Γιατί παραιτείται πλέον κόσμος από το Δημόσιο;

Τι θα έχεις καταφέρει ουσιαστικά,
καλά χαλάρωσε ενα τεράστιο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων παίζουν πασιέντζα πίσω απο τον υπολογιστή. (αληθινό παράδειγμα). Εκτός αν νομίζετε πως το να βάζεις σφραγίδες όλη μέρα έχει κανένα ιδιαίτερο νόημα.

Για να μη μιλήσω για τις γενιές των μανάδων και των πατεράδων σας που φεύγαν Παρασκευή και αφήνανε ανοιχτό το κλιματιστικό ανοιχτό για να έχουν το γραφείο δροσερό τη Δευτέρα. Τα γαμησιάτικα των οποίων πληρώνουμε όλοι. Λέω να μη μιλήσω αλλά η κατάντια όλης της χώρα ευθύνεται και στη γάγγραινα του Δημοσίου. Οπότε χαλαρώστε λίγο και δείτε την αλλιώς.

ενα τεράστιο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων παίζουν πασιέντζα πίσω απο τον υπολογιστή
Καλά άλλη συζήτηση αυτό. Απλά προσωπικά πιστεύω πως είναι ανήθικο, άσχημο και ανούσιο να νοιάζεσαι υπέρμετρα για την επαγγελματική σου ανέλιξη, οικονομική ανωτερότητα κ.ά. ενώ δεν προσφέρεις απόλυτως τίποτα στο κοινωνικό σύνολο.

οικονομική ανωτερότητα κ.ά. ενώ δεν προσφέρεις απόλυτως τίποτα στο κοινωνικό σύνολο.
Είναι μονοδιάστατος ο τρόπος σκέψης αυτός. Που ξέρεις εσύ αν ο άνθρωπος αυτός δεν βοηθάει με τα λεφτά του άλλους ανθρώπους ή ζώα;
Στον σημερινό κόσμο ετσι βοηθάς το σύνολο, με χρήμα, με τι θα τον βοηθήσεις με στραγάλια;
Αυτος που νοιάζεται και συντηρεί μόνο την οικογένεια του το βλέπει πιο εγωιστικά απο κάποιον που χρησιμοποιεί τα λεφτά του για το ευρύτερο καλό .
Το ξερω πως σας χαλάω το στερεότυπο πως όποιος θέλει πολλά λεφτά είναι για να πάει στο Ντουμπάι και να να τρώει αστακούς. Κάποιοι άνθρωποι έχουν βαθύτερες ευαισθησίες και ενδιαφέροντα απο αυτά.

Που ξέρεις εσύ αν ο άνθρωπος αυτός δεν βοηθάει με τα λεφτά του άλλους ανθρώπους ή ζώα;
Αν το κάνει μπράβο του. Και παραπάνω μπράβο στον καθένα που κάνει τέτοιες πράξεις χωρίς να το γνωρίζει κανένας. Αλλά μεταξύ μας, πόσοι νομίζεις το κάνουν αυτό;
με χρήμα, με τι θα τον βοηθήσεις με στραγάλια;
Τέχνη, φιλοσοφία, να είσαι κοινωνικός ταγός... Αν όντως βοηθάς με χρήμα, δεν παραμένεις πλούσιος. Το να βγάζεις 2εκ τον χρόνο και να δίνεις 50.000 για φιλανθρωπία είναι κοροϊδία και ξαναγυρνάμε στην ανηθικότητα και την ασχήμια της σημερινής ατομοκεντρικής κοινωνίας όπου τα λεφτά και η προσωπική ανάδειξη είναι το παν.

Είναι μονοδιάστατος ο τρόπος σκέψης αυτός. Που ξέρεις εσύ αν ο άνθρωπος αυτός δεν βοηθάει με τα λεφτά του άλλους ανθρώπους ή ζώα;
Στον σημερινό κόσμο ετσι βοηθάς το σύνολο, με χρήμα, με τι θα τον βοηθήσεις με στραγάλια;
Αυτος που νοιάζεται και συντηρεί μόνο την οικογένεια του το βλέπει πιο εγωιστικά απο κάποιον που χρησιμοποιεί τα λεφτά του για το ευρύτερο καλό .
Το ξερω πως σας χαλάω το στερεότυπο πως όποιος θέλει πολλά λεφτά είναι για να πάει στο Ντουμπάι και να να τρώει αστακούς. Κάποιοι άνθρωποι έχουν βαθύτερες ευαισθησίες και ενδιαφέροντα απο αυτά.

