Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,799 μηνύματα.
Οπότε προτιμάς μια χώρα μαριονέτα και προτεκτοράτο της Ρωσίας...
Οπότε προτιμάω να μπορώ να επιβιώσω φίλτατε ζουστ. Αν έχουμε αυτό το δικαίωμα στον τέλειο κόσμο που έχετε χτίσει και σύμφωνα με εσένα όλα βαίνουν καλώς.

Τρομερό επιχείρημα.
Τώρα σοβαρά ρε ζουστ μιλάς για επιχειρήματα ενώ με απαντάς με το «ξέρουν καλλίτερα» ;
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Τώρα σοβαρά ρε ζουστ μιλάς για επιχειρήματα ενώ με απαντάς με το «ξέρουν καλλίτερα» ;
Εννοείται ότι ξέρουν καλύτερα. Αυτοι ζουν σε αυτήν την χώρα και γι' αυτήν δίνουν την ζωή τους. Εσύ ευχαρίστως θα ζούσες σε μια Λευκορωσια μαριονέτα.
 

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
Μα δεν μιλάμε για κέρδος. Αλλά για win to win εμπόριο. Βέβαια εσείς οι σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες ( και νυν αμερικανοτσολιάδες ) προφανώς δεν λέτε να καταλάβετε. Το πρόβλημα με την ΕΕ είναι πως επιβάλλει quotas. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει στη χώρα μου τι θα παράγει και πόσο θα εξάγει. Κανείς. Τελεία και παύλα. Όπως δεν δέχομαι και τα ηλίθια Migration Quotas που επιβάλλει η ΕΕ στα πλαίσια του εποικισμού.

Δεν χρειάζεται να δεσμευτούμε σε συμμαχίες με κανέναν Αραβικό κόσμο και με κανέναν Πούτιν. Η Ελλάδα πρέπει να κοιτάξει το εθνικό της συμφέρον και να υπηρετεί μόνον αυτό. Δεν είμαστε δουλάκι κανενός όπως θέλετε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Ιδανικά στη χώρα μου θέλω να δουλέψω αλλά βλέπεις οι mr Perfect που υπηρετείτε το έχουν κάνει αδύνατο πια.


Οι Αζόφ αν εξ αιρέσουμε τις ανοησίες τους με τους Ρωσσόφωνους είναι τα ιδεολογικά ξαδέλφια μας. Το πρόβλημα με αυτούς είναι πως χωρίς να το ξέρουν κατάντησαν να πεθαίνουν ηρωϊκά για ξένα συμφέροντα που ουδεμία σχέση είχαν με το καλό της πατρίδος τους.
Κοίτα να δεις τώρα βρε Γιαννάκη μου, εκεί στις σχολές των τρολ που πάτε, δεν σας τα μαθαίνουν και όλα διότι ένα πατ κιουτ χρειάζεται,να ρίχνετε κονσέρβες και με επιμέλεια προπαγάνδες.

Η ΕΕ έχει τεράστια προβλήματα και αν έλεγα ότι πρόκειται για παράδεισο, θα έλεγα ψέματα, πέρα από αυτό, η επιβολή quotas είναι απαραίτητη για να συντονιστεί μια ολόκληρη οικονομία και αγροτική παραγωγή. Γεωπόνος δεν είμαι αλλά, παράγουμε βαμβάκια τα οποία εισπράττουν οι αγρότες κοινοτικές επιδοτήσεις και επομένως θα έπρεπε να δεχθούν και περιορισμούς στην παραγωγή αν αυτό κρίνουν οι Επίτροποι. Η παραγωγή επηρεάζει την τιμή και υπάρχει μακροικονομικό μοντέλο για να βρει την κατάλληλη ποσότητα, αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο συνεταιρισμός βαμβακοπαραγωγών Βοιωτίας. Το βαμβάκι χρειάζεται πολύ νερό που δεν διαθέτουμε και στον Θεσσαλικό κάμπο, προκαλούμε μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, επομένως, μια κατεύθυνση-συντονισμός είναι απαραίτητη, δεν είναι αυτό λόγος για να πρέπει να φύγουμε από ΕΕ.

Είπαμε , ούτε το κέρδος είναι εξασφαλισμένο ούτε το win win μπορεί κάποιος να σε διαβεβαιώσει. Στην ΕΕ υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να διεκδικήσουν τα μέλη το win τους, σκέψου ότι η μικρή ελλάδα, στέλνει αναλογικά πολύ περισσότερους ευρωβουλευτές από όσους στέλνει κοτζαμ Γερμανία.

