Γιατί παραιτείται πλέον κόσμος από το Δημόσιο;

Κοιταξε να δεις όπως ηθελα να γραψω και στην @amarelia μπερδευουμε μερικά πράγματα ενας Δημοσιος Υπαλληλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επενδυτής.

Οποτε γιατι να έχει τόσο υψηλα στάνταρντς κτλ αν έχεις εντάξει δε μπαινεις στο Δημόσιο γιατι οντως αυτα που θές να κάνεις δεν καλύπτονται απο 1500-1800-2000 το μήνα αν κ κάποιοι παίρνουν και παραπα΄νω πχ οσοι ειναι σε σκάφη με αποστολες νυχτερινά κτλ μπορει και πανω απο 2500 ευρώ.
Και πώς εξηγείς ότι αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι έχουν παράλληλες δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας το ΑΦΜ της/του συζύγου;
Στον άνθρωπο είναι όλα. Όταν έχεις οικογένεια και παιδιά και βλέπεις ότι ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα βασικά πόσο μάλλον για φροντιστήρια κάνεις τα πάντα για να τα βγάλεις πέρα.

Τώρα, κάποιοι επιλέγουν τον νόμιμο τρόπο και άλλοι τον παράνομο.
Βράζει το δημόσιο από χρηματισμούς και σκάνδαλα επειδή δεν μιλάμε ανοιχτά;

Σκυλιάζουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά την καμπούρα τους, που ζέχνει από χρηματισμούς και αλητεία, δεν τη βλέπουν.

Μην μου το πας κι εσύ ΚΚΕ προς το δίκιο του εργάτη μόνο για τους εργατοπατέρες. Αν όλο αυτό ήταν πραγματικά αντικειμενικό, θα έπρεπε να ισχύει και μέσα στο ίδιο το δημόσιο και να πολεμά τα λαμόγια που εκμεταλλεύονται τον απλό πολίτη.

Ποια υπηρεσία-υπουργεία θέλεις να σου πω ότι δεν υπάρχει μαύρη αγορά από πίσω;

Άσε… μην ξύνεις πληγές. Τους έχω σιχαθεί οταν τους έβλεπα μπροστά στα ματια μου να εκμεταλλεύονται απλους πολιτες ...

Τι να σου πω εγώ μετα απο 17χρονια και μαζί με το επίδομα παιδιών, ουτε για πλάκα δε βλέπω και ούτε θα δω ποτέ το1700 που λες.
Τι να πω, είναι ανάλογα τη θέση πάντα. Μπορεί να είσαι σε χαμηλότερο βαθμό και δυστυχώς εκεί δεν γίνεται κάτι. Το έχεις κοιτάξει για μετάταξη;
Η μητέρα μου εκπαιδευτικός στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση με 34 χρόνια υπηρεσίας με μεταπτυχιακό 1500 ευρώ καθαρά το μήνα. Πριν τη οικονομική κρίση έπαιρνε 1400 μετά της έγινε μείωση και έπαιρνε 1200 ευρώ καθαρά

Εντάξει παιδιά, μην διεκδικείτε τίποτα, μην σας πω ζητήστε και μείωση, πολλά παίρνετε.

Βρέ πολύ καλά βρίσκουν που τα κάνουν.
Κούλης μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Και πολλά δίνουν σε μερικούς Δημοσιους Υπαλληλους ακομη και σε εμάς.. τι να διεκδικήσεις άλλο δηλαδη ;

εγω θα ημουν υπέρ στο να καταργηθει η μονιμότητα και να υπάρχει μια πιο ήπια αντιμετωπιση απο οτι στον ιδιωτικο ως προς το να σε διώχνουν... λιγο πιο ήπια και μπονους.

Πχ με απασχόλησες το βράδυ για ενα περιστατικό.... 25 ευρω η ώρα.... απο τις 10 ως τις 6

200 ευρώ. έξτρα.

Τωρα παιρνεις απλά τα νυχτερινά... 3 ευρω την ωρα... γελάει ο κοσμος ... κ ενα ρεπό.

Οσο για τους γιατρους συμπάθα με αλλα μερικοι ειναι ανήθικα κοφτήρια.... αρα οχι δε μαζευω λεφτά για αυτους πρώτα ο θεος... αν αρρωστησω κτυπα ξυλο και σωθω απο το Νοσοκομειο που πληρώνω σαν ασφάλιση έχει καλώς... αν οχι.... χαρηκα π σας γνωρισα.

Εγω αυτο που ειδα τις προαλλες γιατρος να βγαινει με αμάξι που κοστιζει 120.000 ευρω... μ εκανε ΚΑΚΙΣΤΗ εντύπωση οχι απλα κακή.

Οποτε εγω οχι ουτε εξτρα θα έδινα ουτε τίποτα.

΄Ενα οικόπεδο δηλαδή που χάρισε μια θεία στην γιαγιά μας και περιήλθε στην μητέρα μας και απ΄αυτήν σε μας, μπορεί σήμερα να στοιχίζει 300.000ευρώ.
Σου δίνει μια ασφάλεια αυτό.
Ξέρεις πως ό,τι και να σου συμβεί όπως και ό,τι και να θελήσεις να κάνεις, έχεις ένα ακίνητο που ανά πάσα στιγμή μπορείς να το ρευστοποιήσεις.
ναι εχω και εγω ενα οικοπεδάκι στο Πόρτο χέλι που αν μπεί στο σχέδιο πόλης μ ειπε ενας μηχανικός μπορει να φτάσει και τα 200.000 ευρώ!!!!!1

Και η μανα μ το είχε πάρει 20.000.

Ειναι οι λεγομενες επενδύσεις. Απο παλιά.
Παρακαλώ πολυ αυτα τα δυο ποστ να μεταφερθούν στις σχεσεις ...

Εδω υπαρχει και προικα :whistle::whistle::whistle::lol::P

Και πώς εξηγείς ότι αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι έχουν παράλληλες δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας το ΑΦΜ της/του συζύγου;
Στον άνθρωπο είναι όλα. Όταν έχεις οικογένεια και παιδιά και βλέπεις ότι ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα βασικά πόσο μάλλον για φροντιστήρια κάνεις τα πάντα για να τα βγάλεις πέρα.

Τώρα, κάποιοι επιλέγουν τον νόμιμο τρόπο και άλλοι τον παράνομο.
Βράζει το δημόσιο από χρηματισμούς και σκάνδαλα επειδή δεν μιλάμε ανοιχτά;

Σκυλιάζουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά την καμπούρα τους, που ζέχνει από χρηματισμούς και αλητεία, δεν τη βλέπουν.

Μην μου το πας κι εσύ ΚΚΕ προς το δίκιο του εργάτη μόνο για τους εργατοπατέρες. Αν όλο αυτό ήταν πραγματικά αντικειμενικό, θα έπρεπε να ισχύει και μέσα στο ίδιο το δημόσιο και να πολεμά τα λαμόγια που εκμεταλλεύονται τον απλό πολίτη.

Ποια υπηρεσία-υπουργεία θέλεις να σου πω ότι δεν υπάρχει μαύρη αγορά από πίσω;

Άσε… μην ξύνεις πληγές. Τους έχω σιχαθεί οταν τους έβλεπα μπροστά στα ματια μου να εκμεταλλεύονται απλους πολιτες ...

Να στέλνετε ανώνυμα email στο Εσωτερικών Υποθέσεων και μετά θα αναλάβουν αυτοί με τον Εισαγγελέα.
Εγω στα 13 χρονια πλέον... δεν εχω ουτε καταγγελία εναντίον μου. Ποτε δεν ασχοληθηκαν τέτοιες Υπηρεσιες μαζί μου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Παρακαλώ πολυ αυτα τα δυο ποστ να μεταφερθούν στις σχεσεις ...

Εδω υπαρχει και προικα :whistle::whistle::whistle::lol::P

Της μάνας μου ειναι χαχα ισως το "δικο μου" ηταν παρορμητική έκφραση.

Η μητέρα μου εκπαιδευτικός στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση με 34 χρόνια υπηρεσίας με μεταπτυχιακό 1500 ευρώ καθαρά το μήνα. Πριν τη οικονομική κρίση έπαιρνε 1400 μετά της έγινε μείωση και έπαιρνε 1200 ευρώ καθαρά
Κοίτα στην εκπαίδευση κάθε δυο χρόνια ανεβαινεις μισθολογικό κλιμάκιο. Η καθαρή άνοδος είναι κανένα 30 αρι ,χωρίς μεταπτυχιακό, διδακτορικό και με εισαγωγικο μισθό χαμηλό πολυ δυσκολα ανεβαινεις. Και εγώ ως νεοδιοριστη έπαιρνα το 2009 σχεδόν αυτά που παίρνω τώρα. Με την κρίση και τις μειώσεις έφθασα να κατέβω κάτω από το 1000 και αντε να ανέβεις μετά.

Να στέλνετε ανώνυμα email στο Εσωτερικών Υποθέσεων και μετά θα αναλάβουν αυτοί με τον Εισαγγελέα.
Εγω στα 13 χρονια πλέον... δεν εχω ουτε καταγγελία εναντίον μου. Ποτε δεν ασχοληθηκαν τέτοιες Υπηρεσιες μαζί μου.
αχαχαχαχ

ρε συ Πανθηρα αφου και αυτοι ειναι μπλεγμενοι απο που νομιζεις βρωμαει η υποθεση ,απο το κεφαλι ..

Εσενα περίμενα να μου το πεις ..... ...εσυ νομιζεις οτι ολοι ειναι σαν και εσενα τίμιοι υπάλληλοι ...

αχαχαχαχ

ρε συ Πανθηρα αφου και αυτοι ειναι μπλεγμενοι απο που νομιζεις βρωμαει η υποθεση ,απο το κεφαλι ..

Εσενα περίμενα να μου το πεις ..... ...εσυ νομιζεις οτι ολοι ειναι σαν και εσενα τίμιοι υπάλληλοι ...

Βρε δεν έχω ουτε καταγγελία απο πολίτη !!!!!!!!! Και ειμαι και τύπος που κοντράρει αμα λάχει ΑΛΛΑ....

Οταν ο άλλος έχει δίκιο του λές ενα θα το δούμε... αφηστε μου ενα τηλέφωνο.... θα ενημερωθω και θα σας καλέσω και εκει τελειώνουν όλα.

Το ψάχνεις ωραια ωραια και μετά τον καλείς να τον ενημερώσεις. Απλά πράγματα δηλαδη. Ωραια ευγενικά με πληθυντικο κτλ.

Μονο με δικους μας εσωτερικα εχω τσακωθεί αλλα δεν ειχαμε κάτι ακραίο ουτε καν ΕΔΕ.

Σχετικά με το θεμα της περιουσίας προφανώς αντιλαμβάνεστε πως οσοι έχετε σπίτια και μισό εκατομμύριο περιουσία δεν είστε στην ίδια κατηγορία με τους «επιβιώνω με 1500€».
Σε δεύτερο note τα στατιστικά είναι τα ακόλουθα.

Το 80% της περιουσίας μόλις φτάσει την τρίτη γενιά χάνεται λόγω οικονομικής κρίσης και άλλων παραγόντων. Δηλαδή η δική σας περιουσία δεν θα είναι καθόλου δεδομένη για τα δικά σας παιδιά. Εκτός αν καταφέρετε να είστε στο 20% όπου μιλάμε για ελίτ σχεδόν που τίποτα δεν την κλονίζει.

Ο μαθηματικος και ο χημικος μου εκαναν ιδιαιτερακια μαυρα με 20 ευρω την ωρα παντως. Ωραιο τσονταρισμα ε?
20 ευρω την ωρα ...μαυρα ...
στο φροντιστήριο 15 ευρώ την ωρα και με απόδειξη και με τα ενοίκια και με εφκα ....

