Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα ΙΙ

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.869 μηνύματα.
Δεν ειναι μεμπτό το να κράζεις τον καπιταλισμό όπως δεν ειναι μεμπτό το να κράζεις οτν κομμουνισμό. Ο καθένας εχει το δικαίωμα στο να πιστεύει οτι θέλει και να κανει επίθεση στις ιδέες και οχι στον ανθρωπο που τις εκφράζει. (τα γνωστα ad hominem).

Ε αυτό που λες ισχύει αλλά όχι απόλυτα. Όταν ακούς άτομα να υποστηρίζουν την αναρχία η οποία περιλαμβάνει καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, ακούς απόψεις που λένε ότι δεν υπάρχουν σύνορα κτλ. Εκεί δεν ξέρω κατά ποσό έχει δικαίωμα κάποιος να γράφει και να πιστεύει τέτοιες επικίνδυνες απόψεις.

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.131 μηνύματα.
Δεν ειναι μεμπτό το να κράζεις τον καπιταλισμό όπως δεν ειναι μεμπτό το να κράζεις οτν κομμουνισμό. Ο καθένας εχει το δικαίωμα στο να πιστεύει οτι θέλει και να κανει επίθεση στις ιδέες και οχι στον ανθρωπο που τις εκφράζει. (τα γνωστα ad hominem).
Αν κάνεις κριτική στον καπιταλισμό σύμφωνα με τον @American Economist μάλλον έχεις κατάθλιψη. Ευτυχώς που δεν είμαι γυναίκα γιατί θα με έλεγε υστερική.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.869 μηνύματα.
Αν κάνεις κριτική στον καπιταλισμό σύμφωνα με τον @American Economist μάλλον έχεις κατάθλιψη. Ευτυχώς που δεν είμαι γυναίκα γιατί θα με έλεγε υστερική.

Φιλαράκο δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά εσυ έρχεσαι και με κυνηγάς σε κάθε thread από πίσω μόνο και μόνο για να αρχίσεις καυγά. Μόνο από αυτό νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ποιος έχει μανία με κάποιον, βέβαια από ένα σημείο και μετά αποχωρεις από όλες τις συζητήσεις καθώς μας αποκαλείς όλους ρατσιστές που σου κάνουμε επίθεση.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Ε αυτό που λες ισχύει αλλά όχι απόλυτα. Όταν ακούς άτομα να υποστηρίζουν την αναρχία η οποία περιλαμβάνει καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, ακούς απόψεις που λένε ότι δεν υπάρχουν σύνορα κτλ. Εκεί δεν ξέρω κατά ποσό έχει δικαίωμα κάποιος να γράφει και να πιστεύει τέτοιες επικίνδυνες απόψεις.
Πολλες ιδεολογίες προκάλεσαν διαφορων ειδων καταστροφων. Ο φιλελεύθερος καπιταλισμός π.χ. προκάλεσε τρομερή καταστροφή τοσο περιβαλλοντική, οσο κοινωνική και πολιτική, με τις εταιρίες πετρελαίου να παίζουν ενεργό ρόλο στα πολιτικά μεσω των lobbies και την κοκακολα να στελνει death squads να δολοφονήσουν union workers στη λατινική αμερική. Ο σοσιαλισμός όλα αυτά τα της ανατολικής ευρώπης, κινα, κλπ κλπ.

Ωστόσο ο αναρχισμός έχει μερικά συμπαθητικά, πχ ατομικη ελευθερία, αυτονομία, ισες και δημόσιες αποφάσεις, καταστροφή μονοπωλίων, ποικιλια ηθη και εθιμων, και κυρίως το περιβαλλοντικό. Και οι αναρχικοι συνηθως χτυπανε τράπεζες ή σπίτια "μεγάλων" πολιτικών φιγούρων. Πάντως εγω δε θεωρούμε αναρχικος για τον απλουστατο λογο οτι υποστηρίζω την αναγκαιοτητα ιεραρχίας στη κοινωνία.

Επικίνδυνη αποψη απο εσενα και απο εμενα μπορει να θεωρηθει η εθνικιστικη ιδεολογία του γιάννη, ενω για σενα είναι και η σοσιαλιστικη η δικη μου και η εθνικιστικη η δική του. Ειναι τρομερα υποκειμενικο το "επικινδυνο" η "ασφαλείς"

και φυσικά απόψεις μπορούν να αλλάξουν, μπορεί σε 10 χρόνια να ειμαι δεξιος, μπορεί φασίστας, και μας το έδιξε αυτό ο Ηλιας90, που παλιότερα ήτανε αριστερός και τώρα είναι δεξιος θεοκρατικός

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Αν κάνεις κριτική στον καπιταλισμό σύμφωνα με τον @American Economist μάλλον έχεις κατάθλιψη.
Σιγα. Εκτος το οτι εχω διαγνωσμενη, δε με ενοχλούν αυτά. Εγώ κοιτάζω να ειμαι καλός ανθρωπος πρωτίστως, και ιδεολογία μετά. Ποσον με ενδιαφέρει εαν μια απροσωπη οντοτητα σε ενα φορουμ με κατακραξει για τις αποψεις μου λολ, ειτε ειναι κομμουνιστης αλλα διαφορετικής κλίκας, είτε ειναι αναρχας, ειτε ειναι ναζιστης ειτε ειναι δημοκρατικος ειτε ειναι πασιφιστης κλπ κπ

American Economist

Επιφανές μέλος

Πολλες ιδεολογίες προκάλεσαν διαφορων ειδων καταστροφων. Ο φιλελεύθερος καπιταλισμός π.χ. προκάλεσε τρομερή καταστροφή τοσο περιβαλλοντική, οσο κοινωνική και πολιτική, με τις εταιρίες πετρελαίου να παίζουν ενεργό ρόλο στα πολιτικά μεσω των lobbies και την κοκακολα να στελνει death squads να δολοφονήσουν union workers στη λατινική αμερική. Ο σοσιαλισμός όλα αυτά τα της ανατολικής ευρώπης, κινα, κλπ κλπ.

Ωστόσο ο αναρχισμός έχει μερικά συμπαθητικά, πχ ατομικη ελευθερία, αυτονομία, ισες και δημόσιες αποφάσεις, καταστροφή μονοπωλίων, ποικιλια ηθη και εθιμων, και κυρίως το περιβαλλοντικό. Και οι αναρχικοι συνηθως χτυπανε τράπεζες ή σπίτια "μεγάλων" πολιτικών φιγούρων. Πάντως εγω δε θεωρούμε αναρχικος για τον απλουστατο λογο οτι υποστηρίζω την αναγκαιοτητα ιεραρχίας στη κοινωνία.

Επικίνδυνη αποψη απο εσενα και απο εμενα μπορει να θεωρηθει η εθνικιστικη ιδεολογία του γιάννη, ενω για σενα είναι και η σοσιαλιστικη η δικη μου και η εθνικιστικη η δική του. Ειναι τρομερα υποκειμενικο το "επικινδυνο" η "ασφαλείς"

και φυσικά απόψεις μπορούν να αλλάξουν, μπορεί σε 10 χρόνια να ειμαι δεξιος, μπορεί φασίστας, και μας το έδιξε αυτό ο Ηλιας90, που παλιότερα ήτανε αριστερός και τώρα είναι δεξιος θεοκρατικός

Ο αναρχισμός σημαίνει μεταξύ των άλλων ότι μπορεί να έρθει ο κάθε αναρχικός και να σου κάψει το σπίτι, να σου σπάσει το αυτοκίνητο, να πάρει την εξουσία με το έτσι θέλω χωρίς καμία δικαιοδοσία και γενικά εννοούμε να υπάρχει ένα μπάχαλο. Δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτό το σύστημα για κάποιον σοβαρό άνθρωπο.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.040 μηνύματα.
Η ασπρόμαυρη εικόνα δείχνει ακριβώς την προπαγάνδα που έχει δεχτεί ο δυτικός άνθρωπος που ζει σε καπιταλιστικά κράτη, ό,τι κακό ειναι κομμουνισμός. Είναι και βλακώδες σαν πλακατ καθώς το race mixing ειναι σαν να μιλάμε για επίπεδη γη, δεν υφίσταται.
Η ασπρόμαυρη εικόνα βασικά δείχνει την τελευταία σωστή αναλαμπή κάποιων ανθρώπων που και τότε και σήμερα προσπαθούν να φυλάξουν Θερμοπύλες πριν από την καταστροφή. Στις ΗΠΑ δυστυχώς η καταστροφή έχει έρθει εδώ και πολλές δεκαετίες και σύντομα και στην Ευρώπη.