Πρόσεξε τώρα και το άλλο, η γεωγραφική μας θέση, ή με ΕΕ θα είμαστε μέλη, ή θα κάνουμε συμμαχία με Συρία Αίγυπτο Λιβύη, Τυνιασία, ή με Τουρκία θα αναστήσουμε μια Οθωμανική Αυτοκρατορία ή με Πούτιν Σερβία Υπερδνειστερία θα φτιάξουμε μια ομοσπονδία, αυτή είναι η γεωγραφική μας θέση και αυτές οι επιλογές, διάλεξε τι είναι το καλύτερο.
 

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
Εν τω μεταξύ ο Ζαν θα πήγαινε να δουλέψει σε Λευκορωσια που είναι ξεκάθαρα προτεκτοράτο της Ρωσίας και το επίπεδο ζωής είναι χάλια...
Η πλάκα είναι πως αρχικά θα πολεμούσε μαζί με τους Αζοφ υποστηρίζοντας την Ουκρανία (επειδή είναι πατριώτες) αλλά όταν είδε ότι η Ρωσία δεν κέρδιζε εύκολα τον πόλεμο (η και έχανε) άλλαξε ροτα...
Καλά, αυτός δηλώνει 21 ετών και φοιτητής,
το ξέρει η μάνα του ότι θέλει να πάει εκεί;
Το έχει αποκαλύψει στην οικογένειά του ;
Τον αφήνουν ;
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,740 μηνύματα.
Η Ελλάδα έχει το τρίτο χαμηλότερο κατα κεφαλήν αεπ μετά τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία. Ποια είναι η γνώμη σου γκουρου της οικονομίας @juste un instant ; :hmm: Πάμε καλά; Αυξάνεται ο μέσος όρος ζωής;
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,277 μηνύματα.
Η Ελλάδα έχει το τρίτο χαμηλότερο κατα κεφαλήν αεπ μετά τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία. Ποια είναι η γνώμη σου γκουρου της οικονομίας @juste un instant ; :hmm: Πάμε καλά; Αυξάνεται ο μέσος όρος ζωής;

•Νομίζω ότι το γράφημα αυτό δεν λέει κάτι που δεν γνωρίζαμε στη χώρα αυτή, σε οποία χώρα και να πας αν τους πεις ότι ο βασικός μισθός είναι στα 780€ μικτά θα σε κοιτάνε περίεργα. Υπάρχει μια ανάκαμψη στην Ελληνική οικονομία σε όλους τους δείκτες τα τελευταία 5 χρόνια όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Όταν λέω ανάκαμψη εννοώ ότι το ΑΕΠ πέρσι έφτασε τα 192 δισεκατομμύρια ευρώ σε σταθερές τιμές 2019, ποσό που είναι κατά 9,7% υψηλότερο σε σχέση με τα 175 δισεκατομμύρια ευρώ του 2016. Η ανεργία έχει μειωθεί στο 12% από το 27% που έφτασε το 2013, ενώ ο μέσος καθαρός μισθός είναι στα 1.100€ για το 2022, ποσό αυξημένο κατά 12% σε σύγκριση με τα 980€ που ήταν το 2017. Προφανώς είμαστε αρκετά πίσω και θελουμε δουλειά ακόμα ώστε να φτάσουμε στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

•Για να φτάσουμε όμως εκεί πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Δεν μπορείς να απαιτείς να γίνεις Σκανδιναβια , Ιρλανδία και Ελβετία όταν η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα φτάνει η και ξεπερνάει το 15% του ΑΕΠ. Με αλλά λόγια χάνουμε πάνω από 27 δισεκατομμύρια € το χρόνο, χρήματα που αν δηλωνόντουσαν το ΑΕΠ μας θα ήταν στα 220 δισεκατομμύρια , το κράτος θα είχε πολύ περισσότερα έσοδα για κοινωνικές και αμυντικές δαπάνες ενώ τα πλεονάσματα θα ήταν πολύ υψηλότερα. Δεν μπορείς να απαιτείς να έχεις ανάπτυξη όταν πας στο δημόσιο και αντί να δουλεύεις κανείς καθημερινά απεργίες, δεν θέλεις να αξιολογηθείς και παίρνεις συνεχώς άδεια από την δουλειά σου. Δεν μπορείς να έχεις ανάπτυξη όταν έχεις 10 εκατομμύρια «οικονομολόγους» στα καφενεία όπου ο καθένας προτείνει οικονομικές πολιτικές του τύπου: μην πληρώνεις φόρους, κλέβε το κράτος και μην βάζεις τα χρήματα στην τράπεζα αλλά στο στρώμα του κρεβατιού σου. Τέλος δεν μπορείς να έχεις ανάπτυξη όταν το κράτος είναι επιθετικό προς τις επιχειρήσεις με τους τεράστιους φόρους, την γραφειοκρατία και τα διαφορά τεχνικά εμπόδια που βάζει. Σε χώρες όπως η Ιρλανδία , Σκανδιναβια και Ολλανδία μπορείς να ανοίξεις επιχείρηση μέσα σε λίγες ημέρες. Στην Ελλάδα η ίδια διαδικασία θα σου πάρει μήνες η και χρόνια αν είσαι μεγάλη εταιρεία , λόγω του αργόσχολου δημοσίου και της απέραντης γραφειοκρατίας που υπάρχει.

