Δεύτερον, αν ένα μάθημα έχει τόσο χαμηλά ποσοστά επιτυχίας που ούτε φοιτητές που παρακολουθούν τις διαλέξεις δεν μπορούν να το περάσουν μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον τρόπο διδασκαλίας/εξετάσης/βαθμολόγησης;
Μαθηματικά Ι & ΙΙ κάθε φορά περνάει το 10-12%
Εγώ πήγαινα σε κάθε διάλεξη και διάβαζα κάθε βδομάδα...πήρα 8 & 9 αντίστοιχα και 10 σε προοδο στο β εξάμηνο στα μαθηματικά ΙΙ..
Τον καθηγητή τον βγάζουν κομπλεξικό,κακό,ότι κομματοποιεί τους πάντες και ότι είναι εριστικός...ξέρεις ποιοί το λένε αυτό? Τα άτομα που δεν πατούν ποτέ ή όποτε πατούν κάνουν φασαρία και τους πετάει έξω και έρχονται σε αντιπαράθεσει μαζί του...ναι το 85-90% που κόβεται αυτό κάνει...
Εγώ μια χαρά τα πάω μαζί του και τη προσπαθειά μου την έκανα και γι αυτό πήρα και τους ανάλογους βαθμούς...
Μήπως κάποιες φορές θα πρέπει να κοιτάξουμε και πως συμπεριφέρονται οι φοιτητές στα μαθήματα χαμηλής επιτυχίας?
Ανάλογα περιστατικά έχουμε και στην λογιστική που ο ΜΟ ήταν 6 και πέρασε το 30%,σε θέματα γελοία και χιλιοειπωμένα στις διαλέξεις...και μετά ο καθηγητής έγινε ο ΧΟΝΤΡΟΣ που είναι κακός...
Για μένα πρέπει να μειωθούν οι φοιτητές και εκτός του ν+2 θα πρέπει να διαγραφτούν όσοι ΗΔΗ έχουν ξεπεράσει τα 7 χρόνια...για να μειωθεί λίγο και ο κόσμος και στο περιβάλλον της σχολής και γενικά στις αίθουσες!
Επίσης η ΕΒΕ έχει προβλήματα,σαν μέτρο δεν είναι ΤΟΣΟ άσχημο αλλά θα πρέπει να το διορθώσουν! Πχ Εγώ στις πανελλήνιες έπιανα τα μόρια για τα ναυτιλιακά στο ΠΑΠΕΙ αλλά έχασα την ΕΒΕ στα αγγλικά που ήταν 12 και έγραψα 11,8.Θα μου πείτε "καλά και θα τα πήγαινες καλά στα αγγλικά της σχολής?".... Ναι μια χαρα θα τα πήγαινα..εξάλλου όλοι οι φίλοι που έχουν μπει στο τμήμα Ναυτιλιακών στο ΠΑΠΕΙ στη καλύτερη 11,5 έγραφαν και μια χαρά τα πήγαν στα μαθήματα αγγλικών.Το τμήμα Ναυτιλιακών είχε ΕΒΕ 12 στα αγγλικά...την ίδια ώρα που η Αγγλική Φιλολογία αν δεν κάνω λάθος είχε 11 ή 10...δλδ ένα άτομο μπορεί να βγάλει την αγγλική φιλολογία με 10 αγγλικά και όχι το τμήμα ναυτιλιακών? Δεν βγάζει νόημα!!
Και υπάρχουν και άλλα παραδείγματα...
Σε ότι άφορα το κλείσιμο τμημάτων έχω να πω το εξής:Γιατί να υπάρχει το τμήμα φυσικής στη Λαμία? Παιδία η βάση το 2020 ήταν κάπου στο 8.000 και είχε μπει μια γνωστή μου που φυσική είχε γράψει 4 και μαθηματικά 6!! Πως θα βγάλει αυτή η κοπέλα τη σχολή αυτή? και όχι μόνο εκείνη και οι υπόλοιποι συμφοιτητές με ανάλογες επιδόσεις? Από τμήματα με 12.000 και κάτω μόρια αποφοιτούν είτε άτομα που το έχουν επιλέξει επειδή το θέλουν είτε άτομα που βρέθηκαν εκεί κατα τύχη με την έννοια όμως ότι δεν έγραψαν καλά λόγω αγχους για παράδειγμα...Αυτοί που περνούν επειδή είχαν χαμηλά μόρια,το είδαν χαμηλό και είπαν ας το βάλω δεν την βγάζουν με τίποτα τη σχολή...και δεν τους νοιάζει να τη βγάλουν...(υπάρχουν και εξαιρέσεις)
Στη σχολή μου,έχει γίνει αυτό το πράγμα...ελάχιστοι το είχαν πρώτη επιλογή,το έβαλαν για πλάκα...απλά για να πουν ότι πέρασαν κάπου και "έχει ο θεός...". Με τέτοια νοοτροπία έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε ΜΟ χρόνων φοίτησης τα 7 χρόνια και ΜΟ 6/10...και δεν είναι μόνο τα στατιστικά που το λένε...υπάρχει και γενικά η σκέψη του τεμπέλη και του "έλα μωρέ"...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα πέρσι:Έγινε ένα συνέδριο για την ενημέρωση σχετικά με το επάγγελμα του ορκωτού ελεκτή από την ACCA,στη Αθήνα...από τους πρωτοετείς μόνο εγώ πήγα και η πρώην μου η οποία ήρθε με το ζόρι...οι άλλοι τίποτα...κλαμπάκι...ύπνο και κράξιμο στους καθηγητές...
Αυτά στο εξωτερικό ούτε τα έχουν φανταστεί...δεν υπάρχει φοιτητής στο εξωτερικό που να μην έχει ΣΤΟΧΟ και να είναι χαβαλές...που να είναι αιώνιος και να διαταρράσσει τη φήμη του τμήματος και τη λειτουργία του...
Ξέρεις πολλούς αιώνιους φοιτητές να πατάνε στις διαλέξεις;
Πάρα πολλούς...και κάνουν και τσαμπουκάδες με καθηγητές έχω μάθει...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 21 Οκτωβρίου 2022
Ανάπτυξη 9% κατέγραψε τελικά η ελληνική οικονομία το 2021 με το ΑΕΠ να φτάνει στα 181,67 δισεκατομμύρια ευρώ. Για το 2022 το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 4,7% και να φτάσει τα 190 δις. Παρόλα αυτά το ΑΕΠ της χώρας παραμένει αρκετά χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ των 237 δισεκατομμυρίων που είχε καταγράφει το 2008 πριν την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Σε 13,6 δισ. διαμορφώθηκε πέρυσι το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, ενώ το ακαθάριστο ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης σε ονομαστικές τιμές στο τέλος του 2021 εκτιμάται στα 353 δισ.
www.liberal.gr
ρώτησε ο σιουρούνης και είπαν 1 τρις...και κάποιοι 40 δις...