Βουλευτικές εκλογές 25 Ιουνίου 2023

Πρόθεση ψήφου (η ψήφος σας είναι ανώνυμη)
Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 98)
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Ψήφοι: 18 18.4%
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 22 22.4%
  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

    Ψήφοι: 4 4.1%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 7 7.1%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Ψήφοι: 3 3.1%
  • ΝΙΚΗ

    Ψήφοι: 5 5.1%
  • ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Ψήφοι: 15 15.3%
  • ΜέΡΑ25 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

    Ψήφοι: 9 9.2%
  • ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΝΤΖΟΓΛΟΥ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ - ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

    Ψήφοι: 3 3.1%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 1 1.0%
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

    Ψήφοι: 3 3.1%
  • Λευκό

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Δεν θα ψηφίσω

    Ψήφοι: 7 7.1%
  • ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

    Ψήφοι: 1 1.0%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,498 μηνύματα.
corrections:
Το 2% και να χαθει αντιστοιχει σε *5* εδρες
οι οποιες υπερκαλυπτονται απο το κερδος του Μερα σε εδρες. Ή αν αντιστοιχα φυγει ενα 2% αντι για 10% και παει σε δεξιο κομμα και καθολου σε αριστερο τοτε ειναι που ειναι επιτακτικο να μπει ενα μικρο *αριστερό* κομμα μεσα.

Και συμπληρωματικά στα παραπάνω που ειπα, με πολυ απλα λογια και συντομα, πιο χρησιμο ειναι να παει με ψηφους το ταπεινο 0,5% σε ενα κομμα οπως Μερα και Πλευση και να μπει βουλη παρά να παει 0,5% στον Συριζα ή στο Πασοκ ή στο ΚΚΕ που ειναι ηδη μεσα. Και αυτο γιατι; Επειδη στην πρωτη περιπτωση το +0,5% μας οδηγει σε επιπλεον 8-9 αριστερες εδρες (επειδη πχ το 2,9 της Πλευσης αξιοποιειται απαξ και μπει βουλη), ενω στη δευτερη περιπτωση το +0,5% μας οδηγει σε επιπλεον μονο 1-2 αριστερες εδρες. Στην πρωτη περιπτωση στερουμε απο το 1ο κομμα περισσοτερες εδρες, αρα αυξανουμε το ποσοστο που πρεπει να φτασει για αυτοδυναμια και του δυσκολευουμε το εργο.

