Γιατί παραιτείται πλέον κόσμος από το Δημόσιο;

Πάντως αν όντως υπάρχει κόσμος που σκοτώνεται στο δημόσιο με συγχωρείτε αλλά θεωρώ πως έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση-aka κορόϊδα που θα έλεγαν λαϊκιστί.
Υποτίθεται μπαίνεις στο δημόσιο για να μην σκοτίζεσαι με αξιολογήσεις, με το να είσαι ανταγωνιστικός, να μη χάσεις τη δουλειά σου, να μην ψάχνεις νέες ευκαιρίες και άλλα.
Αν είναι να σκοτώνεσαι πήγαινε έξω βρε αδερφέ και κυνήγα ευκαιρίες που θα ανταμείψουν χρηματικά αυτόν σου τον κόπο.

Πάντως είναι στον άνθρωπο και με συγχωρείτε για την γενίκευση αλλά στην πλειοψηφία οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει του δημοσίου δεν αγαπούν το ξεβόλεμα και τα ζόρια.
Άρα σε λάθος θέση είναι, κατ’εμέ όσοι υπερπροσπαθούν για κάτι που θα τους δοθεί έτσι κι αλλιώς.

Ελπιζω να εννοεις εξωτερικο
ξέρω TOP προγραμματιστή που δουλεύει στην ψηφιακή διακυβέρνηση (δημόσιο) για 1500€ και κάθεται τόσα χρόνια ενώ του είχαν κάνει πρόταση για 2800 καθαρά. Ναι στην Αθήνα.

Γιαυτό λέω, είναι στον άνθρωπο.

ξέρω TOP προγραμματιστή που δουλεύει στην ψηφιακή διακυβέρνηση (δημόσιο) για 1500€ και κάθεται τόσα χρόνια ενώ του είχαν κάνει πρόταση για 2800 καθαρά. Ναι στην Αθήνα.

Holy shit.

Πάντως αν όντως υπάρχει κόσμος που σκοτώνεται στο δημόσιο με συγχωρείτε αλλά θεωρώ πως έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση-aka κορόϊδα που θα έλεγαν λαϊκιστί.
Υποτίθεται μπαίνεις στο δημόσιο για να μην σκοτίζεσαι με αξιολογήσεις, με το να είσαι ανταγωνιστικός, να μη χάσεις τη δουλειά σου, να μην ψάχνεις νέες ευκαιρίες και άλλα.
Αν είναι να σκοτώνεσαι πήγαινε έξω βρε αδερφέ και κυνήγα ευκαιρίες που θα ανταμείψουν χρηματικά αυτόν σου τον κόπο.

Πάντως είναι στον άνθρωπο και με συγχωρείτε για την γενίκευση αλλά στην πλειοψηφία οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει του δημοσίου δεν αγαπούν το ξεβόλεμα και τα ζόρια.
Άρα σε λάθος θέση είναι, κατ’εμέ όσοι υπερπροσπαθούν για κάτι που θα τους δοθεί έτσι κι αλλιώς.

Στο τομέα που είμαι εγώ αν τυχει περιστατικο κ δεν ενεργοποιηθεί κ ο ανώτερος να το συντονίσει θα τον καλέσουν σε απολογία.

Αυτοί που περιγραφεις πιο πολυ γάγγραινα για τους προισταμενους είναι.... Γιατί αναγκάζονται να επωμιστούν κ μέρος της δικής τους δουλειάς για να μην εκτεθούν κ έχουν θέματα στη δουλειά τους με τους από κάτω.

Δυστυχώς το δημόσιο έχει αυτό το κακό όνομα κ θεωρουν κορόιδα όποιον άνθρωπο κάνει τη δουλειά του σωστά κ με αξιοπρέπεια. Αυτός είναι βασικός λόγος π έχω σκεφτεί αρκετές φορές να παραιτηθω κ να μην ξανασχοληθω με κανέναν από αυτους αλλά δεν έχω έτοιμη μετάβαση δηλαδή δουλειά π να μ δίνει το μήνα αυτά που χρειάζομαι... Το ελάχιστο 1800 ευρώ.