Η woke ατζέντα δεν ειναι πολιτισμικός μαρξισμός, ό,τι θεωρείται ''woke'' είναι στη ρητορική και στα προτάγματα της αριστερά και αναρχικής πτέρυγας εδώ και δεκαετίες. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Μπροσούρα του 1930 να πιάσεις, θα διαβάσεις για τα δικαιώματα των γυναικών.
Αυτό πάει και στον @nearos που έκανε διάκριση κομμουνιστών τότε με σήμερα.

Δεν ισχύει τόσο αυτό που λες. Ότι σίγουρα θα είχαν ακουστεί τέτοιες θεωρίες παλαιότερα θα είχαν αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο mainstream με ένα κρατικό αφήγημα να τις αβαντάρει διαρκώς και να κάνει brainwash τα παιδιά με αυτές (+ να επιβάλλει νόμους για την απολυταρχική προστασία τους όπως το "hate" speech). Οι κομμουνιστές πέρα από κάποιες κοινές παραδοχές όπως ισότητα ανθρώπων δεν είχαν εντρυφήσει σε τέτοιο βαθμό.

Το σημερινό φαινόμενο των woke προέρχεται από την νεομαρξιστική σχολή της Φρανκφούρτης που είναι όλη η φιλοσοφική αντίληψη του σημερινού νεομαρξισμού (για αυτό και ονομάστηκε πολιτιστικός μαρξισμός). Οι ορθόδοξοι μαρξιστές τον απορρίπτουν γιατί διαστρεβλώνει την μαρξιστική κοσμοθεωρία και αγκαλιάζει λίγο τον οικονομικό φιλελευθερισμό (όπου φιλελευθερισμός=ανθρώπινη ελευθερία).

linuxman

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο linuxman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 167 μηνύματα.

Ωστόσο το κράξιμο είναι αόριστη έννοια. Κάτι αρνητικό θα μπορο0ύσε να σημαίνει. Και ασφαλώς μπορεί ο καθένας και η κάθε μία να καταδεικνύει τα αρνητικά είτε του καπιταλισμού είτε του σοσιαλισμού. Ο τελευταίος δεν εφαρμόστηκε και ποτέ, τουλάχιστον έτσι όπως τον έθεσε ο Μαρξ. Το σύστημα που είχαν ήταν άκρως εκμεταλλευτικό και εξουσιαστικό.
Για τον καπιταλισμό τι να πούμε; Ένα ακόμα απάνθρωπο σύστημα.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο καπιταλισμός παρά τα αρνητικά του είναι το μοναδικό οικονομικό σύστημα που μείωσε το ποσοστό φτώχειας από το 90% στο 20% μέσα σε μόλις 150 χρόνια, είναι το μοναδικό σύστημα που έφερε επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία της ατομικής ιδιοκτησίας στον άνθρωπο. Όλα τα στατιστικά και οι έρευνες δείχνουν ότι το οικονομικό και επιστημονικό boom ξεκίνησε στις αρχές το 19ου αιώνα με την γέννηση του καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής.

linuxman

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο linuxman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 167 μηνύματα.
Ο αναρχισμός σημαίνει μεταξύ των άλλων ότι μπορεί να έρθει ο κάθε αναρχικός και να σου κάψει το σπίτι, να σου σπάσει το αυτοκίνητο, να πάρει την εξουσία με το έτσι θέλω χωρίς καμία δικαιοδοσία και γενικά εννοούμε να υπάρχει ένα μπάχαλο. Δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτό το σύστημα για κάποιον σοβαρό άνθρωπο.
Αυτό κι αν είναι τρολάρισμα. Σε ποιο αναρχικό κείμενο αναφέρεται ότι θέλουν να πάρουν οι αναρχικοί την εξουσία;

nearos

Επιφανές μέλος

Γενικούρες.
Το ιδιο μπορείς να πεις για τον κομμουνισμο οτι μπορει ο καθενας να ερθει να σε βαλει να δουλεψεις σε γκουλαγκ, ή για τον φασιστα οτι μπορει να ερθει να σε σφάξει αν είσαι εβραίος.
Και μη ξεχνάς οτι η γαλλικη επανασταση, που θεωρειται η αφετηρια της νεας ταξης πραγματων οπου ευνοησε το καπιταλιστικο συστημα (μιας και εγινε επανασταση της αστικης ταξης) είναι χαρακτηρισμένη απο τη δολοφονια του 1/3 του παρισίου, και αιματοβαμμενη.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

American Economist

Επιφανές μέλος

Γενικούρες.
Το ιδιο μπορείς να πεις για τον κομμουνισμο οτι μπορει ο καθενας να ερθει να σε βαλει να δουλεψεις σε γκουλαγκ, ή για τον φασιστα οτι μπορει να ερθει να σε σφάξει αν είσαι εβραίος.
Και μη ξεχνάς οτι η γαλλικη επανασταση, που θεωρειται η αφετηρια της νεας ταξης πραγματων οπου ευνοησε το καπιταλιστικο συστημα (μιας και εγινε επανασταση της αστικης ταξης) είναι χαρακτηρισμένη απο τη δολοφονια του 1/3 του παρισίου, και αιματοβαμμενη.

Εσύ έφερες στη συζήτηση οτι η γυναίκα σου εχει γκόμενο και ενα αλλο μελος σας ελεγε να κανετε οργιο. Δε φταίω εγώ. και ναι ηταν προσωπικη επίθεση thank you for noticing. Και συ μια χαρα προσωπικες επιθεσεις εκανες σε 4-5 μελη, αμα δεν αντεχεις τη φωτιά μη μπαινεις στη κουζινα.

Καθόλου γενικουρες δεν είναι, ίσα ίσα έχουμε άπειρα παραδείγματα που δείχνουν τις ενέργειες των αναρχικων οργανώσεων.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο καπιταλισμός παρά τα αρνητικά του είναι το μοναδικό οικονομικό σύστημα που μείωσε το ποσοστό φτώχειας από το 90% στο 20% μέσα σε μόλις 150 χρόνια
90% φτώχιας; Σε ποιά χώρα; Ή παγκοσμίως; Μπορείς να παραθεσεις πηγη να το διαβάσω; Δεν το 'χω ξαναακούσει.
Εντουτοις, το τοπ 1% κατέχει το μισό net wealth του πλανήτη. Δε μου φαίνεται καθόλου δίκαιο αυτό ως σύστημα.
είναι το μοναδικό σύστημα που έφερε επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία της ατομικής ιδιοκτησίας στον άνθρωπο.
Και η ΕΣΣΔ εφερε ΤΡΟΜΕΡΗ προοδο στην επιστημη και στη τεχνολογία, αυτοί ήταν οι πρώτοι που έβαλαν ανθρωπο στην τροχιά, που εστειλαν δορυφόρο στην αφροδίτη, πολλοί επιστημονες που συνέβαλαν στην προοδο της φυσικης, χημειας, κλπ ήταν ρώσσοι και μαλιστα σοβιετικοί.

Εν παση περιπτωσει, ειναι το μοναδικό σύστημα που εχει εξουσία. Δεν υπάρχει κατι άλλο, για να κρατηθουν ζωντανες ακομα και οι σοσιαλιστικες χωρες πρεπει να νοθευτουν με καπιταλισμό, πλην των εμπαργκο κλπ. Είναι σαν να τρέχεις σε αγωνα μονος σου και να χαιρεσαι που βγηκες νικητης

American Economist

Επιφανές μέλος

90% φτώχιας; Σε ποιά χώρα; Ή παγκοσμίως; Μπορείς να παραθεσεις πηγη να το διαβάσω; Δεν το 'χω ξαναακούσει.
Εντουτοις, το τοπ 1% κατέχει το μισό net wealth του πλανήτη. Δε μου φαίνεται καθόλου δίκαιο αυτό ως σύστημα.