Επειδη ειναι και βραδυ και σα να ζαβλακωθηκα απο ολα αυτα, μπορει καπου να χω κανει λαθος σγχωρεστε με :read:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,273 μηνύματα.
Καταλαβαινω προφανως τους λογους να εκσυγχρονιστει και αυτη η διαδικασια αλλα δεν ξερω.. Στο ψηφιακο συστημα θα πρεπει πρωτα να ταυτοποιηθεις και μετα να καταγραψει την ψηφο σου. Αυτο σημαινει ουσιαστικα οτι χανεται η ανωνυμια των ψηφοφορων, καθως το συστημα -αν το θελουν αυτοι που το φτιαχνουν- θα μπορει να ξερει ο ταδε ΑΦΜ τι ψηφισε, επειδη κατα τη στιγμη που υποβαλεις την ψηφο σου θα πρεπει να εισαι συνδεδεμενος στο session. Ενω με τη φυσικη παρουσια στις καλπες αυτο ειναι αδυνατο. Επισης εκει περα η νοθεια θα γινεται πολυ πιο ευκολα με ιους, hacking κλπ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Προφανώς δεν επιλέγεις τυχαία τα άτομα που θα σχεδιάσουν ένα τέτοιο σύστημα και εννοείται οτι τους βάζεις να υπογράψουν με πολύ συγκεκριμένους όρους . Πολύ αυστηρούς όρους... Δεν είναι αδύνατο γενικά να διασφαλίσεις μια απίστευτα μικρή πιθανότητα η ομάδα που θα αναλάβει την ανάπτυξη να μην αλλοιώσει το λογισμικό για δικούς της σκοπούς . Το σύστημα γενικά θα πρέπει να είναι κλειστό και να μην μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε αυτό ώστε να μην ξέρει ποιος ψήφισε τι .
Σαφως, ειναι πολυ θετικο το να γινεται ψηφιακα. Ομως δεν μπορω και απο την αλλη να σκεφτω ευκολα καποιον τελειως ασφαλη τροπο 1) να μην μπορει καποιος να χακαρει το ψηφιακο συστημα και κυριως 2) να διατηρηθει η ανωνυμια σε καθε περιπτωση, να χαθει το trace. Αν τα βαλουμε κατω και τα σκεφτουμε καλά ισως να προκυψει κατι, αλλά δεν ειναι κατι που μπορουμε να πουμε σε συζητηση του ποδιου. Μια μεση λυση θα ηταν να εφαρμοστει μονο σε αυτους που το εχουν πραγματικα αναγκη -αρρωστια, εξωτερικο-.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εγώ σου ξαναλέω όμως οτι άσχετα τι συζητάμε εγώ και εσύ , υπάρχουν μεθόδοι να πετύχεις πολύ ασφαλή σύστημα , όπως άλλωστε εφαρμόζονται ήδη σε στρατιωτικές εφαρμογές .
Μερικως ισχυει αυτο, οτι δεν τους συμφερει να το κανουν.
Παντως στα critical systems, δεν γινονται ολα ψηφιακα, ακριβως για ενα τετοιο ενδεχομενο ρισκου.
Πχ στις πυρηνικες κεφαλες υπαρχει το γυρισμα του κλειδιου ή του διακοπτη, δλδ ενα μηχανικο μεσο, στο οποιο δεν μπορει καποιος να επεμβει ψηφιακα ακομα και να χακαριστει το συστημα πυροδοτησης. Ειναι δικλειδα σε επιπεδο hardware. Ενα αλλο παραδειγμα, στα κρυπτο, αν εχεις hardware wallet πχ Ledger Nano X, για να επιβεβαιωσεις transaction πρεπει να πατησεις με φυσικο τροπο τα δύο κουμπια ταυτοχρονα, ετσι ωστε σαν δικλειδα ακομα και χακερ να εχει προσβαση στο software που διαχειριζεται το Ledger να μην μπορει να ολοκληρωσει την αποστολη/κλεψιμο κρυπτο.
Καταλαβαίνω τι εννοείς , ωστόσο όπως είπα λύση υπάρχει , αρκεί να βάλεις τα σωστά άτομα μαζί στο ίδιο δωμάτιο και να τα βάλεις να σκεφτούν . Διότι ρεαλιστικά το να πηγαίνουμε σε σχολεία να ψηφίζουμε πίσω απο ένα παραβάν μου φαίνεται εποχή των σπηλαίων , οπότε ούτε αυτό είναι λύση .
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,498 μηνύματα.
Ξανά διόρθωση, αυτό που είπα για το δεύτερο κομμα αν πιάσει και αυτό το 25% περα απο το πρώτο, δεν ισχύει, το μπόνους το παίρνει μόνο το πρώτο κόμμα, ασχέτως αν και το δεύτερο ξεπεράσει το 25%. Άρα η μόνη περίπτωση του να ψηφισει κανεις τωρα συριζα Και όχι μικρό κόμμα που έχει πιθανότητες να μπει βουλή, είναι μόνο αν μπορούσε να κοντράρει στα ίσα τη ΝΔ και να βγει πρώτο, το οποίο δεν παίζει με την καμία.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,287 μηνύματα.
Τι εγινε Φωτη, φοβομαστε το Μερα; Αν ειναι τσιρκο οπως λες, αστο να μπει, δε θα σου κανει τιποτα, σωστα;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


