American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.893 μηνύματα.

29-01-25

15:32
πολλές όμως είναι σε ύφεση, όχι μόνο η Γερμανία.
Κάποιος είχε πει, πως μετά την πανδημία θα έχουμε πολέμους και νά τοι!
Ως οικονομόλος, αποκλείεις το γεγονός, οι πόλεμοι να προήλθαν και από τη φτώχια που έφερε η πανδημία, όπου κάποια κράτη προσπάθησαν να βρουν διεξόδους από την ύφεση; Φυσικά υπήρχε το πρόβλημα στις χώρες αυτές, η φωτιά σιγόκαιγε και έγινε εύκολα η ανάφλεξη.
Η Γερμανία προσπαθεί να ανακάμψει μεν, αλλά προσπαθεί να κρατήσει την ειρήνη, τη δημοκρατία και να φυλάξει το περιβάλλον. Αυτά τα τρία της φέρνουν προβλήματα, σε αντίθεση με άλλα κράτη. Υπάρχει όμως η προοπτική, πως με αυτές τις βασικές αρχές, θα φτιάξει και η οικονομία λίγο αργότερα, αλλά σταθερά και δίχως να υποφέρει ο λαός
Δεν ισχύουν αυτά που λες συγγνώμη, απλά προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αριστερή κυβέρνηση του SPD-Grune. Όταν χώρες όπως η Ισπανία, Ελλάδα, Πολωνία, Κύπρος, και Ελβετία τρέχουν με ανάπτυξη άνω του 2%. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα 2 χρόνια συνεχόμενης ύφεσης της Γερμανίας, που πολύ πιθανόν να συνεχιστεί και φέτος όπως όλα δείχνουν. Όταν η Ρωσία που έχει υποστεί χιλιάδες κυρώσεις, τρέχει με ανάπτυξη κοντά στο 4%. Ε τότε είναι ντροπή η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να είναι σε ύφεση.
Η πράσινη ανάπτυξη έχει προφανώς σχέση με την ύφεση στην Γερμανία, καθώς οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι εντελώς ανούσιες και καταστροφικές για την οικονομία. Πράσινη μεταβαση επιχειρούν όλες οι χώρες της Ευρώπης, όμως δεν έπεσαν σε ύφεση όπως η Γερμανία. Αυτή η λογική «Ε εντάξει θα πεινάσουμε λίγο τα πρώτα χρόνια ώστε να σωθεί το περιβάλλον» δεν είναι σοβαρή, ούτε ενδιαφέρει κανέναν σοβαρό εργαζόμενο που βλέπει το μέλλον του να είναι αβέβαιο λόγω των καταστροφικών πολιτικών που εφαρμόζονται. Αν είναι να φύγει όλη η βιομηχανία της χώρας, τότε να την βράσουμε την δήθεν πράσινη ανάπτυξη.
Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα δείχνουν ο συνασπισμός SPD-Grune θα βιώσει σημαντική συντριβή σε λίγες εβδομάδες. Μακάρι να δούμε μια συγκυβέρνηση CDU-AFD μπας και μπει μια τάξη.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.948 μηνύματα.

