Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα ΙΙ

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,779 μηνύματα.
Ναι, εγώ μπορώ να σου βρω και χειρότερα. Και; Τι μας ενδιαφέρει τώρα, τι γράφει η κάθε θρησκεία ή τι γίνεται από τους οπαδούς της κάθε θρησκείας; Του Ισλάμ κάνουν πολύ χειρότερα.
Μας ενδιαφέρουν και τα δύο. Οι του ισλαμ κάνουν ό,τι έκαναν οι Ευρωπαίοι το 1300 (δολοφονίες γυναικών και αλλα κλπ).
Οι πράξεις των ακολούθων δεν μπορούν να ορίσουν ένα δόγμα. Αυτό το ορίζουν τα ιερά του κείμενα και τα τυπικά του. Η Π. Διαθήκη ήταν λάθος που ορίστηκε σαν ιερό βιβλίο, το έχω ξαναγράψει, αλλά ουσιαστικά το πραγματικά ιερό βιβλίο του Χριστιανισμού είναι η Καινή Διαθήκη. Η Π. Διαθήκη είναι ουσιαστικά η Τορά, το ιερό βιβλίο του Ιουδαϊσμού.
Με την δική σου λογική, τότε πρέπει να διαχωρίσουμε και το Ισλαμ από τους οπαδούς. Στα ιερά κείμενα των μουσουλμάνων, μπορείς να βρεις τόσο αλτρουιστικά όσο και φρικιαστικά κείμενα. Όπως και στα κείμενα του χριστιανισμού.
Σώπα ρε συ, που δεν είναι ψευδοπροοδευτισμός και είναι εφαρμογή του μίνιμουμ της ανθρώπινης ηθικής. Λοιπόν, μάγκα, επειδή λέτε επικίνδυνες ανοησίες όλοι όσοι επιμένετε να έχουμε ανοιχτά σύνορα σε κάθε παράνομο, οι οποίες ανοησίες επηρεάζουν και τη ζωή μου, η μλκία πρέπει να κόβεται. Μαχαίρι, όμως:

1) Υπάρχουν σοβαρές πολιτισμικές διαφορές μεταξύ αυτών που έρχονται και των ιθαγενών. Οι πρώτοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να εγκλιματιστούν και θέλουν να φέρουν και εδώ τις συνήθειές τους.
2) Έχουμε πολλά παραδείγματα παλαβών που σκοτώνουν/σκοτώνονται για τη θρησκεία τους. Επειδή έχουμε κάποιους (λίγους) ταλιμπάν Χριστιανούς, αυτό σημαίνει τι; Ότι πρέπει να δεχτούμε τους πολύ περισσότερους και περισσότερο επικίνδυνους μουσουλμάνους; Τι είναι αυτά που λέτε ρε;
3) Μαζί με πρόσφυγες κουβαλιούνται ένα σωρό εγκληματίες ή άνθρωποι που δεν γουστάρουν να μείνουν στη χώρα τους. Τράβα καμιά βόλτα στη Μασαλία να δεις τι γίνεται με τους Βορειοαφρικάνους.
4) Ξαναγυρνώντας στον ψευδοπροοδευτισμό, οι προοδευτικοί συνέχεια μας τα ζαλίζετε για αυτά που λέει ο Χριστιανισμός για τους ΛΟΑΤΚΙ. Έχεις ακούσει αυτά που λένε οι Μουσουλμάνοι. Όχι μόνο οι ιερείς τους, αλλά και ο μέσος πιστός; Εκεί δεν έχεις θέμα, έτσι; Δεν σε βλέπω ρε παιδί μου να κόπτεσαι και πολύ.
Δεν είπε κανείς να έρθουν όλοι εδώ. Είναι κάτι το οποίο δεν γίνεται καθώς ο χώρος είναι πεπερασμένος. Όλες οι δυτικές χώρες (και η ΗΠΑ) πρεπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να μην σηκώσει το βάρος μόνο η Ευρώπη.

