Αυτοπεποίθηση και φοβίες

Speedy

New member

Ο Speedy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αγρίνιο (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 656 μηνύματα.
Αυτοπεποίθηση.. τι περίεργο πράγμα..

Τη μία σε φτάνει στα ουράνια και την άλλη σε ρίχνει στο καναβάτζο..
Ας πω και εγώ τα δικά μου με τη σειρά μου..


Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν ένα άτομο γεμάτο αυτοπεποίθηση σε όλους τους τομείς.. Ότι μου έμπενε στο κεφάλι να καταφέρω και το πιο δύσκολο και ακατόρθοτο βάση συνθηκών εξέπλητα εκτός απο τον εαυτό μου τους πάντες. Μία τρομερή ενέργεια και μία τρομερή αυτοπεποίθηση δίναν ώθηση σε ένα πείσμα που πραγματικά θαύμαζα στον εαυτό μου. Ξεκίνησε με πτυχία που άλλοι τα βλέπουν με τα κυάλια και την ίδια στιγμή την πιο αλητήρια ζωή που μπορούσε να ζήσει ένας έφηβος. Συνεχίστηκε με την είσοδο μου σε υψηλόβαθμη σχολή εκεί που όλοι με είχαν ξεγραμένο και με εμπόδια που μου βάζαν ίδιοι καθηγητές γιατί δεν τους έκανα τα χατήρια. Κανένας δεν πίστευε ότι θα τα κατάφερνα εκτός απο εμένα. Ούτε η ίδια μου η μάνα που πάρολο που ήξερε τι πείσμα είμαι δεν το πίστεψε. Φυσικά σαν σωστή μάνα μου το αποκάλυψε πολύ αργότερα και δεν μου είχε δείξει ούτε λεπτό έλειψη εμπιστοσύνης. Άτομο μέσα σε όλα και παντού. Σχέσεις?.. εκεί να δεις αυτοπεποίθηση. Και όσο περισσότερη έβγαζα τόσο περισσότερες κοβόντουσαν για πάρτυ μου. Ψωνισμένο άτομο απο τα λίγα και οι κατακτήσεις βροχή.

Και εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Ξέρω ότι στη ζωή μου αν πεισμώσω να κάνω κάτι θα γυρίσει ο κόσμος 10 γύρες και θα γίνει. ΕΚΤΟΣ απο τα θέματα σχέσεων. Ναι κατακτήσεις ανέκαθεν είχα, ποτέ δεν είχα παράπονο, όπως επίσης και τα κοπλιμέντα για την εμφάνιση περισευαν πάντοτε. Τρομερά ντροπαλός, τρομερά εγωιστής και καθόλου ετοιμόλογος συνθέτουν ένα διόλου όμορφο πάζλ. Λόγω αυτών άργησα πολύ να κάνω την πρώτη μου σχέση και γενικότερα άργησα πολύ να κάνω τα πάντα σε αυτό τον τομέα. Δεν έχω παράπονο τα έκανα. Άλλα άργησα να δώ ότι στις σχέσεις δεν είναι όλα ρόδινα. Φοβάμαι πια τις γυναίκες, δεν περίμενα να το πω ποτέ αυτό. Αλλά ναι. Φοβάμαι πια να κάνω σχέση γτ στο τέλος θα πληγωθω. Πάντα είχα ανασφάλεια με την εμφάνιση μου, παρόλα αυτά που είπα παραπάνω, και νομίζω θα πρέπει να συμβιβαστώ σιγά σιγά με αυτό. Ρίχνω το φταίξιμο σε αυτήν στο γεγονός ότι δεν μπορω να κάνω σωστές σχέσεις με τη λογική ότι ε μάλλον δεν είμαι ΤΟΣΟ ωραίος τελικά για να μην έχει τα κότσια να με αφήσει. Δεν μπορώ να το αποβάλω με τπτ. Η αυτοπεποίθηση μου πια είναι... δεν είναι βσκ.. δεν ξέρω τι είναι. Νόμιζα ότι περνάω φάση αλλά είναι πολύ σοβαρότερο το ζήτημα. Ξεκινάει απο την ρίζα. Άργησα, και η έλειψη εμπειριών με το άλλο φύλο είναι καταστροφική. Έχω κάνει 2 σχέσεις, και οι 2 κοπέλες επιλογής μου και ερωτευμένος πολυ και στις 2 περιπτώσεις με παράτησαν.Ενώ στην αρχή όλα τέλεια μετά κάπου τις χαλούσε το όλο πράγμα. Ακόμα ψάχνω αιτίες και απαντήσεις δεν μπορώ να βρώ. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Αν ήμουν αυτός ο κάποιος που νόμιζα με τι κότσια ρε γαμώτο θα με άφηναν? Πάντα έτσι έλεγα βλέπεις. Άστην. Που θα βρει καλύτερο απο εμένα! Τώρα πια φοβάμαι και αποφεύγω τις σχέσεις. Όλη αυτή η κατάσταση σε αυτό το θέμα με έχει πάει πίσω σε όλα. Έχω καταστρέψει όλη τη ζωή μου και δεν έχω τη δύναμη να μαζέψω τα κομμάτια μου. Όσο η αυτοπεποίθηση μου είναι στον πάτο σε τόσο περισότερο δεινή θέση θα βρίσκομαι. Και το χειρότερο. Δεν μπορώ να ξεφύγω πολύ καιρο τώρα.... Και όσο για τη σχολή που με τόσο κόπο και ιδρώτα κατάφερα?.. τα έχω παρατήσει εδώ και καιρό παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνω κατά καιρούς.. Δεν είμαι καθόλου καλά ψυχολογικά για να ενεργοποιήσω ξανά αυτό το πείσμα μου.... και δεν ξέρω αν θα ξαναείμαι..

Ευχαριστώ που με ανεχτήκατε... όποια συμβουλή μόνο καλοδεχούμενη μπορεί να είναι..
 
Τελευταία επεξεργασία:

kalypso

New member

Η lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,887 μηνύματα.
Αυτοπεποίθηση.. χμ, περίεργο το μίγμα όλων αυτών που νιώθω και σκέφτομαι, σε σχέση με αυτή.