και;

Και τι θα γίνει;
Απολογηθεί δεν απολογηθεί την θέση του δεν θα τη χάσει, αύριο θα είναι η ίδια μέρα.
Εχει μια καυλα μ φαινεται ο πανθηρας με τα ΦΕΚ τις απολογιες και τισ μηνυσεις. Πολυ ουτοπικα ολα αυτα που γραφει μου φαινονται.

Χαρακτηριστικοτατο παραδειγμα , 2 καθηγητες στη σχολη μου δεν κουνιουνται ουτε απο τον ιδιο τον πρυτανη και εχοντας και 3-4 δικαστηρια στην πλατη απο φοιτητες . Οτι και να πουν ή κανουν, δεν τους τιμωρει κανεις.

Ο μονος λογος να απολυθει δημοσιος υπαλληλος ειναι να γινει κανα ροζ σκανδαλο ή κατι αλλο εξισου βαρυ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οτι και να γραψεις δεν θα αλλαξει γνωμη @amarelia

Δυστυχως οταν βλεπεις ουτε ο ιδιος ο πρυτανης να μην μπορει να κανει τιποτα σε εναν καθηγητη που δεν ειναι καν μονιμος, τοτε χανεις καθε ελπιδα πλεον. @Πάνθηρας!

Τελευταία επεξεργασία:

Όταν διάβασα το post σου, αυτό είχα στο μυαλό μου...
Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με τέτοιες ικανότητες να παραμείνει στο Δημόσιο και να εξαντλείται. Θα φύγει...

Επίσης, είπαμε και νομιζω ηταν ξεκάθαρο μην μπερδεύουμε το Δημόσιο με τα Σώματα Ασφαλείας...... Εκεί δεν μπορούν να αδιαφορήσουν υπάρχουν πειθαρχικά μέτρα.

Να μιλήσω ακόμα και για την Πυροσβεστική, που έχει υψηλότερο μισθολόγιο. Πλέον καλούνται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις στις οποίες είναι εκτεθειμένοι από το κράτος και ρισκάρουν τη ζωή τους... πόσο μάλλον στην ΕΜΑΚ

Οπότε, σου λέει ο άλλος τετοιο μισθο σιγά μην ρισκάρω. Και έτσι έχουμε και παραιτήσεις.

Γιατί δεν τον ρωτάς γιατί μένει;
Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε την απάντησή του.

Σώματα Ασφαλείας...... Εκεί δεν μπορούν να αδιαφορήσουν υπάρχουν πειθαρχικά μέτρα.
Ποιες είναι ακριβώς οι κυρώσεις;
Γιατι έχουμε δεί ανεκδιήγητες συμπεριφορές να περνάνε και καλά μια επιφανειακή ΕΔΕ και να μην συμβαίνει τίποτα.

Για την ακρίβεια μόνο ο Κορκονέας πήγε φυλακή κι αυτό επειδή κάηκε όλη η Αθήνα.

Ποιες είναι ακριβώς οι κυρώσεις;
Γιατι έχουμε δεί ανεκδιήγητες συμπεριφορές να περνάνε και καλά μια επιφανειακή ΕΔΕ και να μην συμβαίνει τίποτα.

Για την ακρίβεια μόνο ο Κορκονέας πήγε φυλακή κι αυτό επειδή κάηκε όλη η Αθήνα.
Καταρχάς, μην μπερδεύουμε όλους στα σώματα Ασφαλείας.
Άλλο να είσαι ανακριτικός υπάλληλος και άλλο να έχεις μπει μέσω προκήρυξης ή μέσου....

Συνήθως οι ανακριτικοί υπάλληλοι είναι όπως βλέπουμε τον Πάνθηρα…
Όσον αφορά την αστυνομία που λες αυτοί είναι που κάνουν προανακρίσεις, ετοιμάζουν φακέλους και έχουν να αντιμετωπίσουν δικηγόρους όπου αν δεν ξέρεις καλά τη δουλειά, σε έχουν φάει.

Αυτούς δεν τους βλέπεις έξω δουλεύουν μέσα στα γραφεία και απαιτούνται σοβαρές γνώσεις για όλο αυτό.
Οτιδήποτε εκτός του πλαισίου του νόμου μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και στο να χάσουν τη δουλειά τους.

Αυτά, βέβαια, τα γνωρίζει καλύτερα ο Πάνθηρας να σας τα πει ...Απλα διαχώρισε τον ανακριτικό υπάλληλο στα σώματα με ολους του υπολοίπους .....

Και στην υπόθεση της Κυριακής, αν δεν κάνω λάθος όλοι οι ανακριτικοί της βάρδιας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Θα διερευνηθεί αν δεν ακολούθησαν όσα ορίζει ο νόμος και στη συνέχεια θα ληφθεί η απόφαση.
Και επειδή υπάρχει δολοφονία, νομίζω ότι κάποιοι μπορεί να οδηγηθούν και στη φυλακή όχι μόνο σε απομάκρυνση από το σώμα...

και;

Και τι θα γίνει;
Απολογηθεί δεν απολογηθεί την θέση του δεν θα τη χάσει, αύριο θα είναι η ίδια μέρα.

Nα σ κάνω μια ερώτηση ;

Και μετά θα απαντήσω και σε αυτό που ρωτάς... επειδη εχω αρχισει να αντιλαμβάνομαι οτι εκθειάζουμε πλεον τον Ιδιωτικο τομέα... και το Κακό Δημόσιο.

Έχεις την εντύπωση ποσες αναφορές φάγανε απο μένα στην ρυθμιστική αρχή μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών πασίγνωστη επειδή λέει για να γινει μεταβίβαση γραμμής θα έπρεπε εγω να προσκομίσω υπευθυνες δηλώσεις ολων των πλησιέστερων συγγενών και οι συγκεκριμένοι ποτέ δεν ενημερώθηκαν κατα τη διαδικασία σύναψης του συμβολαίου... μετά το θάνατο ενος ανθρώπου;

Αυτο εσυ το θεωρείς λογική εκ μέρους μιας μεγάλης ανωνυμης κιολας Ιδιωτικης εταιρείας κολοσσό ;

Ακρη δεν έβγαινε επειδη μ λέγανε ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΕΣ και έστειλα αναφορές κ μετά εδέησαν να μ κόψουν το ποσο της επιδότησης που μ είχανε φορτώσει επειδη λέει διεκόπη το συμβόλαιο... ναι αλλα το συμβόλαιο διεκοπη επειδη πέθανε ο αρχικώς συμβαλλόμενος.... δηλαδη ήθελε να κόψει προωρα το συμβολαιο κινητης και του χρεώνετε το κόστος επιδότησης - ρήτρα ; ΑΦΟΥ ΠΕΘΑΝΕ.... Ε κυριε τι να σας πουμε υπάλληλοι ειμαστε... ε κάποιος να μ πεί υπάρχει ;

Και Προϊσταμενο δεν έβρισκες ΠΟΤΕΕΕΕΕΕ.... Ποτε ομως. Μονο με το Κέντρο εξυπηρε΄τησης πελατών.

μιλάμε για Π Α Ρ Α Ν Ο Ι Α.

Ενα αυτό... δεύτερο θεωρείτε οτι όλες οι Ιδιωτικές εταιρείες εκει έξω ειναι νορμάλ και δουλεύουν όπως πρέπει ;

εγω με αυτους που μιλησα πάντως απορησα πραγματικά οι ανθρωποι ειναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ και απο την πιο δυσλειτουργική ΚΑΙ Γραφειοκρατική - τυπολατρική υπηρεσία του Δημοσίου. Πραγματικα μ εκανε τεράστια εντύπωση. Για ποιο λόγο να συνεναίσουν οι πλησιέστεροι ; εκαναν καμια συνδεση και δεν το ξέρουμε.... εγω ζητησα αιτηση μεταβιβασης απόρροια απώλειας θανατου ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ κ μου απαντουσαν με αυτα τα τραγελαφικά που σας γράφω. Να ψαξω τους πλησιέστερους αν συμφωνούν να περάσω μια τηλεφωνικη γραμμή που ειχε ο πατερας μ στο ονομα του... ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.

