Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.816 μηνύματα.
22-11-25
10:41
Μόνο για φτύσιμο;Μα αυτό λέω, ότι ο άντρας που σκέφτεται με μόνο κριτήριο την καύλα χάνει τον δρόμο του στη ζωή. Και δεν είναι μόνο αυτό που λες, ότι θα κερατώσει και θα χαλάσει το σπίτι του. Είναι ότι θα χαλάσει ενέργεια, κόπο και χρόνο για τις γυναίκες, που θα μπορούσε να τα διαθέσει για την προσωπική του εξέλιξη και βελτίωση.
Καλά, όσο για αυτούς που λες που χαλάνε χρήματα στο of... ειδικά σε όσους δεν περισσεύουν, μιλάμε για ειδική περίπτωση γελοιότητας. Για φτύσιμο μόνο.
Δηλαδή δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις είναι να κλάψεις.
Αυτό ακριβώς συμφωνώ απολύτως.Τα τελευταία λίγα χρόνια του ανθρώπινου πολιτισμού καθιερώθηκε το οχτάωρο και ο κόσμος ζητάει ακόμα πιο λίγες ώρες ή να δουλεύουν τα μποτ για αυτόν. Αυτό είναι αφύσικο, ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος να δουλεύει.
Σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία που παρακμάζει παρουσιάζεται έκδηλα ο ηδονισμός, η ανάγκη για καλοπέραση και η φυγοπονία. Γι' αυτό φωνάζω για το συναίσθημα που επικρατεί της λογικής. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη ενσυναίσθηση, αλλά περισσότερη σκληραγώγηση. Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι και να αναλύεις κάθε πράγμα, απλώς δράσε (δούλευε ή κάνε κάτι δημιουργικό).
Συμφωνώ με το 8ωρο γιατί οι άνθρωποι έχουν και οικογένειες πίσω, ειδικά όταν του φτάνουν τα έσοδα από αυτό. Γιατί το 8ωρο ρεαλιστικά με την μεταφορά είναι 10+ ώρες.
Αλλά με στενοχωρει ιδιαίτερα η απαξίωση της δημιουργικότητας, που πιστεύω είναι και ο λόγος που έχουμε τόσους δυστυχισμένους ανθρώπους σε δουλειές που αισθάνονται ότι δεν παράγουν "κανένα έργο".
Παλιά ειχαμε και τον τσαγκάρη και τον τεχνητή κτλ. Δουλειές με μεράκι που προϋποθέτουν όμως να μάθεις την τέχνη για χρόνια.
Σήμερα ο κόσμος πιέζεται να βιαστεί για το γρήγορο, το απρόσωπο, το λιγο. Γιατί έτσι έχει γίνει η κοινωνία.
Και ας μην συζητήσω για τους νέους και νέες οι οποίοι είναι άεργοι και απλά "καλοπερνάνε". Εκεί βέβαια φταινε και αυτοί που επιτρέπουν αυτη την συμπεριφορά (οι οικογένειες που τους ταΐζουν από αγάπη). Σκληραγωγηση που λες και εσύ.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.285 μηνύματα.
22-11-25
13:37
Ενώ οι άντρες περνούσαν φίνα, δεν υπήρχαν αρρώστιες , πόλεμοι, λιμοί . Μάλλον, μόνο τις γυναίκες πιάναν αυτά.Καλά λένε λοιπόν οποίος βλέπεις να κρατάει μεγάλους σταυρούς δημοσίως βρωμάει το ψάρι.
Τρελό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Αυτο δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο. Όταν βλέπεις τι σκατα έχουν φάει στην μούρη οι γυναίκες από άντρες σε όλη την διάρκεια της ιστορίας (κοίτα κυνήγι μαγισσών, τα "άσυλα", την ακραία βια των γυναικών στους πολέμους και όχι μόνο, παλιά που τις κατηγορούσαν για μοιχεία για να της βγάλουν από την άκρη και να παντρευτούν άλλη (γίνεται ακόμη σε μουσουλμανικές χώρες) κτλ κτλ). Δηλαδή τι λέμε τώρα.
camil
Πολύ δραστήριο μέλος
Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.009 μηνύματα.
22-11-25
13:53
Ενώ οι άντρες περνούσαν φίνα, δεν υπήρχαν αρρώστιες , πόλεμοι, λιμοί . Μάλλον, μόνο τις γυναίκες πιάναν αυτά.
