Επειδή είδα πιο πάνω για την εισφορά αλληλεγγύης το έψαξα λίγο και όντως υπάρχει ακόμα για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Είναι αδικία γιατί από το 2021 έχει καταργηθεί στον ιδιωτικό τομέα.
Επίσης μια αδικία που παραμένει είναι τα δώρα, στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν δώρα και μάλιστα είναι ποινικό αδίκημα να μην τα καταβάλει στην ώρα τους ο εργοδότης οπότε υπάρχουν 14 μισθοί σε αντίθεση με το δημόσιο που είναι 12.
Ωστόσο παίζουν και άλλα μπάλα όπως η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου αλλά και τα παιχνίδια διυλιστηρίων και λοιπών ενδιάμεσων.
Η τιμή του brent έχει φτάσει στα προ του πολέμου επίπεδα αλλά η μέση τιμή βενζίνης και πετρελαίου κίνησης στην αντλία είναι αυξημένες 12-28% αντίστοιχα σε σχέση με τότε.
Σε… προπολεμικά επίπεδα επέστρεψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου Brent, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στην… εγχώρια αντλία: Μάλιστα εάν συγκρίνει κάποιος
www.enikos.gr
Λογικό, με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές υπάρχει όλο και λιγότερη ανάγκη για καταστήματα.
Στην Ελλάδα όλες έχουν κάνει μεγάλη μείωση καταστημάτων και θα συνεχίσουν, ζητούμενο είναι όμως σε μικρά μέρη να υπάρχει κατάστημα σε μια λογική απόσταση.
Με την ευκαιρία, η HSBC πρέπει να κάνει γενικό μάζεμα. Από την άνοιξη πούλησε τα καταστήματα και τις δραστηριότητες στην Ελλάδα στην Παγκρήτια Τράπεζα.