@Πουπουλίνα Ισως αυτο που λεει η Himela να ειναι αυτο που σου λενε και μπερδευτηκε το πραγμα. Αυτο που λεει η Himela δεν ειναι διαφορετικο απο αυτο που λεω εγω και οι υπολοιποι. Το σημειο κλειδι ειναι η φραση "που δεν μπαινουν βουλη". Δηλαδη αν ενα κομμα ειναι απιθανο να μπει βουλη, τοτε δεν εχει κανενα νοημα να το ψηφισεις κατα την ενισχυμενη, επειδη οντως οι ψηφοι του θα πανε στο 1ο κομμα και θα του διευκολυνουν την αυτοδυναμια, αν δεν μπει βουλη οντως εν τελει.

Ομως εδω μιλαμε για Μερα και Πλευση που απεχουν μολις 0,37% και 0,11% απο το να μπουνε το οποιο ειναι σαφως πολυ ευκολο να γινει και εχουν πιθανοτητες να μπουνε εν τελει. Μηπως αυτοι απο τον κυκλο σου σου τα ειπανε αυτα επειδη θεωρουν λανθασμενα ως δεδομενο οτι Μερα και Πλευση δεν προκειται να μπουνε, συμφωνα με τις πεποιθησεις τους; Επειδη δεν μπηκανε στις πρωτες δλδ, το οποιο σαφως και δεν σημαινει οτι στις δευτερες θα εχουν την ιδια τυχη, ισα ισα με τις διαρροες απο Συριζα ειναι πολυ πιθανο εστω ενα 0,5% να παει σε Μερα και Πλευση και να μπουνε (με την προϋποθεση οτι ο κοσμος που ψηφισε Μερα και Πλευση δεν θα ψηφισει κατι αλλο και θα τους ξαναψηφισει προφανως). Εκτος αν σου το λεγανε γενικα για τα μικρα κομματα και ειχαν στο μυαλο τους κομματα κατω του 1% στις πρωτες -που γι'αυτά τα τοσο μικρα σαφως και εχουν δικιο επειδη δε θα μπουνε-. Εμεις μιλαμε συγκεκριμενα για Μερα και Πλευση μονο (απο τα αριστερα "μικρα" κομματα), τα οποια εχουν καλες προοπτικες να μπουνε επειδη απεχουν ελαχιστα απο το οριο του 3%.

Ναι ναι φοβόμαστε το Μέρα. Τόσο πολύ που από το 2,5% που πήρε πέφτει στο 1% στην πρώτη δημοσκόπηση 🤡🤡.
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 914 μηνύματα.
Ναι καλά όλα αυτά, κάτι που να αποδεικνύει την εμπλοκή του Ηλία σε ανθρώπινη δολοφονία υπάρχει; Ότι ο Ηλίας έκανε ένα κάρο ανοησίες επί Χρυσής Αυγής το ξέρουμε και δεν το επικροτούμε. Και για αυτό τον θέλουμε στη Βουλή για να αποδείξει έμπρακτα το πόσο πραγματικά άλλαξε μιας που προσπαθεί πλέον να αντιγράψει την Λε Πεν και την Μελόνι.