Έχω αυτοπεποίθηση σαν άνθρωπος. Πιστεύω στον εαυτό μου και στις ικανότητές του- θεωρώ ότι είμαι αρκετά ισορροπημένο άτομο ντιπ ντάουν, και αυτό μου δίνει μία ώθηση, μία δύναμη που με βοηθά να ξυπνάω κάθε πρωί και να ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία και χαμόγελο. Επειδή ξέρω πως ό,τι και να γίνει, θα επιβιώσω και θα είμαι καλά- όποια δυσκολία ή όποια αναποδιά τύχει, θα την αντιμετωπίσω και θα τα καταφέρω. :)

Αυτό όμως συμβαίνει, παραδόξως, μόνο όταν είμαι μόνη μου. Γι αυτό λατρεύω την παρέα με τον εαυτό μου, ενώ για τους περισσότερους ανθρώπους που βλέπω γύρω μου, είναι αβάσταχτο- μισούν να μένουν για πολλή ώρα μόνοι τους, σε αντίθεση με εμένα που πολλές φορές το επιζητώ! :worry:
Αυτό συμβαίνει επειδή όταν έρχομαι πολύ κοντά με κάποιον άνθρωπο νιώθω πίεση, νιώθω ..ευθύνη- νιώθω ότι κατα κάποιο τρόπο τον "κουβαλάω" μαζί μου όπου πάω, και αυτό για μένα είναι σαν βαρύ φορτίο. Γιατί ..η ισορροπία που έχω, είναι σχεδιασμένη να αντέχει μόνο έναν.. Σαν να είμαι μόνη σε ένα δωμάτιο, και να είμαι σε απόλυτη γαλήνη, να αφουγγράζομαι όλους τους θορύβους και να γνωρίζω απ έξω κάθε γωνία του, κάθε σημείο αυτού- και μετά να μπαίνει μέσα κάποιος άλλος. Και τότε όλα αλλάζουν- η ροή του αέρα, ο όγκος του δωματίου που είναι ελεύθερος.. και μαζί τα όσα νιώθω.

Είμαι κοντά με πολλά άτομα. Παρα πολλά..
Είμαι πολύ κοντά, με πολύ λιγότερα.
Αλλά νομίζω κανένας δεν με "αγγίζει" ντιπ νταουν, γιατί όσες φορές έχω αφήσει να γίνει αυτό, η ισορροπία ανατρέπεται, και η αυτοπεποίθηση εξαφανίζεται- και κυριαρχεί των συναισθημάτων μου ένας διαρκής φόβος για τον άλλο. Για το αν θα είναι καλά εκείνος/η. Και η αυτοπεποίθηση, εξ ορισμού, έρχεται σε αντίθεση με αυτή την επικυριαρχία. :worry:


Αυτό όλο, είναι κάτι που πρέπει να διορθώσω. Ίσως όχι τελείως, απλά, για αρχή, απέναντι στα άτομα για τα οποία νοιάζομαι πολύ.. Ίσως απλά να είναι μηχανισμός άμυνας, για να μην πληγωθώ- τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον αυτό είναι.
Αλλά επειδή γενικώς θεωρώ πολύ μεγάλη κατάκτηση να τα έχει κάποιος καλά με τον εαυτό του, και αυτό το έχω καταφέρει σε βαθμό που με ικανοποιεί, δε βλέπω το λόγο να με τρομάζει μια ..μικρή τροποποίηση, όπως το να αφήσω να εισέλθουν στο ..δωμάτιό μου, κάποια αγαπημένα άτομα. :)

Ελπίζω πως, σιγα σιγα, θα το καταφέρω :)
 

Subject to change

Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,251 μηνύματα.
Πάντα είχα ανασφάλεια με την εμφάνιση μου, παρόλα αυτά που είπα παραπάνω, και νομίζω θα πρέπει να συμβιβαστώ σιγά σιγά με αυτό. Ρίχνω το φταίξιμο σε αυτήν στο γεγονός ότι δεν μπορω να κάνω σωστές σχέσεις με τη λογική ότι ε μάλλον δεν είμαι ΤΟΣΟ ωραίος τελικά για να μην έχει τα κότσια να με αφήσει. Δεν μπορώ να το αποβάλω με τπτ.
Το θεμελιώδες λάθος που κάνεις στον παραπάνω συλλογισμό είναι ότι αν ήσουν πραγμαστικά ΠΟΛΥ ωραίος, δεν θα μπορούσαν να σε αφήσουν. Όσο ωραίος και να είναι κάποιος (ανεξαρτήτως φύλου), κανείς δεν θα μείνει μαζί του για πολύ μόνο και μόνο για αυτό. Αλήθεια, τι σου έφεραν ως λόγο για τον οποίο σε παράτησαν;
 

Speedy

New member

Ο Speedy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αγρίνιο (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 656 μηνύματα.
Το θεμελιώδες λάθος που κάνεις στον παραπάνω συλλογισμό είναι ότι αν ήσουν πραγμαστικά ΠΟΛΥ ωραίος, δεν θα μπορούσαν να σε αφήσουν. Όσο ωραίος και να είναι κάποιος (ανεξαρτήτως φύλου), κανείς δεν θα μείνει μαζί του για πολύ μόνο και μόνο για αυτό. Αλήθεια, τι σου έφεραν ως λόγο για τον οποίο σε παράτησαν;
Μισελ μην κολλάς μόνο εκεί.. είναι πολύ γενικότερο το πρόβλημα και τώρα καταλαβαίνω ότι ξεκινάει απο πολύ καιρό τώρα χωρίς να το έχω καταλάβει ούτε εγώ ο ίδιος. Να σου πώ την αλήθεια πήγα να σου αναλύσω εκτενώς τις περιπτώσεις αλλά δεν νιώθω ιδιετερα άνετα. Το ρεζουμέ ήταν και στις 2 ότι πιέστηκαν. Και εγώ πιέστικα και ειδικά με την μία που δεν ταιριάζαμε καθόλου αλλά έμεινα εκεί και το πάλεψα.. Δεν το πάλεψε. Αν με ήθελε πολύ γιατί δεν το πάλεψε καθόλου? Πότε πρόλαβε και κατάλαβε ότι δεν ταιριάζαμε? Εγώ γιατί προσπαθούσα? Γιατί προφανώς εγώ μόνο την ήθελα. Με την άλλη ήρθε απλά απο το πουθενά κεραμίδι.. Μπορώ να την δικαιολογήσω αυτήν γιατι υπήρχαν και κάποιες άλλες παράμετροι που δυσκόλευαν τη σχέση μας.... Καμία δεν έκατσε να με γνωρίσει καλύτερα πάντως.. Το μόνο λάθος που έκανα ήταν ότι τις ήθελα πολύ.. ίσως δεν είναι καλό στις σχέσεις αυτό τελικά.. το καβαλάνε και σε στέλνουν απο εκεί που δεν το περιμένεις..

