Γιορτή της μητέρας

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.001 μηνύματα.
Εν τω μεταξύ πάω στον ανθοπώλη και του λέω:

Αυτό εδώ κρατάει;

Ναι, μου λέει

Για πάντα;

Ε κάτσε κι εσύ, για πάντα δεν κρατάει τίποτα σ αυτή την ζωή..

Φιλοσοφημένος😌😂

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.001 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.902 μηνύματα.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου με υγεία ❤️❤️.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Να το έβαλε η μαμάκα μου🌹

Εν τω μεταξύ με ρωτάει: πόσο το πήρες; εγώ: ε γύρω στα 40€ και μου λέει: ε αφού είσαι βλαμμένο παιδάκι μου.

(Πάντα η μάνα μου)
IMG_20240512_181226.jpg

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.671 μηνύματα.
Να το έβαλε η μαμάκα μου🌹

Εν τω μεταξύ με ρωτάει: πόσο το πήρες; εγώ: ε γύρω στα 40€ και μου λέει: ε αφού είσαι βλαμμένο παιδάκι μου.

(Πάντα η μάνα μου)
View attachment 132521

αυτό τώρα τι είναι; ταριχευμένο τριαντάφυλλο; μακάβριο μου φαίνεται. :hmm:

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.902 μηνύματα.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.166 μηνύματα.
giorti-tis-miteras.jpg

Σήμερα είναι! Χρόνια πολλά στις άξιες μάνες.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.159 μηνύματα.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου! ❤️ όσοι τις έχετε κοντά σας να τις πάρετε μια αγκαλίτσα και να τις δείξετε την αγάπη σας

να είναι γερές να σας καμαρώνουν ❤️

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.957 μηνύματα.
1746945562337.gif

Χρόνια Πολλά μανούλες!
Όσες είναι μανούλες, να χαρούν σήμερα τα παιδάκια τους και να πάρουν μια αγκαλίτσα έξτρα, .....λόγω της ημέρας.
Όσοι μπορείτε να συναντήσετε τις μανούλες σας, να τους δώσετε μια αγκαλίτσα και ένα φιλάκι, λόγω της ημέρας.

American Economist

Επιφανές μέλος

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του πλανήτη.🥳🥳

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.073 μηνύματα.
Χαζές μέρες. Περιμένουμε μια μέρα του χρόνου για να εμπορευματοποιήσουμε το αγνό αίσθημα της αγάπης (Βαλεντίνος), περιμένουμε μια μέρα για να θυμηθούμε το πιο ιερό πράγμα που υπάρχει στο κόσμο (μητέρα, πατέρας). Μήπως η αγάπη μας για τους γονείς μας ή για τον/την σύντροφο μας να είναι καθημερινή εορτή και όχι ένα cringe 24ωρο το χρόνο;

Γίνομαι party pooper αλλά κάτι τέτοια με εκνευρίζουν γενικά κάθε χρόνο. Κάθε μέρα βλέπουμε μηδέν σεβασμό στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας έξω από νεώτερους, μηδέν σεβασμό στους γονείς από τα παιδιά τους (αν και αρκετοί το αξίζουν γιατί τα μεγαλώνουν χωρίς όρια) αλλά όλα φαίνονται μαγικά και κρύβονται κάτω από το χαλακι για ένα 24ωρο.

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.500 μηνύματα.
Χρόνια ποιοτικά για όλες, καλή υπομονή στις αντιξοότητες :give_rose:

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.057 μηνύματα.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!!

Η ιστορία της γιορτής της μητέρας έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Δημιουργήθηκε από την Anna Jarvis στις ΗΠΑ πριν 100 χρόνια όταν η μητέρα της είπε ότι θα ήθελε να υπάρχει μια ημέρα για όλες τις μητέρες. Όταν πέθανε η μητέρα της, πήγε στο δημαρχείο και απαίτησε την κύρηξη της δεύτερης Κυριακής του Μαίου ως την γιορτή της μητέρας πράγμα που έγινε.

Έλα όμως που μετά από χρόνια άρχισε να μισεί αυτή την ημέρα και γιατί; Το όραμα της άρχισε να καταστρέφεται από τις επιχειρήσεις, ενώ ήθελε όλοι να γιορτάζουμε την σημερινή ημέρα με λευκά λουλούδια και να έχουμε στο μυαλό μας μόνο την μητέρα μας, οι εταιρίες άρχισαν να αλλάζουν τη παράδοση αυξάνοντας τις τιμές και αλλάζοντας το λευκό χρώμα της μητέρας σε κόκκινο.

Στο τέλος πέθανε χωρίς χρήματα σε ψυχιατρική κλινική καθώς καμία εταιρία ή ο δήμος δεν έδωσε ένα ποσοστό σε εκείνη, όπως και τα Χριστούγεννα και η ημέρα του αγίου βαλεντίνου κατάντησε ως ημέρα υπερκατανάλωσης και έτσι έφυγε από αυτό τον κόσμο με τύψεις...

Αλλά το όραμα της ήταν το εξής; Δεν χρειάζεται να πάρεις κόκκινα τριαντάφυλλα, δώρα κτλ αλλά να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το άτομο που σε έφερε στη ζωή και πάντα θα σε αγαπάει και θα την αγαπάς, την μητέρα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια