Γιατί βάφονται οι γυναίκες;

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Οι ωραιότερες γυναίκες που έχω γνωρίσει ήταν αυτές που εξέπεμπαν μια λάμψη που προερχόταν από τις γνώσεις τους και την ομορφιά της ψυχής τους.
Μία από αυτές ήταν κάποτε σε αυτό το φόρουμ κι ίσως κάποτε διαβάσει το μήνυμα αυτό.
Άσχετο μα δεν υπάρχει ομορφιά ψυχής , είναι πολύ υποκειμενικό .
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,024 μηνύματα.
Ποια είναι αυτή ρε Χιμέλα να τη γνωρίσω;
Σου πέφτει λίγο μεγάλη.
Άσχετο μα δεν υπάρχει ομορφιά ψυχής , είναι πολύ υποκειμενικό .
Ίσως αλλά εγώ νομίζω ότι για κάποιους ανθρώπους είναι πολύ αντικειμενικό. Για μένα ομορφιά ψυχής σημαίνει να ελκεσαι από αυτόν με τα λεγόμενα του, τη συμπεριφορά του, τις γνώσεις του και τον τρόπο που σε κάνει να αισθάνεσαι. Συνήθως τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να είναι ένας καθηγητή, ένας γιατρός ή γενικότερα ένας άνθρωπος που του αρέσει να φιλοσοφεί. Μπορεί όμως και να το βρεις στον πιο απλό και αγαθό άνθρωπο που να μην έχει πανεπιστημιακές γνώσεις αλλά να εκπέμπει μία καλοσύνη και μία ψυχική ευμάρεια.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,842 μηνύματα.
Σου πέφτει λίγο μεγάλη.

Ίσως αλλά εγώ νομίζω ότι για κάποιους ανθρώπους είναι πολύ αντικειμενικό. Για μένα ομορφιά ψυχής σημαίνει να ελκεσαι από αυτόν με τα λεγόμενα του, τη συμπεριφορά του, τις γνώσεις του και τον τρόπο που σε κάνει να αισθάνεσαι. Συνήθως τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να είναι ένας καθηγητή, ένας γιατρός ή γενικότερα ένας άνθρωπος που του αρέσει να φιλοσοφεί. Μπορεί όμως και να το βρεις στον πιο απλό και αγαθό άνθρωπο που να μην έχει πανεπιστημιακές γνώσεις αλλά να εκπέμπει μία καλοσύνη και μία ψυχική ευμάρεια.
κανεις λαθος ! Αυτο το βρισκεις μονο σε ατομα που εχουν ως χομπι να διαβαζουν βιβλια!
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Βγαίνω και με μεγαλύτερες.

Ματσουρομπιχτης;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Παιδιά, προφανώς και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων κάνει πράγματα για να αρέσει στο φύλο που τον ενδιαφέρει, αλλά δεν είναι απαραίτητα το μακιγιάζ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ένα από αυτά - θα αναπτύξω τη σκέψη μου και πείτε μου τις ενστάσεις σας.

Ο κυριότερος τρόπος να προσεγγίσεις αυτόν/ήν που σ' ενδιαφέρει, είναι μέσω της γλώσσας του σώματος. Όλοι μα ΟΛΟΙ όταν περνάμε δίπλα από ένα άτομο που μας ελκύει, ασυναίσθητα παίρνουμε βαθιά εισπνοή, τεντώνουμε το κορμί μας για να δείχνουμε μεγαλύτεροι στον χώρο, "φουσκώνουμε" το στήθος μας και ρουφάμε την κοιλιά μας ώστε να δείχνουμε ευθυτενείς και νεότεροι. Οι άντρες προσπαθούν να δείχνουν ψηλότεροι και προτείνουν το πηγούνι τους για να δείχνουν πιο κυριαρχικοί - οι γυναίκες προτείνουν το στήθος τους (ή τα οπίσθιά τους αν είναι στο οπτικό πεδίο του άντρα) και αποκαλύπτουν "τρυφερά" σημεία όπως ο λαιμός ή ο καρπός του χεριού για να δείξουν ότι είναι διαθέσιμες. Αυτό συμβαίνει ακόμη κι αν φοράς πιτζάμες και είσαι άβαφτη κι αχτένιστη.