Σου ξαναλέω πάντως.. Το πρόβλημα μου δεν είναι αυτές.. Δεν είναι δυνατόν με 2 αποτυχίες να γκρεμίζετε ένας ολόκληρος κόσμος τόσων χρόνων κτισμένος.. Δεν γίνεται με 2 αποτυχημένες σχέσεις να καταρακώνετε έτσι η αυτοπεποίθηση μου, κάτι που το θεωρούσα πάνω μου το δυνατότερο στεοιχείο του χαρακτήρα μου.. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.. Νόμιζα ότι ήταν μία φάση και θα περάσει όπως έιπα και πιο πάνω αλλά πάει πια πάρα πολύς καιρός.. τα έχω κάνει μαντάρα στη ζωη μου όλα...

Μπορείς να μπείς καθόλου στη θέση μου? Θέλω να δώσω αγάπη ειλικρινά αλλιώς δεν θα καθόμουν να ασχοληθώ και να επιμένω,αλλά όσο βλέπω ότι δίνω τόσο χάνω και μετά... και δεν θέλω να κάνω σχέση για να μου ανέβει η αυτοπεποίθηση προς θεού..... Μου έκατσαν πολύ άσχημα αυτά τα σκηνικά..

Ξέρω ότι τα λέω πολύ συγκεχυμένα αλλά δεν μπορώ... αν με έβλεπες σε τι κατάσταση είμαι πόσο καιρό τώρα θα με λυπώσουν όπως με λυπάμαι και εγώ τώρα πια... Σευχαριστώ που με διάβασες!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Subject to change

Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,251 μηνύματα.
Δεν το πάλεψε καθόλου γιατί θεώρησε ότι αυτά που την ενοχλούσαν σε σένα δεν μπορούν να αλλάξουν. Αν σε ενοχλεί ο χαρακτήρας ο ίδιος του άλλου, δεν έχει και πολύ νόημα να το παλέψεις. Όσον αφορά αυτό που λες ότι όσο τους δείχνεις ότι γουστάρεις, τόσο σε έχουν δεδομένο, τα έχουμε πει και σε άλλο, πιο σχετικό θέμα. Ναι, ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά όχι σε όλες. Το αν θα σε πάρουν ως δεδομένο ή αν η σχέση θα γίνει even better είναι άμεση συνάρτηση του τι νιώθουν αυτές. Γενικά οι γυναίκες έχω παρατηρήσει ότι έχουν το κακό συνήθειο να νομίζουν ότι ερωτεύτηκαν κάποιον επειδή απλά κολακεύτηκαν από το ενδιαφέρον του, κάτι που γκρεμίζεται πολύ εύκολα αργότερα.

Πάντως δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο με 2 αποτυχίες να γκρεμίζεται η αυτοπεποίθηση σου. Και με μία μη σου πω. Όσο περισσότερη αυτοπεποίθηση έχει κανείς, τόσο πιο δύσκολα "συγχωρεί" τις αποτυχίες στον εαυτό του και τόσο περισσότερο τον καταρρακώνουν.
Και πίστεψε με, σε καταλαβαίνω επ'αυτού πολύ περισσότερο απ'ότι νόμιζεις...
 

Speedy

New member

Ο Speedy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αγρίνιο (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 656 μηνύματα.
Δεν το πάλεψε καθόλου γιατί θεώρησε ότι αυτά που την ενοχλούσαν σε σένα δεν μπορούν να αλλάξουν. Αν σε ενοχλεί ο χαρακτήρας ο ίδιος του άλλου, δεν έχει και πολύ νόημα να το παλέψεις.
Δεν το πάλεψε πολύ γιατί δεν με ήθελε πολύ. Εγώ την ήθελα πολύ και να σου πώ την αλήθεια πάλευα να την αλλάξα όσο γίνεται.. φυσικά οι άνθρωποι δεν αλλάζουν.. Να σου πω την αμαρτία μου ένας άλλος λόγος είναι η δυσκολία που έχω στο να κάνω σχέσεις, λόγω του ότι είμαι απίστευτα επιλεκτικός, και μου δημιουργόνταν ανασφάλειες ότι δεν θα ξαναβρώ κάποια που να μου αρέσει τόσο πολύ. Αυτός ήταν βασικά ο λόγος που το πάλευα τώρα που το σκέφτομαι. Έως τώρα μετά απο πολύ καιρό επιβεβαιώνομαι με τον χειρότερο τρόπο.

Γενικά οι γυναίκες έχω παρατηρήσει ότι έχουν το κακό συνήθειο να νομίζουν ότι ερωτεύτηκαν κάποιον επειδή απλά κολακεύτηκαν από το ενδιαφέρον του, κάτι που γκρεμίζεται πολύ εύκολα αργότερα.
Και οι 2 ήταν ερωτευμένες πάρα πολύ. Στην άρχη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μετά.. αστα.. Δεν μπορώ να διαχειριστώ καταστάσεις.. Με τις σχέσεις δεν τα καταφέρνω καθόλου καλά. Όσο εύκολα μπορώ να κερδίσω αυτή που θέλω τόσο εύκολα την χάνω μετά..
Πάντως δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο με 2 αποτυχίες να γκρεμίζεται η αυτοπεποίθηση σου. Και με μία μη σου πω. Όσο περισσότερη αυτοπεποίθηση έχει κανείς, τόσο πιο δύσκολα "συγχωρεί" τις αποτυχίες στον εαυτό του και τόσο περισσότερο τον καταρρακώνουν.
Και πίστεψε με, σε καταλαβαίνω επ'αυτού πολύ περισσότερο απ'ότι νόμιζεις...
Ναι έτσι όπως το λές έχει κάποια λογική. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι ομολογουμένος.Έτσι είναι. Πάντως δεν μπορώ να ηρεμήσω και δεν έχω άλλα περιθώρια. Έχω ριμάξει όλη μου τη ζωη και ακόμα και τώρα δεν νιώθω έτοιμος.. Δεν μπορώ να συνέλθω.. Πιο πολύ πάνω σε αυτό θέλω να βρώ τρόπο πως να τα ξεπεράσω όλα αυτά..Προσπάθησα ειλικρινά πολύ και δεν μπορώ. Με έχει πάρει πολύ απο κάτω.. Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά πια..
 

