Αντιστοριτα πράγματα σύμφωνα με την δίκη σου ιστορία Γιάννη καθώς κάθε σοβαρός άνθρωπος συμφωνεί μαζί μου , δηλαδή πάνω στο θέμα το αν υπήρχαν εκλογές η όχι στην ΕΣΣΔ, το αν ο πόλεμος στην Ουκρανία δικαιολογείται η όχι, στο πως ζούσαν οι άνθρωποι στο Ανατολικό μπλοκ και γενικά ιστορικές οικονομικές γνώσεις.
Πάμε τώρα στη Δύση. Αναφέρεις ξανά και ξανά τις σπιταρόνες , τα μεγάλα αυτοκίνητα με ένα τρόπο λες και ζηλεύεις. Γιάννη ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει σπίτι 200-500 τετραγωνικών από τη στιγμή που δούλεψε σκληρά η έκανε τον κόσμο καλύτερο και έτσι είχε κέρδος ο ίδιος. Το αν πολλά άτομα μένουν σε 50 τετραγωνικά δεν σημαίνει ότι είναι άδικο ο άλλος να μένει σε 200 τετραγωνικά. Με την λογική αυτή εγώ που μένω σε σπίτι 100 τετραγωνικών πρέπει να βγάζω μίσος και κακιά στους αποκάτω μου που το σπίτι τους είναι 130 τετραγωνικά. Δεν θα σχολιάσω το όνειρο ζωής των τετραγωνικών στο δυτικό κόσμο καθώς η συντριπτική πλειοψηφία μένει σε σπίτια άνω των 50 τετραγωνικών, κανείς δεν καταλαβαίνει λοιπόν το όνειρο ζωής.
Όσο αφορά τις ελευθερίες και το χρήμα να φανταστώ ότι στο ανατολικό μπλοκ χωρίς χρήματα έχεις το σεβασμό της κοινωνίας σωστά;; Επίσης , δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ γεννήθηκα ελεύθερος και ελεύθερος θα παραμείνω καθώς διαβάζω , παίρνω πτυχία ξένων γλωσσών , υπολογιστών κτλ ώστε να φτιάξω ένα καλύτερο μέλλον γίνεται για εμένα και την μελλοντική οικογένεια μου. Επόμενος μια χαρά ελεύθερος είσαι στη Δύση αν έχεις ένα τυπικό μέσο εισόδημα εν αντίθεση με το ανατολικό μπλοκ και την Κίνα που το κράτος σου λέει ποσά παιδιά θα κανείς, σε παρακολουθεί με εκατομμύρια κάμερες, οι συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες (εκεί δεν λες όμως τίποτα), μπορείς να ψηφίσεις εν πρόσωπο που θεωρεία ότι θα βοηθήσει τη χώρα σου και εσένα προσωπικά , αλλά το βασικότερο μπορείς να γράφεις ελεύθερα όπου θέλεις για πράγματα που δεν σου αρέσουν. Για πήγαινε στην Κίνα , βόρεια πορεία , ΕΣΣΔ να πεις κάτι ενάντια στην κυβέρνηση, το πιθανότερο να χαθούν τα ίχνη σου. Αρα μια χαρά ελευθερίες έχεις Γιάννη στη Δύση, ελευθερίες που αν πας στις χώρες τις οποίες θαυμάζεις θα γυρίσεις τρέχοντας πίσω.
Όσο αφορά την ωριμότητα Γιάννη άσε να το κρίνουν τα άτομα που με ξέρουν και τα παιδιά που μιλάω σοβαρά εδώ μέσα. Μην περιμένεις να μιλάω με σοβαρότητα όταν μου λές ότι η ΕΣΣΔ είναι παράδεισος, όταν μου λες ότι τα επίσημα στοιχεία οργανισμών είναι ψεύτικα, όταν την μια μέρα είσαι ακροδεξιός και την άλλην κομμουνιστής ενω, θεωρείς ότι έχουν την ίδια δημοκρατία η Ευρώπη με την Κίνα και γενικά η συμπεριφορά σου δεν αρμόζει σε παιδί 21 ετών. Σε παιδιά που είναι σοβαρά (πχ @EvenesvenceQ) κάνουν διάλογο μιλάω σοβαρά και τους αναλύω με επιχειρήματα, διαγράμματα , έρευνες αυτά που λέω. Πραγμα που εσυ δεν κανείς

.