Αφαίρεση διπλώματος και πρόστιμο

Τώρα που ηρεμήσαμε, να σου πω, γιατί είσαι μικρός και νέος οδηγός.
Τα περισσότερα σοβαρά τροχαία, μην πω όλα, οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα. Δηλ το να μην παρκάρεις σωστά, είναι πταίσμα. Το να τρέχεις γρήγορα είναι σοβαρό. Αυτό που πρέπει να προσέχεις στο μέλλον, είναι τα όρια ταχυτήτων και φυσικά να μην οδηγείς έχοντας πιει.
Ακόμη και αν λες : Μια <λεωφόρος>> στην πόλη έχει όριο 50, επειδή θελουν να με ρίξουν σε παγίδα και να πληρώνω, δε θα έχεις δίκιο. Τα όρια στους μεγάλους δρόμους, τα έχουν σε σημεία, που διασχίζονται συχνά από πεζούς, που έχει σχολεία κοντά κλπ. Δεν είναι τυχαία. Ακόμη και το βράδυ, αυτά τα σημεία τα περνούν πεζοί και μάλιστα είναι και αυτοί απρόσεχτοι. Είναι σκοτεινά και δεν τους βλέπεις από μακρυά, γιαυτό σου λένε οι πινακίδες <εδώ πρόσεξε, κόψε ταχύτητα>.
Τώρα ηρέμησε, πήγαινε ένα μήνα στη σχολή και στη δουλειά, όπως όλοι οι φοιτητές, με τα ΜΜΜ, δε θα πάθεις κάτι.

Καλησπερα παιδια, εγω θα πω η χωρα παει μονο πισω. Οσο για την οδηγηση , ειπα ηταν λαθος μου, και οντως πηγαινα με 90 σε λεωφορο που πραγματι σε σημειο της πιανει 50. Δεν λαδωσα , για να παρω το διπλωμα , και κανω καθημερινα πανω απο 70 χιλιομετρα με το αυτοκινητο λογω των αποστασεων , σχολης σπιτιου κλπ. Εννοειται θα μου μεινει ως μαθημα, 18 χρονων ειμαι και θα δωσω 350€ , απο την τσεπη μου , που δουλεψα , και οχι απο τον πλουσιο μου πατερα. Στην κοινωνια μας σημερα , αυτοκτονουν παιδια και τα βαπτιζουμε ατυχηματα , για κωλοπαιδα που προκαλου αυτες τις καταστασεις και κανετε λες και σκοτωσα ανθρωπο. Σε ανοιχτο δρομο σε λεωφορο ετρεξα , με 90. Σταματησανε αλλους 5 6 μαζι μου , συνολικα στη βραδια μπορει και καμια διακοσαρια. Ξαναλεω αναγνωριζω το λαθος μου , γιανα μη πεταχτει καμια αχαρακτηριστη. Ευχαριστω τα παιδια που δειξαν κατανοηση!
ΥΓ
θελω να δω αν εκανα κανα σκανδαλο οπεκεπε , υποκλοπων , ή αν ημουν πρωθυπουργος στην χωρα που ο μεσος ανθρωπος πρεπει νανκανει 3 δουλειες για να βγαλει το ενοικιο , αν θαμε ψηφιζατε.
Αλλα δεν βγαινει τυχαια το 41% σκουλικια.

Καλησπερα παιδια, εγω θα πω η χωρα παει μονο πισω. Οσο για την οδηγηση , ειπα ηταν λαθος μου, και οντως πηγαινα με 90 σε λεωφορο που πραγματι σε σημειο της πιανει 50. Δεν λαδωσα , για να παρω το διπλωμα , και κανω καθημερινα πανω απο 70 χιλιομετρα με το αυτοκινητο λογω των αποστασεων , σχολης σπιτιου κλπ. Εννοειται θα μου μεινει ως μαθημα, 18 χρονων ειμαι και θα δωσω 350€ , απο την τσεπη μου , που δουλεψα , και οχι απο τον πλουσιο μου πατερα. Στην κοινωνια μας σημερα , αυτοκτονουν παιδια και τα βαπτιζουμε ατυχηματα , για κωλοπαιδα που προκαλου αυτες τις καταστασεις και κανετε λες και σκοτωσα ανθρωπο. Σε ανοιχτο δρομο σε λεωφορο ετρεξα , με 90. Σταματησανε αλλους 5 6 μαζι μου , συνολικα στη βραδια μπορει και καμια διακοσαρια. Ξαναλεω αναγνωριζω το λαθος μου , γιανα μη πεταχτει καμια αχαρακτηριστη. Ευχαριστω τα παιδια που δειξαν κατανοηση!
ΥΓ
θελω να δω αν εκανα κανα σκανδαλο οπεκεπε , υποκλοπων , ή αν ημουν πρωθυπουργος στην χωρα που ο μεσος ανθρωπος πρεπει νανκανει 3 δουλειες για να βγαλει το ενοικιο , αν θαμε ψηφιζατε.
Μακαρι να λαδωνες και να τηρουσες τον κοκ.
Ο δρομος δεν ειναι παιχνιδι μικρε , ποσα σπιτια κλεινουν καθε χρονο.
Το παθημα ας σου γινει μαθημα.