Τώρα, από εκεί κι έπειτα υπάρχει το "στόλισμα", που εξελικτικά συμβαίνει για να προσελκύσεις ταίρι. Στη φύση αυτό συνήθως είναι ρόλος του αρσενικού, αλλά στο ανθρώπινο είδος αυτό τον ρόλο έχει συνήθως η γυναίκα. Εξελικτικά και υποσυνείδητα, σέξι είναι εκείνος που έχει τονισμένα τα δευτερογενή χαρακτηριστικά του φύλου του. Άντρας με γωνίες, βαθιά φωνή, φαρδείς ώμους και πλάτη, στενό κορμό και γοφούς. Γυναίκα με καμπύλες, στήθος, λεπτή μέση, τονισμένους γοφούς, λεπτεπίλεπτα άκρα, soft φωνή. Γι' αυτό όταν θέλουμε να μας προσέξουν οι άντρες μπορεί να βάλουμε ένα στενό φόρεμα ή ένα σουτιέν με ενίσχυση ή μια ωραία γόβα, όσο οδυνηρή κι αν είναι στο περπάτημα. Έρευνες επίσης έχουν δείξει ότι το χρώμα που ερεθίζει περισσότερο τους άντρες είναι το κόκκινο, γι' αυτό και φοριέται πολύ το κόκκινο κραγιόν ή φόρεμα σε μέρη γνωριμιών. Για μένα αν θέλει κανείς να καταλάβει τι κάνει ένας άνθρωπος για να αρέσει στο target group του, αρκεί να παρατηρήσει ένα τσούρμο εφήβων. Εκεί που οι ανασφάλειες οργιάζουν και κάνουν την παρουσία τους οι πρώτες σεξουαλικές ορμές, ενώ λόγω απειρίας όλα όσα κάνουμε για να αρέσουμε γίνονται εντελώς απροκάλυπτα και δίχως ίχνος τακτ.

Η διαφορά μας, ωστόσο, με το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο είναι ότι η "καλή εμφάνιση" δεν αποσκοπεί ΜΟΝΟ στην αναπαραγωγή γιατί ο άνθρωπος δεν είναι ένα απλοϊκό ζώο. Στην Αρχαία Αίγυπτο, για παράδειγμα, βάφονταν και οι άντρες και οι γυναίκες για να προστατεύσουν το δέρμα τους απ' τον ήλιο και τη σκόνη, να μιμηθούν το βάψιμο των θεών και να προστατευτούν απ' το "κακό μάτι". Στην Ευρώπη του 17ου αιώνα, οι άντρες πολλές φορές ήταν εξίσου ή και περισσότερο εντυπωσιακά ντυμένοι, με εκείνες τις περίφημες περούκες και τα ογκώδη, φανταχτερά υφάσματα, γιατί αυτό πρόδιδε υψηλότερη κοινωνική θέση. Στη σημερινή, πλουραλιστική κοινωνία, υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία στο ντύσιμο που γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο καθρεφτίζει σημεία του χαρακτήρα μας περισσότερο από ποτέ. Τώρα, όσον αφορά το βάψιμο, υπάρχουν άπειροι λόγοι για να βαφτεί μια γυναίκα:

- Το κάνει όντως στο πλαίσιο προσέλκυσης άντρα. Εδώ φαίνεται ότι αντιφάσκω με το προηγούμενό μου σχόλιο αλλά εκεί απαντούσα περισσότερο προσωπικά, δεν αρνούμαι ότι μπορεί κάποια να βάφεται όντως γι' αυτό.
- Της το επιβάλλει ο εργασιακός της χώρος (τηλεοπτικό πλατό π.χ.)
- Ανήκει σε κάποιο "ρεύμα" όπως ήταν παλιά οι emo, punk κ.λπ.
- Έχει κάποιο δερματικό πρόβλημα για το οποίο έχει δεχτεί χλεύη ή αποστροφή και από τα δύο φύλα, όπως η έντονη ακμή ή λεύκη στο πρόσωπο ή κάποιο άλλο εκ γενετής σημάδι.
- Βρίσκει το βάψιμο χαλαρωτικό και δημιουργικό, όπως είπα πριν.

Εγώ λοιπόν βρίσκομαι στην τελευταία κατηγορία (και λίγο στην προτελευταία, ειδικά στην εφηβεία) κι ενώ κάνω πράγματι διάφορα για να είμαι πιο ελκυστική στο αντίθετο φύλο, το μακιγιάζ αν εξαιρέσεις τα βασικά (μεικαπ να καλύψει τις ατέλειες του δέρματος, λίγο ρουζ κι ένα απαλό χρωματάκι στα χείλη) που το κάνω γιατί όντως έτσι νιώθω πιο όμορφη, όλο το υπόλοιπο είναι καθαρά artistic ανάγκη μου. Γι' αυτό ευχαριστιέμαι εξίσου να βάφω φίλες μου, να κάνω πρωτότυπα βαψίματα και τις απόκριες επικηρύσσομαι η επίσημη makeup artist της παρέας. Τα περισσότερα κοπλιμέντα από άντρες τα ακούω όταν είμαι εντελώς απλά και διακριτικά βαμμένη και παρόλ' αυτά συνήθως βάφομαι εντονότερα. Είχα σχέση με άτομο που επέμενε ότι είμαι 1000000 φορές πιο όμορφη άβαφη και κάθε φορά που βαφόμουν λίγο πιο έντονα γκρίνιαζε ότι δεν είναι ωραίο, αλλά παρόλ' αυτά συνέχιζα να βάφομαι κανονικά (με εξαιρέσεις τα ρομαντικά ραντεβού μας που, οκ, λάμβανα και κάπως υπόψιν μου το τι του αρέσει κι εκείνου αλλά αλήθεια ένιωθα δυσφορία που δεν μπορούσα να βαφτώ όπως ήθελα). Και η αλήθεια είναι ότι σε πολλούς άντρες πλέον δεν αρέσει ο τρόπος που βάφονται οι γυναίκες, όμως εκείνες συνεχίζουν να βάφονται όπως θέλουν για τον εαυτό τους και γιατί το βρίσκουν διασκεδαστικό και δημιουργικό.

Γι' αυτό εγώ πλέον στα ραντεβού πχ ή όταν θέλω να προσελκύσω άντρες βάφομαι κάπως έτσι:
οποίο είναι το πιο όμορφο αλλά λιγότερο διασκεδαστικό βάψιμο για μένα,

Οι περισσότερες συμπεριφορές στα κοινωνικά πλαίσια αποτελούν status signaling. Το status είναι πολύ σημαντικό στις ανθρώπινες κοινωνίες καθώς προσφέρει και καλύτερη πιθανότητα επιβίωσης αλλά και καλύτερη πιθανότητα αναπαραγωγής.
Και γι αυτό πάντα οι άνθρωποι των άνω τάξεων ανά τις εποχές προσπαθούσαν να διαχωριστούν από αυτούς των κατωτέρων τάξεων, με ρούχα, μακιγιάζ, αξεσουάρ, τρόπο ομιλίας, συμπεριφοράς κ.ο.κ.

Ο άνθρωπος προφανώς έχει prefrontal cortex ο οποίος μας δίνει λογική, συνείδηση και δημιουργικότητα. Το ότι σου αρέσει λοιπόν το μακιγιάζ σαν τέχνη δεν αναιρεί το γεγονός πως ο κύριος λόγος για τον οποίο γίνεται είναι το status και το sexual signaling.
Το καλλιτεχνικό σου ενδιαφέρον είναι ο λόγος που το πας ένα βήμα παραπάνω και το κάνεις για την τέχνη, αλλά όπως είπες και η ίδια βάφεσαι αλλιώς όταν θες να τραβήξεις την αντρική προσοχή.

Τέλος, αν βαφόμασταν μόνο για τους άντρες, ας μου εξηγήσει κάποιος υπεύθυνα γιατί από 4 χρονών έπαιρνα τα καλλυντικά της μαμάς μου και βαφόμουν τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα, ή γιατί έπαιρνα μαρκαδόρους και ξαναέβαφα όλες μου τις μπάρμπι απ' την αρχή, ή γιατί σχεδίαζα δικές μου κολλεξιόν με ρούχα από όταν κατάφερα να ζωγραφίσω το πρώτο μου ανθρωπάκι.

Αυτά τα έκανες διότι έχεις καλλιτεχνική φύση και διότι λάμβανες συγκεκριμένα ερεθίσματα από το περιβάλλον τα οποία σε οδήγησαν να την εκφράσεις μέσα από το συγκεκριμένο τρόπο και όχι μέσα από την μουσική ή οτιδήποτε άλλο ξέρω εγώ. Αλήθεια σκέφτηκες ποτέ γιατί εβαφες και εντυνες τις κούκλες ώστε να γίνονται πιο όμορφες και όχι πιο άσχημες; Επειδή το στοιχείο του signaling είναι τόσο έμφυτο μέσα μας που το να κάνουμε τα πράγματα ομορφότερα και όχι ασχημότερα μας φαίνεται απλά κατι το τόσο φυσικό που δεν το σκεφτόμαστε καν.

Τόσο εξελιγμένο παγώνι είμαι πια και δεν το ξέρω;

Το παγόνι γράφεται με ο (ας απολαύσω αυτή τη στιγμή... μμμμ)

Υπάρχει η θεωρεία του honest signaling. Ένα honest signal είναι ένα σινιάλο που επιφέρει μεγάλο κόστος στο άτομο, όπως τα φτερά του παγονιού τα οποία το κάνουν ευάλωτο στα αρπακτικά και έτσι μόνο ένα πολύ δυνατό παγόνι μπορεί να επιβιώσει με αυτό το μειονέκτημα. Το εκκεντρικό βάψιμο λοιπόν ή άλλες τέτοιες παγονίστηκες συμπεριφορές μπορούν υποσυνείδητα κάλλιστα να αποτελούν honest signals. Κοινώς, θεωρώ ότι είμαι τόσο όμορφη που έχω την δυνατότητα να βαφτώ σαν καρνάβαλος χωρίς να γίνω κοινωνικά απορριπτέα.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό αλλά η τελευταία με την οποία βγήκα ήταν η μεγαλύτερη (30+) αλλά και η πιο ωραία :)
Ότι σου αρέσουν οι ώριμες ρε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

[pat] Did you even try to google it? [/pat]
you...
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.

CiNeFiL

Διακεκριμένο μέλος

Η CiNeFiL αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,229 μηνύματα.
Και εγώ έφτιαχνα τις κούκλες μου , βαφόμουν , φορούσα τακούνια της μαμάς μου και αυτό πάει προς την ταυτότητα φύλου και μίμηση των γονιών μας. Τώρα αν θα σου μείνει σαν τρόπος καλλιτεχνικής έκφρασης ή θα βρεις κάτι άλλο δεν ξέρω με τι έχει να κάνει . Σίγουρα ήσουν και κορίτσι και ήταν κοινωνικά αποδεκτό όλο αυτό , ακόμα και τα κοριτσίστικα παιχνίδια μας τα καλλιεργούν όλα αυτά , να βαφόμαστε, να ντύνουμε τις κούκλες μας με διαφορετικά ρούχα , να φτιάχνουμε κοσμήματα κτλ χωρίς να θέλουμε να ξελογιάσουμε τον Γιωργάκη ή και χωρίς να είμαστε όλοι καλλιτεχνικές φλέβες .
εγω παντως που ειχα κλεψει κραγιον της μανας μου και τα ειχα στο δωματιο μου, ειχα εναν ξαδελφο που οταν τα βλεπε βαφοταν και αυτος ειδικα με το κοκκινο κραγιον
δεν νομιζω να του το καλλιεργησε κανεις αυτο, ισα ισα μια φορα που τον ειχαν δει οι γονεις του ουρλιαζαν σαν υστερικοι


A A A
ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΙΝΙΑΡΑ
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 986132

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Οι ωραιότερες γυναίκες που έχω γνωρίσει ήταν αυτές που εξέπεμπαν μια λάμψη που προερχόταν από τις γνώσεις τους και την ομορφιά της ψυχής τους.
Μία από αυτές ήταν κάποτε σε αυτό το φόρουμ κι ίσως κάποτε διαβάσει το μήνυμα αυτό.

Ποια είναι αυτή ρε Χιμέλα να τη γνωρίσω;

Εγώ σκέφτηκα την Δήμητρα, όταν το διάβασα. Από τους πιο φωτεινούς και γλυκύτατους ανθρώπους που έχω δει (από γραφόμενα και φώτοζ) και δεν την έχω δει καν από κοντά. Δεν ξέρω εάν είχε κείνη στο μυαλό της η Himela αλλά εμένα η Ίσι μου 'χει μείνει, και μακάρι να έγραφε ακόμα.
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,788 μηνύματα.
Θα το θεωρούσα τιμή μου αν τα λόγια μου σε κατάφερναν να γίνεις feminazi.


Η καλή εμφάνιση είναι σημάδι γενετικής υγείας. Το μακιγιάζ της γυναίκας έχει ως στόχο να την κάνει να φαίνεται ομορφότερη και νεότερη, δηλαδή να εκπέμψει σημάδια γενετικής υγείας και γονιμότητας. Ο μόνος λόγος που θέλουν οι γυναίκες να το κάνουν αυτό για να αρέσουν στα αρσενικά. Αν αναπαραγομασταν με διχοτόμηση δεν θα είχαμε τέτοιους μηχανισμούς, όπως δεν έχουν τα βακτήρια.

Ο εγκέφαλος σου για να σου δώσει κίνητρο να τα κανεις ολα αυτά, να βάφεις, να χτενιστεις, να ντυθείς κτλ εκκρίνει ντοπαμινη και αν καταφέρεις να τραβήξεις αρσενικό εκκρίνει επιβραβευτικες ουσίες ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει τις αντίστοιχες συνάψεις του εγκεφάλου. Οπότε κάθε φορά που βάφτηκες και σε κοίταξε άντρας ενισχύθηκε το όλο σύστημα.

