Αρχικά από τη δική μου εμπειρία ως άθεος. Υπήρχε μια περίοδος που θα μπορούσε να πει κανεις ήμουν αφοσιωμένος πιστός, μέχρι περίπου την πρώτη γυμνασίου. Αυτό πήγαζε, τότε, από την δική μου εγγενή ανάγκη να πιστεύω στην βοήθεια και τη συμπαράσταση, στην Αγάπη. Αργότερα, βλέποντας το βαθμό της στρέβλωσης της Εκκλησίας και μελετώντας και άλλες θρησκείες παρατήρησα ορισμένες ομοιότητες ως προς τις αρχές τους. Τελικά ανακάλυψα οτι καμία θρησκεία δεν με κάλυπτε. Έτσι οδηγήθηκα στην αθρησκεία.
Αυτά που αναφέρεις εδώ, εξηγούν θαυμάσια το γιατί είσαι άθρησκος, όπως κι εγώ άλλωστε, αλλά δεν δίνουν καμμία ουσιαστική απάντηση στο γιατί είσαι άθεος ή τουλάχιστον γιατί δηλώνεις κάτι τέτοιο. Μήπως έχεις μπερδέψει τις δύο αυτές έννοιες; Γνωρίζεις στ' αλήθεια τη λεπτή διάκριση μεταξύ αυτών;
Λεs οτι στην αρχαιοτητα εφευρεθηκαν θεοτητεs και αυτο ειναι μια αποψη τιs συμβατικηs ιστοριαs την οποια αποψη την αποδεχομαστε αναγκαστικα ολοι εμειs η οι περισσοτεροι απο εμαs και οποιοs λεει πραγματα εξω απο αυτην θεωρειτε τρελοs.
Και σε ρωτω,ειναι δυνατον οι αρχαιοι ελληνεs ολα να τα ειπαν σωστα και με την δικη μαs κοινη παραδοχη και σε αυτο το συγκεκριμενο κομματι ξαφνικα να λεμε οτι παραφρονησαν οι καημενοι οι αρχαιοι ελληνεs τρελαθηκαν ξαφνικα βλεπανε λεει διαφορα φυσικα φαινομενα και τα περνουσανε για θεουs και τουs κανανε και αγαλματα;
Ποιοι μωρε; Οι αρχαιοι ελληνεs που εδωσαν οι ιδιοι απαντησειs για αυτα τα φυσικα φαινομενα και ειναι παραδεκτα απο ολουs μαs ακομα και σημερα;
Τώρα εσύ κάνεις ένα σοβαρό λογικό παραστράτημα. Ενώ δηλώνεις χριστιανός, σε ακραίο μάλιστα βαθμό, φτάνεις να χρησιμοποιείς την άποψη των Ελλήνων περί του Θείου, ξεχνώντας εντέχνως ότι ακριβώς αυτή η άποψη θεωρήθηκε από τους Χριστιανούς ως ειδωλολατρική και κυνηγήθηκε βίαια και βάναυσα, βλέπε για παράδειγμα το φρικτό τέλος της Ηπατίας, στην Αλεξάνδρεια.
Αγαπητέ μου, οι ιδέες του Πλάτωνα και του Πυθαγόρα περί του Θείου ή της θεότητας εάν θέλεις, απέχει παρασάγκας από εκείνες της επίσημης χριστιανικής εκκλησίας, σε βαθμό που προσωπικά, από σεβασμό σε εκείνους, δηλώνω μεν ένθεος, αλλά ταυτόχρονα άθρησκος. Ας μην μπερδεύουμε την εβραιοχριστιανική θεολογία με την φιλοσοφική θέαση των κολοσσών του πνεύματος, που τυγχάνει να έχουν περπατήσει στα ίδια χώματα που γεννηθήκαμε κι εμείς, οι επιλήσμονες...
Αλλωστε ποιοs μπορει να εξηγησει την τεραστια τεχνητη γεφυρα μηκουs 20 χιλιομετρων που βρεθηκε υποθαλλασια σε περιοχη τηs Iνδιαs;
Ποιοs ποιοs μπορει να εξηγησει χαρτη 120.000.000 ετων που βρεθηκε στα ουραλια και επιστημονεs τηs ΝΑΣΑ παρακαλω αποφανθηκαν οτι αυτοs ο χαρτηs μονο με αεροδιαστημικη τεχνολογια θα μπορουσε να κατασκευαστει;
Κατ' αρχάς, δεν καταλαβαίνω καθόλου τι θέλεις να πεις με αυτό. Εφόσον δεν είναι ανθρώπινες κατασκευές, ούτε κατασκευές εξωγήινων, όπως λες παρακάτω, τότε εννοείς πως τις κατασκεύασε ο Θεός; Για ποιον λόγο θα έκανε κάτι τέτοιο ένας Θεός του μονοθεϊστικού τύπου, όπως ο Θεός των χριστιανών; Μήπως κάτι άλλο ήθελες να πεις;
Κατά δεύτερον, η ηλικία των 120 εκατομμυρίων ετών μου φαίνεται μάλλον υπερβολή, αφού θεωρείται πως δεν υπήρχε άνθρωπος τόσο παλιά. Η παλαιότερη ένδειξη πρωτανθρώπου που έχουμε φτάνει μόλις (

) 13 εκατομμύρια χρόνια πίσω -έχει βρεθεί στα Πετράλωνα της Χαλκιδικής- κι αυτή πάλι αμφισβητείται έντονα. Μήπως σου ξέφυγαν μερικά μηδενικά; Εάν όχι, έχεις να μας δώσεις κάποια πηγή για το πολύ ενδιαφέρον αυτό στοιχείο που μας αναφέρεις;
Όσο για τον Δαρβίνο έχεις σε μεγάλο βαθμό δίκιο και το λέω αυτό όντας βιολόγος. Το ζήτημα αυτό το έχω αναπτύξει εκτενώς, σε σειρά άρθρων που δημοσίευσα στο θέμα "
Είναι αντιεπιστημονική η πίστη στο Θεό;", το οποίο μπορείς να διαβάσεις για περισσότερες πληροφορίες.