J.Cameron
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο J.Cameron αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 317 μηνύματα.

16-11-22

16:18
@GeorgePap2003 ρε φιλε συγνωμη αλλα εσενα τι σε νοιαζει το τι κανουν οι αλλοι?Σε επηρεαζε καπου στην ζωη σου?Ας χρωστανε οσα θελουνε, δικαιωμα τους.Προσωπικα και εγω περσι που εδινα πανελληνιες πρωτη φορα, εκανα κοπανες συνεχεια, εβγαινα και ξενυχτουσα, τι θα πει οτι ειμαι για τον καιαδα?Ξεκολλα απο το κλουβι που σε περιτριγυριζει και δες τον κοσμο με αλλη οπτικη.Στην τελικη νεα παιδια ειναι, αμα δεν πανε τωρα σε κλαμπ ποτε θα πανε στα 50 τους?Αυτη η αριστεια μας μαρανε...
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.090 μηνύματα.

16-11-22

18:56
Την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Πολωνίας Ουκρανοί κλώτσησαν Πολωνό μέσα στη χώρα του. Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεββάτι. Να τους χαίρεστε
Σκληροί μαχητές, με το που έσκασε η πρώτη βόμβα στη χώρα τους έγινε καφέ το εσώρουχο τους και το έσκασαν άρον άρον για τη δίπλα χώρα και τώρα εκεί έγιναν μάγκες και έτοιμοι για μάχη 20 προς έναν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Σκληροί μαχητές, με το που έσκασε η πρώτη βόμβα στη χώρα τους έγινε καφέ το εσώρουχο τους και το έσκασαν άρον άρον για τη δίπλα χώρα και τώρα εκεί έγιναν μάγκες και έτοιμοι για μάχη 20 προς έναν.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.161 μηνύματα.

16-11-22

19:24
Αυτη η αριστεια μας μαρανε..





























Επηρεάζει κάπως τη ζωή μου ναι!Σε επηρεαζε καπου στην ζωη σου?
Σκέψου ότι φίλος μου στο ΔΕΤ στην ΑΣΣΟΕ που ξέρουν τι θα πει αριστεία και πρόοδος ΚΑΘΕ χρόνο οι φοιτητές διοργανώνουν το Φοιτητικό συνέδριο στο οποίο έρχονται ανάλογοι προσκέκλημένοι ανάλογα με το θέμα που πραγματεύεται το συνέδριο.Παράλληλα οι φοιτητές παρουσιάζουν τις εργασίες τους σε διάφορα workshops!
Το γεγόνος πως οι πλειονότητα κάποιον συμφοιτητών μου ασχολείται μόνο με κλαμπάκια κλπ ναι με επηρεάζει γιατί βλέπω τι κάνουν οι άλλοι που έχουν στόχο και τι κάνω εγώ που περιτριγυρίζομαι από άτομα αδιάφορα ως προς την εξέλιξη τους (κάποιοι ούτε αγγλικά δεν ξέρουν...) και με πάνε πίσω εξελίκτικά...
Ένα παράδειγμα θα σου φέρω μόνο
Πέρσυ στη στατιστική ο διδάσκοντας ήθελε να εισάγει εργαστηριακό μάθημα εκμάθησης SPSS (οκ ναι το SPSS ειναι ξεπερασμένο...το ξέρω αλλά ειναι και πάλι ένα qualification)...ξέρεις τι απέγινε η ιδέα; Έκανε φτερά!
Γιατί;;; Γιατί τα νέα παιδιά που λες εσύ...είπαν "εμένα δεν με νοιάζει η στατιστική-δεν θέλω να μάθω κλπ"
Δεν πάμε έτσι όμως μπροστά...
Υπόψην ότι η αριστεία μπορεί να σου προσφέρει εφόδια όπως υποτροφία...Αυτη η αριστεια μας μαρανε...
Αλλά μωρέ οκ...
Ας δώσω 9000 ευρώ για master σιγά...
J.Cameron
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο J.Cameron αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 317 μηνύματα.

