Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα ΙΙ

Δεν χρειάζεται να γίνουν πρόωρες εκλογές. Όσο περνάει ο χρόνος, τόσο αυξάνει τη διαφορά η κυβέρνηση. Ακόμα κ στο τελευταίο γκάλοπ του mega φάνηκε αυτό.

Δεν χρειάζεται να γίνουν πρόωρες εκλογές. Όσο περνάει ο χρόνος, τόσο αυξάνει τη διαφορά η κυβέρνηση. Ακόμα κ στο τελευταίο γκάλοπ του mega φάνηκε αυτό.
Άσε μας βρε Τζουστ!
Αλλα 4 χρόνια να τον φάμε στη μάπα; Θa κάνω ΙΥΕ όπως λέει και ο @Buggs ! Ti άλλο πια έμεινε να κάνει ο <<ενεργός αγρότης>>;
Και μόνο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο οποίο συμμετείχαν ενεργά όλα τα λαμόγια, είναι υπέρ αρκετό για να τους πετάξουμε στο ποτάμι σαν στο Νεπάλ.

Δεν ξέρω αν το έλαβε κανείς υπόψιν αλλά τις τελευταίες ημέρες στη Συρία είχαμε ξανά αιματηρό πογκρόμ σε βάρος του χριστιανικού πληθυσμού από τζιχαντιστές.

Δεν θέλατε Άσσαντ, σας χαλούσε ο κοσμικός Άσσαντ. Όλα ωραία τώρα που κυριαρχεί ο φιλοδυτικός τζιχαντιστής με το κουστούμι. Ο Μητσοτάκης έκανε χειραψίες μαζί του, ο Τραμπ του παρέδωσε το Κουρδιστάν και αρνήθηκε τις κυρώσεις εναντίον τους για τις σφαγές που έκαναν και εκεί. Όλα καλά εφόσον ο σφαγέας είναι φιλοδυτικός.

Δέος όμως προκάλεσε η ύπαρξη ενός Βυζαντινού λαβάρου με τον αετό σε μια διαδήλωση των χριστιανών εκεί αυτές τις μέρες. Πολλές φορές οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποίησαν τη σημαία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας συμβολικά ενάντια στους Ισραηλινούς. Σήμερα οι χριστιανοί της Συρίας χρησιμοποίησαν τη Βυζαντινή σημαία επίσης συμβολικά ως μιας χριστιανικής αυτοκρατορίας που κάποτε εκτείνονταν και εκεί.

Όλα ωραία τώρα που κυριαρχεί ο φιλοδυτικός τζιχαντιστής με το κουστούμι. Ο Μητσοτάκης έκανε χειραψίες μαζί του
images-1.gif

O Πούτιν πάντως φίλησε το Κοράνι.

images-1.gif

O Πούτιν πάντως φίλησε το Κοράνι.

Η Ρωσσία προσπαθεί να διατηρήσει τη βάση της στη Συρία η οποία επίσης έχει δεχθεί επιθέσεις από παρακρατικές ομάδες τζιχαντιστών. Όχι πως η Ρωσσία ενδιαφέρεται για τους χριστιανούς εκεί. Μην πας να διαστρεβλώσεις τη συζήτηση όπως έκανες πάντα. Ο Άσσαντ ήταν της Ρωσίας, ο Τζολάνι είναι το παιδί της Δύσης.

Και το κυριότερο, μην πας να υπονοήσεις πως επειδή κράζω τη Δύση είμαι ρωσσόφιλος γιατί πάντα κάτι τέτοια έκανες.

Και το κυριότερο, μην πας να υπονοήσεις πως επειδή κράζω τη Δύση είμαι ρωσσόφιλος γιατί πάντα κάτι τέτοια έκανες.
Αρα δεν είσαι ούτε πουτινοφιλος τότε. Εκτός κι αν σ' αρέσει που ο Πούτιν φιλάει δημοσίως το Κοράνι.
Εγώ πάντως κράζω τον Τραμπ, όχι την Δύση. Η Δύση είναι ο,τι καλύτερο για την ανθρωπότητα σήμερα. Πάντα σε σύγκριση με τους άλλους βέβαια...

Αρα δεν είσαι ούτε πουτινοφιλος τότε
Μάλλον δεν το έθεσα σωστά, δικό μου λάθος. Ρωσσόφιλος είμαι, οι λευκοί Ρώσσοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φυλής μας και της Ευρώπης μας. Πουτινόφιλος σίγουρα δεν είμαι.

Όπως αντίστοιχα είμαι υπέρ της Ουκρανίας αλλά σε καμμία περίπτωση υπέρ του Ζελένσκυ.

Εκτός κι αν σ' αρέσει που ο Πούτιν φιλάει δημοσίως το Κοράνι.
Το να σέβεσαι τα θρησκευτικά πιστεύω των άλλων είναι απαραίτητο. Δεν συμφωνώ με αρκετές ενέργειες εθνικιστών που αντιδραστικά καίνε το Κοράνι (κυρίως στη βόρειο Ευρώπη γίνονται αυτά). Μπορώ να καταλάβω την αγανάκτησή τους που τους ωθεί σε τέτοιες ενέργειες αλλά για εμένα το θέμα είναι φυλετικό, όχι θρησκευτικό.

Ο Πούτιν είναι ακόμα ένα αντινατιβιστικό/αντιφυλετικό σίχαμα σαν τους δυτικούς ηγέτες αφού πολλές φορές έχει πει πως Ρώσσο δεν σε κάνει το αίμα ή η θρησκεία.

Εγώ πάντως κράζω τον Τραμπ, όχι την Δύση
Αν τα έκραζες και τα δύο κάτι θα γίνονταν... Άλλωστε απεδείχθη πως και ο Τραμπ ένα ακόμα προϊόν της Δύσης είναι. Την εκπροσωπεί επάξια, όπως της αρμόζει.

Η Δύση είναι ο,τι καλύτερο για την ανθρωπότητα σήμερα
Αν μη τι άλλο έχει προσφέρει τα καλλίτερα σε ζητήματα αποικιοκρατίας, πολιτικών και στρατιωτικών παρεμβάσεων κλπ.

Μάλλον δεν το έθεσα σωστά, δικό μου λάθος. Ρωσσόφιλος είμαι, οι λευκοί Ρώσσοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φυλής μας και της Ευρώπης μας. Πουτινόφιλος σίγουρα δεν είμαι.
Όπως αντίστοιχα είμαι υπέρ της Ουκρανίας αλλά σε καμμία περίπτωση υπέρ του Ζελένσκυ.
Αν δεν άντεχε ο Ζελενσκι, ίσως δεν θα υπήρχε Ουκρανία σήμερα.
Το να σέβεσαι τα θρησκευτικά πιστεύω των άλλων είναι απαραίτητο
Προφανώς ο Πούτιν έχει καταλάβει πως η Ρωσία μετατρέπεται με γοργούς ρυθμους σε μουσουλμανική χώρα.
Αν τα έκραζες και τα δύο κάτι θα γίνονταν..
Προφανώς θεωρώ ότι η Δύση (παρά τα αρνητικά της) εχει πολλά θετικά ακόμα να δώσει στον πολιτισμό. Όχι ομως ο Τραμπ που είναι ο,τι χειρότερο για την Δημοκρατία. Εύχομαι γρήγορα να πάει στον αγύριστο.

Τελευταία επεξεργασία:
Αν δεν άντεχε ο Ζελενσκι, ίσως δεν θα υπήρχε Ουκρανία σήμερα.
Αν δεν εξοπλίζονταν διαρκώς από τους δυτικούς θες να πεις. Τίποτα όμως δεν δίνεται δωρεάν, η Ουκρανία ήδη έχει ξεκινήσει να "πληρώνει" σε είδος και το μεταπολεμικό μέλλον της είναι δυσοίωνο.

Προφανώς ο Πούτιν έχει καταλάβει πως η Ρωσία μετατρέπεται με γοργούς ρυθμους σε μουσουλμανική χώρα
Το μέλλον όλης της Ευρώπης δηλαδή. Ο Πούτιν απλά εφαρμόζει μια αυτοκρατορική πολιτική. Όπου αυτοκρατορία= πολυεθνική, πολυθρησκευτική κλπ. Στο πλαίσιο αυτό αναγκαστικά προσεγγίζει τις μειονότητες προσπαθώντας να τις εκρωσσίσει.

Αν δεν εξοπλίζονταν διαρκώς από τους δυτικούς θες να πεις. Τίποτα όμως δεν δίνεται δωρεάν, η Ουκρανία ήδη έχει ξεκινήσει να "πληρώνει" σε είδος και το μεταπολεμικό μέλλον της είναι δυσοίωνο.
Οι δυτικοί είναι υποχρεωμένοι να βοηθούν την Ουκρανία για να σταματήσουν την επεκτατική πολιτική της Ρωσίας.

Το μέλλον όλης της Ευρώπης δηλαδή.
Δεν νομίζω. Κυρίως το μέλλον της Ρωσίας είναι μουσουλμανικό. Πήγαινε στην Μόσχα να το διαπιστώσεις.
Πούτιν απλά εφαρμόζει μια αυτοκρατορική πολιτική. Όπου αυτοκρατορία= πολυεθνική, πολυθρησκευτική κλπ. Στο πλαίσιο αυτό αναγκαστικά προσεγγίζει τις μειονότητες προσπαθώντας να τις εκρωσσίσει.
Αν θεωρείται εκρωσιμός ο εκ...μουσουλμανισμός, ναι. Τα πάει πολύ καλά.

Τελευταία επεξεργασία:

Το μέλλον όλης της Ευρώπης δηλαδή. Ο Πούτιν απλά εφαρμόζει μια αυτοκρατορική πολιτική. Όπου αυτοκρατορία= πολυεθνική, πολυθρησκευτική κλπ. Στο πλαίσιο αυτό αναγκαστικά προσεγγίζει τις μειονότητες προσπαθώντας να τις εκρωσσίσει.
Σχετικά με τη μουσουλμανική στροφή της Εβραιώπης δες κ το Υποταγή του Ουελμπέκ - ενδιαφέρον μυθιστόρημα, περίεργος ο ρόλος του συγγραφέα όπως είχε πει κάποιος, ίσως λειτουργεί ως demoralizing agent

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2009 το περιοδικό Times δημοσίευσε την τελευταία έκδοση του για την δεκαετία του 2000. Στο εξώφυλλο του έγραφε “The Decade from Hell”. Ήταν η δεκαετία (2000-2009) όπου ο πλανήτης βίωσε μια σειρά από τρομακτικα γεγονότα, τα οποία δεν είχαν τέλος. Εκείνη την δεκαετία έλαβαν χώρα μια σειρά από φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις (9/11, Madrid train attack, London train attack), οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή όπου γέννησαν ένα νέο κύμα τρομοκρατίας, μια σειρά από φυσικές καταστροφές όπως το τσουνάμι στην Ινδονησία που κόστισε τη ζωή σε 200 χιλιάδες ανθρώπους και ο τυφώνας Κατρίνα όπου είχε 1.800 θύματα, η απόλυτη κυριαρχία των ΗΠΑ άρχισε να αντιμετωπίζει κινδύνους από την ραγδαία αναπτυσσόμενη Κίνα, ενώ η δεκαετία έκλεισε με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διάβρωση των χώρων της Δύσης και την κατάρρευση των μεγαλύτερων τραπεζών.

Και το ερώτημα μου είναι: Τι τίτλο πρέπει να δώσουμε στην δεκαετία που είμαστε τώρα;; Είμαι σίγουρος ότι είναι ακόμα χειρότερη σε σχέση με τα 2000s, ειδικά όσο αφορά την οικονομία. Η δεκαετία που ζούμε ίσως είναι η χειρότερη στην ιστορία της σύγχρονης Δύσης, μετά από αυτή του 1940.

IMG_5375.webp

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back