Αυτό το σύστημα είναι τόσο δυνατό μέσα σου που δεν χρειάζεται την παρουσία αρσενικού πλέον για να έχεις κίνητρο να το κάνεις. Για την ακρίβεια τα συστήματα αυτά ενισχύονται περισσότερο όταν πετυχαίνουν τις περισσότερες φορές αλλά όχι πάντα.
Εσυ εγκεφαλικά το μόνο που καταλαβαίνεις είναι πως βαφεσαι για να αρέσεις στον εαυτό σου.
Ο Χάκερ δεν λέει τίποτα παράξενο. Μας εξηγεί βασικές αρχές συμπεριφορισμού και εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς. Το πάει κι ένα βήμα παραπέρα και μπλέκει μέσα βιοχημικές διεργασίες του εγκεφάλου μας, κάτι με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί πολύ (ακόμα) άρα δεν θα πω κάτι πάνω σε αυτό.

Ξεκινάμε από την βασική αρχή ότι λόγω της εξέλιξής μας, πρέπει να προσελκύσουμε το αρσενικό φύλο ώστε να περάσουμε τα γονίδιά μας στους απογόνους μας. Είναι από τα building blocks της φυσικής επιλογής αυτό. Αυτό βέβαια αφορά κάποιον που πιστεύει στην φυσική επιλογή.

Κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μας, όπως το να έχουμε πιο ροδαλό χρώμα στο πρόσωπό μας όταν βρισκόμαστε σε ωορρηξία, το πολύ καθαρό δέρμα, τα μεγάλα μάτια και χείλη, η μικρή μύτη είναι όλα ενδείξεις ομορφιάς και νεότητας. Όταν κάποια γυναίκα δεν τα διαθέτει αυτά, εκεί έρχεται το μακιγιάζ να την βοηθήσει. Άρα το μακιγιάζ έχει συνδεθεί με την νεότητα και την ελκυστικότητα. Τα δύο τελευταία έχουν συνδεθεί με την εύρεση ερωτικού συντρόφου. Ο σύντροφος έχει συνδεθεί με την αναπαραγωγή αλλά και την επιβίωση του απογόνου μας (αν και αυτό είναι άλλη ιστορία). Όλα αυτά είναι παραδείγματα respondent conditioning.

Κάθε φορά που μια γυναίκα βάφεται, η αλλαγή είναι (έστω και ελαφρώς) εμφανής. Αν λάβει θετικά σχόλια, τότε η συμπεριφορά της ενισχύεται γιατί έχει κερδίσει προσοχή. Η συμπεριφορά αυτή διατηρείται και στο μέλλον μιας και θέλει να ξαναλάβει αυτή την προσοχή αφενός γιατί πετυχαίνει τον στόχο της, αφετέρου γιατί δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα (η προσοχή γενικά είναι ενισχυτής με πολύ μεγάλη επιρροή). Αυτό βασίζεται στο operant conditioning.

Το ότι μια λεσβία μπορεί να βάφεται, δεν λέει κάτι. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα modeling, έχω βάλει το λινκ παρακάτω. Και πάλι θα θέλει να δείξει όμορφη, για να προσελκύσει πιθανούς συντρόφους (κι ας μην στοχεύει στην αναπαραγωγή αυτού του είδους η συνεύρεση). Μπορεί επίσης να έχει δει την προσοχή και τα θετικά σχόλια που λαμβάνουν άλλες γυναίκες με το να βάφονται, και να ακολουθούν κι αυτές την ίδια συμπεριφορά.
Τέλος, αν βαφόμασταν μόνο για τους άντρες, ας μου εξηγήσει κάποιος υπεύθυνα γιατί από 4 χρονών έπαιρνα τα καλλυντικά της μαμάς μου και βαφόμουν τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα, ή γιατί έπαιρνα μαρκαδόρους και ξαναέβαφα όλες μου τις μπάρμπι απ' την αρχή, ή γιατί σχεδίαζα δικές μου κολλεξιόν με ρούχα από όταν κατάφερα να ζωγραφίσω το πρώτο μου ανθρωπάκι. Τόσο εξελιγμένο παγώνι είμαι πια και δεν το ξέρω;
Modeling. Αντέγραφες την συμπεριφορά της μαμάς σου. Αντέγραφες την κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά άλλων γυναικείων προτύπων στην οικογένειά σου επίσης.

Ελπίζω να μην πάρετε ως σεξιστικά τα παραπάνω, νομίζω πως έχω δείξει σε άλλα θέματα πως δεν κλίνουν προς τα εκεί οι απόψεις μου. Ελπίζω επίσης να μην σας μπέρδεψα πολύ με την περιγραφή και τα λινκ που έβαλα.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
φερόμαστε λες και η ανθρωπότητα γεννήθηκε με μας και δεν υπάρχουν εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης που έχουν διαμορφώσει τη συμπεριφορά μας. Αν παρατηρήσουμε το ένστικτο των ζώων από τη στιγμή που γεννιούνται θα δούμε οτι κάποια πράγματα γίνονται γιατί απλά εξελικτικά και ενστικτωδώς συμβαίνουν. Η γυναίκα ανέκαθεν προσπαθούσε να βρει τον πιο δυνατό και πλούσιο άντρα για να εξασφαλίσει τα παιδιά της, και ο τρόπος να το καταφέρει αυτό ήταν πάντα η ομορφιά της αφού αυτό την ξεχώριζε από τις υπόλοιπες. Αυτό φυσιολογικά δημιούργησε και τον ανταγωνισμό μεταξύ των γυναικών, οπότε έχει λογική οτι οι γυναίκες βάφονται τόσο για να αρέσουν στους άντρες αλλά και για να ξεπεράσουν τις άλλες γυναίκες.

Καταρχάς είναι λάθος να μιλάς για εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης και να λες για πλούσιους που είναι μια έννοια κοινωνικά κατασκευασμένη εδώ και λίγα χιλιάδες χρόνια.
Πέρα από αυτό, είναι κοινό μυστικό πλέον ότι υπάρχουν χαρακτηριστικά που προτιμώνται και στα δύο φύλα σε όλα τα είδη για αναπαραγωγή και επιβίωση των απογόνων. Λέγεται sexual selection και ισχύει, αν και το εύρος στο οποίο ισχύει δεν είναι καθόλου σίγουρο, γιατί υπάρχουν ένα κάρο λόγοι να μεταφερθούν κάποια γενετικά χαρακτηριστικά (πχ κάποιοι πιστεύουν ότι ο άνθρωπος έχασε το τρίχωμά του λόγω sexual selection, αν και κάτι τέτοιο λογικά δεν ισχύει).
Ωστόσο, αυτό στους ανθρώπους λόγω της ανεπτυγμένης τους φύσης δεν παίζει πλέον μόνο του, η κοινωνία, το περιβάλλον, η ορμονική φάση κτλ κτλ επηρεάζουν τόσο πολύ τη βιολογική θέληση να πας πχ με μια γυναίκα με θυληκά χαρακτηριστικά ή με έναν άνδρα με έντονα ανδρικά χαρακτηριστικά παρά τη γενετική σου προδιάθεση.
Έτσι όπως κάποιος μπορεί να επιλέξει για σύντροφο έναν άνδρα με λιγότερο ανδρικά χαρακτηριστικά, λόγω χρημάτων, στάτους, εξυπνάδας, χωρίς να το συνδέει με την ανάγκη μακροχρόνιας σχέσης, άρα και καλύτερης πιθανότητας επιβίωσης των απογόνων, έτσι κι ο εγκέφαλος κάποιου έχει απομονώσει το μακιγιάζ για να αντλήσει ευχαρίστηση χωρίς να το συνδέει με εύρεση συντρόφου. Δε νομίζω να χρειάζεται να το κουράζουμε περισσότερο από εκεί και πέρα.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
εγω παντως που ειχα κλεψει κραγιον της μανας μου και τα ειχα στο δωματιο μου, ειχα εναν ξαδελφο που οταν τα βλεπε βαφοταν και αυτος ειδικα με το κοκκινο κραγιον
δεν νομιζω να του το καλλιεργησε κανεις αυτο, ισα ισα μια φορα που τον ειχαν δει οι γονεις του ουρλιαζαν σαν υστερικοι


A A A
ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΙΝΙΑΡΑ
Είπα και την μίμηση, ένα μωρό δεν ξέρει τι είναι κραγιόν και μαρκαδόροι κάποιοι του λένε και έτσι αρχίζει και εκφράζεται . Το ξεχώρισα ότι θα μπορούσε να είναι και έκφραση .Αν το θέμα είναι γιατί βάφονται οι γυναίκες, η απάντηση είναι για πολλούς λόγους , την αποδοχή των άλλων , τα φτερά των παγωνιών ... ο καλλιτεχνικός τρόπος έκφρασης, η μίμηση, τα παιχνίδια, ο πολιτισμός, τα πρότυπα, η μόδα, οι ανασφάλειες, η αίσθηση να ανήκεις κάπου και με το στυλ σου και όλα αυτά που ειπώθηκαν νομίζω παραπάνω.
Υπάρχει η θεωρεία του honest signaling. Ένα honest signal είναι ένα σινιάλο που επιφέρει μεγάλο κόστος στο άτομο, όπως τα φτερά του παγονιού τα οποία το κάνουν ευάλωτο στα αρπακτικά και έτσι μόνο ένα πολύ δυνατό παγόνι μπορεί να επιβιώσει με αυτό το μειονέκτημα. Το εκκεντρικό βάψιμο λοιπόν ή άλλες τέτοιες παγονίστηκες συμπεριφορές μπορούν υποσυνείδητα κάλλιστα να αποτελούν honest signals. Κοινώς, θεωρώ ότι είμαι τόσο όμορφη που έχω την δυνατότητα να βαφτώ σαν καρνάβαλος χωρίς να γίνω κοινωνικά απορριπτέα.

Τρεις θεωρίες υπάρχουν.

Η μια λέει ότι η μακρυά ουρά αρχικά επιλέχθηκε από τα θηλυκά γιατί νόμιζαν πχ ότι αυτά με την κοντή ουρά έπεσαν θύματα θηρευτών ή δεν ξέρουμε τέλος πάντων για ποιο λόγο θέλουν τα αρσενικά με μακριές ουρές, οπότε όλα τα θηλυκά καταλήγουν να θέλουν μακριές ουρές , γιατί και κάποιο να θέλει κοντή ουρά, οι γιοι της δεν θα αναπαράγονται γιατί δεν είναι ελκυστικοί . Οπότε η ουρά μακραίνει άσχετα από την επιβίωση γιατί δίνει σεξουαλικό πλεονέκτημα. Άρα για εμάς θα πούμε ότι οι άντρες πρόσεχαν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για κάποιο λόγο , οπότε οι γυναίκες προσπαθούσαν να υιοθετούσαν αυτά τα χαρακτηριστικά έστω και αν τους κόστιζαν λίγο στην επιβίωση ( επίπονα τακούνια, πλαστικές κοκ ) . Όποιες δεν υιοθετούσαν δεν αναπαράγονταν , οπότε εξαφανίστηκαν σαν είδος ή λιγόστεψαν.

Η δεύτερη λέει ότι μια μακρυά ουρά είναι όντως μειονέκτημα για την επιβίωση , άρα δείχνει ότι είναι δυνατό αρσενικό για να έχει ζήσει μέχρι τώρα με αυτό το μειονέκτημα. Είναι αυτό που λες εσύ

Και η τρίτη λέει ότι ναι μεν είναι μειονέκτημα να έχεις μια ουρά γιατί πχ πρέπει να καταναλώνεις παραπάνω θερμίδες για να την συντηρήσεις , άρα να είσαι ικανός να τρέφεσαι σωστά, αλλά στο τέλος σου δίνει και πλεονέκτημα επιβίωσης πχ πετάς καλύτερα , οπότε το αρσενικό είναι δυο φορές ανώτερο . ( Αυτό το λένε για τα κέρατα βασικά και όχι για τα φτερά) Αυτό δεν νομίζω ότι μεταφέρεται σε εμάς εκτός αν σκεφτούμε ένα πλεονέκτημα επιβίωσης που δίνει η ομορφιά που μόνο στη σεξουαλική επιλογή μοιάζει πλεονέκτημα.

Πως μ΄αρέσουν αυτά :clapclap:
Να κάνω ένα θέμα να μαζέψουμε τις θεωρίες κάπου :clapping:
Γιατί και εγώ δεν τα θυμάμαι πάντα.
Πρακτικά αυτά δεν μεταφέρονται σε εμάς βέβαια :whistle:



Και το μακιγιάζ πρακτικά σήμερα σε μεγαλοδείχνει ανεξαρτήτου τεχνικής ή ασχετοσύνης , δεν βλέπω καμία νεότητα, απλά βλέπουμε και τη μόδα μέσα σε αυτά και τι μπορεί να είναι ελκυστικό σήμερα ή τι μας επιβάλλουν να είναι . Η μπορεί να είναι στη πρώτη κατηγορία με τα παγώνια :jumpy:. Αλλά μη λέμε και ξαναλέμε για νεότητα !
 

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το παγόνι γράφεται με ο (ας απολαύσω αυτή τη στιγμή... μμμμ)
[pat] Did you even try to google it? [/pat]
Πόσο χαίρομαι που θα πω ότι και οι δύο ορθογραφίες είναι αποδεκτές!
Το παγόνι από τη λατινική λέξη pavo με ο, σύμφωνα με τον κανόνα ότι οι λέξεις που προέρχονται από ξένες γλώσσες, ορθογραφούνται με την πιο απλή μορφή τους.
Το παγώνι λόγω της ορθογραφικής πειθαρχίας στην αρχαία ελληνική λέξη "παών" με ω.

Για το θέμα δεν έχω να πω κάτι που δεν έχει ειπωθεί ήδη αλλά θα κάνω μια πρόταση.
Εφόσον στη φύση τα επιπλέον χαρακτηριστικά εμφανίζονται στο αρσενικό φύλο προκειμένου να προσελκύσουν τα θηλυκά γιατί να μην αρχίσουν οι άντρες να βάφονται και όχι οι γυναίκες;
Πλάκα θα είχε!
Μια ώρα στον καθρέφτη για να στρώσουν το make-up, οι γυναίκες να φωνάζουν ότι καθυστερούν εξαιτίας τους και τα λοιπά γνωστά!

(Κάπως περίεργα αισθάνομαι σήμερα!)
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,842 μηνύματα.
Πάντως ότι και αν λέτε νομίζω στην σημερινή εποχή τον σύντροφό τον επιλέγει η γυναίκα .Η γυναίκα είναι αυτή αν θα ανοίξει την πόρτα στο αρσενικό .
Και σύμφωνα με ένα καθηγητή μου ,αυτός που λέει ότι έριξα την τάδε γκόμενα είναι πολύ γελασμενος και χαζός στο θέμα αυτό 😂
 

sunsetpp

Νεοφερμένος

Η Penny αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 104 μηνύματα.
εμενα μαρεσει και να βαφομαι και να βγαινω εντελως αβαφτη ακομα και για εβδομαδες.πραγματικα δεν εχω κανενα κομπλεξ σε αυτο το θεμα,παιζει και αυτο το ρολο του.κυριως βαφομαι οταν ειναι για δουλεια φυσικα για βολτα αλλα και αρκετες μερες που απλα θελω να πειραματιστω η να νιωσω καλυτερα.επισης τωρα με καυσωνα βαφομαι πλ πλ ελαφρια ενω το χειμωνα κανω τρελα βαψιματα.χαχα!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το θέμα του make-up στις γυναίκες πηγάζει από την ανασφάλειά τους. Εγώ θα προσπαθήσω να απαντήσω στο θέμα με ένα ερώτημα: Γιατί δεν κυκλοφορούν καλλυντικά για τους άντρες;

Οι επιχειρήσεις εμπορίας καλλυντικών και προϊόντων καλλωπισμού το μόνο που θέλουν είναι να τα οικονομήσουν. Αυτός είναι ο στόχος τους. Οι εταιρείες αυτές ξέρουν πως αν έβγαζαν αντίστοιχα προϊόντα καλλωπισμού για άντρες δεν θα ήταν "πιασάρικα" και δεν θα πουλούσαν. Θα ήταν λοιπόν μια ζημιογόνα επένδυση αυτή.

Γιατί όμως δεν θα "έπιαναν" στην αγορά καλλυντικά για άντρες; Η απάντηση είναι απλή. Αυτά τα προϊόντα δεν θα πουλούσαν επειδή οι άντρες είναι λιγότερο ανασφαλείς από τις γυναίκες και είναι περισσότερο συμφιλιωμένοι με την εξωτερική τους εμφάνιση.

Με λίγα λόγια, πιστεύω ότι οι γυναίκες βάφονται γιατί είναι ανασφαλείς (χωρίς εμπάθεια και χωρίς μισογυνισμό, απλά αυτό πιστεύω) και αυτό φαίνεται και σε άλλους τομείς (κοσμήματα, ψηλοτάκουνες γόβες, προκλητικό ντύσιμο κλπ.).
εντωμεταξυ μια που το αναφερατε εγω παιζει να μην μπορω χωρις κοσμηματα.μπορει να βγω αβαφτη με αθλητικα παντα καθαρη βεβαια αλλα χωρις ενα κοσμημα δεν παιζει!!
 

Roulaki

Νεοφερμένος

Η Roulaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 55 μηνύματα.
Το βάψιμο πιστεύω χρειάζεται γιατί ομορφαίνει τη γυναίκα και καλύπτει τις ατέλειες. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες που έχουν φυσική ομορφιά και είναι εξίσου ωραίες και άβαφες.Εγώ παλιά βαφόμουν συνέχεια όπου και άν πήγαινα και πολύ έντονα. Πλέον που δεν είμαι τόσο ανασφαλής βάφομαι πιο απαλά και όχι συνέχεια.Ειναι πώς νιώθει ο καθένας.
 

Lorraine1

Νεοφερμένος

Η Lorraine1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Ακόμα και το ελάχιστο μακιγιάζ μου δίνει αυτοπεποίθηση. Ειδικά σε ειδικές περιστάσεις, είναι πολύ ωραίο να κάνετε στον εαυτό σας ένα ασυνήθιστο λαμπερό μακιγιάζ.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top