Δικιο εχετε, μονο ετσι θα σταματησω τοσο εγω , οσο και καθενας στον δρομο να τρεχει σαν παλαβος

Καλησπερα παιδια, εγω θα πω η χωρα παει μονο πισω.
Βέβαια, η χώρα φταίει για όλα. Εμείς ποτέ!
Στην κοινωνια μας σημερα , αυτοκτονουν παιδια και τα βαπτιζουμε ατυχηματα , για κωλοπαιδα που προκαλου αυτες τις καταστασεις και κανετε λες και σκοτωσα ανθρωπο.
Αχ! Κακούργα κενωνία!
θελω να δω αν εκανα κανα σκανδαλο οπεκεπε , υποκλοπων , ή αν ημουν πρωθυπουργος στην χωρα που ο μεσος ανθρωπος πρεπει νανκανει 3 δουλειες για να βγαλει το ενοικιο , αν θαμε ψηφιζατε. Αλλα δεν βγαινει τυχαια το 41% σκουλικια.
Έλα μωρέ και τι έκανα; Εμένα βρήκατε να πιάσετε για μια μικροπαραβασούλα; Τους πολιτικούς που κλέβουνε εκατομμύρια δεν τους βλέπετε;

1777458995393.png

Δικιο εχετε, μονο ετσι θα σταματησω τοσο εγω , οσο και καθενας στον δρομο να τρεχει σαν παλαβος
Ειτε ετσι ειτε να σε κλαιει η μανα σου πανω απο το μνημα σου. Το θεμα ειναι μη παρεις κανεναν στο λαιμο σου.

εγω θα πω η χωρα παει μονο πισω.
Στην κοινωνια μας σημερα , αυτοκτονουν παιδια και τα βαπτιζουμε ατυχηματα , για κωλοπαιδα που προκαλου αυτες τις καταστασεις
κανετε λες και σκοτωσα ανθρωπο.
Δυνητικά θα μπορούσες να είχες σκοτώσει άνθρωπο.

Γενικότερα μιλώντας τώρα και βάσει των παραπάνω που είπες, ο σκοπός του καθενός μας όφειλε να είναι ν΄αντισταθεί με τις όποιες δυνάμεις του για να βελτιώσει την κατάσταση του τόπου που ζει και όχι να σκέφτεται ότι αφού όλα πάνε κατά διαόλου, ας κάνω και γω ό,τι παρανομία θέλω για να πάει ακόμα πιο κάτω.
Αυτή η λογική σε καθιστά συνένοχο.

Ψιλά γράμματα, θα μου πεις...

ΥΓ
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι δεν έτρεχες αλλά πήγαινες με την ροή των αυτοκινήτων. Εξισώνουν τα 90 στη πόλη με τα 90 στη λεωφόρο που το όριο σε αυτές μπορεί να φτάνει τα 80.

παραθέτω το POV ενός youtuber:
Παραβιάζει πολλές φορές το όριο ταχύτητα χωρίς να τρέχει, χωρίς να οδηγά επικίνδυνα πηγαίνοντας με τη ροή των αυτοκινήτων. Πρόσεξε ότι το video είναι μέρα. Τη νύχτα οι ταχύτητες είναι πιο μεγάλες.

Στην τελική δεν μπορεί το κράτος να μην σου επιτρέπει να πάρεις το αυτοκίνητό σου για 1 μήνα για τέτοιες μικροπαραβάσεις. Είσαι εργαζόμενος αλλά θα μπορούσες να είσαι νεφροπαθής, ΑΜΕΑ ή οτιδήποτε άλλο.

Η χώρα έχει γεμίσει με κάγκουρες με πειραγμένα αυτοκίνητα εκτός των εργοστασιακών προδιαγραφών τους. Το 25% των ταξί έχουν αφαιρέσει το φίλτρο DPF και κάθονται να εισπράξουν χρήματα από τον απλό πολίτη που επιστρέφει από τη δουλειά του. Μην πω για τους μοτοσυκλετιστες που πλέον νόμιμα μπορούν να πηγαίνουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Η καλύτερη επένδυση είναι μια Dash κάμερα να καταγραφεί τις κινήσεις σου γιατί όπως βλέπεις μετά πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Ο multiculti unboxing εξηγει την κατάσταση στη Κύπρο:
Αυτά έρχονται και στην Ελλάδα. Ο μοναδικός τρόπος για να τη γλυτώσεις είναι να έχεις αυτοκίνητο που προσαρμόζεται η ταχύτητά του στις πινακίδες.

Υπάρχουν πολλοί δρόμοι στην Αθήνα που μπορείς να πιάσεις 80-90χλμ και να μην το καταλάβεις.

