Isiliel
Επιφανές μέλος


Θα χρειαστείτε:
2 αυγά
2 φέτες ψωμί για τοστ
αλάτι, πιπέρι και ό,τι μπαχαρικό σας αρέσει
λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τις φέτες το ψωμί και τις τρυπάμε κεντρικά με ένα ποτήρι με λεπτό γείσο. Πολλές φορές δεν αρκεί να πιέσουμε με το ποτήρι από τη μια πλευρά και χρειάζεται να γυρίσουμε τις φέτες κι ανάποδα. Τα στρογγυλά κομμάτια που θα αφαιρέσουμε, δεν τα πετάμε, θα χρειαστούν κι αυτά για να βουτήξουμε στο αυγό.
Σε μεγάλο τηγάνι που να χωρά τις φέτες μας, ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι ή βούτυρο (ή λίγο κι από τα δύο).
Ρίχνουμε τις φέτες το ψωμί κι αφήνουμε λίγο να ροδίσουν κι από τις δύο μεριές.
Σε αυτό το σημείο σπάμε από ένα αυγό σε κάθε τρύπα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από το καυτό λάδι, πάνω στα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι κι ό,τι άλλο θέλουμε (π.χ. σκόρδο σκόνη). Όταν κάπως στερεοποιηθούν πιάνουμε κάθε φέτα με μια σπάτουλα και με μια επιδέξια κίνηση γυρίζουμε να ψηθούν κι ανάποδα.
Στο ίδιο τηγάνι μπορούμε να ροδίσουμε και τα στρογγυλά κομμάτια το ψωμί που περίσσεψαν.
Σερβίρουμε με σαλάτα ή ό,τι άλλο θέλουμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Mercury
Επιφανές μέλος



Αν και έχω μία ενσταση για τα πατατάκια στις φωτογραφίες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Κι εγώ φίλε μου έχω την ίδια ένσταση. Πρόκειται για το πιάτο της κόρης μου.Πολύ ωραία συνταγή Isiliel.
Αν και έχω μία ενσταση για τα πατατάκια στις φωτογραφίες.![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
νυχτολούλουδο
Δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος


Σαν γεύση πολύ ωραία,η μάνα μου επιτέλους χάρηκε που βοηθάει ο γιόκας στο μαγείρεμα.
Αν και το οπτικό αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε.Στην αλλαγή το αυγο χυνονταν έξω και ήταν ένα μπάχαλο.
Βέβαια η μάνα μου με καθυσήχασε λέγοντας πως πρωτάρης είμαι ακόμα και θα μου δείξει την σωστή τεχνική αναποδογυρίσματος την επόμενη φορά.
Ωστόσο απο γευστικής απόψεως έμεινε όλη η οικόγένεια ενθουσιασμένη!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dalian
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος


Ωραία φαίνονται αλλά νομίζω προτιμώ την οριτζιναλ συνταγή, τα φελία της γιαγιάς, αυγοφέτες για σας.
![]()
Τα κάνει και η μάνα μου αυτά!!!
Τρελό σουξέ.Οι άντρες του σπιτιού(πατέρας και εγώ) τα λατρεύουμε!!
Ειδικά το βράδυ που βαριόμαστε να φάμε και τσιμπολογάμε.
Τρώγονται και ζεστά και κρύα.
Αλλά αυτά της Isiliel είναι ότι πρέπει για πρωινό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος


Βαζει και μια φετα τυρι απο πανω ή και ζαμπον αλλα σπανια διοτι σαν δασκαλα δεν εχει χρονο τα πρωινο και ειναι και λιγο παχυντικο...
Παντως ειναι απιστευτοοοοοοοοοο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Αγαπώ αυγόφετες!!!Ωραία φαίνονται αλλά νομίζω προτιμώ την οριτζιναλ συνταγή, τα φελία της γιαγιάς, αυγοφέτες για σας.
![]()

Η διαφορά με "τ' αυγά στο καλάθι" είναι πως ο κρόκος μένει μελάτος και μπορείς να βουτήξεις το στρογγυλό ψωμάκι που αφαιρείς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.