Ναι άλλο σου λέω εγώ man. Η ιδιωτικοποίηση των μεταπτυχιακών έχει αρχίσει πριν την κρίση του 2008, στα περισσότερα τμήματα εδώ και πολλά χρόνια πληρώνεις για το μεταπτυχιακό. Στο ΟΠΑ οι τιμές παίζουν γύρω στα 5.000-6.000€, στο Εκπα 4.000-7.000€ ανάλογα μα το τμήμα , στο Παπει όλα είναι πάνω από 6.000€. Είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια , λίγα τμήματα χαμηλής ποιότητας δεν είχαν δίδακτρα. Είδες κάποια κυβέρνηση η κάποιο κόμμα να κάνει κάτι ώστε να το αλλάξει αυτό;; Ο ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση 4.5 χρόνια και δεν έκαναν κάτι. Επι ΠΑΣΟΚ επίσης δεν έγινε κάτι , ίσα ίσα μπήκαν δίδακτρα σε επιπλέον σχολές.
Αρα είναι μια διαδικασία που θα γινόταν ανεξαρτήτως κόμματος. Προσωπικά θα ήμουν υπέρ της κίνησης αυτής με δυο προϋποθέσεις. Η πρώτη θα ήταν να είχαμε καλύτερους μισθούς σαν κράτος ώστε να μπορεί ο φοιτητής να δώσει τα 5.000€ που κάνει ένα καλό πρόγραμμα (είναι σε 4 δόσεις συνήθως το ποσό). Η δεύτερη προϋπόθεση και η βασικότερη ήταν να μειωθεί η φορολογία , καθώς εφόσον δεν μου παρέχει το κράτος δωρεάν μεταπτυχιακά δεν υπάρχει και νόημα να πληρώνει κάποιος 40% φορολογία.