Πολλες ιδεολογίες προκάλεσαν διαφορων ειδων καταστροφων. Ο φιλελεύθερος καπιταλισμός π.χ. προκάλεσε τρομερή καταστροφή τοσο περιβαλλοντική, οσο κοινωνική και πολιτική, με τις εταιρίες πετρελαίου να παίζουν ενεργό ρόλο στα πολιτικά μεσω των lobbies και την κοκακολα να στελνει death squads να δολοφονήσουν union workers στη λατινική αμερική. Ο σοσιαλισμός όλα αυτά τα της ανατολικής ευρώπης, κινα, κλπ κλπ.
Ωστόσο ο αναρχισμός έχει μερικά συμπαθητικά, πχ ατομικη ελευθερία, αυτονομία, ισες και δημόσιες αποφάσεις, καταστροφή μονοπωλίων, ποικιλια ηθη και εθιμων, και κυρίως το περιβαλλοντικό. Και οι αναρχικοι συνηθως χτυπανε τράπεζες ή σπίτια "μεγάλων" πολιτικών φιγούρων. Πάντως εγω δε θεωρούμε αναρχικος για τον απλουστατο λογο οτι υποστηρίζω την αναγκαιοτητα ιεραρχίας στη κοινωνία.
Επικίνδυνη αποψη απο εσενα και απο εμενα μπορει να θεωρηθει η εθνικιστικη ιδεολογία του γιάννη, ενω για σενα είναι και η σοσιαλιστικη η δικη μου και η εθνικιστικη η δική του. Ειναι τρομερα υποκειμενικο το "επικινδυνο" η "ασφαλείς"
και φυσικά απόψεις μπορούν να αλλάξουν, μπορεί σε 10 χρόνια να ειμαι δεξιος, μπορεί φασίστας, και μας το έδιξε αυτό ο Ηλιας90, που παλιότερα ήτανε αριστερός και τώρα είναι δεξιος θεοκρατικός