Ένας απο αυτούς ειναι η Λ.Δημοκρατίας που καταληγει στη πλατεια των Αγιων αναργύρων και νοτιότερα στις 3 γέφυρες την Λιοσίων , τη Στρατηγού Καλάρη και τον Κηφισό. Την έξοδο του Κηφισού στο ύψος του Περιστερίου. Πρόκειται για εναν πολύ κεντρικό δρόμο δηλαδή.

Πιο ψηλά περίπου 5-6 χλμ είναι η έξοδος για την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ... Έχει ενα βενζινάδικο της ΕΚΟ στο αριστερό σου χέρι κατεβάινοντας η πινέζα λέει Λ.Αθηνών τυπικά αλλα για μένα ειναι η Λ.Δημοκρατίας. Ειδικά στο ύψος του Σκλαβενίτη στα Ster Cinemas μπορείς να το πατήσεις και στα 100 χλμ αλλα έχει κόμβο στο κέντρο και απο εκει διέρχονται πεζοί... ένας να σ ορμήσει στο δρόμο ή ενα πιτσιρίκι τον σκότωσες.

Στον δρόμο που περιγράφει το στίγμα....
το βράδυ κυκλοφορούν ναρκομανείς που δε βλέπουν τη μύτη τους απο τη μαστούρα εάν σου πεταχτεί ενας στο δρόμο -που ειναι πολύ πιθανόν- τον σκότωσες και εκει όντως θα εξετάσουν το πόσο έτρεχες. Τα ίδια και σε άλλες οδούς - λεωφόρους των Αθηνών.

Εν πάση περιπτώση εγω δε μπήκα να κρίνω ή να κράξω τον θεματοθέτη δε νομίζω οτι το χρειάζεται

έφαγε τη παράβαση με βάση τον νέο ΚΟΚ 5209/2025 ΦΕΚ 100Α/13-6-25

Άρθρο 24 παρ. 1

αρκεί να αντιληφθεί το σφάλμα του και να μην το ξανακάνει. Αυτή είναι και η ουσία της παράβασης.

Ο μοναδικός τρόπος για να τη γλυτώσεις είναι να έχεις αυτοκίνητο που προσαρμόζεται η ταχύτητά του στις πινακίδες.
Για αυτά που λες, μάλλον θα έπρεπε οι πινακίδες της τροχαίας να προσαρμόζονται στην ταχύτητα του αυτοκινήτου σου.

1777484637870.png

Τελευταία επεξεργασία:
Χθες το βραδυ, πηγαινα με 90 σε μια λεωφορο για 50. Με σταματησε η αστυνομια που εκανε μπλοκο , εμενα και αλλες εκατονταδες ολο το βραδυ , και μου εδωσε κληση κατα την οποια εχω ποσο προστιμου 350€ και 30 μερες χωρις διπλωμα. Εχω το προσωρινο διπλωμα αφου ειμαι 18 και το περιμενω ακομα, και ο αστυνομικος δεν μου πηρε τιποτα. Γραφει πανω στην κληση , να προσκομιστει. Μου ειπε ομως να κανω ενσταση αν θελω την οποια εκανα, πιο πολυ για τις 30 μερες , καθως εχω το αυτοκινητο αναγκη καθως εργαζομαι και σπουδαζω. Τι ισχυει τωρα? καπου διαβασα πως οσο ειναι ενεργη η ενσταση μπορω να οδηγω κανονικα , μεχρι να μου την απαντησουν. Το διπλωμα απο την αλλη ποτε και που το προσκομιζω? οταν οριστικοποιηθει η αποφαση ? δηλαδη η απορριψη της ενστασης? ΕΥχαριστω εκ των προτερων, οποιος γνωριζει ας μμου πει. εννοειται αναγνωριζω το λαθος μου!!
Οι 30 ημέρες ισχύουν από τη στιγμή που καταθέτεις το δίπλωμα,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ποινή δεν ισχύει μέχρι τότε.

Αν μπεις κάποια στιγμή με τους κωδικούς σου στο Taxis, θα δεις ότι η παράβαση φαίνεται κανονικά και το δίπλωμα σου εμφανίζεται με μια κοκκινη γραμμή .. Επομένως, αν συνεχίσεις να οδηγείς και σε σταματήσουν για έλεγχο, θα φανεί άμεσα και κινδυνεύεις με πιο σοβαρές συνέπειες.

Επιπλέον, το γεγονός ότι έκανες ένσταση δεν σημαίνει ότι η ποινή «παγώνει» μέχρι να εξεταστεί.
Γι’ αυτό πήγαινε κανονικά να προσκομίσεις το δίπλωμά σου να τρέχουν οι μερες και πλήρωσε το πρόστιμο, γιατί πλέον όλα είναι καταγεγραμμένα και δεν μπορείς να αποφύγεις τη διαδικασία.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back