•Είμαστε ένας λαός που συνέχεια κλαίγεται ότι δεν έχει ανάπτυξη , ενώ μόνοι μας τα προκαλούμε όλα. Δεδομένου ότι είμαστε το κράτος που έχει πάρει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα , αναλογικά με το ΑΕΠ, από τα προγράμματα συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μεσογειακά προγράμματα, Delor , ΕΣΠΑ κτλ) έπρεπε σήμερα να είμαστε από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης. Επειδή , όμως εμείς τα χρήματα της Ε.Ε τα κάναμε Porsche , Casino, βίλες και ακριβά ταξίδια τώρα κλαιγόμαστε ότι δεν έχουμε ανάπτυξη και ότι το κατά κεφαλην ΑΕΠ είναι χαμηλότερο από τις πρώην ανατολικές χώρες.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Εγώ ένα πράγμα θα πω...όσοι τους περνάει η ιδέα "τι ωραία θα ήταν να βγαίναμε από την ΕΕ" καλό θα ήταν να μην μιλάει και να μην τα λεει αυτά παραέξω γτ θα τον πάρουν όσοι ξέρουν από οικονομικά με τις ντομάτες...
Αν βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη και κατ'επεκταση από τη ΕΕ...θα γίνουμε χειρότερη από την Ουγκάντα...
Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι...και θα έχουμε πληθωρισμό 75% τουλάχιστον ακόμα και χωρίς πληθωριστική κρίση όπως τρ...τα θετικά που προσφέρει η ΕΕ είναι πολλά περισσότερα από τα αρνητικά...δεν είμαστε ελβετία να έχουμε ισχυρό νόμισμα όπως το ελβετικό φράγγο...

Ο Λίβανος(καμία σχέση με την ΕΕ βέβαια) πχ έχει πληθωρισμό 120% και (δεν ξέρω αν ισχύει στο yt το είδα) οι τιμές στο γάλα αλλάζουν κάθε ώρα...
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,214 μηνύματα.
Είμαστε σε μια λούπα που δε νομίζω ποτέ να βγούμε από αυτήν.
Δεν θα βγούμε ποτέ γιατί η Ελλάδα μετασχηματίζεται σε χώρα συνταξιούχων.

Όπως πάει το πράγμα, η χώρα σε μερικά χρόνια θα αποτελείται από:

Συνταξιούχους που όσο πάει και θα αυξάνεται το ποσοστό τους λόγω δημογραφικού.
Νεόυς χωρίς ιδιαίτερα προσόντα ή με προσόντα χωρίς αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας οι οποίοι θα δουλεύουν σε τουρισμό και εστίαση.
Κάποιους βολεμένους/βύσματα/απευθειασαναθεσάκηδες που θα ζουν ζωάρα.
Κάποιους λίγους καλούς που θα έχουν μείνει στην χώρα και θα δουλεύουν στα λίγα περιζήτητα επαγγέλματα-θέσεις οπότε θα βγάζουν αρκετά λεφτά για να ζουν καλά.
Τους υπόλοιπους που θα κουτσοζούν με τον βασικό, κάνα νοίκι από κληρονομημένο διαμέρισμα, λίγο τσοντάρισμα από τη σύνταξη γονιών/παππούδων κλπ.

Και επειδή όλοι το βλέπουν, και οι "επενδύσεις" είναι τέτοιας μορφής.
Μιλάμε για επενδύσεις που είναι η αγορά πρώην κρατικών μονοπωλίων(πχ λιμάνια,τρένα, αεροδρόμια) οπότε ο επενδυτής παίρνει περίπου μηδενικό ρίσκο χωρίς ανταγωνισμό, επενδύσεις που δεν απευθύνονται στους Έλληνες(πόσοι Έλληνες, ακόμα και από τους "πλούσιους" μπορούν να αγοράσουν το φθηνότερ διαμέρισμα από αυτά που θα φτιαχτούν στο Ελληνικό; ) και εταιρείες που έρχονται εδώ μόνο και μόνο γιατί...είμαστε φτηνοί.
Μια ας πούμε τεχνολογική ή consulting εταιρεία θα δώσει εδώ σε κάποιον 1-1,5-2 χιλιάρικα και αυτός θα είναι σούπερ ικανοποιημένος. Για κάποιον αντίστοιχων προσόντων αλλού θα πλήρωνε πολλαπλάσια.

Το κατεβάστε τους εταιρικούς φόρους, φέρτε εδώ επιχειρήσεις και βζιιιν είναι ωραίο για καφενειακή συζήτηση αλλά πρέπει να συντρέχουν και πολλά άλλα πράγματα για να περάσει αυτό στον κόσμο.
Η Βουλγαρία με 10% εταιρική φορολογία έχει κατά κεφαλή ΑΕΠ μικρότερο ακόμα και από το δικό μας.
Στην Ινδία έχουν παραρτήματα όλες οι μεγάλες τεχνολογικές και μη εταιρείες και πόσοι άλλοι Ινδοί δουλεύουν remote για δυτικές εταιρείες, και όμως το κατά κεφαλή ΑΕΠ είναι γύρω στις 10 φορές κάτω από το δικό μας.

Οι χαμηλοί μισθοί εδώ it's not a bug, it's a feature :P
Η θεωρία λέει ότι αν έρθουν θέσεις εργασίας μέσω επενδύσεων(ξένων εταιρειών) θα ανέβουν οι μισθοί και κάποτε θα φτάσουμε την υπόλοιπη Ευρώπη.
Η πραγματικότητα δυστυχώς μάλλον είναι να ανέβουν τόσο οι μισθοί, ο άλλος δεν έχει λόγο να έρθει εδώ...

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα(ο θεός να το κάνει) είναι ότι είμαστε φτηνοί, η γεωγραφική θέση και...ο ήλιος με τη θάλασσα.
Δεν έχουμε την βιομηχανική παράδοση και τεχνογνωσία της Γερμανίας ας πούμε ώστε να τους τραβάει αυτό.
Ούτε τον χρηματοοικονομικό τομέα της Ελβετίας ούτε είμαστε οικονομικό κέντρο όπως η Αγγλία ούτε τυχαίνει να είμαστε δίπλα από αυτό όπως η Ιρλανδία. Οι Ιρλανδοί ωφελήθηκαν πάρα πολύ από το Brexit καθώς εταιρείες της Αγγλίας που ήθελαν να συνεχίσουν να έχουν τα προνόμια της ΕΕ μετέφεραν εκεί την έδρα τους.

Οπότε με βάση αυτά, πουλήθηκαν κατευθείαν αεροδρόμια-λιμάνια(θέση), υπάρχουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας στον τομέα τουρισμού και κατασκευής πολυτελών κατοικιών-ξενοδοχείων, υπάρχουν θέσεις στην ναυτιλία και ότι έχει να κάνει με logistics(λόγω θέσης), σε κάποιους μεμονωμένους τομείς σε κάποιες μετρημένες ελληνικές εταιρείες που διαπρέπουν(πχ κάποιες φαρμακευτικές) και τεχνολογικές και consulting εταιρείες που δίνουν καλούς για τα εδώ δεδομένα μισθούς αλλά πολύ φθηνότερους από ότι δίνουν για την ίδια θέση στην Ευρώπη(για ΗΠΑ μη κοιτάξουμε καν) και that's it.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,277 μηνύματα.
Και κάπως έτσι μπαίνει τέλος σε άλλο ένα Fake news που ανέβηκε εδώ και στο internet γενικότερα τις τελευταίες ώρες.

 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.

Πολιτική επικαιρότητα για το μέρα 125...τι έχετε να πείτε; :bye2:
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,277 μηνύματα.
Αντίο Ευρώπη.

Screenshot_20230327-212059_Facebook.jpg
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,676 μηνύματα.

Πολιτική επικαιρότητα για το μέρα 125...τι έχετε να πείτε; :bye2:

Μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο ότι όλοι προσέχουμε σε υπερβολικό βαθμό αυτά που κάνουμε καθημερινά αλλά δεν κάνουμε τα ίδια σε αυτά που ανεβάζουμε στο facebook.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.
Τι είναι οι συναλλαγές τραπεζών cum-cum

 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,277 μηνύματα.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,136 μηνύματα.
τ θα τον πάρουν όσοι ξέρουν από οικονομικά με τις ντομάτες
Συνήθως αυτοί είναι που θέλουν έξοδο από €.

Τους αρέσει να βλέπουν ελληνική σημαία στα μήλα, γιατί νομίζουν εκεί εξαντλείται το ζήτημα της εθνικής οικονομίας.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,214 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top