Subject to change

Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,251 μηνύματα.
Δεν το πάλεψε πολύ γιατί δεν με ήθελε πολύ. Εγώ την ήθελα πολύ και να σου πώ την αλήθεια πάλευα να την αλλάξα όσο γίνεται.. φυσικά οι άνθρωποι δεν αλλάζουν.. Να σου πω την αμαρτία μου ένας άλλος λόγος είναι η δυσκολία που έχω στο να κάνω σχέσεις, λόγω του ότι είμαι απίστευτα επιλεκτικός, και μου δημιουργόνταν ανασφάλειες ότι δεν θα ξαναβρώ κάποια που να μου αρέσει τόσο πολύ. Αυτός ήταν βασικά ο λόγος που το πάλευα τώρα που το σκέφτομαι. Έως τώρα μετά απο πολύ καιρό επιβεβαιώνομαι με τον χειρότερο τρόπο.
Μα σαφώς και δεν ήθελαν πολύ. Όταν θέλεις κάποιον πολύ δεν σκέφτεσαι με τη λογική (οι χαρακτήρες δεν αλλάζουν) αλλά κάθεσαι και προσπαθείς, σαν τον τύπο που σπρώχνει τον τοίχο.
Η επιλεκτικότητα είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό των ανθρώπων με υψηλή αυτοπεποίθηση. Δεν είναι βασικα επιλεκτικότητα, είναι άρνηση να συμβιβαστείς (δεν ξέρω αν είναι το ίδιο). Όταν θεωρείς ότι είσαι γαμάτος/η, δεν βρίσκεις το λόγο να συμβιβαστείς διότι θεωρείς ότι μπορείς να έχεις αυτό ακριβώς που θέλεις. Παρατήρησε ας πούμε λίγο πόσο συμβιβάζονται οι φίλοι σου που έχουν λιγότερη αυτοπεποίθηση από σένα στις κοπέλες με τις οποίες κάνουν σχέση και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Και οι 2 ήταν ερωτευμένες πάρα πολύ. Στην άρχη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μετά.. αστα.. Δεν μπορώ να διαχειριστώ καταστάσεις.. Με τις σχέσεις δεν τα καταφέρνω καθόλου καλά. Όσο εύκολα μπορώ να κερδίσω αυτή που θέλω τόσο εύκολα την χάνω μετά..
Πρόσεξε λίγο, γιατί το μυαλό πολλές φορές παίζει παιχνίδια. Το αν ήταν πάρα πολύ ερωτευμένες στην αρχή αμφιβάλλω αν μπορούν να το πουν με βεβαιότητα και οι ίδιες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να νομίσεις ότι είσαι πάρα πολύ ερωτευμένος με κάποιον/α χωρίς να ισχύει. Πχ ότι θα ήθελες τόοοσο πολύ να είσαι ερωτευμένος/η μαζί του, που στο τέλος αυθυποβάλλεσαι. Και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εκδηλώσεις ...λατρείας από το άτομο που αυθυποβλήθηκε είναι ιδιαίτερα έντονες διότι δεν προσπαθεί να πείσει τον άλλο μόνο, αλλά κυρίως τον εαυτό του.

Ναι έτσι όπως το λές έχει κάποια λογική. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι ομολογουμένος.Έτσι είναι. Πάντως δεν μπορώ να ηρεμήσω και δεν έχω άλλα περιθώρια. Έχω ριμάξει όλη μου τη ζωη και ακόμα και τώρα δεν νιώθω έτοιμος.. Δεν μπορώ να συνέλθω.. Πιο πολύ πάνω σε αυτό θέλω να βρώ τρόπο πως να τα ξεπεράσω όλα αυτά..Προσπάθησα ειλικρινά πολύ και δεν μπορώ. Με έχει πάρει πολύ απο κάτω.. Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά πια..
Όσο κάνεις τέτοιες σκέψεις και βουλιάζεις στην αυτολύπηση, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Σταμάτα καταρχάς να προσπαθείς να τα ξεπεράσεις με το ζόρι. Δεν έχει νόημα και γίνεσαι χειρότερα. Χαλάρωσε. Θα έρθει η στιγμή που θα έχεις κάποια σημαντική επιτυχία πάλι (δεν αναφέρομαι απαραίτητα στον ερωτικό τομέα), και θα αναπτερωθεί το ηθικο σου. Μέχρι τότε...χμμμ δεν έχω ιδέα τι να κάνεις. Υπομονή I guess (?)
 

love_angel

New member

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.
Εγώ την ήθελα πολύ και να σου πώ την αλήθεια πάλευα να την αλλάξα όσο γίνεται..
πρωτο λαθος.
οταν ερωτευομαστε τον αλλον, τον ερωτευομαστε για αυτο που ειναι. δε προσπαθουμε να τον αλλαξουμε. αν ειναι δυνατον δηλαδη.


Να σου πω την αμαρτία μου ένας άλλος λόγος είναι η δυσκολία που έχω στο να κάνω σχέσεις, λόγω του ότι είμαι απίστευτα επιλεκτικός, και μου δημιουργόνταν ανασφάλειες ότι δεν θα ξαναβρώ κάποια που να μου αρέσει τόσο πολύ.
ολοι ειμαστε επιλεκτικοι... με τον τροπο μας.
σχεδον δε ολα σου τα θεματα εχω διαβασει να λες οτι εισαι ιδιαιτερα επιλεκτικος.
μηπωςνα ρηξεις λιγο τα στανταρ σου? και δεν εννοω να κανεις σχεση με καποια που δε σαρεσει φυσικα. εννοω να δοκιμασεις κατι με καποια που σαρεσει ο χαρακτηρας της, ειναι ομορφη αλλα ξεφευγει λιγο απο το καλουπι που εχεις σχηματισει στο κεφαλακι σου.Και οι 2 ήταν ερωτευμένες πάρα πολύ. Στην άρχη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μετά.. αστα.. Δεν μπορώ να διαχειριστώ καταστάσεις.. Με τις σχέσεις δεν τα καταφέρνω καθόλου καλά. Όσο εύκολα μπορώ να κερδίσω αυτή που θέλω τόσο εύκολα την χάνω μετά..
ο ερωτας δεν ερχεται και φευγεια σε τοσο συντομα χρονικα διαστηματα. προφανως ηταν ενθουσιασμενες μαζι σου, οχι ερωτευμενες.
:hmm: λες οτι εισαι ιδιατερα επιλεκτικος. πώς ειναι δυνατον να εισαι ιδιαιτερα επιλεκτικος αλλα οι κοπελες που εχεις επιλεξει ως τωρα να μη ''πληρουν'' τις προυποθεσεις στο χαρακτηρα ωστε να ταιριαζετε?
μηπως εισαι επιλεκτικος μονο οσο αφορα την εμφανιση και στο κατα ποσο μοιαζει στη ζιζελ ξεχνωντας να προσεξεις ποσα κοινα εχετε? τοτε σορι αλλα καλα να παθεις. η εμφανιση δεν ειναι το παν. δε θα μπορουσα να με φανταστω με ανθρωπο που δεν επικοινωνω. ουτε να προσπαω να αλλαξω τον κουκλο με τους κοιλιακους που κυκλοφορω και ειναι τουβλο στο εγκεφαλο προσπαθωντας να τον κανω εξυπνο, κατι που δεν ειναι για παραδειγμα.Πάντως δεν μπορώ να ηρεμήσω και δεν έχω άλλα περιθώρια. Έχω ριμάξει όλη μου τη ζωη και ακόμα και τώρα δεν νιώθω έτοιμος.. Δεν μπορώ να συνέλθω.. Πιο πολύ πάνω σε αυτό θέλω να βρώ τρόπο πως να τα ξεπεράσω όλα αυτά..Προσπάθησα ειλικρινά πολύ και δεν μπορώ. Με έχει πάρει πολύ απο κάτω..
ποια ζωη σου εεις ρημαξει βρε παληκαρι μου? νεο παιδι εισαι!
δεν εχεις ζησει τιποτα ακομα! ολα τωρα ξεκινανε.και με τη γκρινια δε καταφερνεις τιποτα. δε λυνονται ετσι τα προβληματα. και στο λεει αυτο η μις γκρινια 2009!:P

Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά πια..
ωραια. αυτη τη στιγμη ξανα κατεβασε τα κατω και αρχισε να ξεπερνας τις ''φοβιες'' σου. οκ, ολοι περναμε κρισεις αυτοεκτιμησης και αυτοπεποιθησεις μια στο τοσο. μη νομιζεις οτι εχεις το μονοπωλειο. σκοπος ομως ειναι να το αντιμετωπισεις και οχι να σηκωσεις τα χερια ψηλια. βγες εξω, χαμογελα και ολα θα ερθουν.αν δεν πιστευεις εσυ στον ευατο σου λογικο και επομενο ειναι να μη πιστευει κανεις αλλος. ποσο μαλλον η κοπελα σου οταν σε γνωρισει καλυτερα και ανακαλυψει πως πισω απο τον αερα που βγαζεις κρυβονται πολλες ανασφαλειες.
 

Speedy

New member

Ο Speedy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αγρίνιο (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 656 μηνύματα.
Μα σαφώς και δεν ήθελαν πολύ. Όταν θέλεις κάποιον πολύ δεν σκέφτεσαι με τη λογική (οι χαρακτήρες δεν αλλάζουν) αλλά κάθεσαι και προσπαθείς, σαν τον τύπο που σπρώχνει τον τοίχο.
Με πονάει και μόνο η ιδέα να σκεφτομαι ότι δεν με ήθελαν πολύ.. Συγνώμη ίσως φανεί ψωνίστικο αλλά όταν έχω ένα κάρο κοπέλες να με θέλουν πολύ δεν το σηκώνει με τπτ ο οργανισμός μου να μην με θέλουν πολύ αυτές που θέλω εγώ.. είναι unfair απλά..

Η επιλεκτικότητα είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό των ανθρώπων με υψηλή αυτοπεποίθηση. Δεν είναι βασικα επιλεκτικότητα, είναι άρνηση να συμβιβαστείς (δεν ξέρω αν είναι το ίδιο). Όταν θεωρείς ότι είσαι γαμάτος/η, δεν βρίσκεις το λόγο να συμβιβαστείς διότι θεωρείς ότι μπορείς να έχεις αυτό ακριβώς που θέλεις. Παρατήρησε ας πούμε λίγο πόσο συμβιβάζονται οι φίλοι σου που έχουν λιγότερη αυτοπεποίθηση από σένα στις κοπέλες με τις οποίες κάνουν σχέση και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Όταν λέω επιλεκτικότητα μην φαντάζεσαι τα τέρατα πια.. μου έχει τύχει και να ερωτευτω μία κοπέλα που δεν μου άρεζε πολύ στην αρχή αλλά άρχισα να εντυπωσιάζομαι απο την εξυπνάδα και τον χαρακτήρα της.. Ναι δεν μπορώ να συμβιβαστώ να κάνω σχέση με κάποια που δεν μου αρέσει πολύ.. Δεν μου βγαίνει με τπτ.. δεν το αντεχω και στην τελική θα ήταν άδικο και για αυτήν.. Είναι ελάχιστες οι φορές που θα πώ αυτή μου αρέσει πολύ.. καταλαβαίνεις νομίζω πόσο δύσκολο είναι.. δεν μπορω να κάνω το κλάσσικο που κάνουν μερικοί έλα μωρέ ας τα φτιάξουμε και βλέπουμε.. αρνούμε να το κάνω..

