Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.

17-01-25

15:32
Επειδή έχω αιματοκρίτη 40.3 (φανταστείτε πριν 1 μήνα που έκανα τις εξετάσεις), έχω σκοπό να αρχίσω πάλι σίδηρο.
Η σκέψη μου είναι να ξεκινήσω tardyferon gyno αντί για γλυκονικό (πχ viofer) λόγω της τιμής και για μακρύτερο χρονικό διάστημα.
Το viofer θα μου βγει 33 ευρώ για 1 μήνα (11 ευρώ και κάτι το κάθε κουτί με 10 μπουκαλάκια / βαριέμαι να πάω στην παθολόγο να τα γράψω) ενώ το tardyferon έχει 3κάτι ευρώ για 1 μήνα θεραπεία.
Ξέρετε αν έχουν μεγάλη διαφορά στην απόδοση αυτά τα 2 σκευάσματα και γιατί η διαφορά στην τιμή;
Επίσης έχω χαμηλή βιταμίνη D, παρότι έπαιρνα για 2 μήνες 4000iu ημερησίως πριν την εξέταση.
Να δω τι άλλο θα πιω.
Η σκέψη μου είναι να ξεκινήσω tardyferon gyno αντί για γλυκονικό (πχ viofer) λόγω της τιμής και για μακρύτερο χρονικό διάστημα.
Το viofer θα μου βγει 33 ευρώ για 1 μήνα (11 ευρώ και κάτι το κάθε κουτί με 10 μπουκαλάκια / βαριέμαι να πάω στην παθολόγο να τα γράψω) ενώ το tardyferon έχει 3κάτι ευρώ για 1 μήνα θεραπεία.
Ξέρετε αν έχουν μεγάλη διαφορά στην απόδοση αυτά τα 2 σκευάσματα και γιατί η διαφορά στην τιμή;
Επίσης έχω χαμηλή βιταμίνη D, παρότι έπαιρνα για 2 μήνες 4000iu ημερησίως πριν την εξέταση.
Να δω τι άλλο θα πιω.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.004 μηνύματα.

17-01-25

16:07
Μια μεση θεραπεια ειναι 300mg σιδηρου την ημεραΕπειδή έχω αιματοκρίτη 40.3 (φανταστείτε πριν 1 μήνα που έκανα τις εξετάσεις), έχω σκοπό να αρχίσω πάλι σίδηρο.
Να δω τι άλλο θα πιω.
Εξαιρετικο σκευασμα αποτελεματικο ειναι το ferro sanol καψουλες των 100mg /3 την ημερα
Το κουτι εχει 50 και στοιχιζει 10€ ..αρα 20 το μηνα
Εξαιρετικο ειναι το παμπάλαιο fero folig ( εχει και φιλικο οξυ), χαπια των 300mg /1 την ημερα
Κουτι των 20 χαπιων 3€ χ 1,5 = 4,5 το μηνα
Ε και αυτο το φτηνο που λες καλο θα ειναι αν ειναι παλιο.
Υπαρχουν απειρα σκευασματα σιδηρου που φτανουν μεχρι 50€ το μηνα.
Αυτα που ειναι υγρα δεν ειναι τοσο αποτελεσματικα αλλα ειναι ευγενκα με το στομαχι αν τα χαπια στο κανουν βαρυ.
Η υποθεση σιδηρος ειναι φαμπρικα της big pharma γιατι το παιρνουν πολυ και και ολο βγαζουν να αυξανουν τιμες.
Το φαρμακο σιδήρου το παιρνουμε πολυ μακρια απο το Τ4 πχ 2 το μεσημερι.
Ο σιδηρος κανει κακο στο Τ4 ειναι πολυ ευαίσθητο.
Αν η αναιμια σου ειναι έλλειψη σιδηρου με 2 μηνες χαπια θα φτασει ο αιματοκριτης στα ανω του πχ 46
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.

