Γερμανικές εκλογές 2025

Ποιο κόμμα θέλετε να νικήσει στις επερχόμενες Γερμανικές εκλογές;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 14)
  • CDU/CSU Union

Ψήφοι: 4 28,6%
  • SPD

Ψήφοι: 0 0,0%
  • AFD

Ψήφοι: 7 50,0%
  • GRUNE

• FDP

• BSW

Ψήφοι: 2 14,3%
  • DIE LINKE

Ψήφοι: 1 7,1%
  • FREIE WAHLER (FW)

• None/Other

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Η σύζυγος της είναι ΝΟΜΙΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ λέμε. Το AFD και τα λοιπά κόμματα είναι ενάντια στην παράνομη μετανάστευση, και στους μετανάστες που μπαίνουν στην χώρα και δεν εργάζονται.
Άρα σε τι διαφέρει το afd;

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.569 μηνύματα.
Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις. «Ακροδεξιό» κόμμα με αρχηγό λεσβία παντρεμένη με μετανάστρια, ενώ ταυτόχρονα κάνει σίμπινγκ στους Εβραίους.
Κι αυτοί είναι υπέρ παραδοσιακών αξιών και της λευκής φυλής;
Μετρ του φυλετισμού στο στέκι, @giannhs2001, θέλω τα φώτα σου.

@American Economist, το cdu στήριξε ο Βασιλιάς ή τους πλευρίζει τώρα;

Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.888 μηνύματα.
Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις. «Ακροδεξιό» κόμμα με αρχηγό λεσβία παντρεμένη με μετανάστρια, ενώ ταυτόχρονα κάνει σίμπινγκ στους Εβραίους.

@American Economist, το cdu στήριξε ο Βασιλιάς ή τους πλευρίζει τώρα;

Το είδα και εγώ. Δεν ήξερα ότι στηρίζει CDU/CSU, αν και λογικό καθώς είναι κεντροδεξιό κόμμα. Ο Trump θεωρώ ότι έκανε αυτό το post καθώς στις 2 πρώτες θέσεις βρέθηκαν τα δεξιά κόμματα, αν και δεν ξέρω τι σκέφτεται.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Το είδα και εγώ. Δεν ήξερα ότι στηρίζει CDU/CSU, αν και λογικό καθώς είναι κεντροδεξιό κόμμα. Ο Trump θεωρώ ότι έκανε αυτό το post καθώς στις 2 πρώτες θέσεις βρέθηκαν τα δεξιά κόμματα, αν και δεν ξέρω τι σκέφτεται.
Πολλές νίκες στο CDU/CSU εύχεται.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.888 μηνύματα.
Ξεκίνησε η ροή των επίσημων αποτελεσμάτων. Η Βαυαρία ως συνήθως μετράει πιο γρήγορα, άρα τα πρώτα αποτελέσματα έρχονται από εκεί.

Screenshot_20250223-220856_Chrome.jpg

American Economist

Επιφανές μέλος

Στην Βαυαρία το SPD χάνει έως και 20 μονάδες σε μερικά Constituencies. Το CDU κερδίζει κατά μέσο όρο 7 μονάδες, ενώ το AFD ξεπερνάει το 25%. Βέβαια η Βαυαρία αποτελεί διαχρονικά stronghold του CDU/CSU, άρα είναι νωρίς για γενικό συμπέρασμα.​

American Economist

Επιφανές μέλος

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει τα αποτέλεσμα τους 36 από τις 299 εκλογικές περιφέρειες. Επειδή βλέπω τις μεταβολές των ποσοστών, θεωρώ ότι το CDU/CSU θα τερματίσει πάνω από το 29% ενώ το AFD θα ξεπεράσει το 21%.

IMG_1600.png

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.053 μηνύματα.
Πέραν της Χρυσής Αυγής δεν ξέρω αν υπήρξε ποτέ άλλο κόμμα (εκτός του αειμνήστου Ζαν Μαρί Λε Πεν) εντός ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που να είχε φυλετική ρητορική στην μεταπολεμική Ευρώπη. Ειδικά αυτά τα τωρινά "ακροδεξιά" κόμματα με τίποτα. Ακόμα και τη λέξη εθνικισμός φοβούνται να προφέρουν. Τι φυλετισμός και πράσινα άλογα.