Όσο κάνεις τέτοιες σκέψεις και βουλιάζεις στην αυτολύπηση, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Σταμάτα καταρχάς να προσπαθείς να τα ξεπεράσεις με το ζόρι. Δεν έχει νόημα και γίνεσαι χειρότερα. Χαλάρωσε. Θα έρθει η στιγμή που θα έχεις κάποια σημαντική επιτυχία πάλι (δεν αναφέρομαι απαραίτητα στον ερωτικό τομέα), και θα αναπτερωθεί το ηθικο σου. Μέχρι τότε...χμμμ δεν έχω ιδέα τι να κάνεις. Υπομονή I guess (?)
Θα γελάσεις αλλά μόνο εκεί νιώθω το μεγάλο κενό.. αν δεν έρθει εκεί δεν ξέρω αν θα συνέλθω ξανά.. γενικά απο τη ζωή είμαι γεμάτος και απο όλους τους τομείς εκτός απο αυτόν.. Γιαυτό έχω φτάσει φυσικά σε αυτό το σημείο.. εξου και οι ανασφάλειες και τα πάντα.. Είναι ο μόνος τομέας που δεν τα κατάφερα ποτέ όπως θα ήθελα.. Όσο για την υπομονή δεν αντέχω πια αλλό.. ειλικρινά είμαι στα όρια μου, δεν έχω φτάσει ποτέ έτσι..
 

Speedy

New member

Ο Speedy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αγρίνιο (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 656 μηνύματα.
πρωτο λαθος.
οταν ερωτευομαστε τον αλλον, τον ερωτευομαστε για αυτο που ειναι. δε προσπαθουμε να τον αλλαξουμε. αν ειναι δυνατον δηλαδη.
είπα και πιο πάνω ότι ήταν λάθος μου.. οι άνθρωποι φυσικά δεν αλλάζουν και είναι λάθος να προσπαθουμε να αλλάξουμε έναν άνθρωπο..


ολοι ειμαστε επιλεκτικοι... με τον τροπο μας.
σχεδον δε ολα σου τα θεματα εχω διαβασει να λες οτι εισαι ιδιαιτερα επιλεκτικος.
μηπωςνα ρηξεις λιγο τα στανταρ σου? και δεν εννοω να κανεις σχεση με καποια που δε σαρεσει φυσικα. εννοω να δοκιμασεις κατι με καποια που σαρεσει ο χαρακτηρας της, ειναι ομορφη αλλα ξεφευγει λιγο απο το καλουπι που εχεις σχηματισει στο κεφαλακι σου.
Ωραία θα στο πω αλλιώς.. δύσκολα μου αρέσει κάποια πολύ.. αν δν μου αρέσει πολύ γιατί να κάνω σχέση μαζί της? δεν θα καταφέρω τπτ και θα την πληγώσω και απο πάνω.. Δεν έχω κολλήματα του στυλ να είναι η θεά η δν ξέρω εγώ.. θέλω απλά να μου αρέσει και μου είναι ιδιέτερα δύσκολο αυτό.. Φυσικά και μου έχει αρέσει κοπέλα που με τράβηξε πιο πολύ ο χαρακτήρας της και θες να σου πω την αλήθεια? Στην αρχή δν μου άρεζε πολύ εμφανησιακά.. μετά έκανα σαν τρελός μαζί της και μου άρεζε και πολύ...
ο ερωτας δεν ερχεται και φευγεια σε τοσο συντομα χρονικα διαστηματα. προφανως ηταν ενθουσιασμενες μαζι σου, οχι ερωτευμενες.
:hmm: λες οτι εισαι ιδιατερα επιλεκτικος. πώς ειναι δυνατον να εισαι ιδιαιτερα επιλεκτικος αλλα οι κοπελες που εχεις επιλεξει ως τωρα να μη ''πληρουν'' τις προυποθεσεις στο χαρακτηρα ωστε να ταιριαζετε?
μηπως εισαι επιλεκτικος μονο οσο αφορα την εμφανιση και στο κατα ποσο μοιαζει στη ζιζελ ξεχνωντας να προσεξεις ποσα κοινα εχετε?
Γιατί πρώτα απο όλα είμαι εγώ πολύ δύσκολος άνθρωπος.. Αυτό μπορώ να το αναγνωρίσω.. Απο εκεί και πέρα ναι είμαι τραγικός στο γεγονός του ότι τρελένομαι με την εμφανιση και δεν κοιτάω τπτ άλλο γύρω μου.. λογική 0 για να μην πω -1. Αλλά απο αυτό εντυπωσιάζομαι πως μπορώ να αλλάξω κάτι σε αυτό? Έτσι μου βγαίνει... Με το θέμα χαρακτήρα όπως σου είπα παίζει να εντυπωσιαστώ πάλι αλλά αυτο συμβαίνει πολύ πιο σπάνια.. Αλλά αν απο εμφάνιση το έχει πέφτω με τα μούτρα σαν.. και τα σπάω γιατί αντικειμενικά αυτά που ζητάω απο μία κοπέλα για σχέση μια πολύ εμφανήσιμη δεν μπορεί να μου τα δώσει.. σίγουρο αυτό και το ξέρω...
τοτε σορι αλλα καλα να παθεις. η εμφανιση δεν ειναι το παν. δε θα μπορουσα να με φανταστω με ανθρωπο που δεν επικοινωνω. ουτε να προσπαω να αλλαξω τον κουκλο με τους κοιλιακους που κυκλοφορω και ειναι τουβλο στο εγκεφαλο προσπαθωντας να τον κανω εξυπνο, κατι που δεν ειναι για παραδειγμα.
Ναι το έκανα και αυτό γιατί μου άρεζε πολύ και έλεγα ότι δεν θα ξαναβρώ τοσο όμορφη ξανά... ανασφάλειες όσο δεν πάει.. η κοπέλα ήταν λίγο έως πολύ χαζή, αλλά φόραγα παρωπίδες και δεν το έβλεπα. Μεταγενέστερα το κατάλαβα.. αλλά εγώ το βιολί μου... Εννοείται καλά να πάθω και με το παραπάνω.. αλλά ξες κάτι? ακόμα αυτήν σκέφτομαι!