Lol, «κύριος», δεν με στεναχωρείτε και ιδιαίτερα που δεν με θεωρείτε κύριο, μανταμίτσα. Δεν χρειάζεται να το γράφετε εάν δεν το πιστεύετε κιόλας, μην μας κάνετε την χάρη, θα το αντέξουμε. Άλλους πρέπει να αφήσουμε μέσα(ή πιο σωστά, να βάλουμε μέσα), πολλούς άλλους.
<<κύριο>> εννοώ τον κασιδιάρη,
η πολιτική δε σου δίνει 2η ευκαιρία. Έπαιξες, έχασες, φεύγεις! Αν κάποιος <<αλλάζει>>, μπράβο του στην προσωπική ζωή του, αλλά όχι και να εκλεγεί στη βουλή!
Τώρα μεταξύ μας, τέτοιοι αλλαζόνες σαν τον κασιδιάρη, δεν αλλάζουν. Εκτός αυτού, δεν ψηφίζουμε μόνο πρόσωπα, αλλά προγράμματα, προοπτικές.
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Ενδιαφέρον έχει ότι στο εξωτερικό το Μερα25 παραλίγο να βγεί τρίτο κόμμα με 10.25%.
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 914 μηνύματα.
Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως δεν ηδέχθη καν την διερευνητική εντολή. Ο Ανδρουλάκης θα πάει σήμερα στις 6:30 στην Πρόεδρο. Ε το λογικό είναι να τη παραδώσει και αυτός αμέσως, το ίδιο θα πράξουν αύριο Κουτσούμπας και Βελόπουλος αντίστοιχα και πάμε Πέμπτη για διάλυση (της ήδη διαλυμένης) Βουλής και προκήρυξη νέων εκλογών.
τι σημαίνει <<ηδέχθη>> ;
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,457 μηνύματα.
@Πουπουλίνα Ισως αυτο που λεει η Himela να ειναι αυτο που σου λενε και μπερδευτηκε το πραγμα. Αυτο που λεει η Himela δεν ειναι διαφορετικο απο αυτο που λεω εγω και οι υπολοιποι. Το σημειο κλειδι ειναι η φραση "που δεν μπαινουν βουλη". Δηλαδη αν ενα κομμα ειναι απιθανο να μπει βουλη, τοτε δεν εχει κανενα νοημα να το ψηφισεις κατα την ενισχυμενη, επειδη οντως οι ψηφοι του θα πανε στο 1ο κομμα και θα του διευκολυνουν την αυτοδυναμια, αν δεν μπει βουλη οντως εν τελει.
Nai...ειμαι σιγουρη οτι οντως αυτο εγινε.Θενκς.
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 914 μηνύματα.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας πρέπει να γίνει ψηφιακή . Είναι ο μόνος τρόπος να ψηθεί περισσότερος κόσμος να συμμετάσχει , και να δοθεί ευκαιρία και σε Έλληνες του εξωτερικού ή όσους δεν μπορούσαν να παρεβρεθούν φυσικά ( λόγω π.χ. αρρώστιας ) , να ψηφίσουν . Είναι αδιανόητο το 2023 οι εκλογές να γίνονται όπως γίνονται σήμερα στην Ελλάδα .
έχω ακούσει από άτομο που δούλευε σε συτηματα μηχανογράφησης, πως στην ψηφιακή ψήφο μπορεί πιο εύκολα να γίνει απάτη. Τέλος πάντων, τα συστηματα ασφαλείας τελειοποιούνται, ας μην είμαστε οπισθοδρομικοί.
Καλά, αν τύχει και αρρωστήσεις βαριά στις εκλογές, όπου και να είσαι, την έβαψες!
Πάντως Samael, έστω και έτσι, εγώ πολύ το χάρηκα, που μετά από χρόνια ψηφίσαμε επιτέλους και εμείς οι του εξωτερικού.
Βέβαια, είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 12 μόνο κόμματα, όσα είχαν ψηφοδέλτιο επικρατείας. Κάκιστα που κάποια μικρά κόμματα δεν είχαν, αλλά ας φρόντιζαν τα ίδια.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,890 μηνύματα.

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,047 μηνύματα.
1684907897734.png


1684907930267.png
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,287 μηνύματα.

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,047 μηνύματα.
Βλέπουμε αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίναξη του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης. Αυτό που αναμέναμε δηλαδή.
Ενδιαφέρον, πως ακόμη και με ενδεχόμενη αυτοδυναμία της ΝΔ, έχουμε ταυτόχρονη ενίσχυση των ποσοστών κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της, όπως Ελληνική Λύση και Νίκη.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,287 μηνύματα.
Ενδιαφέρον, πως ακόμη και με ενδεχόμενη αυτοδυναμία της ΝΔ, έχουμε ταυτόχρονη ενίσχυση των ποσοστών κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της, όπως Ελληνική Λύση και Νίκη.