17-01-25

16:15
Thanks που το θυμήθηκεςΤο φαρμακο σιδήρου το παιρνουμε πολυ μακρια απο το Τ4 πχ 2 το μεσημερι

Μήπως να πίνω τον σίδηρο τα βράδυ πριν κοιμηθώ, μακριά από το τελευταίο γεύμα και μετά να πίνω το πρωί την Τ4;
Το λέω γιατί τρώω αρκετά μέσα στη μέρα και δεν με βολεύει να τα κάνω σε ώρες που είμαι ξύπνιος.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.004 μηνύματα.

17-01-25

16:23
ε οκ το βραδυ αλλα λεει με αδειο στομαχι. οποτε ρυθμισε το φαι μετα απο μια ωρα απο το χαπι.Thanks που το θυμήθηκες
Μήπως να πίνω τον σίδηρο τα βράδυ πριν κοιμηθώ, μακριά από το τελευταίο γεύμα και μετά να πίνω το πρωί την Τ4;
Το λέω γιατί τρώω αρκετά μέσα στη μέρα και δεν με βολεύει να τα κάνω σε ώρες που είμαι ξύπνιος.
Εδω στο σπιτι τα παιρνουν οποτε τα θυμηθούν.
Παροτρυνση... αν εισαι παιδι που δεν ξεσπας στο αγχος και το παιρνεις μεσα σου πηγαινε κανε μια ακτινογραφια θωρακος και πες εκει στην κοριτσαρα να εστιασει χαμηλα να δει το διαφραγμα.
Η διαφραγματοκοιλη κανει υπουλες αναιμιες.
Scandal
Διαχειριστής

17-01-25

16:27
Ξέχασα να το πω, είναι γνωστό ότι έχω αναιμία.Η διαφραγματοκοιλη κανει υπουλες αναιμιες.
Είδα εξετάσεις από το 2021. Ο αιματοκρίτης δεν ήταν ποτέ πάνω από 42. Εκεί 40 με 42 είναι συνήθως.
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

17-01-25

17:59
Να δω τι άλλο θα πιω.
Πρέπει να φτάσεις την D3 σ' ένα καλό επίπεδο, να κάνεις μια συντήρηση γι' άλλους 3-4 μήνες και μετά να σταματήσεις, και να δεις εάν θα χρειαστείς σύντομα να ξαναπάρεις. Αν την φτάσεις πχ 30 και την σταματήσεις, τότε θα πέσουν σύντομα τα επίπεδά της. Κράτησέ μεταξύ 50 - 70. Ανάλογα τα επίπεδα έλλειψης, θα προσαρμόσεις και τα IU.
Επίσης, γενικά προτείνεται η λήψη της D3 να γίνεται με μαγνήσιο και Κ2. Το μαγνήσιο χρησιμοποιείται για τον μεταβολισμό της και η Κ2 παίζει τον ρόλο της στο να γίνεται "σκούπα" στο ασβέστιο και να το πηγαίνει εκεί που πρέπει.
Scandal
Διαχειριστής

17-01-25

19:55
Είχα 17.1ng/mL την "25-υδροξυβιταμίνη D" (ενώ όπως είπα έπαιρνα 2 μήνες 4000iu).
Η επάρκεια ξεκινάει από τα 30 λέει το χαρτί.
Στην τοξικότητα > 100 δεν πρόκειται να φτάσω ποτέ με τέτοια χάλια
Στην τοξικότητα > 100 δεν πρόκειται να φτάσω ποτέ με τέτοια χάλια

finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

17-01-25

20:16
Είχα 17.1ng/mL την "25-υδροξυβιταμίνη D" (ενώ όπως είπα έπαιρνα 2 μήνες 4000iu).
Στην τοξικότητα > 100 δεν πρόκειται να φτάσω ποτέ με τέτοια χάλια![]()
Η επάρκεια ναι μεν ξεκινάει από τα 30, αλλά ο οργανισμός χρειάζεται υψηλότερα επίπεδα.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
@Scandal
Μπορείς να πάρεις αυτό: Natural Vitamins D3 5000IU + K2 125μg. Επειδή είσαι σε έλλειψη, προτείνονται και 10000 IU την ημέρα, για 3 μήνες. Ή 5000 IU για λίγο μεγαλύτερο διάστημα. Συντήρηση μπορείς να κάνεις με 2000-2500 IU, όταν φτάσεις σε καλό επίπεδο. Γενικά, θέλει συχνά εξετάσεις για να βλέπεις πού βρίσκεσαι και να μη φτάνεις τον οργανισμό σου σε τέτοια επίπεδα.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