29-01-25

15:43
λες ότι φταίει η πράσινη ανάπτυξη;
Δεν ισχύουν αυτά που λες συγγνώμη, απλά προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αριστερή κυβέρνηση του SPD-Grune. Όταν χώρες όπως η Ισπανία, Ελλάδα, Πολωνία, Κύπρος, και Ελβετία τρέχουν με ανάπτυξη άνω του 2%. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα 2 χρόνια συνεχόμενης ύφεσης της Γερμανίας, που πολύ πιθανόν να συνεχιστεί και φέτος όπως όλα δείχνουν. Όταν η Ρωσία που έχει υποστεί χιλιάδες κυρώσεις, τρέχει με ανάπτυξη κοντά στο 4%. Ε τότε είναι ντροπή η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να είναι σε ύφεση.
Η πράσινη ανάπτυξη έχει προφανώς σχέση με την ύφεση στην Γερμανία, καθώς οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι εντελώς ανούσιες και καταστροφικές για την οικονομία. Πράσινη μεταβαση επιχειρούν όλες οι χώρες της Ευρώπης, όμως δεν έπεσαν σε ύφεση όπως η Γερμανία. Αυτή η λογική «Ε εντάξει θα πεινάσουμε λίγο τα πρώτα χρόνια ώστε να σωθεί το περιβάλλον» δεν είναι σοβαρή, ούτε ενδιαφέρει κανέναν σοβαρό εργαζόμενο που βλέπει το μέλλον του να είναι αβέβαιο λόγω των καταστροφικών πολιτικών που εφαρμόζονται. Αν είναι να φύγει όλη η βιομηχανία της χώρας, τότε να την βράσουμε την δήθεν πράσινη ανάπτυξη.
Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα δείχνουν ο συνασπισμός SPD-Grune θα βιώσει σημαντική συντριβή σε λίγες εβδομάδες. Μακάρι να δούμε μια συγκυβέρνηση CDU-AFD μπας και μπει μια τάξη.
Πάντως, ως οικολόγος, ναι υποστηρίζω την πράσινη ανάπτυξη, με όποιο τίμημα, προκειμένου να ζήσει και η επόμενη γενιά. Κάποτε είχες ρωτήσει, τι θα έκανε κάποιος, αν έκλεινε πχ η εταιρία του, λόγω πράσινης ανάπτυξης. Λοιπόν, αυτό θα μπορούσε να το ξεπεράσει. Ένας καλός δε χάνεται. Το να χάσει τη ζωή του, από κλιματικές καταστροφές, ή έστω να χάσει το σπίτι του, από πλυμμήρα πχ θα ήταν πολύ χειρότερο. Δουλειά βρίσκεις. Και αν μείνεις και κανα χρόνο άνεργος στη Γερμανία, υπάρχει κοινωνικό κράτος, που θα σε βοηθήσει αυτό τον χρόνο. Θα μου πεις, πως φταίει το κοινωνικό κράτος. Ναι, αλλά αυτό δίνει ποιότητα ζωής και ασφάλεια στο λαό. Έτσι, μπορεί μεν να μην πάει καλά η κρατική οικονομία, αλλά κανείς δεν πεινάει. Θα μου πεις, πως ίσως σε κάποια χρόνια πεινάσει, αλλά τόσο μακρυά, έχουν πλάνα να μην πτωχεύσουν.
¨Επειτα για τη Ρωσία που λες, αυτή δεν έχει δημοκρατία. Είπαμε πως εμείς θέλουμε και δημοκρατία και ποιότητα ζωής. Θα προτιμούσες να ήσουν πολίτης Ρωσίας παρά Γερμανίας;
Με την AfD δε θα συνεργαστεί η CDU, το είπαν. Κανείς δε συνεργάζεται μαζί τους
α και δεν είμαι με SPD.
Aν ψήφιζα, μάλλον Σάρα θα έριχνα δεν ξέρω. Ίσως κανέναν ανεξάρτητο....
Ούτε τους Grüne. Με έχουν απογοητεύσει στη στάση τους με την Ουκρανία , αλλά και με το Ισραήλ.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.893 μηνύματα.

