@Μάξιμος με κάθε καλή διάθεση στο λέω, όλα όσα γράφεις στον Γιάννη (για το αν του τα έχουν κάνει χριστιανοί) τα κάνεις εσύ σε αυτό το θέμα. Κατήχηση λέγεται.
Πάντα με καλή διάθεση, σου το λέω και εγώ με την σειρά μου.
Ως πρόλογο, που θεωρώ πως είναι απαραίτητος εδώ, θα σου πω οτι σε μία επικοινωνία, υπάρχουν πάντα διαφορετικές προσλήψεις του νοήματος.
Πάμε ποιο κάτω.
Κατήχηση είπες και δεν βλέπω να υπάρχει κάπου σε αυτά που έγραψα το παραμικρό ίχνος.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να πει ότι θέλει.
Επίσης, ο καθένας μας είναι ελεύθερος να αντιληφθεί ανάλογα με την δυνατότητα που έχει στην ανάλυση της πληροφορίας.
Η Α-λήθεια, τις περισσότερες φορές, είναι βαθιά κρυμμένη. Αδύναμη ανάλυση, ελλειπή συμπεράσματα.
Οι μοναχού στο Αγιο Ορος, ασκούνται θα έλεγα σε ένα απίστευτο βαθμό, στην διάκριση και όχι μόνο.
Ενας να μείνει, αρκεί για να είναι θετική η σκέψη μου στην παραμονή του Αβατου στο Αγιο Ορος.
Υπάρχει κανείς εδώ που να διαθέτει την απαιτούμενη διάκριση προκειμένου να εκφέρει γνώμη σε αυτό το θέμα;
Είναι κάτι σαν τότε που ο Χριστός, έγραψε στο χώμα τα ονόματα των υποκινούντων σε λιθοβολισμό της μοιχαλίδος. Τα ονόματα τους και οι πράξεις τους συνάμα.
Ολοι γραμμένοι στο χώμα που έσβυσε.
Ποιός θα μπορούσε να καταδικάσει την μοιχαλίδα ώς αναμάρτητος;
Αλλος το ένα, άλλος το άλλο, άλλος ώς ομοφυλόφιλος (αρσενοκοίτης), να καταδικάσει την γυναίκα.
Θεέ μου, πόσο λίγα γνωρίζουμε, (ΝΑΙ γνωρίζουμε, και σε εμένα απευθύνεται αυτό το ναι), για τον Χριστιανισμό!!! γιατι ΑΝ γνώριζα, δεν θα καθόμουν να γράψω και γράφοντας να φλυαρώ εδώ.
Μιλάμε, μιλάμε, μιλάμε και δεν καταλαβαινόμαστε...