Ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας είναι και τίποτα περισσότερο. Μη τα βλέπετε όλα απο την οπτική της Ελλάδας. Το ιδιο ακριβώς ισχύει και στη Νορβηγία, με τη διαφορά οτι τη 2η δουλειά τη φορολογουν με 50% απο τη πρώτη κορώνα (ενώ σε έναν νορμαλ μισθό η φορολογία ειναι περίπου 30%).Σωστό ειναι να υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Γιατί χρειάζεται κάποιος δεύτερη εργασία; Οι λόγοι του καθενός μπορεί να διαφέρουν και δεν έχουν να κάνουν παντα με τα χρηματα.
Εγω για παράδειγμα έχω τελειώσει ιατρικα εργαστηρια αλλα έχω 0 κλινική εμπειρία, καθώς δουλεύω μόνο ερευνητικά φουλ ταιμ Δευτέρα-Παρασκευή (λεμε τωρα). Ωστόσο, επειδή δε ξερω αν θέλω να συνεχίσω στην έρευνα και επειδή ευελπιστώ ότι θα έχω προσόντα για υψηλότερες θέσεις, λόγο διδακτορικού, θα με βόλευε να δουλεύω σε νοσοκομείο έξτρα βαρδιες αραιά και που για να αποκτήσω κάποια εμπειρία (αν ήξερα νορβηγικά

) . Βολικό είναι επίσης και για τα νοσοκομεία, καθώς υπάρχει έλλειψη τεχνολόγων (που δε σχετίζεται με έλλειψη κονδυλίων) . Χωρίς το υπάρχων νομοσχέδιο, ο μόνος τρόπος να αποκτήσω την εμπειρία αυτή θα ήταν να δουλεύω εθελοντικά σαν άτομο με ~5χρόνια εργαστηριακή εμπειρία, μεταπτυχιακό και μισοτελειωμενο διδακτορικό.