Οι πόλεμοι, οι λιμοι και οι αρρώστιες δεν ήταν στοχευμενες ενέργειες κατά των ανδρών λόγω του φύλου τους.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.285 μηνύματα.
22-11-25
13:59
Οι πόλεμοι, οι λιμοι και οι αρρώστιες δεν ήταν στοχευμενες ενέργειες κατά των ανδρών λόγω του φύλου τους.
Ακριβώς . Πολλοί περισσότεροι λόγοι όμως: υπήρχαν πολλαπλοί λόγοι για στοχοποίηση, όπως θρησκεία , πολιτική ,ταξική καταπίεση κοκ. Τα οποία επηρέαζαν και τα δύο φύλα εξίσου.
με την ίδια λογική στοχοποιούνταν νεαροί άντρες λόγω φύλου , επειδή έπρεπε να παν στον πόλεμο .
camil
Πολύ δραστήριο μέλος
Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.009 μηνύματα.
22-11-25
14:24
Ακριβώς . Πολλοί περισσότεροι λόγοι όμως: υπήρχαν πολλαπλοί λόγοι για στοχοποίηση, όπως θρησκεία , πολιτική ,ταξική καταπίεση κοκ. Τα οποία επηρέαζαν και τα δύο φύλα εξίσου.
με την ίδια λογική στοχοποιούνταν νεαροί άντρες λόγω φύλου , επειδή έπρεπε να παν στον πόλεμο .
Αυτό θεωρούνταν τιμή, η γυναίκα έφταιγε και που γεννήθηκε. Οπότε ανακριβής η λέξη στοχοποίηση. Απλώς η υποτίμηση του φύλου της σε αυτή την περίπτωση γύρισε υπέρ της. Σε περιόδους ειρηνης η γυναίκα δεν είχε καμία σχεδόν επιλογή.
paskmak
Διάσημο μέλος
22-11-25
14:27
Αυτό θεωρούνταν τιμή, η γυναίκα έφταιγε και που γεννήθηκε. Οπότε ανακριβής η λέξη στοχοποίηση. Απλώς η υποτίμηση εναντίον της σε αυτή την περίπτωση γύρισε υπέρ της. Σε περιόδους ειρηνης η γυναίκα δεν είχε καμία σχεδόν επιλογή.
Ενώ οι εκάστοτε πληβείοι και το υπόλοιπο 99% του πληθυσμού , ανεξάρτητου φύλου, δεν ήταν υποτιμημένοι λόγω γέννας και μόνο; Εχουμε ανοίξει ποτέ κανένα ιστορικό βιβλίο;
camil
Πολύ δραστήριο μέλος
22-11-25
14:40
Ανεξαρτήτως. Αν κάποιος γκει μου έλεγε ότι κάποτε φυλακιζονταν οι γκει και απολυονταν λόγω αυτής της τάσης τους και εγώ προσπαθούσα να το υποβαθμισω αυτό αναφέροντας διάφορα για τις διακρίσεις κατά των γυναικών θα το θεωρούσες ώριμο από μέρους μου;
paskmak
Διάσημο μέλος
22-11-25
14:45
Ανεξαρτήτως. Αν κάποιος γκει μου έλεγε ότι κάποτε φυλακιζονταν οι γκει και απολυονταν λόγω αυτής της τάσης τους και εγώ προσπαθούσα να το υποβαθμισω αυτό αναφέροντας διάφορα για τις διακρίσεις κατά των γυναικών θα το θεωρούσες ώριμο από μέρους μου;
Μα δεν πρόκειται για υποβάθμιση. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εικόνα και ανάγνωση του πράγματος.
Εσένα κόλλησε η βελόνα σου στο φύλο .
Ενώ, υπήρχαν 1002 λόγοι, εκείνες τις εποχές, να στοχοποιηθεί κανείς.
Γεγονός είναι ότι το 1% ανήκαν στους προνομιούχους, και το υπόλοιπο 99% υπέφερε. Λόγω πολλών παραγόντων, όχι μόνο λόγω φύλου .
Οταν εξάρουμε μόνο επιλεκτικά έναν παράγοντα και τον υπερτονιζουμε, συγγνώμη , αυτό δεν αποτελεί σφαιρικό διάλογο, αλλά επιλεκτική και ιδεολογική προσκόλληση .
22-11-25
14:48
΄Εχουμε χαθεί στην μετάφραση.
Αυτό έχω να πω, αγαπητοί μου.
Αυτό έχω να πω, αγαπητοί μου.
camil
Πολύ δραστήριο μέλος
22-11-25
14:54
Μα δεν πρόκειται για υποβάθμιση. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εικόνα και ανάγνωση του πράγματος.