Και η ΕΣΣΔ εφερε ΤΡΟΜΕΡΗ προοδο στην επιστημη και στη τεχνολογία, αυτοί ήταν οι πρώτοι που έβαλαν ανθρωπο στην τροχιά, που εστειλαν δορυφόρο στην αφροδίτη, πολλοί επιστημονες που συνέβαλαν στην προοδο της φυσικης, χημειας, κλπ ήταν ρώσσοι και μαλιστα σοβιετικοί.

Εν παση περιπτωσει, ειναι το μοναδικό σύστημα που εχει εξουσία. Δεν υπάρχει κατι άλλο, για να κρατηθουν ζωντανες ακομα και οι σοσιαλιστικες χωρες πρεπει να νοθευτουν με καπιταλισμό, πλην των εμπαργκο κλπ. Είναι σαν να τρέχεις σε αγωνα μονος σου και να χαιρεσαι που βγηκες νικητης

Το 1800 το παγκόσμιο ποσοστό φτώχειας ξεπερνούσε το 85%, ακόμα και σε χώρες όπως η Βρετανία και η Γαλλία πάνω από το 60% των πολιτών δεν είχε ούτε τα βασικά. Πλέον το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 20% σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα σε μόλις 150-170 χρόνια απολεπίστηκα και μόνο λόγο του καπιταλισμού. Όμως σε χώρες που δεν έχουν υιοθετήσει το σύστημα αυτό τα ποσοστά φτώχειας παραμένουν ακόμη και σήμερα άνω του 50-60% ενώ παράλληλα το βιοτικό επίπεδο είναι αιώνες χειρότερο από το δικό μας.

Ναι στον καπιταλισμό έχεις μεγάλη συγκέντρωση πλούτου σε ένα μικρό ποσοστό, δεν συμφωνώ προφανώς, όμως έχεις ένα 60% που ανήκει στην μεσαία τάξη και μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια έχοντας δικό του σπίτι, αυτοκίνητο, διακοπές κτλ. Αντίθετα στο κομμουνισμό το κράτος κατέχει τα πάντα αφήνοντας τους πολίτες στο έλεος του θεού ζώντας με εισοδήματα κάτω των $200 το μήνα. Τι να το κάνω αν υπάρχει ισότητα όταν όλοι ζουν μέσα στην φτώχεια και πάνε στα Food Banks για να τραφούν;;

IMG_8312.jpeg

IMG_8313.png

IMG_8315.jpeg

Αθάνατος Ronald Reagan, ο άνθρωπος που μαζί με την Thatcher έστειλαν την ΕΣΣΔ εκεί που ανήκε, στον κάδο της ιστορίας.

IMG_8319.jpeg

ark178

Διάσημο μέλος

Φιλαράκο δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά εσυ έρχεσαι και με κυνηγάς σε κάθε thread από πίσω μόνο και μόνο για να αρχίσεις καυγά. Μόνο από αυτό νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ποιος έχει μανία με κάποιον, βέβαια από ένα σημείο και μετά αποχωρεις από όλες τις συζητήσεις καθώς μας αποκαλείς όλους ρατσιστές που σου κάνουμε επίθεση.
Ποια μανία καλέ. Σε δημόσιο φορουμ γράφεις, όχι ιδιωτικό. Εκφράζεις πολιτικές θέσεις και απόψεις, κάποιος (σαν εμένα) μπορεί να διαφωνεί. Δεν μιλάς με τον φίλο σου στο φβ. Δεν ξέρω γιατί το παίρνεις προσωπικά.
Η ασπρόμαυρη εικόνα βασικά δείχνει την τελευταία σωστή αναλαμπή κάποιων ανθρώπων που και τότε και σήμερα προσπαθούν να φυλάξουν Θερμοπύλες πριν από την καταστροφή. Στις ΗΠΑ δυστυχώς η καταστροφή έχει έρθει εδώ και πολλές δεκαετίες και σύντομα και στην Ευρώπη.
Θα γίνω ο αντιπαθητικός nerd και θα πω (ξανά) ότι η έννοια της φυλής δεν υφίσταται. Επιπλέον, αν εφαρμοστούν οι εθνικιστικές ιδέες (εθνική ομοιογένεια, απομόνωση κλπ) θα καταφέρεις να δημιουργήσεις τεράστια προβλήματα υγείας, μειώνεις τη γενετική ποικιλομορφία, κάτι που είναι ΠΟΛΥ κακο. Trust me οr use google scholar 👀
Δεν ισχύει τόσο αυτό που λες. Ότι σίγουρα θα είχαν ακουστεί τέτοιες θεωρίες παλαιότερα θα είχαν αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο mainstream με ένα κρατικό αφήγημα να τις αβαντάρει διαρκώς και να κάνει brainwash τα παιδιά με αυτές (+ να επιβάλλει νόμους για την απολυταρχική προστασία τους όπως το "hate" speech). Οι κομμουνιστές πέρα από κάποιες κοινές παραδοχές όπως ισότητα ανθρώπων δεν είχαν εντρυφήσει σε τέτοιο βαθμό.

Το σημερινό φαινόμενο των woke προέρχεται από την νεομαρξιστική σχολή της Φρανκφούρτης που είναι όλη η φιλοσοφική αντίληψη του σημερινού νεομαρξισμού (για αυτό και ονομάστηκε πολιτιστικός μαρξισμός). Οι ορθόδοξοι μαρξιστές τον απορρίπτουν γιατί διαστρεβλώνει την μαρξιστική κοσμοθεωρία και αγκαλιάζει λίγο τον οικονομικό φιλελευθερισμό (όπου φιλελευθερισμός=ανθρώπινη ελευθερία).
Σεντόνι :
Είναι πολυπαραγοντικό. Αρχικά, οι ειδικοί (γιατροί, βιολόγοι) οι οποίοι μέσω ερευνών απέδειξαν ότι αυτά τα άτομα δεν είναι ανώμαλα και διαταραγμένα, δεύτερων τα ίδια τα κινήματα (πχ φεμινιστικά, λοατκι) που προσπαθούσαν επί δεκαετίες για ισότητα και τέλος, η ελιτ (οικονομική + πολιτική) η οποία άφησε το ''δυτικός, λευκός, στρ8 άντρας και γυναίκα αλλά πιο κάτω από τον άντρα= Ιδανικό για διαφημίσεις πλυντηρίων, hollywood ταινιών κλπ.

Αλλαξε ο τρόπος που βλέπει η ελιτ το συγκεκριμένο ζήτημα (φεμινιστικό, λοατκι κ.α), τους συμφέρει κιόλας καθώς έχουν νέους πελάτες (περισσότερες συνδρομές από λοατκι άτομα στο νετφλιξ). Δεν έγινε από την μια μερα στην άλλη. Πήρε πολύ καιρό. Δεν θα βρεις hollywood ταινία του 1950 με μαύρο πρωταγωνιστή ή με μια λεσβία. Τότε ήταν ταμπου για την μαζική κουλτούρα που καταναλώνει η μάζα.

Ενοχλεί τους δεξιούς επειδή αυτά τα άτομα ήταν στο περιθώριο, μακριά από το να μπουν στο σπίτι του (μέσω ταινιών και σειρών).

Τώρα πας να δεις μια σειρά και βλέπεις πέντε μεξικανούς, τρεις γκει άντρες και ενα τρανς ατομο. Λογικό να ενοχλεί την δεξιά πτέρυγα που οι παραπάνω είναι η αιτία της παρακμής των κοινωνιών μας.

Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.040 μηνύματα.
Θα γίνω ο αντιπαθητικός nerd και θα πω (ξανά) ότι η έννοια της φυλής δεν υφίσταται. Επιπλέον, αν εφαρμοστούν οι εθνικιστικές ιδέες (εθνική ομοιογένεια, απομόνωση κλπ) θα καταφέρεις να δημιουργήσεις τεράστια προβλήματα υγείας, μειώνεις τη γενετική ποικιλομορφία, κάτι που είναι ΠΟΛΥ κακο. Trust me οr, use google scoolar 👀
Το αν υπάρχουν φυλές ή όχι το βλέπουμε από την ιστορία και με τα μάτια μας.

Με το άλλο εν μέρει συμφωνώ (αν εφαρμοστεί σε απόλυτο βαθμό πάντα) αλλά και στις αρχαίες πόλεις-κράτη που ήταν το πρόβλημα; Με αρκετά περιορισμένα άτομα γεννιούνταν μια χαρά απόγονοι. Αντιθέτως η ιστορία δείχνει πως όποτε χάθηκε αυτό επήλθε εκφυλισμός και κατάρρευση (βλέπε Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία).

Πλήρη απομόνωση δεν μπορείς να επιτύχεις. Κανένας ποτέ δεν μίλησε για 100% εθνικό πληθυσμό. Δεν είναι επιτεύξιμο. Αυτό που είναι επιτεύξιμο είναι η μετανάστευση να είναι ελεγχόμενη και όπου/όποτε αυτή χρειάζεται. Επιτεύξιμο είναι η Ευρώπη να αλλάξει τη πολιτική της και το δημογραφικό να λυθεί με γεννήσεις των ημεδαπών και όχι με τον αφανισμό των ιθαγενών λόγω ανεξέλεγκτης μετανάστευσης.

Σεντόνι :
Είναι πολυπαραγοντικό. Αρχικά, οι ειδικοί (γιατροί, βιολόγοι) οι οποίοι μέσω ερευνών απέδειξαν ότι αυτά τα άτομα δεν είναι ανώμαλα και διαταραγμένα, δεύτερων τα ίδια τα κινήματα (πχ φεμινιστικά, λοατκι) που προσπαθούσαν επί δεκαετίες για ισότητα και τέλος, η ελιτ (οικονομική + πολιτική) η οποία άφησε το ''δυτικός, λευκός, στρ8 άντρας και γυναίκα αλλά πιο κάτω από τον άντρα= Ιδανικό για διαφημίσεις πλυντηρίων, hollywood ταινιών κλπ.

Αλλαξε ο τρόπος που βλέπει η ελιτ το συγκεκριμένο ζήτημα (φεμινιστικό, λοατκι κ.α), τους συμφέρει κιόλας καθώς έχουν νέους πελάτες (περισσότερες συνδρομές από λοατκι άτομα στο νετφλιξ). Δεν έγινε από την μια μερα στην άλλη. Πήρε πολύ καιρό. Δεν θα βρεις hollywood ταινία του 1950 με μαύρο πρωταγωνιστή ή με μια λεσβία. Τότε ήταν ταμπου για την μαζική κουλτούρα που καταναλώνει η μάζα.

Ενοχλεί τους δεξιούς επειδή αυτά τα άτομα ήταν στο περιθώριο, μακριά από το να μπουν στο σπίτι του (μέσω ταινιών και σειρών).

Τώρα πας να δεις μια σειρά και βλέπεις πέντε μεξικανούς, τρεις γκει άντρες και ενα τρανς ατομο. Λογικό να ενοχλεί την δεξιά πτέρυγα που οι παραπάνω είναι η αιτία της παρακμής των κοινωνιών μας.
Αν το σύστημα ήθελε ακόμα σαν το 1950 θα ήμασταν. Είναι κάθε φορά το σύστημα που σε οδηγεί και τι ιδέες προωθεί συγκεκριμμένα. Η πτώση της δύσεως αρχίζει ως τομή με την γαλλική επανάσταση αλλά κορυφώνεται στη σύγχρονη ιστορία με το εκτρωματικό civil rights act 1964, εκεί γεννήθηκε ο δικαιωματισμός όπως τον ξέρουμε σήμερα.

ark178

Διάσημο μέλος

Η ιστορία δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με μοριακή και γενετική. Επιπλέον, τα μάτια μας δεν είναι ικανά για να χαρτογραφήσουν το ανθρώπινο γονιδίωμα. Όταν πας σε έναν γιατρό δεν εμπιστεύεσαι τα μάτια του. 99,9 % ίδιοι dna έχουμε όλοι.

Η φυλή είναι κατασκευασμένη έννοια η οποία έχει καταρριφθεί εδώ και δεκαετίες. Σε όλη την ανθρωπότητα οι άνθρωποι έχουν αναμιχθεί γενετικά. Ειναι σαν να λες σε εναν φυσικό ότι η γη ειναι επίπεδη.
Με το άλλο εν μέρει συμφωνώ (αν εφαρμοστεί σε απόλυτο βαθμό πάντα) αλλά και στις αρχαίες πόλεις-κράτη που ήταν το πρόβλημα; Με αρκετά περιορισμένα άτομα γεννιούνταν μια χαρά απόγονοι. Αντιθέτως η ιστορία δείχνει πως όποτε χάθηκε αυτό επήλθε εκφυλισμός και κατάρρευση (βλέπε Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία).