1) Πολιτισμικές διαφορές αλλά και διαφορετικό σύστημα αξιών έχουμε και εμείς οι δύο. Δεν γίνεται κάθε άτομο να είναι ίδιο με ένα άλλο.
2) Και έχουμε επίσης πολλά παραδείγματα χριστιανών που έχουν σκοτώσει ή έχουν προκαλέσει ζημιά σε άλλα άτομα όπως ο τύπος που στο ΗΒ σκότωσε έναν γιατρό επειδή έκανε εκτρώσεις.
3) Υπάρχουν και ντόπιοι εγκληματίες σε κάθε χώρα. Το πρόβλημα δεν είναι η καταγωγή αλλά οι συνθήκες που οδήγησαν κάποιον στο έγκλημα, είτε είναι Πακιστανός είτε Σουηδός (btw, τον Έλληνας μέλος συμμορίας που ζει στην Σουηδία τον θυμάστε ?)
4) Ξέρω πολύ καλά τι λέει ο χριστιανισμός αλλά και το Ισλάμ. Έχω θέμα (και κάθε λογικός άνθρωπος) με κάθε θρησκεία η οποία καταπιέζει και θεωρεί ότι σύμφωνα με κάποια ιερά κείμενα πρέπει να ορίσω την ζωή μου με βάση αυτά τα κείμενα. Προφανώς και δε θα το επιτρέψουμε αυτό είτε προέρχεται από τους μουσουλμάνους είτε από οποιαδήποτε άλλη ακραία ιδέα. Οι ακροδεξιοί για παράδειγμα, εδώ και μήνες (από το ψήφισμα του γάμου και μετά) ανώμαλους μας λένε συνεχώς.
Το σημαντικότερο από όλα, όμως, είναι ότι όλη αυτή την αθλιότητα την προκάλεσαν φωνές που ήταν στην εξουσία και ακολουθούσαν αυτές τις επικίνδυνες ιδεοληψίες που μας αμολάς εσύ και οι όμοιοί σου. Ο κόσμος ξύπνησε, αργά βέβαια, αλλά ξύπνησε. Σε λίγο η Ευρώπη θα γίνει ένα καζάνι που βράζει και την ευθύνη για αυτό θα τη φέρετε εσείς, και ξεκάθαρα εσείς, που πιστεύετε σε ηλιθιότητες του τύπου ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ακριβώς το ίδιο, ότι μπορούν να συμβιώσουν απόλυτα αρμονικά κοκ. Και το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι που τα γράφετε (ή τουλάχιστον πολλοί) δεν έχετε καν επαφές με λάθρο, είστε από οικογένειες που σχετικά τον έχουν τον τρόπο τους (σπάνια θα βγει προοδευτικός από οικογένεια λαϊκών στρωμάτων) και γενικά δεν επηρεάζεστε και πολύ από όλα αυτά.
Γράφω ξανά ότι μπορείς να βοηθήσεις άτομα που έχουν ανάγκη ακόμα και αν δεν συμφωνείς με την κουλτούρα τους ή την θρησκεία τους. Προσωπικά, δεν μπορώ να βυθίσω ένα φουσκωτό (όπως κάνει το ελληνικό λιμενικό) επειδή απλώς έχουν διαφορετικό χρώμα.

Από εκεί και πέρα, προφανώς δεν θα γίνονται ανεκτές πράξεις που προκαλούν ζημιά, είτε είναι από ακροδεξιούς που πλακώνουν λοατκι είτε από μουσουλμάνους.

Η ανάλυση πως για όλα τα δεινά που αντιμετωπίζουμε σαν Ευρώπη, ευθύνονται οι μετανάστες, δεν στέκει και είναι απλοική. Είναι πολυπαραγοντικό το φαινόμενο. Είναι εύκολο να αποδώσεις τα προβλήματα μόνο σε μια (φαινομενικά) εύκολη αιτία.

Καταλαβαίνω πως βιολογικά είμαστε καλωδιωμένοι να λειτουργούμε με συγκεκριμένο τρόπο. Κύρια αιτία είναι ο εξελικτικός μηχανισμός του ''η ομάδα μου vs η ομάδα των άλλων'', η αμυγδαλή η οποία επεξεργάζεται τον φόβο και την απειλή, frontal cortex και άλλα που επηρεάζουν τους λόγους που κάποιοι από εμάς είμαστε (ή δεν είμαστε) εχθρικοί σε άτομα που φαίνονται (δεν είναι) διαφορετικοί.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,818 μηνύματα.
Ναι...ειναι σχόλιο.
1712334613327.png
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,910 μηνύματα.
Η Έλενα Ακρίτα απαντά στο εξώδικο της Μαρέβας Γκραμπόφκσι: «Δεν ζητάω συγγνώμη, θα τα πούμε στα δικαστήρια» - iefimerida.gr

θΈΛΩ να δώ οταν βγει η απόφαση εναντίον της και πληρώνει σαν την αρκουδίτσα λεφτά σε αποζημιώσεις τα μούτρα της.

Θα πέσει πολύ γ'ελιο. Προσεχώς γιατι έχει πάρει φόρα και κάποιος πρέπει να την κόψει.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.
Η Έλενα Ακρίτα απαντά στο εξώδικο της Μαρέβας Γκραμπόφκσι: «Δεν ζητάω συγγνώμη, θα τα πούμε στα δικαστήρια» - iefimerida.gr

θΈΛΩ να δώ οταν βγει η απόφαση εναντίον της και πληρώνει σαν την αρκουδίτσα λεφτά σε αποζημιώσεις τα μούτρα της.

Θα πέσει πολύ γ'ελιο. Προσεχώς γιατι έχει πάρει φόρα και κάποιος πρέπει να την κόψει.

Καλά η συγκεκριμένη Boomer έχει ξεφύγει εδώ και αρκετά χρόνια, βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άρα δεν περίμενα κάτι καλύτερο 😂😂.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,550 μηνύματα.
Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο το πόθεν έσχες της συγκεκριμένης αλλά και ολόκληρης της οικογένειας Μητσοτάκη οχι απλά ενδιαφέρει τον λαό αλλά και οφείλει να δίνει λογαριασμό μέχρι και για την τελευταία πενταροδεκάρα σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Και ο άλλος ο καραγκιόζης που βγαίνει και κάνει δακρύβρεχτες δηλώσεις πως θα βρεθεί μάρτυρας μέσω του προφίλ/ιδιότητας του πρωθυπουργού είναι απαράδεκτος και είναι ως κίνηση είναι ανεπίτρεπτη.
Φαντάζομαι η ανεξάρτητη και αδιάβλητη δικαιοσύνη που έχει η χώρα θα απαντήσει στην Μαρέβα όπως στον μέσο πολίτη, με αναβολές, αμέτρητα πήγαινε έλα και χρόνια ταλαιπωρία.

Βέβαια το εύκολο (και αφελές) είναι να ασχοληθούμε με/κράξουμε την Ακρίτα, αυτά που λέω απαιτούν πιο βαθειά σκέψη και κρίση.


Και ουδεμία σχέση έχω μαζί της ούτε με ενδιαφέρει τι ανάρτησε. Τα παραπάνω θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν όλους.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Kate1914

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,996 μηνύματα.
Μιας και δε βλέπω να υπάρχει αντίστοιχο θρεντ για την οπαδική βία (εάν υπάρχει ας μεταφερθεί το μήνυμά μου εκεί), αυτό είναι ένα ωραίο ηχητικό ντοκιμαντέρ σχετικά με το θέμα αυτό.
 

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 332 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,179 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,179 μηνύματα.
«Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας κάποτε θα τελειώσει. Με ήττα της Ρωσίας, αυτό είναι προδιαγεγραμμένο» σημειώνει ο Τριανταφυλλίδης. Ακόμα κι αν αυτό φαντάζει σήμερα μακρινό ή και ακατόρθωτο, το βασικό ερώτημα (ελπίδα και ευχή) είναι: θα μπορέσει η Ρωσία και η Δύση να ξεπεράσουν την καχυποψία και να βρουν ένα κοινό βηματισμό στη μετά Πούτιν εποχή;
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,633 μηνύματα.
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,094 μηνύματα.
Γενικότερα οι Εβραίοι είναι παρεξηγημένος λαός. Όπως έχω ξαναγράψει, κατά μία έννοια είναι για τον σύγχρονο κόσμο ό,τι ήταν οι αρχαίοι Έλληνες για την αρχή του δυτικού πολιτισμού. Φοβερή η επιρροή τους πολιτιστικά, στον κλάδο της φιλοσοφίας/θρησκείας, των επιστημών κ.λπ. Αλλά διαχρονικά αντιμετωπίζονταν από τον κόσμο σαν αποδιοπομπαίος τράγος γιατί ήταν τρομεροί έμποροι και μάζευαν χρήμα.

Αυτό που πρέπει να σε προβληματίζει είναι γιατί μέχρι και πριν δέκα χρόνια στην κορυφή της αντιρατσιστικής προπαγάνδας βρισκόταν ο χαρακτηρισμός «αντισημίτης» (το οποίο ήταν χειρότερο και από το ρατσιστής), ενώ σήμερα τα ίδια άτομα κάνουν μέχρι και ρατσιστικά αστεία για αυτούς. Αν έγραφες κάτι για Εβραίους τότε τα ίδια άτομα (ή οι συνεχιστές τους σήμερα) θα σου ανέβαζαν αντιρατσιστικά νομοσχέδια και το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ για επίκληση στο συναίσθημα.

Ο κόσμος στην πλειοψηφία του, δηλαδή, πιστεύει, μισεί και αγαπά ό,τι τον δασκαλέψουν.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,179 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.
Για πρώτη φορά από το 2010 ο αριθμός των τραπεζικών καταστημάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκε καθώς οι Τράπεζες άνοιξαν πάνω από 100 νέα branches στην χώρα με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 70.000.

IMG_4449.png
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.
Κάθε μέρα όλο και χειρότερα. Αυτά συμβαίνουν όταν κακομαθαίνεις τα παιδιά και δεν τους μαθαίνεις κανόνες συμπεριφοράς.

 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,179 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.
Best US states to pursue a finance career.

IMG_4454.png
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top