Γενική συζήτηση για τα antivirus

Ποιο Antivirus χρησιμοποιείτε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 24)
  • avast!

Ψήφοι: 6 25,0%
  • AVG Anti-Virus

Ψήφοι: 2 8,3%
  • Avira

Ψήφοι: 1 4,2%
  • BitDefender

Ψήφοι: 2 8,3%
  • ClamAV / ClamWin

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Windows Defender

• Kaspersky

• ESET

Ψήφοι: 6 25,0%
  • Norton

• Άλλο (διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)

• Κανένα (διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Ψήφοι: 4 16,7%
  • Panda Antivirus

• ΔΞ/ΔΑ

• Σύνολο ψηφοφόρων
    24
Avast :p Ελαφρύ και κανει μια χαρά την δουλειά του :p

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγκριτικά τεστ για την αποτελεσματικότητα των antivirus υπάρχουν στο https://www.av-comparatives.org/ όπου μπορείς να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Εγώ πάντως γενικά προτείνω το Kaspersky Internet Security το οποίο και χρησιμοποιώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το Norton και είναι πολύ καλό !!!

Συγκριτικά τεστ για την αποτελεσματικότητα των antivirus υπάρχουν στο https://www.av-comparatives.org/ όπου μπορείς να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Εγώ πάντως γενικά προτείνω το Kaspersky Internet Security το οποίο και χρησιμοποιώ.

Νομίζω πρόκειται για τις πλήρεις εκδόσεις που αναφέρονται στη σύγκριση, άρα όχι τις δωρεάν που κατεβάζεις free από το net.

Εγώ προτείνω το avgfree 9. Είναι αρκετά καλό.:no1::no1:
Το avast μου φαίνεται ότι βγάζει υπερβολικά πολλές λανθασμένες ειδοποιήσεις...

To AVG όποιος το εχει ας το σβήσει.. Υπάρχουν trojan τα οποία ούτε καν τα βρίσκει άλλα και όταν τα βρει κάποιο δεν υπάρχει περίπτωση να στο σβήσει. Για Norton Mcafe ESET κτλ. μην δίνετε τσάμπα 50 ευρώ το χρόνο αν υπάρχουν πιο αξιόπιστες λύσεις. Το avast είναι πολύ δημοφιλές αλλά το τελευταίο χρόνο έχει πέσει σημαντικά σε θέματα αποτελεσματικότητας. Αυτή τι στιγμή το καλύτερο free είναι το avira το οποίο έχει ενσωματομένη μια καταπληκτική εγκυκλοπαίδια γα ιούς και ξέρεις κάθε φορά τι έχεις κολήσεις.

20090621_avcomparatives_detection_rates-1.png

Καλά, συγγνώμη κιόλας, αλλά από που κι ως που η Microsoft στη 2η θέση?

Το AVG μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει προβλήματα σε μένα. Αλλά έχει πάντα να κάνει και με τη χρήση που κάνεις. Αν προσέχεις κι από μόνος σου, τα βγάζεις πέρα και χωρίς το top. Δεν νομίζω πάντως να έχει τόσο χαμηλό ποσοστό...

Δες μια έρευνα από την av (αρκετά αξιόπιστη), που έγινε μέσα στο δεκέμβριο και βγάλε τα συμπερασματά σου.

https://www.av-comparatives.org/images/stories/test/pua/avc_pua2009.pdf

Προσωπικά χρησιμοποιούσα το avg για αρκετά χρόνια, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει πέσει πολύ σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό (avira, avast). Βασικά μπορεί να βρίσκει τα trojan αλλά το removal tool του είναι της πλάκας. Θυμάμαι πάρα πολλές φορές να έχω κολλήσει διάφορους ιούς να μου τους βγάζει και στο επόμενο reboot να μου ξαναβγάζει το μήνυμα ότι κόλλησα τον ίδιο ιό. Το G-data δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά πρεπει να είναι κορυφαίο συμφωνα με μετρήσεις

Anyway το avira κατά τη γνώμη είναι το καλύτερο γιατί και να μην σου βγάλει το ιό, σου παρέχει τις κατάλληλες πληροφορίες μέσω της εγκυκλοπαίδιας που διαθέτει για να βρεις τη λύση μέσω google κάτι που δεν έχει το avg.

Panda antivirus

Εγώ από ότι ξέρω, τα καλύτερα είναι το BitDefender και το Kaspersky. Προσωπικά χρησιμοποιώ Kaspersky. Και για spyware κτλ, spybot search and destroy.

avira

Το Norton και είναι πολύ καλό !!!

Δε θα το έλεγα... :nono::nono::nono: Σκέτη μούφα... Έβγαζε και ένα σπαστικό μήνυμα κάθε τρεις και λίγο, που δεν μπορούσα να το βγάλω...
Τώρα έχω το AVG και είναι μια χαρά για free....

Γιατι ρε παιδια τι εχει το Norton ? Mια χαρα ειναι...Στο desktop εχω το Norton Suite 2008 και στο laptop το Kaspersky. Δε λεω και τα 2 καλα ειναι...Αλλα το Norton ρε παιδια τα σπαει...Απλα δεν εχει περασει τπτ απολυτως στο pc και μπαινω σε site που ειναι γεματα "σκουλικακια"...Αντιθετα με το λαπτοπ...

To ότι δεν βλέπεις πως υπάρχει κάτι στο pc με το antivirus που ήδη έχεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, ε. :D

Παλιό post, αλλά δεν μπορούσα να μην απαντήσω :P

Tώρα έχω McAfee για random λόγους, αλλά νομίζω όψεται AVG.

To ότι δεν βλέπεις πως υπάρχει κάτι στο pc με το antivirus που ήδη έχεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, ε. :D

Παλιό post, αλλά δεν μπορούσα να μην απαντήσω :P

Tώρα έχω McAfee για random λόγους, αλλά νομίζω όψεται AVG.

Τζαμπέ, δεν ασχολείσαι και με torrent k crackαρίσματα.

Δεν εχω .
Ubuntu :yeah:

Δεν εχω .
Ubuntu :yeah:

:lol::lol::lol: θεός...
Κι εγώ το 'χω παραμελήσει τώρα ρε γαμώτο το UBUNTU...:(

Έβαλα δοκιμαστικά Avira.
Με ένα 'καλό' scan (π@π@ρι@ χρόνους έχει, μια μέρα ανοιχτό το είχα το laptop για να το σκανάρει και μου κόλλαγε κιόλας-έχασα και μια παρουσίαση εξαιτίας του), μου 'έβγαλε' κι αυτό τα δύο άκυρα warnings που 'έβγαζε' και το AVG και στο τέλος βγήκε και το ίδιο γιατί αποδείχθηκε πολύ περιττό και χρονοβόρο...

AVG και πάλι AVG.

avg και εγω... ειχα avast παλιοτερα αλλα νομιζω πως το avg ειναι καλυτερο!

εχω το
Panta

δεν χρησιμοποιώ.Καταναλώνουν πολλους πόρους το συστήματος με συνέπειες στην ταχύτητα.

ναι αλλα ετσι κινδινευεις

εγω εχω το Panda Internet Protection ειναι αρκετα καλο κανει καθε μερα αναβαθμισεις κλπ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back