Πλήρη απομόνωση δεν μπορείς να επιτύχεις. Κανένας ποτέ δεν μίλησε για 100% εθνικό πληθυσμό. Δεν είναι επιτεύξιμο. Αυτό που είναι επιτεύξιμο είναι η μετανάστευση να είναι ελεγχόμενη και όπου/όποτε αυτή χρειάζεται. Επιτεύξιμο είναι η Ευρώπη να αλλάξει τη πολιτική της και το δημογραφικό να λυθεί με γεννήσεις των ημεδαπών και όχι με τον αφανισμό των ιθαγενών λόγω ανεξέλεγκτης μετανάστευσης.
Είναι πολλοί οι λόγοι που ένας πολιτισμός μπορεί να καταρρεύσει. Σίγουρα κοινωνική ανισότητα, αγανάκτηση προς τους ελικ, εχθρικά έθνη κλπ. Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήταν ένα melting pot of cultures της εποχής (οπως τωρα οι ΗΠΑ) αλλά αρκετά απλουστευτική αυτή η εξήγηση, ότι δηλαδή φταίει η πολυπολιτισμικότητα για την κατάρρευση των κοινωνιών. Πολλές αιτίες.
Αν το σύστημα ήθελε ακόμα σαν το 1950 θα ήμασταν. Είναι κάθε φορά το σύστημα που σε οδηγεί και τι ιδέες προωθεί συγκεκριμμένα. Η πτώση της δύσεως αρχίζει ως τομή με την γαλλική επανάσταση αλλά κορυφώνεται στη σύγχρονη ιστορία με το εκτρωματικό civil rights act 1964, εκεί γεννήθηκε ο δικαιωματισμός όπως τον ξέρουμε σήμερα.
Όπως εγραψα, ήταν σταδιακή μετάβαση. Οι κοινωνίες+ ελιτ, δεν ειναι μονολιθικές. Αλλάζουν.

Σχετικά με τον δικαιωματισμό, δεν ξερω ποιο ειναι το πρόβλημα στο να έχουν τα λοατκι ίσες ευκαιρίες, οι γυναίκες να μπορέσουν να δουλέψουν κλπ.

Ηταν μια βίαιη διαδικασία αλλά σιγά σιγά αλλάζει η κατάσταση. Προσωπικά το βρίσκω θετικό. Δεν θέλω να αντιμετωπίζουν λοατκι, μαύρους, γυναίκες σαν δεύτερης διαλογής ανθρώπους. Ζήτημα ηθικής είναι.

KleinosBrekias

Δραστήριο μέλος

Ο Μητσαρας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών, επαγγέλλεται Άεργος/η και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 530 μηνύματα.
Ο Καπιταλισμος σου διδει περισσοτερες ευκαιριες για να μπεις στη φυλακη που κατασκευασε ο κομμουνισμος με warden το σοσιαλισμο .

American Economist

Επιφανές μέλος

Πολύ βολικό για εναν ακρο-αριστερό να λέει ότι δεν υπάρχουν φυλές, βλέπεις μόνο έτσι μπορεί να στηρίξει την λαθρομεταναστευση που εδώ και χρόνια δηλώνει υπέρ.

ark178

Διάσημο μέλος

Πολύ βολικό για εναν ακρο-αριστερό να λέει ότι δεν υπάρχουν φυλές, βλέπεις μόνο έτσι μπορεί να στηρίξει την λαθρομεταναστευση που εδώ και χρόνια δηλώνει υπέρ.
Εγώ είμαι αριστερός αλλά όχι ψεκας. Δεν πιστεύω σε απαρχαιωμένα concepts.

The term “race” has been employed to categorize human beings into distinct groups based on some perceived biological distinctions. This concept was debunked with the completion of the Human Genome Project and its revolutionary findings that all humans are >99% genetically identical, subsequently making the term “race” obsolete.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια