Γενική συζήτηση για τα antivirus

Ποιο Antivirus χρησιμοποιείτε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 24)
  • avast!

Ψήφοι: 6 25,0%
  • AVG Anti-Virus

Ψήφοι: 2 8,3%
  • Avira

Ψήφοι: 1 4,2%
  • BitDefender

Ψήφοι: 2 8,3%
  • ClamAV / ClamWin

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Windows Defender

• Kaspersky

• ESET

Ψήφοι: 6 25,0%
  • Norton

• Άλλο (διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)

• Κανένα (διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Ψήφοι: 4 16,7%
  • Panda Antivirus

• ΔΞ/ΔΑ

• Σύνολο ψηφοφόρων
    24
χμμ...+1 στον απο πάνω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γενικά το avg vs avast vs antivir σηκώνει κουβέντα..

Το antivir είναι σαφώς πιο αποτελεσματικό και από τα 2 άλλα free, παρ όλα αυτά παρ όλα αυτά γαμι3ται στην κυριολεξία στα false positives. Δεν υπάρχει κρακ που να μην το βλέπει ως trojan/io ή ως κάτι γενικά επικίνδυνο βάσει heurestics. Γι αυτό τον λόγο και μόνο δεν θα το πρότεινα σε κάποιον μέσο χρήστη.

Από εκεί και πέρα στο avg vs avast, μέχρι πρόσφατα θα έλεγα avast. Παίχτηκε όμως σκηνικό μια μέρα που κατεβάζει updates, και μετά έβλεπε ως ιο οτιδήποτε ήταν γραμμένο σε delphi.
https://www.delphipages.com/forum/showthread.php?t=207855
https://episteme.arstechnica.com/eve/forums/a/tpc/f/34709834/m/790000742041

.. Και σε κάποιον χρήστη που δεν "ξέρει" θα είχε κάνει σοβαρή ζημιά.

Γενικά τώρα μάλλον προς avg θα πήγαινα από free. Φυσικά δεν έχει να λέει και τόσο το av παρά η χρήση που κάνει ο καθένας και το πόσο ψαγμένος είναι. Γενικά προτείνω όλοι θα πρέπει να έχετε υπ όψην το virustotal για να τεστάρετε μεμονομένα αρχεία :)

https://www.virustotal.com/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γενικά το antivir χτυπάει σε ότι αυτό θεωρεί επικύνδινο!Δεν λογαριάζει τπτ!Και του Θεού να είναι αυτό θα συνεχίσει να βαράει:P
Λογικό είναι να σου χτυπάει σε κάθε κρακ!

Γενικά το antivir χτυπάει σε ότι αυτό θεωρεί επικύνδινο!Δεν λογαριάζει τπτ!Και του Θεού να είναι αυτό θα συνεχίσει να βαράει:P
Λογικό είναι να σου χτυπάει σε κάθε κρακ!

Ναι, σύμφωνοι, και εγώ πάνω κάτω θα καταλάβω αν όντως κάτι είναι επικίνδυνο, ή αν απλά μακακίζονται τα heurestics, ο μέσος χρήστης όμως ΔΕΝ, γι αυτό και δεν το προτείνω.

Ο μέσος χρήστης μπορεί να επιλέξει τι protection θέλει!Low/medium/high:)Στο medium πιστεύω είναι οκ!Από εκεί και πέρα όλα τα καλά αν έχουν fps!

Kaspensky
Χρησιμοποιουσα NOD αλλα το αλλαξα γιατι μερικα trojan δεν μπορουσε να τα ανιχνευση

Τωρα ESET smart security.

Στο laptop έχω το AVG 9.0 την πλήρη έκδοση και στο σταθερό το bittdefender.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εχω το avira και ειμαι πολυ ευχαριστημενη. Ειναι ελαφρυ και πιανει αρκετους ιους. Επισης καλο βρισκω και το sophos το οποιο το ειχα μεχρι προσφατα, αλλα μου φανηκε καπως βαρυ. Το norton το βρισκω απο τα χειροτερα av που κυκλοφορουν στην αγορα. Οχι μονο ειναι βαρυ και καταναλωνει απειρη μνημη, αλλα του ξεφευγουν και αρκετοι ιοι (ειχα κολλησει 2 και το avira τους εντοπισε αμεσως... σε αντιθεση με το norton που νομιζε οτι ο υπολογιστης μου ηταν μια χαρα). Επισης καλο μου ειχε φανει το nod32.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το nod32 το καλύτερο , χωρίς να τρώει πόρους του υπολογιστή , και κάνει σωστά την δουλειά του , τόσα χρόνια το έχω και δνε το αλλάζω

Δηλωνω Avira-fan. =D

Kaspersky χαλαρά, και μετά nod 32. Ένα από αυτά αξίζει να έχει κάποιος.

Το Norton με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένο...

Εδώ και δύο χρόνια έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ Antivirus. :redface:
Μόνο τοίχο φωτιάς έχω (Zone Alarm Free) και είμαι μια χαρά. :)

-petros

και πως ψαχνεις για ιους το pc?

φτανει το firewall?πιανει πιθανους ιους που πανε να μπουν?

Οι ιοί δεν είναι παρασιτικά που παραμονεύουν να μπούν στο pc σου, προς Θεού. Αν προσέχεις πού μπαίνεις και κυρίως τί κάνεις run, δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Αυτό προφανώς εννοεί κι ο Πέτρος. Και γω χωρίς antivirus είμαι εδώ και χρόνια, παρεμπιπτόντως, και δεν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο πρόβλημα (κολλήματα/επανεκκινήσεις κλπ).

Μπορω να κανω μια ερωτηση?

Ποιο ειναι το καλυτερο Anti-Virus?

Επειδη, σε λιγο καιρο θα τελιωσει το Norton, ψαχνω ενα καλο A/V για να αγορασω.:)

https://av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_od_aug2010.pdf

G-DATA και ξερό ψωμί!:D:D:D
Χωρίς πλάκα,κορυφαίο αυτό έχω.Είδα αυτό το τεστ και πολύ καλώς το εμπιστεύτηκα;););););)

Καμια αλλη προταση?:worry:

Εγώ έχω avira και ένα της microsoft.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back