16-11-22

19:35
@GeorgePap2003 προσωπικα δεν με επηρεαζει πουθενα.Αυτο το αφηγημα οτι το επιπεδο των φοιτητων πανε πισω καποιον πρεπει να σταματησει καποτε.Μονος σου εισαι στην ζωη.Απο εσενα εξαρταται το τι θα κανεις και το αν θα προχωρησεις μπροστα.Δεν θα σε επηρεασει πραγματικα πουθενα αν εγω καθομαι και πινω καφεδες ολη μερα.Πιστεψε με πουθενα.Ξερεις υπαρχει και το self learning.Υπαρχουν εκει εξω εκατονταδες βιβλια για να μαθεις και να εξελιχθεις περα απο αυτα που διδασκει ο καθηγητης σου στο πανεπιστημιο.Αμα ειναι να περιμενουμε τον καθε καθηγητη να μας διδαξει κατι, ζητω που καηκαμε...
Alexandros28
Δραστήριο μέλος
Ο Alexandros28 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 750 μηνύματα.

16-11-22

21:04
να ησουν πιο αριστος να περναγες ασσοεΤο γεγόνος πως οι πλειονότητα κάποιον συμφοιτητών μου ασχολείται μόνο με κλαμπάκια κλπ ναι με επηρεάζει γιατί βλέπω τι κάνουν οι άλλοι που έχουν στόχο και τι κάνω εγώ που περιτριγυρίζομαι από άτομα αδιάφορα ως προς την εξέλιξη τους (κάποιοι ούτε αγγλικά δεν ξέρουν...) και με πάνε πίσω εξελίκτικά...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

17-11-22

10:37
Aυτο εχει να πει για την σημερινη μερα ο Πλευρης...
www.enikos.gr
Πιο ξεφτυλας πεθαινεις.

Η συγκινητική εξομολόγηση Πλεύρη στο enikos.gr: Σαν σήμερα αποσωληνώθηκα – Οι στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ
Μια ιδιαίτερη ημέρα είναι η σημερινή για τον Θάνο Πλεύρη. Πριν από έξι χρόνια ο υπουργός Υγείας αντιμετώπισε μια σοβαρή περιπέτεια καθώς εισήχθη στη ΜΕΘ,
Πιο ξεφτυλας πεθαινεις.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.161 μηνύματα.

17-11-22

10:54

Λιβύη: Απόπειρα 'παγίδευσης' του Δένδια - Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο
Διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια στη Λιβύη, όπου πήγε να τον υποδεχθεί η φερόμενη ΥΠΕΞ της κυβέρνησης που υπέγραψε σύμφωνο με την Τουρκία. Ακυρώθηκε η επίσκεψη. Τι ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.703 μηνύματα.

17-11-22

15:50
Αντικλεπτικά στο βρεφικό γάλα και το βαρέλι δεν έχει πάτο.
www.iefimerida.gr

Σούπερ μάρκετ στην Αθήνα έβαλε αντικλεπτικά σε βρεφικά γάλατα [βίντεο] - iefimerida.gr
Πρωτοφανείς εικόνες και στα ελληνικά σούπερ μάρκετ φέρνει το κύμα ακρίβειας που ταλανίζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι αλυσίδα σούπερ μάρκετ έφτασε στο σημείο να βάλει αντικλεπτικά σε βρεφικά γάλατα!

giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.090 μηνύματα.

17-11-22

21:38
Για τον Αττίλα αυτές τις μέρες στην Κύπρο μας την πολυχτυπημένη
Νησί πικρό, νησί γλυκό, νησί τυραγνισμένο
κάνω τον πόνο σου να πω και προσκυνώ και μένω.
Εσύ της θάλασσας ρυθμός, ολάνθιστο κλωνάρι,
πώς σου μαδήσαν τ΄άνθια σου διπλοί, τριπλοί βαρβάροι.
Τι θλιβερά που σεργιανάν τριγύρω σου τα ψάρια
κι αντίχριστοι να παίζουνε την τύχη σου στα ζάρια.
Κουράγιο, μικροκόρη μας, που μας εγίνης μάνα
Ύμνος και Θρήνος της ζωής κι ανάστασης καμπάνα.
[Γιάννης Ρίτσος]
Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος
Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.831 μηνύματα.