Εσένα κόλλησε η βελόνα σου στο φύλο .
Ενώ, υπήρχαν 1002 λόγοι, εκείνες τις εποχές, να στοχοποιηθεί κανείς.
Γεγονός είναι ότι το 1% ανήκαν στους προνομιούχους, και το υπόλοιπο 99% υπέφερε. Λόγω πολλών παραγόντων, όχι μόνο λόγω φύλου .
Οταν εξάρουμε μόνο επιλεκτικά έναν παράγοντα και τον υπερτονιζουμε, συγγνώμη , αυτό δεν αποτελεί σφαιρικό διάλογο, αλλά επιλεκτική και ιδεολογική προσκόλληση .
Δες τη συζήτηση, εσύ ήσουν που θίχτηκες από τα γραφόμενα της Δούκισσας και σου εξήγησα γιατί η απάντησή σου ήταν άστοχη. Δεν κολλα η δική μου βελόνα. Από το 99% ακόμα πιο δυστυχισμενες ήταν οι γυναίκες, τι σε εμποδίζει να το δεχτείς;
paskmak
Διάσημο μέλος
22-11-25
15:01
Δες τη συζήτηση, εσύ ήσουν που θίχτηκες από τα γραφόμενα της Δούκισσας και σου εξήγησα γιατί η απάντησή σου ήταν άστοχη. Δεν κολλα η δική μου βελόνα. Από το 99% ακόμα πιο δυστυχισμενες ήταν οι γυναίκες, τι σε εμποδίζει να το δεχτείς;
Εγώ απάντησα απλά ότι η ανθρωπότητα, σε παλαιότερες εποχές, υπέφερε σωρηδον . Δεν ήταν οι γυναίκες μόνο σε δυσμενείς θέση .
Ανέφερες σωστά τους ομοφυλόφιλους, ανέφερα τους σκλάβους, τους πολεμιστές ( τους οποίους εσύ θεώρησες ότι ήταν τιμή να πολεμάν, ενώ το να τρως σκατα, ξιφιες και βέλη ήταν για 99% καθημερινότητα με κάκιστη ποιότητα ζωης και σχεδόν σίγουρο ότι θα πεθάνουν) κοκ.
Το ποιος βλέπει μονόπλευρα και ιδεολογικά το θέμα είσαι εσύ. Εγώ βλέπω την συνολική εικόνα, και δεν προσκολλήθηκα σε μια απλοϊκή ανάγνωση και σε ιδεοληπτικά ατοπήματα , που είναι οφθαλμοφανή στα γραφόμενα σου .
glayki
Διακεκριμένο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.319 μηνύματα.
22-11-25
15:04
Το ότι υπήρχαν εποχές που η γυναίκα δεν είχε κανένα λόγο όχι μόνο στη δημόσια ζωή, αλλά και στο να καθορίζει το ίδιο της το παρόν και μέλλον και ήταν αυτή και η προίκα της προϊόν εμπορευματοποίησης με ο, τι αυτό συνεπάγεται μάλλον για ορισμένους δεν αποτελεί ικανό λόγο δυστυχίας (στην περίπτωση που στραβωνε το πράγμα και δεν είχε οδό διαφυγής)Από το 99% ακόμα πιο δυστυχισμενες ήταν οι γυναίκες, τι σε εμποδίζει να το δεχτείς;
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.816 μηνύματα.
22-11-25
15:09
Εννοείται πως αυτά έπιαναν και τα δύο φύλα. Άλλο εννοούσα εγώ με την βια. Την σεξουαλική κακοποίηση, το ξύλο που έτρωγαν από συζύγους, το witch hunt, κατηγόριες μοιχείας όταν ήθελαν να τις ξεφορτωθούν, το ότι τις παντρευαν με το ζόρι, σε πολέμους έπρεπε να δουν τα παιδια και τους συζύγους τους να σφάζονται και μετά να ζήσουν ως δούλες του κατακτητή (που αν με ρωτήσεις, είναι προτιμότερο να πεθάνεις με τιμή παρά να ζήσεις έτσι) κτλ κτλ.Ενώ οι άντρες περνούσαν φίνα, δεν υπήρχαν αρρώστιες , πόλεμοι, λιμοί . Μάλλον, μόνο τις γυναίκες πιάναν αυτά.