Αυτό που θα γίνει είναι να έχουμε διάσπαση της αριστεράς/ κεντροαριστεράς σε πολλά κόμματα. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, πλεύση. Βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την ικανότητα του ως εκφραστής της αριστεράς.

Η ΝΔ θεωρώ ότι ένα 40% θα πάρει καθώς έχει συσπειρώσει την δεξιά και την κεντροδεξιά.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,219 μηνύματα.
Αυτό που θα γίνει είναι να έχουμε διάσπαση της αριστεράς/ κεντροαριστεράς σε πολλά κόμματα. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, πλεύση. Βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την ικανότητα του ως εκφραστής της αριστεράς.

Η ΝΔ θεωρώ ότι ένα 40% θα πάρει καθώς έχει συσπειρώσει την δεξιά και την κεντροδεξιά.
Το 40% πλέον εξαρτάται πολύ από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως έχουν δείξει και οι αναλύσεις από τα exit poll αλλά λέει και η λογική, η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές τράβηξε αρκετό κόσμο που παλαιότερα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ.
Μένει να φανεί αν ο Ανδρουλάκης τώρα που δεν υπάρχει η προοπτική να βγει ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος έχει προοπτική να γίνει δεύτερο κόμμα μπορεί να τραβήξει πίσω κάποιους από αυτούς και πόσους.

Θεωρώ ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές του 2027 ή όποτε γίνουν από το κέντρο και αριστερά θα μείνουν 3 κόμματα όπως ήταν πάντα. Το ένα το ΚΚΕ με την παγκόσμια σταθερά του 6-7%, ένα άλλο με κάτι γύρο στο 6% +/- 3% και ένα κεντροαριστερό που θα κοντράρεται με την ΝΔ για την εξουσία.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πλεονέκτημα στο να παίξει αυτό τον ρόλο σε σχέση με κάποια εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ ή ένα εντελώς νέο κόμμα. Έχει στελέχη που ξέρουν πως παίζεται το παιχνίδι και έχει δεσμούς με σωματεία και επιχειρηματίες όπως και η ΝΔ, όπως είναι λογικό για 2 κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια.
Δηλαδή αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας πιθανότατα δεν θα έχει τέτοια επικοινωνιακή υπεροχή η ΝΔ, όπως υπάρχουν κανάλια και εφημερίδες φουλ ΝΔ έτσι θα υπάρχουν και φουλ ΠΑΣΟΚ όπως ήταν παλιά.

Μένει να φανεί αν ο Ανδρουλάκης μπορεί.
Είχε την τύχη να του κάτσει το θέμα υγείας της Γεννηματά για να γίνει πρόεδρος κόμματος, η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και το μαύρισμα του Λοβέρδου από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που του εξαφανίζει την εσωκομματική αντιπολίτευση. Ε τώρα πρέπει να δείξει και κάποια ικανότητα ο ίδιος...
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,287 μηνύματα.
Το 40% πλέον εξαρτάται πολύ από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως έχουν δείξει και οι αναλύσεις από τα exit poll αλλά λέει και η λογική, η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές τράβηξε αρκετό κόσμο που παλαιότερα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ.
Μένει να φανεί αν ο Ανδρουλάκης τώρα που δεν υπάρχει η προοπτική να βγει ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος έχει προοπτική να γίνει δεύτερο κόμμα μπορεί να τραβήξει πίσω κάποιους από αυτούς και πόσους.

Θεωρώ ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές του 2027 ή όποτε γίνουν από το κέντρο και αριστερά θα μείνουν 3 κόμματα όπως ήταν πάντα. Το ένα το ΚΚΕ με την παγκόσμια σταθερά του 6-7%, ένα άλλο με κάτι γύρο στο 6% +/- 3% και ένα κεντροαριστερό που θα κοντράρεται με την ΝΔ για την εξουσία.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πλεονέκτημα στο να παίξει αυτό τον ρόλο σε σχέση με κάποια εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ ή ένα εντελώς νέο κόμμα. Έχει στελέχη που ξέρουν πως παίζεται το παιχνίδι και έχει δεσμούς με σωματεία και επιχειρηματίες όπως και η ΝΔ, όπως είναι λογικό για 2 κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια.
Δηλαδή αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας πιθανότατα δεν θα έχει τέτοια επικοινωνιακή υπεροχή η ΝΔ, όπως υπάρχουν κανάλια και εφημερίδες φουλ ΝΔ έτσι θα υπάρχουν και φουλ ΠΑΣΟΚ όπως ήταν παλιά.

Μένει να φανεί αν ο Ανδρουλάκης μπορεί.
Είχε την τύχη να του κάτσει το θέμα υγείας της Γεννηματά για να γίνει πρόεδρος κόμματος, η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και το μαύρισμα του Λοβέρδου από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που του εξαφανίζει την εσωκομματική αντιπολίτευση. Ε τώρα πρέπει να δείξει και κάποια ικανότητα ο ίδιος...

Ο Ανδρουλακης σαν ένας νέος Τσιπρας μοιάζει δεν κάνει για πρωθυπουργός. Θα πάρει αρκετά ποσοστά αλλά για πρωθυπουργός δύσκολο.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,047 μηνύματα.
Το 40% πλέον εξαρτάται πολύ από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως έχουν δείξει και οι αναλύσεις από τα exit poll αλλά λέει και η λογική, η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές τράβηξε αρκετό κόσμο που παλαιότερα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ.
Μένει να φανεί αν ο Ανδρουλάκης τώρα που δεν υπάρχει η προοπτική να βγει ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος έχει προοπτική να γίνει δεύτερο κόμμα μπορεί να τραβήξει πίσω κάποιους από αυτούς και πόσους.

Θεωρώ ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές του 2027 ή όποτε γίνουν από το κέντρο και αριστερά θα μείνουν 3 κόμματα όπως ήταν πάντα. Το ένα το ΚΚΕ με την παγκόσμια σταθερά του 6-7%, ένα άλλο με κάτι γύρο στο 6% +/- 3% και ένα κεντροαριστερό που θα κοντράρεται με την ΝΔ για την εξουσία.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πλεονέκτημα στο να παίξει αυτό τον ρόλο σε σχέση με κάποια εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ ή ένα εντελώς νέο κόμμα. Έχει στελέχη που ξέρουν πως παίζεται το παιχνίδι και έχει δεσμούς με σωματεία και επιχειρηματίες όπως και η ΝΔ, όπως είναι λογικό για 2 κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια.
Δηλαδή αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας πιθανότατα δεν θα έχει τέτοια επικοινωνιακή υπεροχή η ΝΔ, όπως υπάρχουν κανάλια και εφημερίδες φουλ ΝΔ έτσι θα υπάρχουν και φουλ ΠΑΣΟΚ όπως ήταν παλιά.

Μένει να φανεί αν ο Ανδρουλάκης μπορεί.
Είχε την τύχη να του κάτσει το θέμα υγείας της Γεννηματά για να γίνει πρόεδρος κόμματος, η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και το μαύρισμα του Λοβέρδου από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που του εξαφανίζει την εσωκομματική αντιπολίτευση. Ε τώρα πρέπει να δείξει και κάποια ικανότητα ο ίδιος...
Γενικότερα και αυτές οι εκλογές έδειξαν πως ο μέσος Έλληνας συντηρεί τη Μεταπολίτευση με τις κοινοβουλευτικές επιλογές του.

Αθροιστικά πάντως τα εξωκοινοβουλευτικά δεξιά σχήματα λαμβάνουν αρκετά υψηλό ποσοστό, απλά ο χώρος είναι κατακερματισμένος
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,273 μηνύματα.
έχω ακούσει από άτομο που δούλευε σε συτηματα μηχανογράφησης, πως στην ψηφιακή ψήφο μπορεί πιο εύκολα να γίνει απάτη. Τέλος πάντων, τα συστηματα ασφαλείας τελειοποιούνται, ας μην είμαστε οπισθοδρομικοί.
Δεν είναι αδύνατο , αυτό είναι το μόνο σίγουρο . Αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο όσο πολύς κόσμος νομίζει ! Δηλαδή εαν γίνει προσεκτικά και σοβαρά , δεν θα μπορεί ο κάθε χάκερ μόνο και μόνο επειδή είναι ψηφιακό να κάνει νοθεία .
Καλά, αν τύχει και αρρωστήσεις βαριά στις εκλογές, όπου και να είσαι, την έβαψες!
Αυτό δεν είναι τραγικό ; Επειδή έτυχε να αρρωστήσεις , να χάνεις το εκλογικό σου δικαίωμα ; Λες και είναι μια τυπική μέρα στο σχολείο που παίρνεις απουσία αλλά δεν πειράζει .
Πάντως Samael, έστω και έτσι, εγώ πολύ το χάρηκα, που μετά από χρόνια ψηφίσαμε επιτέλους και εμείς οι του εξωτερικού.
Βέβαια, είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 12 μόνο κόμματα, όσα είχαν ψηφοδέλτιο επικρατείας. Κάκιστα που κάποια μικρά κόμματα δεν είχαν, αλλά ας φρόντιζαν τα ίδια.
Μακάρι στο μέλλον να υπάρχουν κανονικά τα ψηφοδέλτια όπως και εδώ . Ακόμα και τα μικρά κόμματα δεν πρέπει να αγνοούν αυτές τις ψήφους . Αλλά πως να μην χαρείς , αυτό είναι Δημοκρατία , να βρίσκουμε λύσεις σε τέτοια προβλήματα , όχι να λέμε : "α είσαι εξωτερικό , λυπούμαστε δεν μπορείς να έχεις λόγο εκτός εαν κουβαληθείς απο εκεί που είσαι και έρθεις να ψηφίσεις , διότι διαφορετικά είναι μεγάλο μπέρδεμα για εμάς" .
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,047 μηνύματα.
Θεωρώ ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές του 2027 ή όποτε γίνουν από το κέντρο και αριστερά θα μείνουν 3 κόμματα όπως ήταν πάντα. Το ένα το ΚΚΕ με την παγκόσμια σταθερά του 6-7%, ένα άλλο με κάτι γύρο στο 6% +/- 3% και ένα κεντροαριστερό που θα κοντράρεται με την ΝΔ για την εξουσία.
Η ΝΔ με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και από ότι φαίνεται στο άμεσο μέλλον επίσης, έχει καταστεί ως ο μοναδικός κυβερνητικός πόλος, κάτι αντίστοιχο με την Τουρκία του Ερντογάν, ελλείψει ισχυρού αντιπάλου, αφού έχει συσπειρώσει ένα ευρύ φάσμα ψηφοφόρων στις τάξεις της, με το μεσαίο χώρο κατά κύριο λόγο να έχει έρθει στις τάξεις της στο μεγαλύτερο ποσοστό, πολλούς δεξιούς ψηφοφόρους, ακόμη και κεντροαριστερούς.
 

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Θα κάνω πρόβλεψη

Η Νεα βουλή θα έχει 7 κόμματα

Το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει ο Συριζα θα πέσει, δε βλέπω αυτοδυναμία

ΥΓ ειναι προσωπική προβλεψη,

Ο άλλος μπορεί να πιστεύει ότι ο Τσίπρας θα ξαναπάρει την πρωθυπουργία

(ναι ζουν ανάμεσα μας)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top