Μιλαμε για απίθανα πράγματα.... απαντηση απο το νομικο τμήμα που τους ζητησα που προβλέπεται αυτο δεν πήρα ποτέ. Ολα καλά.

Ζητω ο Ιδιωτικος τομέας.

Διαβασε λιγο τη παράνοια μιας ιδιωτικής εταιρειας κολοσσού στο χώρο κ μετά θα σ απαντήσω.
η σύγκριση δεν ήταν ποτέ ιδιωτικό vs δημόσιο, μου είναι ανούσια μια τέτοια σύγκριση.
Έκανα σχολιασμό για τους λειψούς πόρους που δέχονται οι άνθρωποι στο δημόσιο και την εύλογη απορία του γιατί να σκοτωθώ αν όλα είναι δεδομένα.

Καταρχάς, μην μπερδεύουμε όλους στα σώματα Ασφαλείας.
Άλλο να είσαι ανακριτικός υπάλληλος και άλλο να έχεις μπει μέσω προκήρυξης ή μέσου....

Συνήθως οι ανακριτικοί υπάλληλοι είναι όπως βλέπουμε τον Πάνθηρα…
Όσον αφορά την αστυνομία που λες αυτοί είναι που κάνουν προανακρίσεις, ετοιμάζουν φακέλους και έχουν να αντιμετωπίσουν δικηγόρους όπου αν δεν ξέρεις καλά τη δουλειά, σε έχουν φάει.

Αυτούς δεν τους βλέπεις έξω δουλεύουν μέσα στα γραφεία και απαιτούνται σοβαρές γνώσεις για όλο αυτό.
Οτιδήποτε εκτός του πλαισίου του νόμου μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και στο να χάσουν τη δουλειά τους.

Αυτά, βέβαια, τα γνωρίζει καλύτερα ο Πάνθηρας να σας τα πει ...Απλα διαχώρισε τον ανακριτικό υπάλληλο στα σώματα με ολους του υπολοίπους .....

Και στην υπόθεση της Κυριακής, αν δεν κάνω λάθος όλοι οι ανακριτικοί της βάρδιας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Θα διερευνηθεί αν δεν ακολούθησαν όσα ορίζει ο νόμος και στη συνέχεια θα ληφθεί η απόφαση.
Και επειδή υπάρχει δολοφονία, νομίζω ότι κάποιοι μπορεί να οδηγηθούν και στη φυλακή όχι μόνο σε απομάκρυνση από το σώμα...

Ακριβώς.

Στα έγγραφα οι Υπηρεσίες αυτες δεν παίζονται ειναι καλύτερες και απο Ιδιωτικές εταιρείες... εννοω στα εγγραφα οταν σε ρωτάνε κάτι να απαντήσεις... μετα ειναι οι Δικηγόροι στα έγγραφα !

Πολλα σοβαρά παίρνουν το δρόμο της Δικαιοσύνης και υπάρχουν και αρκετές αποταξεις αλλα δεν μαθαίνονται ποτέ.

η σύγκριση δεν ήταν ποτέ ιδιωτικό vs δημόσιο, μου είναι ανούσια μια τέτοια σύγκριση.
Έκανα σχολιασμό για τους λειψούς πόρους που δέχονται οι άνθρωποι στο δημόσιο και την εύλογη απορία του γιατί να σκοτωθώ αν όλα είναι δεδομένα.

Εμενα δεν μ αρεσε αυτο που διάβασα γιατι με έκανε να νιώθω εστω κ λίγο Βλακας... που αν τυχει κάτι τρέχω να το συντονίσω για να μην εκτεθούμε.

Εκεινο που σου έγραψα ειναι ότι... υπάρχει κοσμος που δεν θέλει να καλείται σε απολογία ειναι μια διαδικασια που δεν ειναι ευχάριστη κ ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σ τυχει... πχ να σε στείλουν μια Σύμη... ή ενα Καστελόριζο.

ακομη και Διαθεσιμότητα.... με αυτον τον Υπουργό τωρα ; δε ξερεις τι σου ξημερ'ώνει... ψάξε για τον Λιμενάρχη Χανίων να δεις τι έπαθε. Χρειαστηκε να βάλει Δικηγόρους και να κινητοποιηθεί και πολιτικός κοσμος απο το κυβερνών κόμμα βλέπε Ντορα Μπακογιάννη κτλ.... που βγηκε ευθεως και ανταπάντησε στον Κικίλια.

Σ αρέσουν ολα αυτα ;

Einai αλήθεια οτι μερικοί... τα περιμενουν έτοιμα απο τον Προϊσταμενο κ ειναι κουραστικό αυτο.

Δεν ειμαστε η Μαμά τους... οκ.... ειδες ενα εγγραφο πάρτο.. διαβασε.. ψάξου φτιάξε το κ φέρε το να το υπογράψω κ να το ελέγξω. Αυτο δεν ειναι πάντα αυτονόητο.

Στο ερώτημα σου όχι εμενα θα με πείραζε και να με καλέσουν σε απολογία. Αν ο άλλος είναι τύπου "σιγα και τι θα μ κάνετε..." να ξέρεις δεν έχει πολύ μέλλον στο σώμα.

Απλα πολλές φορές και αυτο ειναι το άσχημο στη δουλειά αυτη... καλεισαι να διαχειριστεις και να βρεις λυσεις σε προβλήματα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.... γιατι εμπλέκονται και τόσες υπηρεσίες... αλλα βρισκεις λυση γιατι σε σένα θα καταλήξει.

Τελευταία επεξεργασία:
Εκεινο που σου έγραψα ειναι ότι... υπάρχει κοσμος που δεν θέλει να καλείται σε απολογία ειναι μια διαδικασια που δεν ειναι ευχάριστη κ ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σ τυχει... πχ να σε στείλουν μια Σύμη... ή ενα Καστελόριζο.
αδιαμφισβήτητα, ωστόσο είναι αλλο «δεν θελω να πάω» «που να τρεχω» «βαριέμαι να τρέχω» ή «νιώθω άβολα» και άλλο μόλις έχασα την δουλειά μου.

αδιαμφισβήτητα, ωστόσο είναι αλλο «δεν θελω» «που να τρεχω» «βαριέμαι» ή «νιώθω άβολα» και άλλο μόλις έχασα την δουλειά μου.

Το να σε στείλουν σε μια δύσβατη περιοχή ειναι χειρότερο απο το να σε απολύσουν.

Μπορει να χεις πλέον προβλήματα με τη γυναίκα σου.... να πέσεις σε κατάθλιψη (έχεις ιδεα πως ειναι το χειμώνα στη Σύμη ;;; ) δεν εχει να πάς πουθενά.... νομιζεις οτι θα πνιγείς θαλασσα γυρω γυρω κτλ. μπορεί εκει που θα πάς τα ενοικια να ειναι 500-600 ευρω κ να μη βρισκεις πχ Μύκονος ή Σαντορίνη....

εν παση περιπτώση άκου... το να είναι κάποιος ετσι δεν ειναι δικό μου πρόβλημα πιο πολύ εγω αγανακτώ απο σενα π εισαι πολίτης κ κοιτάζεις απεξω.

Εσυ θα φυγεις θα ριξεις κ ενα σιχτίρι κ ολα καλά.... εμεις ομως θα μεινουμε πίσω με αυτο τον άνθρωπο ειναι πληγή αυτη που πρέπει να κλείσει. Να υπάρχουν δηλαδη γρήγορες διαδικασίες που να θέτουν κόσμο που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να δουλεψει κ ειναι προβληματικός εκτός Σώματος.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back