18-11-22

08:10
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για άλλη μια φορά χτυπιέται ότι τον έχουν βάλει τρομοκρατικό στόχο επειδή πέταξαν χαρτάκια και μακαρόνια έξω από το σπίτι του, το σοου αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στον ΣΚΑΙ.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

18-11-22

16:53

Made in the USA - IRA Tax Credits for Renewable Energy Component Manufacturers
The passage of the Inflation Reduction Act (IRA) this past August saw the introduction of a number of new and expanded tax credits aimed at onshoring American manufacturing.

Πλήρης αποβιομηχάνιση της Ευρώπης και μετά καληνύχτα. Όποιος δεν βλέπει ότι η Ουκρανία και ο Ζελένσκι είναι δάκτυλοι των ΗΠΑ, είναι τυφλός !
Τέλος, ο Μπρουνό Λεμέρ ανέφερε ότι σήμερα στο Eurogroup θα συζητηθεί η «ανησυχητική» απόφαση των ΗΠΑ για να μειωθεί ο πληθωρισμός, το λεγόμενο «inflation reduction act», το οποίο μαζί με τις τεράστιες επιδοτήσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρέβλωση του ανταγωνισμού. «Αυτό που διακυβεύεται τώρα είναι η δυνατότητα της Ευρώπης να παραμείνει στην τεχνολογική και βιομηχανική κούρσα για τον 21ο αιώνα, μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ», δήλωσε ο Μπρουνό Λεμέρ, σημειώνοντας: «Η πίεση που μας ασκείται είναι διττή. Από τη μία πλευρά, οι επιδοτήσεις που μπορεί να παρέχονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε ιδιωτικές εταιρείες σε αμερικανικό έδαφος. Και από την άλλη, το γεγονός ότι οι τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ακριβές από ό,τι στις ΗΠΑ. Αυτή η διπλή πίεση θα μπορούσε να είναι πολύ επιζήμια για την ευρωπαϊκή βιομηχανία».

Λεμέρ στο Eurogroup: Ανησυχία για τις αποφάσεις των ΗΠΑ για μείωση του πληθωρισμού
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, έθεσε στο σημερινό Eurogroup ως βασικά τα θέματα του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών σε όλη την Ευρώπη,

giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.090 μηνύματα.

18-11-22

18:13
Καλά να πάθουμε, μόνοι μας μπλέξαμε την ήπειρο μας σε αυτό το χάλι. Και δυστυχώς ο κόσμος μυαλό δεν βάζει, εις μία εποχή όπου η ήπειρος αυτή έχει ανάγκη από αληθινούς ηγέτες συνεχίζουμε να ψηφίζουμε ό,τι άχρηστο κεντρώο βρούμε.![]()
Made in the USA - IRA Tax Credits for Renewable Energy Component Manufacturers
The passage of the Inflation Reduction Act (IRA) this past August saw the introduction of a number of new and expanded tax credits aimed at onshoring American manufacturing.www.foley.com
Πλήρης αποβιομηχάνιση της Ευρώπης και μετά καληνύχτα. Όποιος δεν βλέπει ότι η Ουκρανία και ο Ζελένσκι είναι δάκτυλοι των ΗΠΑ, είναι τυφλός !
![]()
Λεμέρ στο Eurogroup: Ανησυχία για τις αποφάσεις των ΗΠΑ για μείωση του πληθωρισμού
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, έθεσε στο σημερινό Eurogroup ως βασικά τα θέματα του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών σε όλη την Ευρώπη,www.naftemporiki.gr
Ο Ζελένσκι εξ αρχής ήταν γνωστό πως ήταν τσουτσέκι της Δύσεως, έφερε ολόκληρο πόλεμο στην χώρα του για να ικανοποιηθούν οι Αμερικανικές απαιτήσεις.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

21-11-22

13:40

Προϋπολογισμός 2023: Ανάπτυξη 1,8% για το 2023 με έκτακτα και μόνιμα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ
Ανάπτυξη 1,8% για το 2023 από 5,6% που αναμένεται να φτάσει φέτος έχει στις προβλέψεις του το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή.
Στην έκθεση προϋπολογισμού ο πληθωρισμός λογίζεται ως 9,7 %. Θα ρωτήσει κάποιος, με αύξηση της ενέργειας 200-300%, αύξηση της βενζίνης κατά 30% και ταυτόχρονη αύξηση στα σ/μ κατά 30-40% πώς υπολογίζεται αυτό το 9,7% ;
Ας απαντήσουν οι οικονομολόγοι του φόρουμ, τι σταθμίσεις έχουν πειράξει ;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Απλά έχουν φλομώσει την κοινωνία στο ψέμα.

Γίνονται θαύματα στην Ελλάδα;
Γίνονται θαύματα στην Ελλάδα; Από μια πρώτη ματιά, ορισμένα από όσα συμβαίνουν μοιάζουν σαν θαύματα. Παράδειγμα, σε μια υπερχρεωμένη χώρα μοιράζονται επιδόματα και επιχορηγήσεις πολλών δισ. ευρώ με απλοχεριά, χωρίς αυστηρά κριτήρια ή άλλους, πεζούς, περιορισμούς. Με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτείται...
Την τελευταία διετία η κυβέρνηση μοιράζει πάνω από 56 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση –αλλά και με πρόσχημα την αντιμετώπιση– της κρίσης από την πανδημία αρχικά, από τον πόλεμο στην Ουκρανία στη συνέχεια. Μοιράστηκαν 56 δισ. ευρώ και το ΑΕΠ αυξήθηκε 40 δισ. ευρώ περίπου – αυτό, ε, δεν το λες θαύμα. Το άφθονο (όχι για όλους, αλλά πάντως όχι για λίγους) χρήμα, σε συνδυασμό με τις συνέπειες του πολέμου επί της ενέργειας, της παραγωγής, των διεθνών εφοδιαστικών αλυσίδων, μαζί και τα τεράστια για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ποσοστά κέρδους με τα οποία δουλεύει στην Ελλάδα το μεγάλο μέρος της παραγωγής, της βιομηχανίας και του εισαγωγικού και λιανικού εμπορίου, εκτίναξαν τον πληθωρισμό.
ον καταριούνται επισήμως, αλλά σε αυτόν στηρίζεται η «ανάπτυξη» που διαφημίζεται – ίσως γι’ αυτό αρκούνται να διασκεδάζουν τις εντυπώσεις με κάποια τρύπια καλάθια. Ο πληθωρισμός αυξάνει ονομαστικά το ΑΕΠ. Μειώνεται έτσι και ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ και φαίνεται σαν η ελληνική οικονομία να μειώνει το χρέος της και να γίνεται όλο και πιο υγιής – ενώ το χρέος αυξάνεται. Επειδή το πολύ μεγάλο μέρος του χρέους μας είναι σε σταθερά επιτόκια, ο πληθωρισμός μειώνει την πραγματική αξία των τόκων που πληρώνουμε – υπολογίζεται ότι φέτος γλιτώνουμε περίπου 15 δισ. ευρώ. Τέλος, χάρη στον πληθωρισμό ενισχύεται ο «κινητήρας της ανάπτυξης», τα πραγματικά κέρδη, και μειώνονται οι πραγματικοί μισθοί και ημερομίσθια.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

21-11-22

15:20
Για ενημερωτικό χαρακτήρα.
www.capital.gr
www.ieidiseis.gr

Ν. Ανδρουλάκης: Υπονομεύεται ο ρόλος της ΑΔΑΕ - Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο
"Τα είδαμε τα πειράματα του κ. Μητσοτάκη, του δήθεν επιτελικού, συγκεντρωτικού κράτους του Μαξίμου", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ρεκόρ ασυδοσίας: Ξεπέρασαν τα 7,5 δισ. οι απευθείας αναθέσεις και οι «κλειστοί διαγωνισμοί»
Aπό την 1η Νοεμβρίου του 2020 μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, το ποσό των απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών ανέβηκε κατά σχεδόν ένα δισ. ευρώ.

giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.090 μηνύματα.