Νομίζω ότι ώρες ώρες κανετε σχόλια μόνο και μόνο για να τα κάνετε ξέροντας πολύ καλά την απάντηση.
paskmak
Διάσημο μέλος
22-11-25
15:13
Εννοείται πως αυτά έπιαναν και τα δύο φύλα. Άλλο εννοούσα εγώ με την βια. Την σεξουαλική κακοποίηση, το ξύλο που έτρωγαν από συζύγους, το witch hunt, κατηγόριες μοιχείας όταν ήθελαν να τις ξεφορτωθούν, το ότι τις παντρευαν με το ζόρι, σε πολέμους έπρεπε να δουν τα παιδια και τους συζύγους τους να σφάζονται και μετά να ζήσουν ως δούλες του κατακτητή (που αν με ρωτήσεις, είναι προτιμότερο να πεθάνεις με τιμή παρά να ζήσεις έτσι) κτλ κτλ.
Νομίζω ότι ώρες ώρες κανετε σχόλια μόνο και μόνο για να τα κάνετε ξέροντας πολύ καλά την απάντηση.
Ανέκαθεν ο δυνατός εκμεταλλευόταν τον αδύναμο. Μια τραγική πραγματικότητα της ανθρωπότητας .
Τόσο στην σχέση άντρας προς γυναίκα όσο και οι άντρες μεταξύ τους .
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
22-11-25
15:14
Ένας πληβειος άνδρας μπορούσε να έχει ένα καλύτερο μέλλον αν ήταν τυχερός και έξυπνος.Ενώ οι εκάστοτε πληβείοι και το υπόλοιπο 99% του πληθυσμού , ανεξάρτητου φύλου, δεν ήταν υποτιμημένοι λόγω γέννας και μόνο; Εχουμε ανοίξει ποτέ κανένα ιστορικό βιβλίο;
Μια πληβεια γυναίκα δεν μπορούσε να αξιωθεί κάτι τέτοιο. Ήταν άμεσα εξαρτώμενη από τον άνδρα που την τάιζε. Είτε αυτό ήταν ο πατέρας είτε ο αδελφός είτε ο σύζυγος. Δεν μπορούσε να ανέβει τάξη μόνη της δηλαδή, δεν μπορούσε να ασκήσει μόνη της εμπορική δραστηριότητα.
Ο μόνος τρόπος ήταν και ο ανήθικος τρόπος, με το να γίνουν ερωμένες πλουσίων.
Η γυναίκα δηλαδή γεννουνταν και πέθαινε στην κοινωνική τάξη που ανήκε ο άντρας προστάτης της, όχι γιατί το ήθελε, γιατί η κοινωνία δεν της παρείχε άλλη δυνατότητα.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.210 μηνύματα.
22-11-25
15:14
΄Ισως επειδή ανήκετε στα σώματα ασφαλείας, είναι πιο εύκολο να αποδοθούν ευθύνες.
Στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, δεν είναι τόσο αυστηροί όσο θα έπρεπε.
Δεν είναι θεμα αυστηρότητας είναι θέμα να είσαι διαβασμένος κ να ξέρεις τι πρεπει να κάνεις. Απλά στις περισσοτερες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα ο κόσμος έχει μπει για να αραξει. Οχι για να δουλέψει. Δυστυχώς έχει θέμα ο Δημοσιος τομέας γιατί δεν ελέγχεται.
Τώρα που ανέβηκαν οι μισθοί κ πλεον στη δική μας δουλειά ένας με 15 χρόνια υπηρεσίας μπορεί να ακουμπάει και τα 2.000 το μήνα... Αξιολόγηση φουλ κ αν δεν κάνει δρόμο.
Δεν μιλάω για τη καταχρηστική αξιολόγηση από τον Ιδιωτικό... Μιλαω για μια μέση κατάσταση ουτε το ένα άκρο ουτε το άλλο.
camil
Πολύ δραστήριο μέλος
22-11-25
15:15
Εγώ απάντησα απλά ότι η ανθρωπότητα, σε παλαιότερες εποχές, υπέφερε σωρηδον . Δεν ήταν οι γυναίκες μόνο σε δυσμενείς θέση .
Ανέφερες σωστά τους ομοφυλόφιλους, ανέφερα τους σκλάβους, τους πολεμιστές ( τους οποίους εσύ θεώρησες ότι ήταν τιμή να πολεμάν, ενώ το να τρως σκατα, ξιφιες και βέλη ήταν για 99% καθημερινότητα με κάκιστη ποιότητα ζωης και σχεδόν σίγουρο ότι θα πεθάνουν) κοκ.
Το ποιος βλέπει μονόπλευρα και ιδεολογικά το θέμα είσαι εσύ. Εγώ βλέπω την συνολική εικόνα, και δεν προσκολλήθηκα σε μια απλοϊκή ανάγνωση και σε ιδεοληπτικά ατοπήματα , που είναι οφθαλμοφανή στα γραφόμενα σου .
Το μόνο οφθαλμοφανες είναι ότι έχεις χάσει την ψυχραιμία σου. Πότε είπα ότι ΕΓΩ θεωρώ τιμή να πηγαίνει κάποιος στον πόλεμο; Το να μην παραδέχεσαι ότι οι γυναίκες ήταν σε ακόμα χειροτερη θέση, δε σημαίνει ότι βλέπεις τα πράγματα σφαιρικά αλλά ότι τα διαστρεβλωνεις.
paskmak
Διάσημο μέλος
22-11-25
15:16
Ένας πληβειος άνδρας μπορούσε να έχει ένα καλύτερο μέλλον αν ήταν τυχερός και έξυπνος.
Μια πληβεια γυναίκα δεν μπορούσε να αξιωθεί κάτι τέτοιο. Ήταν άμεσα εξαρτώμενη από τον άνδρα που την τάιζε. Είτε αυτό ήταν ο πατέρας είτε ο αδελφός είτε ο σύζυγος. Δεν μπορούσε να ανέβει τάξη μόνη της δηλαδή, δεν μπορούσε να ασκήσει μόνη της εμπορική δραστηριότητα.
Ο μόνος τρόπος ήταν και ο ανήθικος τρόπος, με το να γίνουν ερωμένες πλουσίων.
Η γυναίκα δηλαδή γεννουνταν και πέθαινε στην κοινωνική τάξη που ανήκε ο άντρας προστάτης της, όχι γιατί το ήθελε, γιατί η κοινωνία δεν της παρείχε άλλη δυνατότητα.
Εξαρτάται πάντοτε για ποια περίοδο και για ποιον λαό μιλάμε .
Αλλα εν γενεί, η πλειοψηφία, είτε άντρες είτε γυναίκες, είχαν παρόμοια μοίρα.
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
22-11-25
15:17
Άρα τα ίδια λέμε. Ο αδύναμος πάντα θα έχει χειρότερη ζωή γιατί έτσι είναι η ανθρωπότητα.Ανέκαθεν ο δυνατός εκμεταλλευόταν τον αδύναμο. Μια τραγική πραγματικότητα της ανθρωπότητας .
Τόσο στην σχέση άντρας προς γυναίκα όσο και οι άντρες μεταξύ τους .
Και δυστυχώς στους ανθρώπους το αδύναμο σωματικά είναι οι γυναίκες.
Το άντρες μεταξύ τους που λες είναι μια κουβέντα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι έτοιμη να την κάνουν. Δεν υπάρχει πιο ανταγωνιστικη οντότητα από τους άνδρες (εκ φύσεως για λόγους επιβίωσης αρχικά) και αυτό παρατηρείται σε όλο το ζωικό βασίλειο, η συμπεριφορά τους δεν είναι μόνο κατευθυνόμενη στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες που θεωρούν "πιο αδύναμους".
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 129 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- michaela888
- thenutritionist
- johnsala
- giorgos5002
- AggelikiGr
- GeorgePap2003
- taketrance
- Memetchi
- Scandal
- camil
- Kate1914
- fortheloveofshizaya
- charmander
- Dr. Gl. Luminous
- American Economist
- ROM32
- Entropy24
- rafaela11
- giannhs2001
- many of Filip
- Ωρορα
- Jack of Spades
- Giorgkalo
- User2350
- Wonderkid
- Paragontas7000
- Luludaki
- Unboxholics
- bibliofagos
- Drscientist
- ChristosM89
- Ilma
- teacher_40
- dreamer!!
- MarcoReus
- Advocatus diaboli
- ayahuasca97
- Μήτσος10
- A350
- Maraki_lar_1980
- Hased Babis
- phleidhs
- Joji
- marww
- ana.roi
- χημεια4λαιφ
- Anastasia_01
- spring day
- Εχέμυθη
- fourkaki
- arko
- ΛΑΡΑ7427
- Idontknoww
- Sevasti
- J.Cameron
- Δροσουλίτης
- ΘανάσοςG4
- fmarulezkd
- Μαυρίκιος
- jj!
- ggl
- Mhtrogoal
- Pipitsa
- louminis
- edweimaste
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool