Η μόνη λογική τεκμηρίωση που έχω λάβει, από οποιονδήποτε εμπλεγμένο με τη θρησκεία, πάνω στο θέμα ήταν από τον Θεολόγο που είχα στην Α' Λυκείου.
Έχοντας ανοίξει το θέμα της σχέσης μεταξύ των δύο φύλων, είχαμε φτάσει στο σημείο να αναλύουμε τη θέση της εκκλησίας σχετικά με τις προγαμιαίες σχέσεις. Ρωταεί λοιπόν ένας μαθητής:
Μαθητής: "Σχετικά με τον αυνανισμό όμως, κύριε? Γιατί η εκκλησία διατηρεί μια τέτοια στάση?"
Θεολόγος: "Ο Χριστιανισμός είναι μια θρησκεία αγάπης. Αγαπάς τον συνάνθρωπο σου με όλο σου το είναι και, κατ' επέκταση και το Θεό. Ο αυνανισμός είναι μια πράξη καθαρά εγωιστική. Το ξεκινάς 'για την πάρτυ σου', το κάνεις 'για την πάρτυ σου', 'τελειώνεις' 'για την πάρτυ σου'."
Σύντομη, περιεκτική και κατατοπιστικότατη. Ούτε ότι σπιλώνεις την ψυχή σου, αμαυρώνεις τον εσωτερικό σου κόσμο ή
προκαλείς ρωγμή στο τζάμι της ψυχή σου (όλα αυτά που, κατά καιρούς, έχω ακούσει). Άσχετα με το πόσο συμφωνούμε ότι ή όχι με τη θέση της εκκλησίας, το παραπάνω έχει μια λογική βάση. Το θέμα είναι ότι, από τα 20 περίπου (βαθειά θρησκευόμενα) άτομα που μου έχουν απαντήσει, μόνο αυτός μπόρεσε να διατυπώσει απάντηση που να μπορέσω να δεχθώ ως λογικό επιχείρημα....