22-11-22

22:33

«Ρουκέτα» Μελόνι σε Ερντογάν: «Δεν αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία στα νησιά | in.gr
Η Τζόρτζια Μελόνι επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της, την αδιαμφισβήτηση ελληνική κυριαρχία στα νησιά.
Καλά η ρουκέττα είναι ανοησία του ingr μιας που προφανώς δεν περίμενε ο Ερντογάν κάτι διαφορετικό απλά το επισημάνω για τα περί νεοφασίστριας Μελόνι και ότι δεν μπορούν οι Έλληνες να την στηρίζουν.
Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.939 μηνύματα.

23-11-22

01:58
Προσωπικά εμένα μου φαίνεται ότι η Ελλάδα πάει πολύ καλά με Κούλη.
Εξαιρετικά, τι να λέμε τώρα.

American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.929 μηνύματα.

23-11-22

08:28
Έχεις σκεφτεί να φύγεις για Αυστραλία;; Δεν το λέω για πλάκα καθώς η Αυστραλία έχει κλίμα Ελλάδας , οι μισθοί είναι κατά 20% υψηλότεροι σε σχέση με τον Καναδά (έχει βέβαια και πιο αυξημένο κόστος διαβίωσης ) ενώ ταυτόχρονα έχεις παραλίες , τουριστικά θέρετρα και μεγαλύτερα σπίτια από ότι έχω διαβάσει.Εδώ αν δεν προσέξεις θα καταλήξεις χωρίς σύνταξη στα γεράματα. Η κρατική είναι ψίχουλα. 700 η μια 800 η άλλη (συνολικά δηλαδή θα παίρνεις 1500). Δεν φτάνουν. Γνωρίζω ηλικιωμένους που έχουν δικά τους σπίτια και νοικιάζουν τον εναν όροφο γιατί δεν έχουν λεφτά από την σύνταξη να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ 15,000/χρόνο.
Αν είχα αυτό το δίλημμα σήμερα, δεν θα έφευγα από Ελλάδα. Ή τουλάχιστον δεν θα πήγαινα Καναδά. Οι 2 μοναδικές περιοχές που δεν έχουν -30, έχουν βροχή και γκρι ουρανό 300 μέρες τον χρόνο και το κόστος διαβίωσης ειναι στο ταβάνι. Οι άλλες πόλεις που έχουν χαμηλότερο κόστος διαβίωσης, πχ σασκατουν, έχουν ήδη -30 αυτές τις μέρες. Ξέρεις τι κάνουν όσο καιρό έχει τέτοιες θερμοκρασίες (Νοεμβριο - Μάρτιο)? Μένουν μέσα. Δουλειά και σπίτι είναι. Έχω φίλο που μένει εκεί και κόβει φλέβες. Δεν μπορείς καν να παίξεις με το χιόνι γιατί είναι σαν αλεύρι και σκορπίζει. Τα μάτια σου τα νιώθεις λες και λεπίδες πέφτουν πάνω τους όση ώρα είσαι στο κρύο. Αν δεν προσέξεις τρως και frostbites. Λαχανικά φρέσκα και ευγεστα; Ξέχνα τα. Θα τρως εισαγωμενα από Μεξικό που τα έχουν μαζέψει 1 μήνα πριν. Θα ζεις με συμπληρώματα βιταμινών και θα έχεις αυξημένο ρίσκο σκλήρυνσης κατά πλάκας που θερίζει εδώ.
Για μένα μετράει ο καλός καιρό, οι έξοδοι με παρέα (καμιά σχέση με Ελλάδα, για να βγεις πρέπει να κανονίσεις βδομάδες πριν), μια δουλειά που να μη με στελνει σε έλλειμμα και χρέη, καλό φαγητό, καλή εξασφάλιση στα γεράματα και καθαρό περιβάλλον. Στην Ελλάδα είναι πιο εύκολο να αγοράσεις σπίτι. Για εμένα εδώ είναι άπιαστο όνειρο. Τι να το κάνω το αυτοκίνητο όταν δεν έχω σπίτι; Τι να κάνω τον μεγάλο μισθό όταν φεύγει όλος εδώ και εκει; Τι να κάνω την δωρεάν υγεία όταν δεν μπορώ να δω τον γιατρό μου;