Όσο για την ηγεσία του AfD. Από πού να το πιάσεις, μια λεσβία παντρεμένη με υιοθετημένα παιδιά που όμως τάσσεται κατά του δικαιώματος να υιοθετούν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι και να παντρεύονται. Δηλαδή, wtf. Όσο για τον περιούσιο λαό, όλα τα "ακροδεξιά" κόμματα σκύβουν το κεφάλι προς τα εκεί. Η Λε Πεν πριν χρόνια όταν επισκέφτηκε τη Πολωνία το πρώτο πράγμα που είχε κάνει ήταν να πάει να καταθέσει στεφάνι σε ένα μνημείο του ολοκαυτώματος. Ο Bardella έλεγε πως το κόμμα τους είναι η ασπίδα των Εβραίων της Γαλλίας. Ο Μπέντζαμιν Νετανυάχου έχει προσεγγίσει πολλάκις την "ακροδεξιά" της Ευρώπης. Είχαν και συνέδριο στην Ρώμη όπου ήταν το εβραϊκό Λικούντ, οι Αμερικάνοι Ρεπουμπλικάνοι, ο Σαλβίνι, η Λε Πεν, ο Ορμπάν, και το AfD καλή ώρα. Όλη η παλιοπαρέα και οι μόνοι που έκαναν συγκέντρωση ενάντια σε αυτό ήταν η φοιτητική πτέρυγα (Blocco Studentesco) της εθνικιστικής οργάνωσης Casa Pound.

Και για αυτό καταλαβαίνεις γιατί δεν πιστεύω στα κόμματα και μιλάω διαρκώς για τις μικρές αυτόνομες οργανώσεις. Όσα έχουν προσφέρει στην Ιταλία οργανώσεις τύπου CasaPound, Tricolour Flame, Forza Nuova και η ιστορική MSI δεν τα έχει κάνει κανένα κόμμα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Προχωράει γρήγορα η καταμέτρηση, καθώς έχουν ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα 62 από τις 299 εκλογικές περιφέρειες. Μέχρι τώρα τώρα το CDU αυξάνει τις δυνάμεις του κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το AFD κατά 12 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι τα 2 δεξιά κόμματα εκτινάσσονται κατά 21 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Είναι η πιο δεξιά στροφή εδώ και δεκατίες.

IMG_1602.png

American Economist

Επιφανές μέλος

Τελικά αποτελέσματα.

• CDU/CSU: 28.5% and 208 seats
• AFD: 20.8% and 152 seats
• SPD: 16.4% and 120 seats
• Grune: 11.6% and 85 seats
• Die Linke: 8.8% and 64 seats

Το CDU/CSU αύξησε τα ποσοστά του κατά 4.5 μονάδες, ενώ το AFD κατά 10.4 μονάδες. Είναι η μεγαλύτερη δεξιά στροφή εδώ και δεκαετίες, καθώς το εκλογικό κοινό στράφηκε στα δεξιά κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες.

Το CDU/CSU μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση είτε με το AFD είτε με το SPD.​

IMG_1606.png

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.937 μηνύματα.
στήριξη του οικολογικού ψέματος
τι λες @pasmak? Και συ είσαι αρνητής κλιματικής αλλαγής; Με εκπλήσεις! Είναι αποδεδειγμενη, το έχουμε αναλύσει. Πώς μπορείς εσύ, ένας επιστήμονας, να την αρνείσαι;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τελικά αποτελέσματα.

• CDU/CSU: 28.5% and 208 seats
• AFD: 20.8% and 152 seats
• SPD: 16.4% and 120 seats
• Grune: 11.6% and 85 seats
• Die Linke: 8.8% and 64 seats

Το CDU/CSU αύξησε τα ποσοστά του κατά 4.5 μονάδες, ενώ το AFD κατά 10.4 μονάδες. Είναι η μεγαλύτερη δεξιά στροφή εδώ και δεκαετίες, καθώς το εκλογικό κοινό στράφηκε στα δεξιά κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες.

Το CDU/CSU μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση είτε με το AFD είτε με το SPD.​

View attachment 145443
ευχαριστούμε.
Χάρηκα που έμεινε έξω η FDP, αλλά και η Σάρα, καλά να πάθει. Πολύ αλαζονεία την είχε πιάσει. Είναι προσωπικότητα, μ΄αρέσει και θα ταίριαζε και για καγκελάριος, αλλά τόσο εκνευρίστηκα, που έφτιαξε δικό της κόμα και μάλιστα με το όνομά της!!! Άσε μας ρε θείτσα. Είσαι κούκλα, δε λέω, σωστά όσα λες, αλλά εδώ κάνουμε πολιτική, όχι καλλιστεία, ούτε καθένας πάει να επιβάλλει τις απόψεις του. Διπλωμάτες χρειαζόμαστε, όχι θείτσες και θείτσους με τις ορμόνες της κλιμακτηρίου.
Βέβαια, αν έμπαινε η Σαρα, δε θα έφταναν οι βουλευτές των 2 μεγάλων κομάτων για κυβέρνηση, θα έπρεπε να μπουν και οι grüne και αυτό θα ήταν καλό.
Τώρα πάμε για μεγάλη Koalition, ή και με τους Grüne μέσα. Αν όμως βγαίνουν οι έδρες και δίχως grüne, μάλλον θα τους αφήσουν. Λιγότερα κόμματα, ίσον πιο σταθερή κυβέρνηση. Αναμένουμε....:hmm::hmm:

Τελευταία επεξεργασία:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.996 μηνύματα.
1)τι λες @pasmak? Και συ είσαι αρνητής κλιματικής αλλαγής; Με εκπλήσεις! Είναι αποδεδειγμενη, το έχουμε αναλύσει. Πώς μπορείς εσύ, ένας επιστήμονας, να την αρνείσαι;

,
θα έπρεπε να μπουν και οι grüne και αυτό θα ήταν καλό.

1) Οι Γερμανοί , γι άλλη μια φορά , το παίζουν υπεράνω όλων . Νομίζουν ότι θα σώσουν τον πλανήτη κατασκευάζοντας 5 ποδηλατόδρομους και επειδή έκλεισαν τα πυρηνικά εργοαστασια ( την στιγμή που εισάγουν ενέργεια πυρηνικών εργοστασίων από την γειτονιά). Όλες οι μεγάλες χώρες του πλανήτη κοιτάνε την οικονομία τους , ενώ οι έξυπνοι Γερμανοί, που τα ξέρουν όλα, καταστρέφουν την δικιά τους, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα κάποιων λίγων, οι οποίοι επωφελούνται τα μέγιστα από τις παραπάνω πολιτικές. Μ αποτέλεσμα να παίρνει η μπάλα και τους λοιπούς ευρωπαίους.

2) ρε είστε με τα καλά σας κάποιοι; Θέλετε να πληρώνετε την βενζίνη 3-4€ και επιπλέον αύξηση στα ενεργειακά; Νομίζεις αν εσύ μειώσεις τις εκπομπές διοξειδίου θα σώσεις τον πλανήτη, την ίδια στιγμή που οι αμερικάνοι και οι Ασιάτες αδιαφορούν πλήρως γι αυτό και ασυδοτούν , αδιαφορώντας για τα διοξείδια και τ άζωτα ;

Οι τύποι έχουν κάνει τόση ζημιά και κάποιοι πιστεύετε στα πράσινα παραμύθια και στις λοιπές Μπούρδες ακόμα . Βαλτοί είναι, και εξυπηρετούνε τα συμφέροντα συγκεκριμένων εταιρειών ( όπως και ο νέος πρωθυπουργος και το συνάφι του ). Και μετά περιμένετε να κοιτάξουν αυτοί την τσέπη του μέσου πολίτη.

Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.937 μηνύματα.
ρε είστε με τα καλά σας κάποιοι; Θέλετε να πληρώνετε την βενζίνη 3-4€ και επιπλέον αύξηση στα ενεργειακά; Νομίζεις αν εσύ μειώσεις τις εκπομπές διοξειδίου θα σώσεις τον πλανήτη, την ίδια στιγμή που οι αμερικάνοι και οι Ασιάτες αδιαφορούν πλήρως γι αυτό και ασυδοτούν , αδιαφορώντας για τα διοξείδια και τ άζωτα ;
εμένα, ούτε που με νοιάζει, αν η βενζίνη πάει και 10 το λίτρο. Δηλ να έχω εγώ τώρα φτηνά καύσιμα και σε 20 χρόνια να πνιγούν τα παιδιά μου, απ την αύξηση της επιφάνειας της θάλασσας;
Ασφαλώς και πιστεύω, πως η Γερμανία, σαν μεγάλη βιομηχανική δύναμη, θα συμπαρασύρει και την Ευρώπη, να γίνει ένα βήμα.
Δε σας καταλαβαίνω.
Δηλ πιστεύεις, πως αν αφεθούμε, θα χαρούμε τα <πλούτη> μας για πόσο καιρό; Πώς βλέπεις το μέλλον μας, δηλ; Νέα παιδιά! Εμείς σε 40 χρόνια θα σας βλέπουμε από τα συννεφάκια. Εσείς τι θα κάνετε; Αναρρωτηθήκατε;

Ρε παιδιά, τη Σάρα, πόσοι ψήφοι της έλειπαν, για να μπει στη βουλή; Έφτασε 4,97%. Θα κάτσω να λογαριάσω.
Πάντως δε θα την ψήφιζα, αλλά είναι......:star:!
Την έχω δει από κοντά, επιτρέψτε μου να σας πω την εντύπωση: Πριν 10 χρόνια, δεν την ήξερα ακόμη, ήμουν σε διαδήλωση κατά του να στείλει η Ευρώπη όπλα στη Συρία, το 2015, ένα κρύο βράδυ στο Bradenburger Tor. Kai πάνω στην εξέδρα που είχαν στήσει, ανέβηκε μια γυναίκα...:star::star:....αστέρι! Έγινε η νύχτα μέρα! Φορούσε ένα κόκκινο, μεσάτο παλτό, ήταν κούκλα, κορμοστασιά, αέρα, θεωρία.....Εγώ, που είμαι γυναίκα, έμεινα κάγκελο. Και όταν άρχισε να μας λέει τα ειρηνηκά της πλάνα, δηλ με άφησε άφωνη. Μαγεύτηκα!
Τώρα βέβαια, χάρηκα που έμεινε έξω:yes:

τα λέω, για να χαλαρώσει λίγο και το κλίμα. :clover:

Τελευταία επεξεργασία:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.996 μηνύματα.
εμένα, ούτε που με νοιάζει, αν η βενζίνη πάει και 10 το λίτρο. Δηλ να έχω εγώ τώρα φτηνά καύσιμα και σε 20 χρόνια να πνιγούν τα παιδιά μου, απ την αύξηση της επιφάνειας της θάλασσας;
Ασφαλώς και πιστεύω, πως η Γερμανία, σαν μεγάλη βιομηχανική δύναμη, θα συμπαρασύρει και την Ευρώπη, να γίνει ένα βήμα.
Δε σας καταλαβαίνω.
Δηλ πιστεύεις, πως αν αφεθούμε, θα χαρούμε τα <πλούτη> μας για πόσο καιρό; Πώς βλέπεις το μέλλον μας, δηλ; Νέα παιδιά! Εμείς σε 40 χρόνια θα σας βλέπουμε από τα συννεφάκια. Εσείς τι θα κάνετε; Αναρρωτηθήκατε;

Εσένα δεν σε νοιάζει , την βιομηχανία την νοιάζει και πολύ μάλιστα. Συν τοις αλλοις, αν η βιομηχανία πάει κατά διαόλου, θα μειωθούν τα έσοδα για όλους .

Η Γερμανία και γενικά Ευρώπη συμβάλλει πολύ λίγο (αμελητέα σχεδόν) στην ρύπανση του περιβάλλοντας (σε σχέση με άλλες ηπείρους) . Ξυπνήστε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Σημασία έχει ότι ο Μερτς έχει κάνει στροφή.

"Ο Μερτς υποσχέθηκε «ανεξαρτησία» από τις ΗΠΑ το βράδυ των εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σε μεγάλο βαθμό αδιάφορος» για τη μοίρα της Ευρώπης."

«Είμαι σε στενή επαφή με πολλούς πρωθυπουργούς, αρχηγούς κυβερνήσεων της ΕΕ. Και πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα η ενίσχυση της Ευρώπης όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε, βήμα προς βήμα, να επιτύχουμε πραγματικά την ανεξαρτησία από τις ΗΠΑ. «Δεν πίστευα ότι θα έπρεπε να πω κάτι τέτοιο... Αλλά μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, είναι σαφές ότι οι Αμερικανοί, τουλάχιστον αυτή η αμερικανική κυβέρνηση, είναι σε μεγάλο βαθμό αδιάφοροι για τη μοίρα της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά.
www.euro2day.gr/amp/news/world/article/2287629/anexarthsia-apo-tis-hpa-toy-tramp-yposhetai-o-mert.html

touvlo

Διάσημο μέλος

Εσένα δεν σε νοιάζει , την βιομηχανία την νοιάζει και πολύ μάλιστα. Συν τοις αλλοις, αν η βιομηχανία πάει κατά διαόλου, θα μειωθούν τα έσοδα για όλους .

Η Γερμανία και γενικά Ευρώπη συμβάλλει πολύ λίγο (αμελητέα σχεδόν) στην ρύπανση του περιβάλλοντας (σε σχέση με άλλες ηπείρους) . Ξυπνήστε.
να δω σε τι πλανήτη θα αναπτυχθεί η βιομηχανία! Υπό τη θάλασσα, ή στα Ιμαλάια.
Ποιος να ξυπνήσει βρε;
Τα έσοδα θα μειωθούν, το ξέρουμε. Η ποιότητα ζωής δεν είναι μόνο στα υλικά αγαθά.

Σημασία έχει ότι ο Μερτς έχει κάνει στροφή.

"Ο Μερτς υποσχέθηκε «ανεξαρτησία» από τις ΗΠΑ το βράδυ των εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σε μεγάλο βαθμό αδιάφορος» για τη μοίρα της Ευρώπης."

www.euro2day.gr/amp/news/world/article/2287629/anexarthsia-apo-tis-hpa-toy-tramp-yposhetai-o-mert.html
Έχεις δίκιο. Εχθές ήταν πολύ σκληρός με τη νέα ηγεσία των ΗΠΑ, τα σχέδια περί Ουκρανίας. Θα ψάξω να βρω τις πρώτες αντιδράσεις του. Γιαυτό, είπε, πως πρέπει να γίνει γρήγορα η νεα κυβέρνηση.
Πάντως @American Economist, εσύ που υποστηρίζεις και Τραμπ και Μερτς, ίσως πρέπει να βρεις έναν συμβιβασμό, γιατί θα βρεθείς με κάθε πόδι σε άλλη βάρκα, οι οποίες έχουν διαφορετικές κατευθύνσεις.
Ίσως βέβαια και αυτοί τα βρουν μεταξύ τους, γιατί <κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει> και θα διευκολυνθείς με τις ....βάρκες

Τελευταία επεξεργασία:

paskmak

Διάσημο μέλος

να δω σε τι πλανήτη θα αναπτυχθεί η βιομηχανία! Υπό τη θάλασσα, ή στα Ιμαλάια.
Ποιος να ξυπνήσει βρε;
Τα έσοδα θα μειωθούν, το ξέρουμε. Η ποιότητα ζωής δεν είναι μόνο στα υλικά αγαθά.

Οι αλλαγές αυτές δεν θα αποφευχθούν αν δεν υπάρξουν αλλαγές και από τις άλλες χώρες . Δλδ, αν εσύ που εκπέμπεις το 1% του CO2 μηδενίσεις το ποσοστό σου (χαλώντας παράλληλα την οικονομία) και οι υπόλοιποι 99% συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα, χαίρω πολύ . Απλά δίνεις το οικονομικό και τεχνολογικό πλεονέκτημα στον άλλον ν αναπτυχθεί περαιτέρω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια