koz
Νεοφερμένο μέλος

Μέγας Ανατολικός-Εμπειρίκος
Αριστούργημα!

"Πρεσβεύω και ισχυρίζομαι, αγαπητοί μου φίλοι, ότι η ελευθερία πρέπει να είναι καθολική, αλλά συγχρόνως πρεσβεύω και πιστεύω ότι πρέπει να έχη την αρχήν και την πληρότητά της εις τον έρωτα, διότι εκτός που αυτός είναι η υπέρτατη εκδήλωσις της Ζωής, είναι συγχρόνως και ο καλύτερος καλλίτερος εγγυητής εις την λυσιτελή επιδίωξιν πραγματοποιήσεως όλων των άλλων αλλαγών η μεταρρυθμίσεων των οποίων βεβαίως έχει ανάγκην απόλυτον η βλακωδώς όσο και κατά ανίερον τρόπον χειμαζομένη ανθροπότης.[…] εγώ ονειρεύομαι, και μπορώ να πω ότι εργάζομαι για έναν τελείως νέον πολιτισμόν, για έναν καινούργιο κόσμο".
Είναι ένα απόσπασμα που πιστεύω ότι είναι χαρακτηριστικό για ολόκληρο το έργο του μεγάλου σουρεαλιστή. Όλα του τα βιβλία του με έχουν επηρεάσει
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειλικρινής
Πολύ δραστήριο μέλος

Αριστούργημα!Ορίστε και ένα απόσπασμα:
"Πρεσβεύω και ισχυρίζομαι, αγαπητοί μου φίλοι, ότι η ελευθερία πρέπει να είναι καθολική, αλλά συγχρόνως πρεσβεύω και πιστεύω ότι πρέπει να έχη την αρχήν και την πληρότητά της εις τον έρωτα, διότι εκτός που αυτός είναι η υπέρτατη εκδήλωσις της Ζωής, είναι συγχρόνως και ο καλύτερος καλλίτερος εγγυητής εις την λυσιτελή επιδίωξιν πραγματοποιήσεως όλων των άλλων αλλαγών η μεταρρυθμίσεων των οποίων βεβαίως έχει ανάγκην απόλυτον η βλακωδώς όσο και κατά ανίερον τρόπον χειμαζομένη ανθροπότης.[…] εγώ ονειρεύομαι, και μπορώ να πω ότι εργάζομαι για έναν τελείως νέον πολιτισμόν, για έναν καινούργιο κόσμο".
Είναι ένα απόσπασμα που πιστεύω ότι είναι χαρακτηριστικό για ολόκληρο το έργο του μεγάλου σουρεαλιστή. Όλα του τα βιβλία του με έχουν επηρεάσει
25 μήνες...κι ακόμα νοιώθω πως δεν το διάβασα...δεν το έχω χορτάσει...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

soydelsur
Δραστήριο μέλος

και άλλα δοκίμια του Μπρυκνέρ (Νέα ερωτική αναρχία, ο πειρασμός της αθωότητας)
Όλες οι απαντήσεις για τον έρωτα

Και ο Κούντερα βέβαια καλά μας τα είπε

roumana
Διάσημο μέλος

Χαρακτηριστικό της όπερας του Emil Cioran είναι η σκέψη πως η ιδέα της αυτοκτονίας μπορεί να βοηθήσει στο να συνεχίζεις να ζεις .Eμίλ Σιοράν ''Εγκόλπιο ανασκολοπισμού''.
![]()
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

Χαρακτηριστικό της όπερας του Emil Cioran είναι η σκέψη πως η ιδέα της αυτοκτονίας μπορεί να βοηθήσει στο να συνεχίζεις να ζεις .
Γράφει : Μια μόνο μέθοδος υπάρχει γιανα υπερνικήσουμε την λαχτάρα του θανάτου : να ζήσουμε μέχρις εσχάτων, να γευτούμε όλες τις τέρψεις, όλες τις φρικιάσεις, να της παραδοθούμε.
bisbirikos
Πολύ δραστήριο μέλος

Γράφει : Μια μόνο μέθοδος υπάρχει γιανα υπερνικήσουμε την λαχτάρα του θανάτου : να ζήσουμε μέχρις εσχάτων, να γευτούμε όλες τις τέρψεις, όλες τις φρικιάσεις, να της παραδοθούμε.
Υπαρχει κι αλλη:
Να μην εχουμε συνειδηση του θανατου.
Μου φαινεται οτι το να προσπαθεις να ζεις εντονα για να ξεχασεις/απαλλαγεις/αποφυγεις κτλ το θανατο, μπορει στην αρχη να λειτουργησει αλλα στο τελος θα σε υπερνικησει ο φοβος του θανατου. Γι'αυτο προτεινω το παραπανω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giovanna
Επιφανές μέλος

κανενα αλλο δε μου αλλαξε τη ζωη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
avenger...
Νεοφερμένο μέλος

χριστίνα2903
Νεοφερμένο μέλος

The Stand
Πολύ δραστήριο μέλος

Ίμρε Κέρτες - Εγώ,ένας άλλος
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.Άξιος νομπελίστας ο Κέρτες
~ΜΑΡΙΛΕΝΑ~
Νεοφερμένο μέλος

Giovanna
Επιφανές μέλος

νταξ, καλοι οι ατλαντες, αλλα τιποτα σε ντικενς...?
Btw, ο ιωναθαν και ο πριγκηπας δεν ειναι καθολου απο τα αγαπημενα μου...
ο ιωναθαν με αγχωνε, βρηκα καποια κοινα μαζι του αλλα το βασικο συναισθημα που μου προκαλουσε ηταν αγχος..
και ο πριγκηπας, καργα μελαγχολια... παιζει και να μην τον ειχα τελειωσει.

Rempeskes
Επιφανές μέλος

Neraida
Επιφανές μέλος

"Πρακτικός Οδηγός για το ΛΟΤΤΟ" - ΟΠΑΠ.
Παλι ψεματα λες στον κοσμο????!!!

drteddy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Molka
Πολύ δραστήριο μέλος

Sarah_Fest
Νεοφερμένο μέλος

Συγκεκριμένα δυο της Πηνελόπης Δέλτα, το "παραμύθι χωρίς όνομα" και τα "μυστικά του βάλτου", καθώς και τα βιβλία του Ιουλίου Βερν, των οποίων ο κατάλογος είναι τόσο μεγάλος που δεν έχει νόημα να τον παραθέσω.
Όσα βιβλία και αν διάβασα μετέπειτα (και έχω διαβάσει αρκετές εκατοντάδες) μπορεί να με έχουν ψυχαγωγήσει ή συγκινήσει, να με έχουν προβληματίσει, να μου άνοιξαν νέους δρόμους σκέψης, αλλά όλα αυτά μέσα από μια συνειδητή εσωτερική μου διεργασία. Θα έλεγα πως εγώ επέλεξα στοιχεία από αυτά για να τα προσθέσω στο χαρακτήρα μου, στις απόψεις μου και στην προσωπικότητά μου. Και με αυτή την έννοια δεν μπορώ να πω πως μου άλλαξαν τη ζωή.

Ειδα τα πραγματα που υπαρχουν στο υποσεινηδητο μου και τρελαθηκα. Τον ειχα λατρεψει απο την Πτωση (τα πηγα με λαθος σειρα, ξερω) αλλα ο Ξενος με τρελανε. Εκτος του οτι δεν κοιμομουν μια βδομαδα, κοντεψα να πεσω σε καταθλιψη. Με πιασαν τα υπαρξιακα μου. Ε, τελικα εβαλα σε σειρα τα πραγματα γυρω απο το παραλογο (στο οποιο αναφερεται ο Καμυ στον Ξενο, την Πανουκλα και την Πτωση), ειδα τα πραγματα πιο αναλυτικα και καθαρα και ησυχασα. Αλλα με τρελανε κι ακομα εχει τις επιπτωσεις του (κρισεις κτλ).
Nininaou
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.