Δε ξέρω που βοηθάνε και αν βοηθάνε όλοι αυτοι αλλα εγω προσωπικά με δικηγορους και γιατρους που χρεώνουν 100 ευρω την επίσκεψη για να σ πουν 2-3 πράγματα που θα μπορουσες να βρεις και μόνος σου κ να σε ξαποστείλουν δεν θα ήθελα να έχω καμια σχέση και εννοειται οτι εκτιμώ πιο πολύ εναν δημόσιο υπάλληλο που έχει φιλοτιμο και θα σε βοηθησει ακομη κ αν δεν πάρει κάτι έξτρα.

Λυπαμαι που το λέω... αλλα ο πολυ φιλοδοξος στο έγραψα κ πρίν.... ειναι και πολύ παρτάκιας.

εδω ο πατέρας μ ο μελλοθάνατος έδωσε κάτι και το πήρε ο άλλος ... δεν ντράπηκε.

Και μετα τον έβλεπα να βγαινει με μια αμαξάρα 120 χιλιάρικα απο το Νοσοκομείο....

καλα ο πατέρας ηταν σε δύσκολη θέση κ ένιωσε ανασφάλεια ο άλλος δεν μπορουσε να του πεί... θα κρατησω ενα 20αρικο να πιώ εναν καφέ κ αυτο επειδή το θέλετε.....

Αντε ρε γαϊδουρια να πουμε... κ σιγα χημειοθεραπειες έκανε... έφυγε απο τη ζωή. Ο φτασμένος δεν μπορεσε να τον σώσει. Κάτι τέτοιοι τύποι πάς στο Ιατρειο τους κ χρεώνουνε 100-150 ευρω για επισκέψεις.

Εχε χάρη που δεν ήθελα να φασαρία. Εγω φράγκο δεν θα έδινα.Για να φτιάχνουν ολοι αυτοι σπιτάρες στην Εκάλη και τα ΒΠ.

Αντε απο εκεί.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αν το κάνει μπράβο του. Και παραπάνω μπράβο στον καθένα που κάνει τέτοιες πράξεις χωρίς να το γνωρίζει κανένας. Αλλά μεταξύ μας, πόσοι νομίζεις το κάνουν αυτό;

Τέχνη, φιλοσοφία, να είσαι κοινωνικός ταγός... Αν όντως βοηθάς με χρήμα, δεν παραμένεις πλούσιος. Το να βγάζεις 2εκ τον χρόνο και να δίνεις 50.000 για φιλανθρωπία είναι κοροϊδία και ξαναγυρνάμε στην ανηθικότητα και την ασχήμια της σημερινής ατομοκεντρικής κοινωνίας όπου τα λεφτά και η προσωπική ανάδειξη είναι το παν.

Ενας μαλάκας δικηγόρος που βγαινει στα κανάλια μου ειχε ζητησει 150 ευρω για να με ακούσει σε ενα θεμα για 20-30 λεπτά.

Αντε ρε καραγκιοζη εκανα να του πώ.

Ο θεος να μας φυλάει απο ολους αυτους.

Τέχνη, φιλοσοφία, να είσαι κοινωνικός ταγός...
Λυπάμαι αγαπητή, αλλά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει καλυμμένες βασικές ανάγκες για να πάμε σε αυτό το σκαλί της πυραμίδας του Μάσλοου.
Ξέρεις τι βοηθάει αυτούς του ανθρώπους; Φαγητό, φάρμακα, ρουχισμός, στέγη, οδοντιατρική και ιατρική περίθαλψη. Ξέρεις τι θέλουν αυτά; Κεφάλαια.
Έχει παρατραβήξει η συζήτηση και νομίζω την φτάσαμε στα άκρα. Αυτά τα αναφέρω παρόλα αυτά επειδή μου μίλησες για υλικά αγαθά και εγωισμό και τα θεωρώ επίσης γενικεύσεις καθώς δεν μπορείς να ξέρεις εσύ για το τι παλεύει κάποιος που βάζει ως προτεραιότητα τους πόρους.

Η αλήθεια είναι ότι το Δημόσιο είναι μια μεγάλη πληγή. Τεράστια, θα έλεγα. Εργάζομαι όλα τα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (και δε μετράω και λίγα...). Επειδή έχουμε νταραβέρια με υπουργεία, δήμους, περιφέρειες κ.λπ. και έχω επισκεφθεί ουκ ολίγα, όλα αυτά τα χρόνια, αληθεύει ότι υπάρχουν θέσεις που θα πρέπει να καταργηθούν (χηρέψουν, αλλιώς...). Άτομα που περισσεύουν και δε χρειάζονται. Αλλά κανείς δεν τους κουνάει. Κάτι σαν καρεκλοκένταυροι...Και κάνουν τις βολτίτσες τους/τα ψώνια τους, κλείνουν το γραφείο τους όποτε γουστάρουν (χωρίς κανείς να τους ελέγχει...) και κάτσε εσύ να τους περιμένεις, γιατί πήγαν...στον διευθυντή ή στην προϊσταμένη...

Όμως, οφείλω να πω ότι υπάρχουν και πόστα που χρειάζονται 2 και 3 άτομα και τη δουλειά την κάνει ένας...

Το χρήμα ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ! Πωπω και φανταζομαι και το στύλ τους αυτο το ψυχρό το αποδοτικό... ουτε θα θελα να δουλευω μαζί τους.

ΕΣΥ πιστευεις τωρα οτι θα αρπάζει απο σένα 100 ευρω ανα επίσκεψη και θα πηγαινει μετά να ταϊζει τα περιστέρια στο Σύνταγμα. ΧΑΧΑ οκ.

προσωπικά με δικηγορους και γιατρους που χρεώνουν 100 ευρω την επίσκεψη για να σ πουν 2-3 πράγματα που θα μπορουσες να βρεις και μόνος σου κ να σε ξαποστείλουν δεν θα ήθελα να έχω καμια σχέση και εννοειται οτι εκτιμώ πιο πολύ εναν δημόσιο υπάλληλο που έχει φιλοτιμο και θα σε βοηθησει ακομη κ αν δεν πάρει κάτι έξτρα
Στον άνθρωπο είναι Πάνθηρα μου, ο πατέρας μου ξεγεννούσε αμισθί γυναίκες σε μεγάλη ανάγκη για χρόνια.
Εγώ έτσι έχω μάθει απο το σπίτι μου, τα χρήματα είναι εργαλείο. Όπως και η επιστήμη. Το πως θα καταλήξει να τα χρησιμοποιεί κανείς είναι στον άνθρωπο.

Δε ξέρω που βοηθάνε και αν βοηθάνε όλοι αυτοι αλλα εγω προσωπικά με δικηγορους και γιατρους που χρεώνουν 100 ευρω την επίσκεψη για να σ πουν 2-3 πράγματα που θα μπορουσες να βρεις και μόνος σου κ να σε ξαποστείλουν δεν θα ήθελα να έχω καμια σχέση και εννοειται οτι εκτιμώ πιο πολύ εναν δημόσιο υπάλληλο που έχει φιλοτιμο και θα σε βοηθησει ακομη κ αν δεν πάρει κάτι έξτρα.

Λυπαμαι που το λέω... αλλα ο πολυ φιλοδοξος στο έγραψα κ πρίν.... ειναι και πολύ παρτάκιας.

εδω ο πατέρας μ ο μελλοθάνατος έδωσε κάτι και το πήρε ο άλλος ... δεν ντράπηκε.

Και μετα τον έβλεπα να βγαινει με μια αμαξάρα 120 χιλιάρικα απο το Νοσοκομείο....

καλα ο πατέρας ηταν σε δύσκολη θέση κ ένιωσε ανασφάλεια ο άλλος δεν μπορουσε να του πεί... θα κρατησω ενα 20αρικο να πιώ εναν καφέ κ αυτο επειδή το θέλετε.....

Αντε ρε γαϊδουρια να πουμε... κ σιγα χημειοθεραπειες έκανε... έφυγε απο τη ζωή. Ο φτασμένος δεν μπορεσε να τον σώσει. Κάτι τέτοιοι τύποι πάς στο Ιατρειο τους κ χρεώνουνε 100-150 ευρω για επισκέψεις.

Εχε χάρη που δεν ήθελα να φασαρία. Εγω φράγκο δεν θα έδινα.Για να φτιάχνουν ολοι αυτοι σπιτάρες στην Εκάλη και τα ΒΠ.

Αντε απο εκεί.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ενας μαλάκας δικηγόρος που βγαινει στα κανάλια μου ειχε ζητησει 150 ευρω για να με ακούσει σε ενα θεμα για 20-30 λεπτά.

Αντε ρε καραγκιοζη εκανα να του πώ.

Ο θεος να μας φυλάει απο ολους αυτους.
Εμένα οι ψυχολόγοι μου φαίνονται έτσι.

Σου λένε άμα ακυρώσεις, θα πληρώσεις τη συνεδρία.

Σε γιατρούς , μαθήματα , πληρώνει κανείς για υπηρεσίες που ακυρώθηκαν ..

Στον άνθρωπο είναι Πάνθηρα μου, ο πατέρας μου ξεγεννούσε αμισθί γυναίκες σε μεγάλη ανάγκη για χρόνια.
Εγώ έτσι έχω μάθει απο το σπίτι μου, τα χρήματα είναι εργαλείο. Όπως και η επιστήμη. Το πως θα καταλήξει να τα χρησιμοποιεί κανείς είναι στον άνθρωπο.

Μπράβο στον άνθρωπο... εγω δεν ειμαι της άποψης βεβαια να δουλευει ο άλλος αμισθί αλλα χρειάζεται μια ισορροπία.

Ουτε σενα σ αρεσε που πήγες την αλλη φορά στους ληστές κ σου αρπάξανε 150 ευρώ. Τετοια κανουνε για αυτο έχουν τις σπιτάρες και τις σκαφάρες.

Για αυτο δε θέλω... ουτε με μεγαλοδικηγορους πολλα πολλά ουτε με γιατρούς..... τέτοιας νοοτροπίας.

Μακάρι να μη τους έχω ποτέ ανάγκη.

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας...same shit different taste.
Έπρεπε να είχα προετοιμαστεί για ληστής τραπεζών όσο ήμουν αρκετά νέος.
Τώρα σκλάβος του καπιταλισμού μέχρι την σύνταξη:morning1:.

Μπράβο στον άνθρωπο... εγω δεν ειμαι της άποψης βεβαια να δουλευει ο άλλος αμισθί αλλα χρειάζεται μια ισορροπία
το point μου ήταν πως είχε λεφτά και το έκανε. Αν ήταν τσίμα τσίμα δεν θα μπορούσε να βοηθήσει καθώς θα σκεφτόταν τα έξοδα . Γιαυτό λέμε πως τα λεφτά είναι εργαλείο.
Ξέρω και δερματολόγο στην επαρχία που παίρνει 20€ την επίσκεψη για να βοηθήσει τον κόσμο.
Δεν φταίνε οι γιατροί και οι δικηγόροι, αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι αν γίνονταν δημόσιοι υπάλληλοι θα ήταν το ίδιο λαμόγια.

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας...same shit different taste.
Έπρεπε να είχα προετοιμαστεί για ληστής τραπεζών όσο ήμουν αρκετά νέος.
Τώρα σκλάβος του καπιταλισμού μέχρι την σύνταξη:morning1:.

κάποτε είχα την αφελή εντύπωση ότι έτσι θα γνωρίζω τη μέλλουσα γυναίκα μου... την ταμία

αντί για το χαρτάκι με την ανακοίνωση της ληστείας θα της έδινα το τηλέφωνό μου

με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια

τελικά γνώρισα τους Clash - ακόμη καλύτερα

το point μου ήταν πως είχε λεφτά και το έκανε. Αν ήταν τσίμα τσίμα δεν θα μπορούσε να βοηθήσει καθώς θα σκεφτόταν τα έξοδα . Γιαυτό λέμε πως τα λεφτά είναι εργαλείο.
Ξέρω και δερματολόγο στην επαρχία που παίρνει 20€ την επίσκεψη για να βοηθήσει τον κόσμο.
Δεν φταίνε οι γιατροί και οι δικηγόροι, αυτοί στου οποίους αναφέρεσαι αν γίνονταν δημόσιοι υπάλληλοι θα ήταν το ίδιο λαμόγια.

Μην ανησυχείς και αυτος που λέω εγω μια χαρά τα είχε !
Αλλα δεν είχε την ηθική του πατέρα σου.

Μια χαρά επίσκεψη ειναι 30-40 ευρω σε γιατρό και 50-60 σε οδοντίατρο για εναν καθαρισμό ενα σφράγισμα κτλ

απο εκει και πάνω θα πάω αλλού σόρρυ.

Εγω δε χρεώνω παραπάνω αμα με πάρουν βράδυ τηλέφωνο.... ειμαι υποχρεωμένος να το σηκώσω....το ίδιο κ αν έρθει κάποιος μετά τις 15.30... θα κάτσω να τον εξυπηρετήσω.... και να τον ακούσω αν έχει ενα πρόβλημα.

Αλλα βεβαια εμας μας έχουν μάθει αλλιως ειμαστε τα κοροϊδα της υπόθεσης και ο αλλος σ λεει κοιτα θα έρθεις στο Ιατρειο ειναι 100 ευρω κ αμα θες να απαντάω κ στα τηλέφωνα θα δώσεις κ άλλα.

Οποτε μετά να οι σπιτάρες στην Εκάλη... να τα ακριβά αμάξια... μεγαλώνουν κ τα παιδιά σε τέτοιο περιβάλλον λέει ο άλλος στη κορη του... "μη παντρευτεις καναν ξεβράκωτο". Γιατι αμα παίρνεις 100 την επίσκεψη και έχεις 5 πελάτες την ημέρα το μήνα με 5 μέρες εργασία ειναι.... 10.000 ευρώ !!!!!!!

Αντε ρε μαλακες απο εκεί.... σε λιγα χρονια ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!

Εκνευρίστηκα τώρα... που τα σκέφτηκα. Δε θέλω με τέτοιους επαφές....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back