29-01-25

16:10
λες ότι φταίει η πράσινη ανάπτυξη;
Πάντως, ως οικολόγος, ναι υποστηρίζω την πράσινη ανάπτυξη, με όποιο τίμημα, προκειμένου να ζήσει και η επόμενη γενιά.
Για να ζήσει η επόμενη γενιά πρέπει οι γονείς τους να έχουν δουλειά, σταθερό εισόδημα και ισχυρή αγοραστική δύναμη. Τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να είναι εξασφάλισμενο με τις πολιτικές που εφαρμόζονται τώρα. Και δεν το λέω εγώ αυτό, το λένε τα επίσημα στοιχεία.
Και αν μείνεις και κανα χρόνο άνεργος στη Γερμανία, υπάρχει κοινωνικό κράτος, που θα σε βοηθήσει αυτό τον χρόνο. Θα μου πεις, πως φταίει το κοινωνικό κράτος. Ναι, αλλά αυτό δίνει ποιότητα ζωής και ασφάλεια στο λαό. Έτσι, μπορεί μεν να μην πάει καλά η κρατική οικονομία, αλλά κανείς δεν πεινάει. Θα μου πεις, πως ίσως σε κάποια χρόνια πεινάσει, αλλά τόσο μακρυά, έχουν πλάνα να μην πτωχεύσουν.
Α ναιιι, ας μηνω άνεργος για χάρη της πράσινης ανάπτυξης. Έτσι και αλλιώς έχω το καλό κράτος να με στηρίξει με τα επιδόματα που πληρώνουν οι πολίτες μέσω φόρων. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα δεχθεί να μείνει άνεργος για χάρη της πράσινης ανάπτυξης. Απο το πληκτρολόγιο και εγώ είμαι οικολόγος, κάνοντας ηθικά μαθήματα στους άλλους. Όταν όμως φύγει όλη η βιομηχανία προς ΗΠΑ και Κίνα, με αποτέλεσμα να μην έχω να ζήσω εκεί έρχεται η πραγματικότητα.
¨Επειτα για τη Ρωσία που λες, αυτή δεν έχει δημοκρατία. Είπαμε πως εμείς θέλουμε και δημοκρατία και ποιότητα ζωής. Θα προτιμούσες να ήσουν πολίτης Ρωσίας παρά Γερμανίας;
Σου είπε κανείς ότι υποστηρίζω την Ρωσία και δεν το θυμάμαι? Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα κάνω τα στραβά μάτια στα στατιστικά στοιχεία. Η οικονομία της Ρωσίας τρέχει με ανάπτυξη 4%, την ώρα που η Γερμανία είναι σε ύφεση. Αν αυτό δεν είναι κατάντια για την Γερμανία, τότε τι είναι? Και δεν είναι μόνο η Ρωσία, πολλά Δημοκρατικά κράτη όπως είναι η Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρος, Πολωνία, κτ τρέχουν με ανάπτυξη άνω του 2%. Ακόμα και οι οικονομίες της Ιταλίας, Βρετανίας και Γαλλίας, παρά το γεγονός οτι δεν πάνε πολύ καλά, δεν έχουν πέσει σε ύφεση.
Με την AfD δε θα συνεργαστεί η CDU, το είπαν. Κανείς δε συνεργάζεται μαζί τους
α και δεν είμαι με SPD.
Aν ψήφιζα, μάλλον Σάρα θα έριχνα δεν ξέρω. Ίσως κανέναν ανεξάρτητο....
Ούτε τους Grüne. Με έχουν απογοητεύσει στη στάση τους με την Ουκρανία , αλλά και με το Ισραήλ.
Αν κάποιος είναι σωστός πολίτης, όταν πάει στην κάλπη πρέπει να σκεφτεί πότε ζούσε καλύτερα και ποιο κόμμα έκανε την Γερμανία την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης. Σε αυτό το ερώτημα μια είναι η σωστή απάντηση χωρίς δεύτερη σκέψη. Το CDU είναι με διαφορά το πιο αποτελεσματικό κόμμα στην Γερμανία. Αν μετά κάποιος θέλει αλλαγή, τότε κοιτάει προς την AFD. Τα υπόλοιπα κόμματα (SPD, Grune, Die Linke, FDP) είναι καταστροφικά και κανονικά δεν πρέπει να πιάσουν ούτε το 10%.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.948 μηνύματα.

29-01-25

16:18
για να ζήσει, πρέπει κατ αρχή να υπάρχει ζωή. Δε ζει κάποιος τρώγοντας λεφτά, ή αναπνέοντας <αγοραστική δύναμη>Για να ζήσει η επόμενη γενιά πρέπει οι γονείς τους να έχουν δουλειά, σταθερό εισόδημα και ισχυρή αγοραστική δύναμη.
γενικά, κανένας δε θέλει να μείνει άνεργος, αλλά τώρα λέμε για το χειρότερο <<κακό>> και κατά τη γνώμη μου το χειρότερο κακό είναι η μόλυνση και όχι η φτώχιαανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα δεχθεί να μείνει άνεργος για χάρη της πράσινης ανάπτυξης.
καθένας έχει τα κριτήριά του για το πού να δώσει την ψήφο του. Προφανώς κάποιοι από μας δεν είμαστε <<σωστοί>> πολίτες, σκεφτόμαστε και λίγο πέρα απ τα σύνορα. Σκεφτόμαστε, όχι τι είναι καλύτερο για τη χώρα μου, ή την τσέπη μου, αλλά τι είναι καλύτερο για τον πλανήτη.Αν κάποιος είναι σωστός πολίτης, όταν πάει στην κάλπη πρέπει να σκεφτεί πότε ζούσε καλύτερα και ποιο κόμμα έκανε την Γερμανία την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης
Τι γνώμη έχεις για τη BSW ? Τη Σάρα ντε!Τα υπόλοιπα κόμματα (SPD, Grune, Die Linke, FDP) είναι καταστροφικά και κανονικά δεν πρέπει να πιάσουν ούτε το 10%.
American Economist
Επιφανές μέλος

29-01-25

16:35
Τι γνώμη έχεις για τη BSW ? Τη Σάρα ντε!
Λογικά λες για το αριστερό κόμμα BSW. Κοιτά όπως έχω πει δεν θέλω καμία σχέση με την αριστερά, ούτε έχω δει αναλυτικά τις θέσεις του κόμματος ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το γεγονός όμως ότι είναι ενάντια στην παράνομη μετανάστευση και θέλει κλείσιμο των συνόρων, είναι εξαιρετικά θετικό στοιχείο. Αν μου έλεγες να επιλέξω αναγκαστικά ένα αριστερό κόμμα, μεταξύ του BSW, SPD, Grune και Die Linke. Πιθανόν να επέλεγα το BSW καθώς έχει όντως σοβαρές θέσεις στο μεταναστευτικο και σε μερικά αλλά ζητήματα.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.001 μηνύματα.

29-01-25

16:41
για να ζήσει, πρέπει κατ αρχή να υπάρχει ζωή. Δε ζει κάποιος τρώγοντας λεφτά, ή αναπνέοντας <αγοραστική δύναμη>
γενικά, κανένας δε θέλει να μείνει άνεργος, αλλά τώρα λέμε για το χειρότερο <<κακό>> και κατά τη γνώμη μου το χειρότερο κακό είναι η μόλυνση και όχι η φτώχια
καθένας έχει τα κριτήριά του για το πού να δώσει την ψήφο του. Προφανώς κάποιοι από μας δεν είμαστε <<σωστοί>> πολίτες, σκεφτόμαστε και λίγο πέρα απ τα σύνορα. Σκεφτόμαστε, όχι τι είναι καλύτερο για τη χώρα μου, ή την τσέπη μου, αλλά τι είναι καλύτερο για τον πλανήτη.
Τι γνώμη έχεις για τη BSW ? Τη Σάρα ντε!
Για ποια πράσινη ανάπτυξη μιλάς; Ή Γερμανία ( και η Ευρώπη συνολικά) ευθύνονται για την απόλυτη μειοψηφία της ζημιάς που γίνεται στο περιβάλλον. Χώρες όπως η Κίνα ή οι ΗΠΑ κάνουν ο,τι θέλουν, και δω στην Ευρώπη πουλάνε το παραμύθι περί πράσινης ανάπτυξης και οικολογίας. Την στιγμή που ο λαός πεινάει.
Οι βολεμένοι πράσινοτέτοιοι εδώ πέρα έχουν αυξήσει τα καύσιμα και τα έξοδα θέρμανσης στον θεό. Ενώ οι ίδιοι τα τσεπώνουν από δέκα πλευρές.
Πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής για να πιστεύει στα παραμύθια τους .
touvlo
Διάσημο μέλος

29-01-25

16:42
Έχει ξεκολλήσει απ τα <αριστερά> <δεξιά>. Και στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης , αλλά και στο θέμα της Ουκρανίας, μάλλον τείνει προς την ...αφδ. Και, μεταξύ μας τώρα, η Σάρα είναι και ηγετική φυσιογνωμία, έχει φάτσα καγκελάριου, όχι σαν τον κακομούτσουνο, μουντρούχο Μερτσ. Αυτόν μια φορά δεν τον εχω δει να χαμογελά (αυτά στα κουτσομπόλικα τωρα. Μπορείς να γελάσεις)Λογικά λες για το αριστερό κόμμα BSW. Κοιτά όπως έχω πει δεν θέλω καμία σχέση με την αριστερά, ούτε έχω δει αναλυτικά τις θέσεις του κόμματος ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το γεγονός όμως ότι είναι ενάντια στην παράνομη μετανάστευση και θέλει κλείσιμο των συνόρων, είναι εξαιρετικά θετικό στοιχείο. Αν μου έλεγες να επιλέξω αναγκαστικά ένα αριστερό κόμμα, μεταξύ του BSW, SPD, Grune και Die Linke. Πιθανόν να επέλεγα το BSW καθώς έχει όντως σοβαρές θέσεις στο μεταναστευτικο και σε μερικά αλλά ζητήματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
αχ ρε Πασμακ, φοβόμουν ότι θα πεταχτείς και θα σοβαρέψεις το θέμα. Άσε μας, βρε, να ελαφρύνουμε λίγο.Για ποια πράσινη ανάπτυξη μιλάς; Ή Γερμανία ( και η Ευρώπη συνολικά) ευθύνονται για την απόλυτη μειοψηφία της ζημιάς που γίνεται στο περιβάλλον. Χώρες όπως η Κίνα ή οι ΗΠΑ κάνουν ο,τι θέλουν, και δω στην Ευρώπη πουλάνε το παραμύθι περί πράσινης ανάπτυξης και οικολογίας. Την στιγμή που ο λαός πεινάει.
Οι βολεμένοι πράσινοτέτοιοι εδώ πέρα έχουν αυξήσει τα καύσιμα και τα έξοδα θέρμανσης στον θεό. Ενώ οι ίδιοι τα τσεπώνουν από δέκα πλευρές.
Πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής για να πιστεύει στα παραμύθια τους .
Εμείς δεν είμαστε Κινα ή ΗΠΑ. Θέλεις να κάνουμε και μεις τα ίδια;
ΠΟιος τα τσεπώνει; Δαφθορά και οι μίζες στη Γερμανία ..

Ξέρω, θα πεις, πως το ARD δεν τα λέει. Αν ξέρεις κάτι, πες το, να το μάθουμε
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.001 μηνύματα.

29-01-25

16:49
Έχει ξεκολλήσει απ τα <αριστερά> <δεξιά>. Και στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης , αλλά και στο θέμα της Ουκρανίας, μάλλον τείνει προς την ...αφδ. Και, μεταξύ μας τώρα, η Σάρα είναι και ηγετική φυσιογνωμία, έχει φάτσα καγκελάριου, όχι σαν τον κακομούτσουνο, μουντρούχο Μερτσ. Αυτόν μια φορά δεν τον εχω δει να χαμογελά (αυτά στα κουτσομπόλικα τωρα. Μπορείς να γελάσεις)
Θέλεις να κάνουμε και μεις τα ίδια;
Ναι.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.618 μηνύματα.

29-01-25

17:17
Nισάφι με το μέλλον της Γερμανίας. Με το μέλλον της Ελλάδας ΝΔούμε τι θα κάνουμε. Η Γερμανία πάντως ότι και να πάθει είναι η Γερμανία. 

nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.618 μηνύματα.

30-01-25

01:25

Πάνω από 13 εκατομμύρια Γερμανοί κινδυνεύουν από τη φτώχεια
Στη Γερμανία, το όριο της φτώχειας είναι το 60% του μέσου εισοδήματος. Για το 2024, αυτό το όριο για μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά κάτω των 14 ετών, ήταν

... σημασία έχει ότι αποτελεί χώρα ευκαιριών αλλά με αστερίσκους.
Gaspar
Περιβόητο μέλος
Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.268 μηνύματα.

30-01-25

02:35

Ταύτιση απόψεων CDU/CSU και AfD για το μεταναστευτικό - Έσπασε το «τείχος προστασίας» απέναντι στην ακροδεξιά | in.gr
Η οριακή ψήφιση της αμφιλεγόμενης πρότασης CDU/CSU τερματίζει το μακροχρόνιο μποϊκοτάζ στη συνεργασία με την ακροδεξιά (AfD).
American Economist
Επιφανές μέλος

30-01-25

07:35
![]()
Ταύτιση απόψεων CDU/CSU και AfD για το μεταναστευτικό - Έσπασε το «τείχος προστασίας» απέναντι στην ακροδεξιά | in.gr
Η οριακή ψήφιση της αμφιλεγόμενης πρότασης CDU/CSU τερματίζει το μακροχρόνιο μποϊκοτάζ στη συνεργασία με την ακροδεξιά (AfD).www.in.gr
Τι χαρά είναι αυτή ρε;; Πάμε δυνατά σε συνεργασία CDU και AFD, μπας και σωθεί η Γερμανία από τις παρανοϊκές πολιτικές των αριστερών και των πράσινων.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.064 μηνύματα.

30-01-25

11:30
Το CDU δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με το AfD. Στη Γερμανία τα πράγματα είναι διαφορετικά και το ζήτημα της "ακροδεξιάς" είναι ευαίσθητο λόγω του "αμαρτωλού" παρελθόντος. Απλά τώρα γίνεται το γνωστό παιχνίδι της Δεξιάς. Αφού είδε πως ο κόσμος έχει αγανακτήσει με τη μετανάστευση και την υπερπροοδευτική ρητορεία, υιοθέτησε κάποιες πιο συντηρητικές και αντιμεταναστευτικές θέσεις για να επαναπροσεγγίσει το εκλογικό κοινό που απώλεσε.
Δεν έχετε βαρεθεί να σας κοροϊδεύουν; Εδώ και το SPD τελευταία προσπάθησε να υιοθετήσει μια ήπια αντιμεταναστευτική στάση όταν είδε τη πλάστιγγα να γέρνει. Όλα αυτά είναι παιχνίδια για να κρατάνε τον κόσμο αιχμάλωτο σε ένα αστείο πολιτικό παιχνίδι μεταξύ των συστημικών κομμάτων. Και εδώ αν δούμε ποτέ να απειλείται η εξουσία από ένα κόμμα πιο δεξιά της ΝΔ η ΝΔ θα γίνει πιο δεξιά και από την δεξιά. Τα ίδια Παντελή μου τα ίδια Παντελάκη μου για τον λαουτζίκο.
Δεν έχετε βαρεθεί να σας κοροϊδεύουν; Εδώ και το SPD τελευταία προσπάθησε να υιοθετήσει μια ήπια αντιμεταναστευτική στάση όταν είδε τη πλάστιγγα να γέρνει. Όλα αυτά είναι παιχνίδια για να κρατάνε τον κόσμο αιχμάλωτο σε ένα αστείο πολιτικό παιχνίδι μεταξύ των συστημικών κομμάτων. Και εδώ αν δούμε ποτέ να απειλείται η εξουσία από ένα κόμμα πιο δεξιά της ΝΔ η ΝΔ θα γίνει πιο δεξιά και από την δεξιά. Τα ίδια Παντελή μου τα ίδια Παντελάκη μου για τον λαουτζίκο.
American Economist
Επιφανές μέλος

30-01-25

11:52
Το CDU δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με το AfD. Στη Γερμανία τα πράγματα είναι διαφορετικά και το ζήτημα της "ακροδεξιάς" είναι ευαίσθητο λόγω του "αμαρτωλού" παρελθόντος. Απλά τώρα γίνεται το γνωστό παιχνίδι της Δεξιάς. Αφού είδε πως ο κόσμος έχει αγανακτήσει με τη μετανάστευση και την υπερπροοδευτική ρητορεία, υιοθέτησε κάποιες πιο συντηρητικές και αντιμεταναστευτικές θέσεις για να επαναπροσεγγίσει το εκλογικό κοινό που απώλεσε.
Συμφωνώ σε όλα όσα λες, όμως ξέρεις τι παρατηρώ;; Οποίος πάει ενάντια στην agenda του Σόρος αυτόματα είναι ρατσιστής και τρώει cancel από τα media. Το CDU πάντα είχε την στήριξη των media ως δεξιό κόμμα. Τώρα που έκανε συμμαχία με την AFD αυτόματα τα media γράφουν για στροφή του CDU στην δήθεν Ακροδεξιά, και ότι είναι επικίνδυνο κόμμα.
Όλα αυτά σε μια χώρα όπου τον τελευταίο μήνα έχει δεχθεί 4-5 τρομοκρατικά χτυπήματα από λαθρομετανάστες, ενώ η πλειοψηφία των πολιτών ζητάει κλείσιμο των συνορων και απελάσεις.
Δείτε εδώ προπαγάνδα.

Γερμανία: Οι Εκκλησίες εναντίον της στρατηγικής του CDU για τη μετανάστευση - Ο κίνδυνος σύμπραξης με το AfD | Fortunegreece.com
Οι προσπάθειες του CDU να διαμορφώσει αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική ανοίγουν τον δρόμο για μια πρωτοφανή πολιτική μετατόπιση στη χώρα.

Σοκ στη Γερμανία: Ταύτιση απόψεων CDU/CSU και AfD – Έσπασε το «τείχος προστασίας» απέναντι στην ακροδεξιά
Η οριακή ψήφιση της αμφιλεγόμενης πρότασης CDU/CSU τερματίζει το μακροχρόνιο μποϊκοτάζ στη συνεργασία με την ακροδεξιά (AfD).

Αντιδράσεις για την έγκριση ψηφίσματος της Γερμανικής Χριστιανικής Ένωσης (CDU) με την στήριξη της AfD - Σολτς: «Κακό σημάδι»
Σειρά έντονων αντιδράσεων πυροδότησε η έγκριση, για πρώτη φορά με ψήφους και της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), ψηφίσματος για το άσυλο που κατέθεσε
touvlo
Διάσημο μέλος

01-02-25

08:48
τελικά δεν πέρασε ο νόμος για το μεταναστευτικό!
Ανατροπή!
11 βουλευτές της CDU ήταν άρρωστοι!
Ανατροπή!
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.570 μηνύματα.

01-02-25

08:57
Όντως τώρα αυτό;τελικά δεν πέρασε ο νόμος για το μεταναστευτικό!
Ανατροπή!
Χαχαχα, χαρείτε τη δημοκρατιάρα σας. Πόσες φορές έχω πει ότι μιλάμε για το χειρότερο πολίτευμα; Πήγε τώρα να γίνει κάτι καλό για τη χώρα και οι άλλοι «αρρώστησαν». Αστείο πραγματικά και αστείο να περιμένουμε να σωθεί η Ευρώπη με αυτό το πολίτευμα. Όπως λέει και ο Γιάννης, ακόμα και «ακροδεξιές» κυβερνήσεις να βγαίνουν, συστημικές θα είναι. Μόνο αλλαγή πολιτεύματος μας σώζει, τίποτα άλλο.
American Economist
Επιφανές μέλος

01-02-25

09:08
τελικά δεν πέρασε ο νόμος για το μεταναστευτικό!
Ανατροπή!
Και, χάρηκες να φανταστώ;;
Όντως τώρα αυτό;
Χαχαχα, χαρείτε τη δημοκρατιάρα σας. Πόσες φορές έχω πει ότι μιλάμε για το χειρότερο πολίτευμα; Πήγε τώρα να γίνει κάτι καλό για τη χώρα και οι άλλοι «αρρώστησαν». Αστείο πραγματικά και αστείο να περιμένουμε να σωθεί η Ευρώπη με αυτό το πολίτευμα. Όπως λέει και ο Γιάννης, ακόμα και «ακροδεξιές» κυβερνήσεις να βγαίνουν, συστημικές θα είναι. Μόνο αλλαγή πολιτεύματος μας σώζει, τίποτα άλλο.
Αστούς να χαρούν λίγες ημέρες ακόμα. Καθώς σε 3 εβδομάδες το CDU με το AFD θα συγκεντρώσουν πάνω από 50%, άρα έρχονται απελάσεις.

back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.701 μηνύματα.

01-02-25

10:31
Ο συνδυασμός CDU/CSU λογικά με το SPD θα συνεργαστεί όπως και επι εποχής Μέρκελ οπότε και θα συνεχίσουν παρόμοια πολιτική...
Με AFD δεν θα συνεργαστεί κανείς για συγκυβέρνηση άσχετα αν θα τους βόλευαν μερικές ψήφοι από αυτούς σε κάποια νομοσχέδια.
Τους αντιμετωπίζουν όπως εδώ την χρυσή αυγή όταν ήταν στα πάνω της και υπήρχε ρεαλιστική προοπτική να βγει δεύτερο κόμμα. Σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας δεν υπήρχε περίπτωση να τους καλέσουν.
Στο μεταξύ ο λόγος που έχει πρόβλημα(για δεδομένα Γερμανίας πάντα...) ξεκινάει ακριβώς από την πολιτική του CDU επι Μέρκελ. Αυτή απογείωσε την Γερμανία αλλά βασιζόμενη στην σχεδόν τσάμπα ενέργεια από την Ρωσία και το φτηνό εργατικό δυναμικό από μετανάστες.
Τώρα που λόγω του πολέμου έχασε την φθηνή ενέργεια(ότι και να λέμε δεν θα πήγαινε καμία Γερμανική κυβέρνηση κόντρα στις ΗΠΑ) σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό που ηδη υπήρχε λόγω πανδημίας ξαφνικά υπάρχει πρόβλημα και βγαίνουν στην επιφάνεια μικρότερα λάθη σε πολιτικές που κανονικά θα είχαν ελάχιστη επίδραση, τονίζονται τα αρνητικά της μετανάστευσης κλπ.
Το λέω αυτό γιατί η τωρινή κυβέρνηση δεν ακολουθεί κάτι σοβαρά διαφορετικό από αυτό που ακολουθούσε η προηγούμενη. Ήταν θέμα το σε ποιον θα σκάσει, όπως είχαν στηθεί και με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν δύσκολα θα είχαν άλλο αποτέλεσμα...
Με AFD δεν θα συνεργαστεί κανείς για συγκυβέρνηση άσχετα αν θα τους βόλευαν μερικές ψήφοι από αυτούς σε κάποια νομοσχέδια.
Τους αντιμετωπίζουν όπως εδώ την χρυσή αυγή όταν ήταν στα πάνω της και υπήρχε ρεαλιστική προοπτική να βγει δεύτερο κόμμα. Σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας δεν υπήρχε περίπτωση να τους καλέσουν.
Στο μεταξύ ο λόγος που έχει πρόβλημα(για δεδομένα Γερμανίας πάντα...) ξεκινάει ακριβώς από την πολιτική του CDU επι Μέρκελ. Αυτή απογείωσε την Γερμανία αλλά βασιζόμενη στην σχεδόν τσάμπα ενέργεια από την Ρωσία και το φτηνό εργατικό δυναμικό από μετανάστες.
Τώρα που λόγω του πολέμου έχασε την φθηνή ενέργεια(ότι και να λέμε δεν θα πήγαινε καμία Γερμανική κυβέρνηση κόντρα στις ΗΠΑ) σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό που ηδη υπήρχε λόγω πανδημίας ξαφνικά υπάρχει πρόβλημα και βγαίνουν στην επιφάνεια μικρότερα λάθη σε πολιτικές που κανονικά θα είχαν ελάχιστη επίδραση, τονίζονται τα αρνητικά της μετανάστευσης κλπ.
Το λέω αυτό γιατί η τωρινή κυβέρνηση δεν ακολουθεί κάτι σοβαρά διαφορετικό από αυτό που ακολουθούσε η προηγούμενη. Ήταν θέμα το σε ποιον θα σκάσει, όπως είχαν στηθεί και με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν δύσκολα θα είχαν άλλο αποτέλεσμα...
touvlo
Διάσημο μέλος

01-02-25

11:48
νομίζω κάνω ένα λάθος, ας περιμένουμε λίγο τον @paskmak , νομίζω ένας αρρωστησε και 10 δεν ψήφισαν καν. Κάτσε να ερθει ο απουσιολόγοςΌντως τώρα αυτό;
δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Απλά με το 50% μπορεί να περάσουν το νόμο. Αλλά είδες πως εχθές πολλοί CDUδες δεν ψήφισαν.Αστούς να χαρούν λίγες ημέρες ακόμα. Καθώς σε 3 εβδομάδες το CDU με το AFD θα συγκεντρώσουν πάνω από 50%, άρα έρχονται απελάσεις.![]()
![]()
ε, για να ειμαι ειλικρινής, ...χτύπησε η καρδούλα μου ευχάρισταΚαι, χάρηκες να φανταστώ;;

American Economist
Επιφανές μέλος

01-02-25

11:55
ε, για να ειμαι ειλικρινής, ...χτύπησε η καρδούλα μου ευχάριστα![]()
Να πας να το πεις αυτό στους συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τους ανθρώπους τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις λαθρομεταναστών.
δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Απλά με το 50% μπορεί να περάσουν το νόμο. Αλλά είδες πως εχθές πολλοί CDUδες δεν ψήφισαν.
Στα θέματα της μετανάστευσης θα συνεργαστούν, αρα βάλε όσες καρδούλες μπορείς τώρα. Καθώς σε λίγες ημέρες αρχίζουν οι απελάσεις illegal aliens.

@ilias90 όπως βλέπεις μερικοί χαίρονται που σκοτώνονται άνθρωποι σε τρομοκρατικές επιθέσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- touvlo
- Unboxholics
- American Economist
- Wonderkid
- back2967
- charmander
- taketrance
- giannhs2001
- chester20080
- AggelikiGr
- Entropy24
- Paragontas7000
- Ilma
- vasilis123321
- fourkaki
- Memetchi
- Libertus
- Scandal
- Ryuzaki
- GeorgePap2003
- Kate1914
- fmarulezkd
- Hased Babis
- giorgos5002
- johnsala
- Debugging_Demon
- Basilis0
- Maximum
- Reader
- A350
- J.Cameron
- bibliofagos
- Andante
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.