Το 80% της περιουσίας μόλις φτάσει την τρίτη γενιά χάνεται λόγω οικονομικής κρίσης και άλλων παραγόντων. Δηλαδή η δική σας περιουσία δεν θα είναι καθόλου δεδομένη για τα δικά σας παιδιά.
Ποιος κανει παιδια καλε. Γατια μεχρι να σβησει ο ηλιος.Μεχρι να πεθανω θα εχω φαει και το τελευταιο ευρω περνωντας καλα. :dance3: :dance3: :playboy:

20 ευρω την ωρα ...μαυρα ...
στο φροντιστήριο 15 ευρώ την ωρα και με απόδειξη και με τα ενοίκια και με εφκα ....
Ε ναι 2-3 παιδια να ειχες μαθητες , εκανες ενα καλο χαρτζηλικι ;)

Ποιος κανει παιδια καλε. Γατια μεχρι να σβησει ο ηλιος.Μεχρι να πεθανω θα εχω φαει και το τελευταιο ευρω περνωντας καλα. :dance3: :dance3: :playboy:

Ε ναι 2-3 παιδια να ειχες μαθητες , εκανες ενα καλο χαρτζηλικι ;)

Αμα έχεις τα γατιά της αμαρελιας π είναι μπουκιά και δέκα ευρώ ο σολωμος καλυτερα παιδια.

Είχα γράψει κάποια πραγματάκια στις πρώτες 2-3 σελίδες αυτού του θέματος.
΄Οποιος θέλει μπορεί να τα διαβάσει για να μην επαναλαμβάνομαι.

Η ουσία είναι ότι ο Δημόσιος Τομέας δεν είναι ίδιος σε όλα τα επί μέρους κομμάτια του.

Ξέρω ότι το πρώτο που σκέφτεται κάποιος είναι έναν υπάλληλο που έχει μπει μη ακολουθώντας την τυπική διαδικασία διορισμού, που αγανακτεί όταν εξυπηρετεί τους πολίτες λες και δεν είναι υποχρέωσή του να το κάνει, που ξύνει τα νύχια του περνώντας τον χρόνο του στο κινητό του και κάνοντας τις βόλτες του στα μαγαζιά πριν να πάει πρώτος-πρώτος για να χτυπήσει την κάρτα του και να πάει στο σπιτάκι του.
Ναι, υπάρχουν κι αυτοί αλλά κατηγορηματικά σας το λέω ότι δεν υπάρχουν μόνο αυτοί.

Υπάρχουν και υπάλληλοι που κυριολεκτικά σκίζονται στην δουλειά, που κατέχουν θέσεις με πολλές απαιτήσεις και ευθύνες, που αποδεδειγμένα ιδρώνουν την φανέλα τους επειδή έτσι κι αλλιώς στις θέσεις που βρίσκονται δεν μπορούν να μην το κάνουν και που "ρομαντικά" ή "μαζοχιστικά" (διαλέξτε όποιον από τους δύο χαρακτηρισμούς θέλετε) επιλέγουν να βρίσκονται εκεί.
Και σ΄αυτές τις θέσεις υπάρχουν και υπερωρίες, υπάρχουν και bonus, υπάρχουν και έξτρα.

Από κει και πέρα είναι επιλογή του καθενός να επιλέξει τον Δημόσιο Τομέα ή τον Ιδιωτικό Τομέα.
Βάζει κάτω τα δεδομένα, μετράει τα υπέρ και τα κατά, αποφασίζει τι τον συμφέρει και χαράζει την πορεία του.

Για το ότι παραιτείται κόσμος από το Δημόσιο, δεν το πιστεύω.
Ασφαλώς υπάρχουν κάποιες λίγες, μεμονωμένες περιπτώσεις, σίγουρα όμως ο πηχυαίος τίτλος "Παραιτείται κόσμος από το Δημόσιο", δεν ισχύει.

Βασικά, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό υπόβαθρο του καθενός, υπάρχουν και οι αντίστοιχες θέσεις που δύναται να προσληφθεί σε δημόσιους φορείς.

Ας πάρουμε την ειδικότητα ΠΕ Μηχανικών (μιας και σπουδάζω σε αντίστοιχο τμήμα και μου είναι πιο οικεία), για παράδειγμα. Με την ειδικότητα αυτή διεκδικεί κάποιος επιπλέον θέσεις σε σχέση με τον υπόλοιπο υποψήφιο πληθυσμό όπου ενδεχομένως διεκδικεί θέσεις ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού, ας πούμε. Το ίδιο ισχύει και για άλλες ειδικότητες προφανώς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back