη Μύκονο.
Άμα ήθελες να μην υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα και να στηριζόταν η οικονομία, θα έπρεπε να απορροφήσει το 15-20% ανέργων με μετεκπαιδεύσεις και πρακτικές, να δώσει πραγματικά κίνητρα στο μισό εκατομμύριο έλληνες νεο-μετανάστες να μην φύγουν/γυρίσουν πίσω.
Και αυτό πως γίνεται;
Όταν βάζεις τον ΟΑΕΔ σε κάθαρση αντι να χεις διορισμένο τον κάθε τεμπέλη εκεί μέσα που δεν παράγουν. Απο 4 άτομα σε υπηρεσία του ΟΑΕΔ (δεν θα πω ποια, που και πότε) μόνο μια κυρία δούλευε όπως έπρεπε εκεί μέσα.
Όταν κόβεις το κρατικό βυζί για τάισμα στο κάθε λαμόγιο "επιχειρηματία" που έχει κάνει την εργασιακή αγορά γαλέρα και δεν κάθεσαι να φωτογραφίζεσαι μαζί τους και να πίνεις καφεδάκι και να δίνεις χειραψίες αλληλοαυνανισμού.
Όταν δεν ξεσκίζεις τον ελεύθερο επαγγελματία να κάνει τη δουλειά σου (βλ. Λογιστές που κάνουν τη δουλειά μέχρι και των ΚΕΠ για μεταβιβάσεις παπακίων για κόντρες ξερωγω) και δεν του κοπανάς 70% φόρο στα εισοδήματα και να πρέπει να δουλεύει 13 μήνες το χρόνο για να ξεδιαλύνει την "ψηφιοποίηση" (κάποιοι πληρώθηκαν για να γράψουν κώδικα φάση και κράσαρε κάθε τρίτη πέμπτη και σάββατο, την Κυριακή Εκκλησία).
Όταν δεν ταίζεις τον μέσο ελληνα "επιστημοσύνη" και πανεπιστήμια σε κάθε ακριτική πόλη για να τρώνε οι μαγαζάτορες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά χτίζεις σχολές πραγματικής επαγγελματικής κατάρτισης με άμεση αποκατάσταση στα πρότυπα του γερμανικού Ausbildung.
Και άλλα.
Και άμα σου λείπει και τότε εργατικό δύναμικό, τότε ναι φέρε μετανάστες και δη εξειδικευμένους. Μέχρι τότε, δεν έχω να πιστέψω τίποτα.