17-01-25

20:56
Κοιτα τωρα αναιμια δε το λες... παιζει στα φυσιολογικα ορια.Ξέχασα να το πω, είναι γνωστό ότι έχω αναιμία.
Είδα εξετάσεις από το 2021. Ο αιματοκρίτης δεν ήταν ποτέ πάνω από 42. Εκεί 40 με 42 είναι συνήθως.
Οκ μια ενισχυση δεν ειναι κακη για μερικους μηνες και μετα στοπ..και παλι αργοτερα.
Στην περιπτωση σου θα ελεγε ηπιο σιδηρο 100mg/ανα καψουλα και μια την ημερα..δηλαδη ferro sanol 100mg
Μανουλες σε αυτα ειναι οι αιματολογοι οι οποιοι θα δουν τις εξετασεις αιματος..την αιμοσφαιρινη, την φεριτινη και τις αποθηκες σιδηρου ορου, φιλικο οξυ και Β12.
Αν καποιο ειναι χαμηλα θα δωσουν σιδηρο αλλα δεν θα ειναι. Το φιλικο και η Β12 συνηθως ειναι οκ.
Απ εκει θα δουν τα ΔΕΚ...τα ΔΕΚ ειναι τα πρωιμα ερυθρα αιμοσφαιρια που γενιουνται να αντικαταστησουν τα κανονικα που πεθαινουν.
Αν αυτα ειναι κανονικα και ο σιδηρος χαμηλα το οποιο σημαινει οτι η παραγωγη ειναι ζωηρη ( κυριως νωτιαιος μυελος ,αλλα και σπληνα,αμυγδαλες ειναι δυνατα) τοτε θα πουν καπου χανεις λιγο λιγο πηγαινε σε γαστρεντερολογο να σε ψαξει το στομαχι.
Αλλα δεν θα εχεις τιποτα γιατι αν ειχες ο αιμακρτιτης θα επεφτε κατω απο 35.
Αυτη ειναι η φυσικη σου κατασταση.
Ανθρωποι που εχουν αναιμια εχουν παλμους καρδιας καπου 100 και πανω
και αν περπατησουν μετρια πονανε οι γαμπες και οταν ανεβαινουν δυο οροφους λαχανιαζουν... εσυ δεν εχεις τετοια.
Τωρα σχετικα με την D3 ..ειναι κατασταση μπαρμπουτσαλο για μενα..απειροι ελληνες εχουν ελειψη συμφωνα με τα κρατουντα ορια
Iσως καποτε τα αλαξουν αν αφησει η big pharma
Και πως γινεται ελειψη με τοσο ηλιο και τοσα φρουτα, αυγα και τυρια?
Bαλε στην ζωη σου αφροψαρα
σαρδελα,γαυρο , σαφριδι
σαλατα τονο
Iσως σολωμο αν σαρεσει
Kαι πολλα μανιταρια
αυγα κα τυρακια
και βολτες στον ηλιο
Kαι μια χαρα θα εισαι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 88 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- johnsala
- fockos
- Scandal
- Kate1914
- charmander
- iew
- vasilis123321
- fourkaki
- American Economist
- Wonderkid
- touvlo
- Unboxholics
- chester20080
- fmarulezkd
- Jack of Spades
- ghоul
- Libertus
- Joji
- taketrance
- Hased Babis
- rafaela11
- Paragontas7000
- Εχέμυθη
- louminis
- Giii
- Btw
- tslef8
- orchidea
- SlimShady
- Luke.
- Ermina's
- Ace of Spades
- KaterinaL
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.