ποια ζωη σου εεις ρημαξει βρε παληκαρι μου? νεο παιδι εισαι!
δεν εχεις ζησει τιποτα ακομα! ολα τωρα ξεκινανε.και με τη γκρινια δε καταφερνεις τιποτα. δε λυνονται ετσι τα προβληματα. και στο λεει αυτο η μις γκρινια 2009!:P
Αστο σε γκρίνια πίστεψε με δεν μπορείς να με φτάσεις!! Δεν έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου γκρίνια σαν τη δική μου και ούτε πιστεύω πρόκειται.. 1000 καλά αν έχω και πάει 0.5 στραβα θα έχω μούτρα ως το πάτωμα και θα γκρινιάζω όσο δεν πάει ανθρώπου νους.. και στο λέει αυτο η μις γκρίνια των τελευταίων 2 δεκαετιών.. πως μου πήρες την πρωτιά φέτος απορώ...:P:P:P


ωραια. αυτη τη στιγμη ξανα κατεβασε τα κατω και αρχισε να ξεπερνας τις ''φοβιες'' σου. οκ, ολοι περναμε κρισεις αυτοεκτιμησης και αυτοπεποιθησεις μια στο τοσο. μη νομιζεις οτι εχεις το μονοπωλειο. σκοπος ομως ειναι να το αντιμετωπισεις και οχι να σηκωσεις τα χερια ψηλια. βγες εξω, χαμογελα και ολα θα ερθουν.αν δεν πιστευεις εσυ στον ευατο σου λογικο και επομενο ειναι να μη πιστευει κανεις αλλος. ποσο μαλλον η κοπελα σου οταν σε γνωρισει καλυτερα και ανακαλυψει πως πισω απο τον αερα που βγαζεις κρυβονται πολλες ανασφαλειες.
Εχω προσπαθήσει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ στο λέω ειλικρινέστατα... απλά είναι πάνω απο τις δυνάμεις μου.. προσπαθώ να βρώ τον παλιό μου εαυτό αλλα δεν τα καταφέρνω.. και ξέρεις κάτι? Όσο είμαι έτσι τόσες περισσότερες αποτυχημένες σχέσεις θα κάνω και το ξέρω.. με τόσες ανασφάλειες φυσικό επόμενο είναι... είναι φαύλος κύκλος απλώς δεν βρίσκω τον τρόπο να το ξεπεράσω με τπτ..
 
Τελευταία επεξεργασία:

mindcircus

New member

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,622 μηνύματα.
για το δικό σου θέμα λίγο ως πολύ με καλύπτουν όσοι σου απάντησαν....
θα σου εκφράσω λοιπόν τις δικές μου ανασφάλειες, έτσι για να μην νοιώθεις μόνη :P


εγω λοιπόν, έχω τρομερό αέρα και αυτοπεποίθηση σε ότι αφορά τη δουλειά μου ή τις κοινωνικές συναναστροφές....
δεν ειναι οτι απλά δεν έχω προβλημα και ότι τα καταφέρνω.... είναι ότι μέσα μου πραγματικά νοιώθω πολύ δυνατή να ανταπεξελθω σε όποια προκληση παρουσιαστει.
Εκει λοιπόν που υστερώ σαν άνθρωπος είναι το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης...
εκεί δεν έχω εμπιστοσύνη και παρόλα τα 36 μου χρόνια, δυστυχως δεν έχω μάθει να αποδεχομαι τον εαυτο μου όπως ακριβως είναι....
δεν έχω μάθει να τον αγαπάω όπως είναι
νταξ, έχω κάνει σοβαρές προοδους απ το παρελθόν αλλά και παλι....
δεν έχω αυτον τον αέρα και τον τουπέ που έχουν άλλες γυναίκες (ή και άντρες) παρόλο που εμφανισιακά δεν ειναι και κάτι το ιδιαιτερο
Πιστευω ακράδαντα όπως είπες και εσύ, οτι παιζει πολύ σημαντικό ρόλο το πως μεγάλωσε κάποιος ....
εγω μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που πάντα "εσπρωχναν" τα πνευματικά μας προσόντα και ποτε μα ποτέ την εξωτερική εμφάνιση....
δεν λέω ότι είναι κακό αυτο που έκαναν... απλά μάλλον δεν είχαν το σωστό μέτρο....
δεν θυμάμαι ούτε μια φορά στη ζωή μου τη μητέρα μου να μου λεει ότι είμαι όμορφη... ενώ όλες οι μανάδες λένε τέτοια πραγματα στα παιδια τους
οχι οτι ειπε ποτε ότι είμαι άσχημη.... αλλά πάντα όταν ήθελε να τονίσει κάτι σε μένα (και στην αδερφή μου, τα ίδια κομπλεξ κουβαλάμε) πάντα θα ήταν για το πόσο έξυπνες ή δυναμικές ή δεν ξέρω και γω τι άλλο είμαστε ή θα έπρεπε να είμαστε....
οι απαιτήσεις της σταματούσαν εκεί... και ποτε δεν είπε...βγαλε παιδι μου τις αρβύλες και βάλε μια γοβα να δείχνεις γυναικα... με αφησε με τις αρβυλες :P
Η ίδια δε, ήταν μια γυναίκα η οποία πρόσεχε τον εαυτό της εμφανισιακά.... και όλοι έλεγαν ότι ήταν η πιό όμορφη απ τις αδερφές της (6 το σύνολο) οπότε φαντάζομαι ότι κι αυτή με τη σειρά της θα είχε το παράπονο ότι κανενας δεν της ειπε ποτε ποσο έξυπνη είναι.... (ψέμμα... γιατί εγω και η αδερφή μου παντα την θαυμάζαμε)
το θέμα λοιπόν είναι ότι έτσι μεγάλωσα... πιστευοντας στο μυαλό μου κι οχι στην εμφανιση μου....
δεν ειναι οτι δεν βλεπομαι :P το ξέρω οτι αν ντυθω βαφτω φτιαχτω όπως ολες οι γυναικες ειμαι καλουτσικη
το θεμα ειναι όμως νομίζω, ότι θα επρεπε να νοιωθω καλα με τον εαυτό μου, να έχω αυτοπεποίθηση, χωρίς να έχω φάει πρωτα τη μισή μου ζωή μπροστα στον καθρέφτη .... ετσι δεν ειναι?
ακουω κι εγω λοιπόν προτασεις (ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ :P) πως θα αποκτήσω λιιιιιιιιιιιιγο περισσοτερη αυτοπεποίθηση :redface:

