[Αρχείο 2018 - 2022] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,848 μηνύματα.
Καποιοι φαίνεται δεν πανε καλα...
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
https://www.ethnos.gr/viral/98210_k...-kyriako-mitsotaki-poy-akoyse-tin-ekklisi-tis

Ποτέ δεν ήμασταν νησιά. Ποτέ δεν ήμασταν μόνοι. Κανείς μας. Εκτός από όσους γεννήθηκαν για να είναι μόνοι. Εκτός από κάποιους ανθρώπους, ένα πολύ μικρό ποσοστό, που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες...που δεν είναι σαν τους άλλους, που δεν είναι σαν εμάς, τους πολλούς.
Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης μου. Ο Γιάννης μου ζει όλη του τη ζωή σε καραντίνα. Και δεν θα βγει ποτέ από αυτήν.
Τις προηγούμενες δύο ημέρες, έλαβα πολλά μηνύματα από φίλους της σελίδας του Γιάννη. Για την ακρίβεια, έλαβα μερικές εκατοντάδες. Όλοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για το πώς θα κάνει τα μπάνια του ο Γιάννης, πώς θα πηγαίνει τις βόλτες του σε περίπτωση που χρειάζομαι βοήθεια από συνοδό για άσκηση μαζί του, εφόσον στον κωδικό 6 επιτρέπονται μόνο δύο άτομα, πράγμα απολύτως λογικό.
Η κατάσταση στην οποία ζούμε μας επηρεάζει όλους: άλλους πολύ, και άλλους πάρα πολύ. Και κάποιους μπορεί να τους συνθλίψει. Το ξέρετε, το ζείτε, το καταλαβαίνετε.
Έκανα και γω μια τρέλα!
Έγραψα προχτές ένα μήνυμα στον Πρωθυπουργό της χώρας στο Facebook!Ζητώντας του,με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Αυτισμού,να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες,τους αυτιστικούς,τους ΑμεΑ,τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο.
Σε λιγότερο από 24 ώρες δέχτηκα τηλεφώνημα από το γραφείο επικοινωνίας του ΠΘ όπου με ρωτούσαν πότε θα με βόλευε να κάνω τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό..
Χτες λοιπόν δέχτηκα τηλεφώνημα του όπου μιλήσαμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε η ζωή και η επιβίωση κάποιων ατόμων να διευκολυνθεί σε τούτη τη δύσκολη περίοδο.Μου υποσχέθηκε ότι θα το λύσει ευθύς αμέσως όπως και έκανε!
Μετά την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Νίκου Χαρδαλιά σε συνεννόηση με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, του αγαπημένου όλων μας Σωτήρη Τσιόδρα, αυτού του άγιου ανθρώπου, για την εξαίρεση κάποιων ομάδων από την απαγόρευση λουτρού, θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ πόσο ευτυχισμένη αισθάνομαι.
Το εννοώ:ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ.
Και όχι μόνο:είμαι ευγνώμων.
Αλλά και κάτι ακόμη. Ο Γιάννης, ο Γιάννης μου, για πρώτη φορά στη ζωή του αισθάνεται,και ΕΙΝΑΙ, προνομιούχος.
Ευχαριστώ.
Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, αλλά η ευγνωμοσύνη μου απέραντη. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους αγωνίζονται για να μας κρατήσουν ζωντανούς. Έναν-έναν προσωπικά.
Και τον επικεφαλής τους.
Kyriakos Mitsotakis
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,005 μηνύματα.
Δεν πρόκειται για τίποτα κομμουνιστές που μάχονται την ελεύθερη αγορά,revolving doormen είναι(πως το μεταφράζω αυτό ρε βαλντερ?).

Το αφήνουμε όπως το γέννησε η μάνα του, αγγλιστί, σεβόμενοι ότι από αυτούς βγήκε ο όρος. Οχι σα τον Ρότζερ Μπέικον που τον έκαναν Ρογήρο Βάκων ή τον Τράμπ που τον γράφουν μερικοί Δονάλδιο Τράμβιο.

Αν και είμαι σίγουρος ότι ανάλογα τα κέφια και την πολιτική ιδεολογία του κάθε αναγνώστη, μπορείς να πεις τους revolving doormen, απλουστευμένα εως και τεχνοκράτες με τη μια ερμηνεία του όρου (μπαίνω-βγαίνω από το industry στην κυβέρνηση και τούμπαλιν) με την η άλλη να είναι ο προσωρινός placeholder απ οσο βλέπω.

Κομμούνια του κερατά κορποραίοι. :loltooth:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Γιεπ. Ήταν μια από τις πιο απορρυθμισμένες εποχές εβερ. Οι κευνσιανές αλχημείες για να ξεκινήσω από το τέλος είναι βγαλμένες από τη λογική δεξιού κνίτη που έχεις. Ότι δεν είναι τόσο φιλελεύθερο όσο το έχω στο μυαλό μου τότε δεν είναι φιλελεύθερο. Καλό για σένα το ότι θα υπάρχει πάντα μια όποια κρατική δομή να ρίξεις το φτταίξιμο..

Πιο συγκεκριμένα,μην μένουμε στα εκατέρωθεν ''λες παπαριές''
Δεν είμαι απολογητής του κράτους. Προφανώς και υπάρχουν πολλοί παράγοντες,προφανώς το κράτος και οι πολιτικοί θα εκμεταλλεύοταν αυτήν την γαμάτη κατάσταση με τα εύκολα δάνεια. Δεν πρόκειται για τίποτα κομμουνιστές που μάχονται την ελεύθερη αγορά,revolving doormen είναι(πως το μεταφράζω αυτό ρε βαλντερ?).
Σχετικά με την κρατική εποπτεία και την απορρύθμιση όταν έχει περάσει νομοθεσία που ελευθερώνεις την τραπεζική αγορά αφήνοντας τις τράπεζες να λειτουργήσουν όπως γουστάρουν(εδώ για περισσότερα) ή όταν αφήνεις συναλλαγες χρηματοοικονομικών παραγώγων (derivatives) OTC ελεύθερες(εδώ για περισσότερα) γιατί ναι μπρο προσφορά-ζήτηση,όλα κομπλέ.Υπάρχουν και καμιά 10αριά νόμοι ακόμα αλλά βαριέμαι να τους ψάξω. Αυτό προσομοιάζει με αναρχία στον finance sector γιατί κανένας δεν δίνει σημασία πουθενά,σε καμία αρχή,κρατική ή μη και λειτουργεί οπως γουστάρει
Ξερεις γιατι εξοργιζομαι ρε φιλε? Γιατι βλέπω τα ιδια ατομα (ή αλλα με ιδιες λογικες) που τα εκαναν σκατα εξαρχης να καθονται στις ιδιες θεσεις, με μεγαλυτερη εξουσια και επηρροη, ριχνωντας μαλιστα τις ευθυνες αλλου. Και λες δεν πα στα κομματια, καλα κανουν και θελουν να δικαιολογησουν τις καρεκλες και τους μισθους τους, αλλα ρε γαμωτο τους πιστευετε κιολας.
Προσπαθεις εσυ καπως να μου πεις οτι δεν εισαι με το κρατος και τις κεντρικες τραπεζες, αναγνωριζεις την ανικανοτητα, τις κρατικοδιαιτες σχεσεις και πολιτικοποιηση οικονομικων θεματων....αλλα τελικα τους βαζεις επιτηρητες. Ε ειναι λιγο τρελο αυτο, ειναι σαν να εχεις δυο κλεφτες και να βαζεις τον εναν επιτηρητη. Εμενα μου φαινεται οτι ολη η σκεψη φτανει στο να βγει ο κακος της υποθεσης οι τρεπεζες και η μη-ρυθμιση και απο κει και περα δεν γαμιεται. Και μιλαμε για πλευρες που εχουν διαφορετικο βαθμο εξουσια και θεσεων, οποτε ισως και να υπαρχει διαφορετικη προτεραιοτητα στις ευθυνες. Δεν ξερω, εγω θα ξεκιναγα απο τον μεγαλυτερο παιχτη που θετει τους κανονες του παιχνιδιου και μετα τους υπολοιπους. Οχι να το παιζουμε οικονομικοι αρχιτεκτονες οταν πανε καλα τα πραγματα και κινεζοι οταν ξεκιναει η κριση. Δηλαδη αν δεν υπηρχε η απορρυθμιση των τραπεζων ενω ταυτοχρονα παιζαμε με τα επιτοκια και ειχαμε προγραμματα home-ownership, τι, δεν θα'σκαγε η φουσκα?
Οσο αφορα την απορρυθμιση, η ουσιαστικοτερη ηταν η καταργηση του Glass-Steagall στην οποια αναφερονται οι περισσοτεροι. Ακομη και στο αρθρο την βικι που μου παρεθεσες υπαρχει μια παραγραφος που λεει criticism και εξεταζει οτι παιζει και να μην εχει τοσο ευθυνη για την καταρρευση των τραπεζων. Καλο θα ηταν να δεις και 1-2 εξηγησεις απο την αλλη πλευρα. Συγκριτκα με τις αλλες χωρες, που ηταν ο τραπεζικος κλαδος των ΗΠΑ? Επισης, το οτι εχεις μηδεν εποπτεια (που δεν εχεις αλλα τελος παντων), δεν σημαινει οτι καπως προσεγγυζεις την αναρχια οταν εχεις και αλλους παραγοντες που ρυθμιζονται, οπως τα επιτοκο ή κρατικα προγραμματα. Εαν ρυθμιζεις την πρωτη υλη μιας εταιρειας, παροτι δεν εχει κανονες στον τροπο λειτουργιας της, ειμασε στο ανκαπισταν? Μου αρεσει που εγω ειμαι ο δεξιος κνιτης που εαν κατι δεν ειναι τοσο φιλελε οσο θελω δεν ειναι φιλελευθερισμος, αλλα κατι αντιστοιχο δεν ισχυει για σενα, ε?
Βασικά είναι ειρωνικό γιατί εσύ κοιτάς την επιφάνεια.Δεν δίνω γαμημένη δεκάρα το ότι ήταν ιδιωτική εταιρεία αυτή που έσκασε πρώτη και προφανώς η FED μειώνοντας τα επιτόκια συντηρώντας την φούσκα και το κράτος μαλακίζονταν. Αλλά γιατί το έκαναν αυτό? Γιατί υπήρχε και υπάρχει το consensus ότι τίποτα γαμημενο δεν μπορεί να πάει στραβά.Ότι η αγορά και όλοι οι παίκτες της είναι ορθολογικοί,ο καθένας έχει την ατομική ευθύνη των επιλογών του και πως όλοι θα συνετιστούν από τις πιθανές συνέπειες μιας λάθος απόφασης.

Ναι ρε συ,αυτό είπα πως μαγικά θα βρεθεί η λύση αν αφήσουμε το κράτος να κυριαρχήσει επί της οικονομίας,δίκιο έχεις....

Τι ξέχασα? Ναι για τις too big to fail επιχειρήσεις.Όσο και αν μισώ τα bail-outs,δυστυχώς όταν η κατάρρευση μιας επιχείρησης σημαίνει συστημική κατάρρευση,τότε είναι πολύ δύσκολο να μην την σώσεις.Το θέμα είναι εκ των προτέρων είναι να αποτραπεί αυτή η επιχείρηση από το να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν την αγγίζει/επηρεάζει το οικονομικό ρίσκο στις αποφάσεις της γιατι μπορεί να βασιστεί σε σίγουρη διάσωση.Για να γλιτώνουμε και τις άμεσες κρατικοποιήσεις στυλ AIG ε...

Ας γράψω και κάτι αυθαίρετο για τροφή για σκέψη. Εάν μεταφέρουμε την λογική που εφαρμόστηκε στις χρηματωπιστωτικές αγορές στην πραγματική αγορά θα είχαμε παρόμοια κατάληξη? Αν και απ'οτι φαίνεται ακόμα δε θα το δούμε ποτέ αυτό γιατί ακόμα και οι πιο ακραίοι φιλελεύθεροι έχουν κάποια επαφή με την πραγματικότητα, έχουν ένστικτο επιβίωσης οπότε δε θα το έκαναν..

Full circle,δε κάνω δεύτερο..
Εφοσον υπηρχε συμφωνια πως τιποτε δεν θα παει στραβα, τι ακριβως θα διορθωναν οι ρυθμιστες? Και αυτοι δεν το υπεθεταν? Και νομιζω οτι εδω εχεις διαφορετικα κριτηρια για τους ρυθμιστες και τις τραπεζες, οι πρωτοι ειναι οκ να κανουν λαθος και να τζογαρουν, αλλα οι δευτεροι οχι, πρεπει να ειναι ορθοογικοι.
Για το οτι υποθεταν πως θα αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του εαν δεν πανε καλα τα πραγματα κανεις λαθος. Η θειος Σαμ ειχε δειξει και πριν οτι ειναι προθυμος να σωσει μεγαλους παιχτες εαν ηταν συνδεδεμενοι με μεγαλες τραπεζες, το 1984 με την Continental Illinois και το 1998 με την LTCM. Βασικα μονο και μονο απο τη δευτερη περιπτωση που εσωσε ενα καρα-τζογαδορικο ταμειο ουσιαστικα ειπε σε ολους να αναλαβουν οσο κινδυνο θελουν, αυτος θα τους σωσει. Οι μετοχοι και διευθυντες που ρισκαρουν δεν ειναι καθυστερημενοι που πρεπει εσυ ο πανσοφος να ερθεις να οργανωσεις, ξερουν καλα τι κανουν, ηξεραν οτι θα σωθουν, γι'αυτο γιολαραν. Τα bailouts ειναι το προβλημα εξαρχης. Αλλα και να υπαρχουν τα bailouts και η ρυθμιση, παλι θα πρεπει να ληφθει υποψη η πλευρα της πολιτικης. Κατα τα αλλα παραπονιεσαι για τις σχεσεις των CEOs και πολιτικων, αλλα απο την αλλη ανοιγεις διαπλατα την πορτα σε αυτες και μαλιστα στρωνεις και χαλι.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,269 μηνύματα.
Για άλλη μια φορά βλέπουμε το επίπεδο των Συριζαιων.Πάμε μπορείτε και καλύτερα.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Για άλλη μια φορά βλέπουμε το επίπεδο των Συριζαιων.Πάμε μπορείτε και καλύτερα.
η πλειοψηφία τους είναι αμόρφωτοι .... και δεν ξέρουν επιχειρηματολογουν και φυσικά ότι λένε είναι αρλούμπες. Αν δεν εφάρμοζαμε τα μέτρα θα είχαμε ξεπεράσει τους νεκρούς στο Μάτι ήδη. Με το ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση δεν υπάρχει θα κυβερνάει μια ζωή η Νέα Δημοκρατία.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,269 μηνύματα.
η πλειοψηφία τους είναι αμόρφωτοι .... και δεν ξέρουν επιχειρηματολογουν και φυσικά ότι λένε είναι αρλούμπες. Αν δεν εφάρμοζαμε τα μέτρα θα είχαμε ξεπεράσει τους νεκρούς στο μάτι ήδη. Με το ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση δεν υπάρχει θα κυβερνάει μια ζωή η Νέα Δημοκρατία.

Αυτο θελουμε!!!Ειδαμε το Σοσιαλιστικό/Κουμμουνιστικό τσίρκο 4 χρόνια.Τωρα προχωράμε μπροστά!
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,269 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.

Γατόπαρδος.

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γατόπαρδος. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Σαμοθράκη (Έβρος). Έχει γράψει 1,040 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,269 μηνύματα.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,848 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.

στον αγαπημένο μας...πλανήτη που πάει κατά διαόλου για μια ακόμη φορά! :no:
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,005 μηνύματα.
Γιατί δε μετράς τα ΥΟΔΔ από 7 Ιουλίου έως και σήμερα;
Α γιατί μάλλον δε ξέρεις τι είναι τα ΥΟΔΔ

Ούτε κι εγω τα ήξερα. Γιατί του τη λες έτσι αντί να του εξηγήσεις πολιτισμένα τι είναι τα ΥΟΔΔ;

Σε παρακαλώ, επειδή πραγματικά με ενδιαφέρουν οι απόψεις σου στο θέμα και ξέρω ότι μπορείς να τα πεις ωραία, θα ήθελες να μας αναλύσεις τι ακριβώς εννοείς με αυτό το ποστ;

Τι είναι τα ΥΟΔΔ (εγω το ψαξα αλλά πες το για το φόρουμ να υπάρχει)
Πόσα ΥΟΔΔ;
Τι μεμπτό υπήρξε;

Δεν υπερασπίζομαι, δεν ειρωνεύομαι, ρωτάω.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,848 μηνύματα.
Ίσως να έχει αλλάξει γνώμη απο τότε...

 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Ίσως να έχει αλλάξει γνώμη απο τότε...


To αστείο είναι στην ομάδα των γιατρών να είναι και ομοφυλόφιλος, ο οποίος θα τον κάνει καλά.
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,676 μηνύματα.
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top