Όσο για τις εργασιακές συνθήκες, ειναι πραγματικά μπουρδέλο άσχετα αν δεν ακούγεται τίποτα έξω. Καταρχήν αν κάνεις καταγγελία αυτομάτως σε θεωρούν ρουφιάνο και δεν βρίσκεις αλλού δουλειά εύκολα. Πολλοί δεν τολμούν να μιλήσουν και απλά υπομενουν. Γίνονται πολλά αισχη απλά ο κόσμος είναι κότες και δεν μιλάνε. Ακούς υποτιμητικά σχόλια, σεξιστικά, σου φωνάζουν, θα πας να μιλήσεις με κάποιον για 5 λεπτά, θα σε δει το αφεντικό και θα σου πει δεν έχεις να κάνεις δουλειά; Για να μην επεκταθω τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα. Πολλοί σε πληρώνουν μεν καλά αλλά δεν σου παρέχουν σύνταξη. Αν δεν σου φτάνουν τα λεφτά θα καταλήξεις με τα 1500 που προανέφερα. Πολλές (μεγάλες) ιδιωτικές εταιρίες παρέχουν σύνταξη, αλλά και αυτή είναι ριψοκίνδυνη γιατί το κάνουν μέσο επενδυτικών εταιρειών και αν οι επενδύσεις δεν πάνε καλά και ναυαγήσει το ταμείο μένεις χωρίς λεφτά. Παίζει ρόλο που θα βρεις δουλειά. Υπάρχουν καλές ευκαιρίες σιγουρα, αλλά είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Ο μέσος πολίτης είναι χρεωμένος.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Προσωπικά εμένα μου φαίνεται ότι η Ελλάδα πάει πολύ καλά με Κούλη. Το 2019 που είχα κατέβει vs 2021+2022 έχω δει τρομερή διαφορά.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Κάποια καλά που έκανε ο κουλής τα χρόνια αυτά είναι τα εξής :Μη μιλάς καθόλου.Αν όλα αυτά που περιγράφει η Νέλιελ ισχύουν (που ειλικρινά δεν την αμφισβητώ καθόλου την κοπέλα,μόνιμος κάτοικο Καναδά είναι), τότε ν ' αρχίσουμε να ευχαριστούμε Κούλη και όλους τους προκατόχους του που με υπερδεκαετή οικονομική κρίση ερχόματε "ή η μία ή η άλλη" με χώρες όπως ο Καναδάς.
![]()
Α) Ψηφοποίηση του κράτους σε μεγάλο βαθμό. Πραγματικά πλέον ανοίγεις λογαριασμούς σε τράπεζα , κανείς εγγραφές στα σχολεία , εκδίδεις πιστοποιητικά , κανείς τις δηλώσεις σου κτλ όλα από το internet. Συν ότι έχουμε ταυτότητα , e-pay , διαβατήριο στο κινητό μας. Πραγματικά πήγαμε μπροστά σε αυτό το κομμάτι.
Β) Αύξηση των μισθών. Υπήρχε μια αύξηση του μέσου μισθού στην Ελλάδα. Το 2019 ήταν στα 970€ καθαρά ενώ τώρα είναι 1.070€, το θέμα είναι ότι η αύξηση αυτή εξανεμίστηκε με την υπερβολική άνοδο του πληθωρισμού.
Γ) Μείωση της φορολογίας και κατάργηση του απαράδεκτου φόρου με όνομα : Έκτατη εισφορά αλληλεγγύης. Ένας φόρος που ήταν καθαρά για να σε κλέβει. Προφανώς το 44% max tax rate είναι ακόμα υπερβολικά υψηλό για τα δεδομένα της Ελλάδας και πρέπει να πέσει κάτω από το 40%.
Δ) Προσέλκυση επενδύσεων όπως είναι οι Microsoft, Google, Cisco , Exxonmobil . Αυτές οι εταιρείες θα δημιουργήσουν αθροιστικά 36.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα μέχρι το 2030 δίνοντας έτσι ελπίδα στους νέους.
Ε) Διεθνοποίηση των πανεπιστημίων καθώς πλέον συνεργάζονται με αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια δίνοντας ευκολότερα την ευκαιρία για χορήγηση υποτροφιών στους φοιτητές ενώ ταυτόχρονα τα ελληνικά πανεπιστήμια θα δανείζονται γνώσεις / άρθρα των ξένων αυτών πανεπιστημίων.
Πάμε όμως να δούμε τα αρνητικά της ΝΔ αυτά τα 3,5 χρόνια, αρνητικά που θα οδηγήσουν σε μείωση του 40% που είχε στο 32% περίπου στις εκλογές.
Α) Ακρίβεια . Η Ελλάδα γνώρισε ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας τον τελευταίο χρόνο και ακόμα παλεύουμε. Δεν κατηγορώ τη ΝΔ για την ακρίβεια καθώς είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η Ελλάδα δεν θα αποτελούσε την εξαίρεση ειδικά όταν δεν παράγει σχεδόν τίποτα και τα εισάγει όλα. Η ΝΔ φτάσει που δεν πήρε σωστά μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρικό θα , βλέπε τώρα το καλάθι της νοικοκυράς που είναι failed 100%.
Β) Επιθετική και ρατσιστική αντιμετώπιση του ανεμβολιαστου πληθυσμού. Θεωρώ καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να χάνεις τη δουλειά σου επειδή δεν έκανες ένα εμβόλιο . Αυτό το πληρώσαμε ακριβά καθώς στις πυρκαγιές δεν είχαμε επαρκές προσωπικό λόγω του ότι ο κουλής έδιωξε 500 πυροσβέστες που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.
Γ) Δεν δόθηκαν αρκετά χρήματα προς την παιδεία και υγεία. Οι δομές της εκπαίδευσης και της υγείας είναι ακόμα σε τριτοκοσμικά επίπεδα και είναι ντροπή που έδωσε εκατομμύρια στο ΜΜΕ και όχι στα παραπάνω.
Δ) Τελευταίο και σημαντικό τα αρκετά σκάνδαλα. Ανεξάρτητα αν είσαι ΝΔ η όχι είναι η αλήθεια ότι τον τελευταίο χρόνο είχαμε αρκετά σκάνδαλα όπου η κυβέρνηση ήταν ανακατεμένη με άμεσο η έμμεσο τρόπο. Τα σκάνδαλα αυτά είναι γνωστά (Λιγνάδη, Παρακολουθήσεις , Πάτσης κτλ).
Με αλλά λόγια ενώ η οικονομία πάει καλά , δηλαδή το ΑΕΠ αυξάνεται ταχύτατα , η ανεργία μειώνεται και οι επενδύσεις είναι σε υψηλό 20 ετών οι πολίτες δεν έχουν βιώσει την ευημερία αυτή ακόμα , ίσα ίσα που ένα 30% των Ελλήνων αντιμετωπίζει δυσκολίες διαβίωσης. Ίσως αντί για επιδόματα πρέπει να αυξήσουμε τους μισθούς , να μειωθεί η φορολογία και γενικά να μπει μια τάξη σε ιδιωτικό / δημόσιο τομέα ώστε να μην βλέπουμε καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και να μειωθεί επιτέλους η φοροδιαφυγή η ποια στοιχίζει έως και 20 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο από το ελληνικό ΑΕΠ.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.622 μηνύματα.

23-11-22

10:45
Περιμένω να μας καταργήσει έκτακτη εισφορά αλληλεγγυης που είναι 40 ευρώ φίλε. Κάθε μήνα τσαμπα λεφτά.
Ο Τσίπρας είχε δώσει αναδρομικά 1200 ευρώ. Αυτός εδώ δεν έχει δώσει τίποτα.
Μα θα κρίνεις κάποιον ανάλογα του τι σου δίνει ;
Προφανώς. Είναι η απάντηση. Ουτε αυτοί κάνουν τους βουλευτές τσαμπα.
Ο Τσίπρας είχε δώσει αναδρομικά 1200 ευρώ. Αυτός εδώ δεν έχει δώσει τίποτα.
Μα θα κρίνεις κάποιον ανάλογα του τι σου δίνει ;
Προφανώς. Είναι η απάντηση. Ουτε αυτοί κάνουν τους βουλευτές τσαμπα.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.929 μηνύματα.

23-11-22

12:00
Ποτέ σου έδωσε ο Τσιπρας 1.200€;; Εγώ θυμάμαι που γονάτισε τη μεσαία τάξη κάτω με τους φόρους ενώ μείωσε τις συντάξειςΠεριμένω να μας καταργήσει έκτακτη εισφορά αλληλεγγυης που είναι 40 ευρώ φίλε. Κάθε μήνα τσαμπα λεφτά.
Ο Τσίπρας είχε δώσει αναδρομικά 1200 ευρώ. Αυτός εδώ δεν έχει δώσει τίποτα.
Μα θα κρίνεις κάποιον ανάλογα του τι σου δίνει ;
Προφανώς. Είναι η απάντηση. Ουτε αυτοί κάνουν τους βουλευτές τσαμπα.


Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.622 μηνύματα.

23-11-22

12:34
Ποτέ σου έδωσε ο Τσιπρας 1.200€;; Εγώ θυμάμαι που γονάτισε τη μεσαία τάξη κάτω με τους φόρους ενώ μείωσε τις συντάξεις.
Ειχε δώσει αναδρομικά το 2018 - 2019.
Ασε τωρα οι ταξεις γονατίστηκαν επι Μητσοτακη με την ακριβεια που υπάρχει. Κάθε μηνα έχω ελλειμα 150 ευρω και βγάζω πανω απο 1300. Απλα Φώτη ακομη δεν εχεις βγει να τα δείς δεν μπορουμε να τα συζητησουμε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 218 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Wonderkid
- phleidhs
- gaidouri
- chester20080
- Ilma
- J.Cameron
- Kate1914
- Hased Babis
- GeorgePap2003
- giorgos5002
- giannhs2001
- Memetchi
- KTr!
- jj!
- Joji
- Ryuzaki
- back2967
- camil
- Scandal
- American Economist
- Paragontas7000
- charmander
- taketrance
- Δροσουλίτης
- fmarulezkd
- Maraki4you
- Alessandra Eliza
- ggl
- Abiogenesis
- Human being
- DimitraA.
- parrot/παπαγάλος
- Libertus
- Shadowban
- epote
- Countdown
- Αντικειμενικός
- P.Dam.
- yellow
- Esperos1
- Jim175
- arko
- touvlo
- Fernando_A
- Μαυρίκιος
- Arianara S3
- χημεια4λαιφ
- exotic xo
- ΘανάσοςG4
- marww
- jims
- Obi-Wan Kenobi
- synthnightingale
- Johnny15
- fourkaki
- grtt
- User2350
- D_G
- johnsala
- Εχέμυθη
- augustine
- rafaela11
- Τodoroki
- hirasawayui
- Sherlockina
- aggorf
- NickTheQuick
- aggelosst9
- ag97
- giannis256
- Στεφανος56
- Maria_Xagorari
- AK-92
- SlimShady
- bigthor
- Ness
- maios
- petrosln
- Jack of Spades
- tsiobieman
- Εριφύλη
- Unboxholics
- fockos
- Αλκίμαχος
- spring day
- FreeNotes
- elenaki92
- lepipini
- Sevasti
- Metalhead_4_life
- Wilsongeo
- thenutritionist
- Roulaki
- qwertyuiop
- ESTELLA
- Johnman97
- Angelo
- Galini66
- G.BOTAS
- Best Quality Vacuum
- Giii
- Klaus132
- kajamix
- allall1
- MaikeHan21
- Lila955
- Appolon
- Intruder123
- Χρονοταξιδιώτης
- geordimi10
- AnnaVrt12
- Melina.
- oups
- Stres
- constansn
- alexd99
- tfghp
- snowy
- Ωρορα
- louminis
- ougka pougka
- Morelo
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.