Εδωσες μονη σου τις απαντησεις, κι απο τη στιγμη που ξερεις ποια ειναι η ριζα, εχεις λυσει το μισο προβλημα! Εισαι σε παρα πολυ καλο δρομο και για να ανακτησεις κι αλλη αυτοπεποιθηση ισως καποια στιγμη χρειαστει να ρωτησεις ευθεως τη μητερα σου αν σε θεωρει ομορφη(η θετικη της απαντηση ισως σου δυαλυσει καθε απωθυμενο), τα υπολοιπα τα ξερεις,(γυμναστηριο, διαιτες, ενα γερο σπα, μια γερη περιποιηση γενικοτερα) ειναι σημαντικη η εμφανιση αλλα οχι πανω απολα!
τι λες?:)
 

Maria Bluemind

New member

Η Maria Bluemind αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 68 μηνύματα.
Έχω παρατηρήσει κάτι περιεργο που κάνω...
Κάθε φορά που κάνω κάτι για πρώτη φορά, ενθουσιάζομαι μεν και μου αρέσει, αλλά μετά από λίγο καιρό (ίσως και λιγότερο από μήνα) αρχίζω και σκέφτομαι ανάποδα.. "Και τί θα γίνει άμα κάτι πάει στραβά, τί θα γίνει όταν όλο αυτό τελειώσει, είναι σωστο αυτο που κανω; Μαρέσει πραγματικά αυτό που κάνω;" Αυτες οι σκέψεις μετά από κάποιο σημείο κυριαρχούν το μυαλό μου, με αποτέλεσμα να με πείθουν ότι αυτό που κάνω δεν το θέλω στην πραγματικότητα και ότι είναι κάτι που τελικά δεν μου αρέσει... Ουσιαστικά φοβάμαι ότι αυτό που κάνω είναι πολύ κακό για μένα και ότι δεν θα τα καταφέρω, οπότε πρέπει να το σταματήσω όταν είναι νωρίς ακόμα.. Και τί γινεται μετά από αυτό; Σταματάω ό,τι άρχισα και ξαναεπιστρέφω σε αυτά που συνήθιζα να κάνω καθημερινά..
Τί μπορώ να κάνω για να το αλλάξω αυτό; Όταν προσπαθώ να μην το σταματήσω αυτό που άρχισα, αισθάνομαι πολύ πιεσμένη και δεν είναι ό,τι καλύτερο.. :/::worry:
 

sophie_96

Well-known member

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,197 μηνύματα.


Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντικό όπλο και ίσως ο μεγαλύτερος σύμμαχος του ανθρώπου, ώστε να προχωρήσει και να "χτίσει" την ζωή του, σε ουσιαστικές βάσεις και σταθερά βήματα αλλά και ο μεγαλύτερος εχθρός εάν κάποιος δεν την έχει.

Χωρίς την αυτοπεποίθηση όπως άλλωστε αναφέρθηκε και σε προηγούμενα ποστ ο άνθρωπος δεν μπορεί να πατήσει στα πόδια του και η ζωή του εξαρτάται και την κινεί μόνο από το "τι θα πουν οι άλλοι για αυτόν" ή από το "τι κάνουν οι άλλοι" για να το κάνει και εκείνος, καθώς ίσως φοβάται να εκφράσει τη βούλησή του επειδή θεωρεί ίσως ότι δεν θα είναι και αποδεχτός.

Είναι ένα επίκτητο χαρακτηριστικό του ανθρώπου το οποίο αποκτάται ή δεν αποκτάται ή ακόμα και χάνεται ή αυξάνεται, μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες ζωής που ο καθένας μπορεί να έχει. Δυστυχώς όντως η υπερπροστασία των γονέων στα μικρά παιδιά μόνο κακό τους κάνει διότι θεωρώ πρέπει να τα αφήσουν από μικρά να λαμβάνουν αποφάσεις, να είναι ανεξάρτητα,να "πληρώνουν" τις συνέπειες των πράξεών τους, είτε είναι καλές είτε κακές, σε σημείο βέβαια που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Αν δεν συμβεί αυτό, μεγαλώνοντας θα μεγαλώσουν αναζητώντας συνεχώς την επιβεβαίωση, την ασφάλεια και θα είναι συνεχώς εξαρτημένα από τους ανθρώπους γύρω τους και θα φοβούνται να δοκιμάσουν κάτι το διαφορετικό επειδή ίσως "βολεύτηκαν" σε αυτήν την κατάσταση και δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις επειδή φοβούνται ότι δεν θα καταφέρουν.

Δεν μπορώ να πω δυστυχώς ότι είμαι άτομο με υπερβολική αυτοπεποίθηση αλλά ευτυχώς ούτε με χαμηλή, μία μέση κατάσταση η οποία όμως εξαρτάται από το πώς αντιμετωπίζω εγώ μία κατάσταση. Παλαιά πχ, φοβόμουν να εκφράσω τα "θέλω" μου να πάρω πρωτοβουλίες, ενεργούσα πάντα με βάση το τι ήθελαν οι άλλοι ώστε να μην φάω απόρριψη κ.α. Τώρα, τον τελευταίο καιρό το έχω βελτιώσει πολύ αυτό το κομμάτι, αν και πολλές φορές αισθάνομαι ότι όταν θέλω να εκφέρω την δική μου γνώμη φόβο καθώς εάν είναι διαφορετική ή θα πέσουν όλοι να με φάνε και θα σχηματίσουν αρνητική εικόνα προς εμένα. Αλλά τέτοιες σκέψεις προσπαθώ να τις ελέγχω αλλά όταν με κατακλύζουν νιώθω ότι "απειλούμαι" και δυστυχώς εκφράζω την άποψή μου ναι μεν με επιχειρήματα αλλά με περισσότερο έντονο ύφος από ότι χρειάζεται με αποτέλεσμα να το μετανιώνω μετά. :redface: . Φαύκλος κύκλος. Ωστόσο μπορώ να πω ότι είμαι σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση πριν από μία 5ετία καθώς έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα.

Δεν πρέπει να συγχέεται με την όρο "αυτοεκτίμηση" . Η αυτοπεποίθηση έχει να κάνει με τα πιστεύω στις ικανότητές μας και στο εάν θεωρούμε τον εαυτό μας ικανό να ενεργούμε στις διάφορες συνθήκες της ζωής μας. Αντίθετα η αυτοεκτίμηση ισοδυναμεί με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε εμείς τον εαυτό μας γενικότερα αλλά περισσότερο στο εσωτερικό κομμάτι :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top