Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής

Αυτό που περιγράφεις exp το ζω κι εγώ, πριν από αρκετό καιρό το θεωρούσα πολύ σπαστικό και δεν είναι μόνο με τους γονείς μου αλλά με όλους. Προσωπικά έχει σταματήσει να με νοιάζει και κάνω αυτό που θέλω αδιαφορώντας για το τι νομίζουν οι άλλοι, ας πιστεύουν ότι θέλουν αρκεί να μην μπαίνουν εμπόδιο στο δρόμο μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mania
Επιφανές μέλος

LP4ever
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anda
Νεοφερμένο μέλος

Οι γονείς - όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι κατ'εμέ - θέλουν να πιστεύουν πως τα παιδιά τους είναι "ότι αυτοί θέλουν να γίνουν"!!!Εγώ ήθελα να γίνω προπονήτρια, αλλά νομίζεις με άκουσε κανείς??Αντίθετα πάνω στην καλύτερή μου φάση σαν αθλήτρια(εθνική ομάδα, πρωταθλήτρια και λοιπά), σταμάτησα γιατί έπρεπε να πάρω το proficiency και να διαβάσω για το φροντιστήριο...Δε νοιάστηκε κανείς για το αν έκλαιγα μόνη μου τα βράδια και το πώς ένιωθα που μέσα σε μία βδομάδα μου πήραν αυτό που για μένα ήταν τα πάντα...η κολύμβηση!!!Αποτέλεσμα???? Ναι, είχαν δίκιο...ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, άριστη, με Μ.Ο. πάνω από 19 σε όλο το λύκειο που άγγιξε το απόλυτο 20 στην 3η Λυηκείου!!!Πήρα και τα 3 πτυχία Proficiency και στις Πανελλήνιες έβγαλα 18000 μόρια!!!!Δεν πέρναγα βέβαια Ιατρική που ήθελαν οι δικοί μου, αλλά και πάλι είχα ένα μεγάλο εύρος επιλογών!!!Μπήκα 11η στη σχολή μου και ήμουν από τους καλύτερους το α' εξάμηνο!!!!Από εκεί και πέρα όμως, πήρα την κάτω βόλτα...Δεν χρωστάω βέβαια πολλά μαθήματα, είμαι 3ο έτος και χρωσταω 2 μόνο, αλλά όσα έχω περάσει τα πέρασα με χαμηλή θα έλεγα βαθμολογία γύρω στο 6 και 7...Και όλα αυτά ενώ νιώθω κουρασμένη πλέον από τη ζωή που μου επέβαλλαν όλοι αυτοί!!!!Έφτασα μέχρι και στο σημείο να σκέφτομαι να εγκαταλείψω τη σχολή μου...αλλά ευτυχώς η λογική πρυτάνευσε!!!!
Όσο για το αν με γνωρίζουν οι γονείς μου, κατηγορηματικά απαντάω ΟΧΙ!!!Δεν με ξέρουν και δεν πρόκειται να με μάθουν γιατί πολύ απλά δεν το θέλουν οι ίδιοι!!!!Ναι, θα ήθελα να είχα τους γονείς-φίλους που έχουν κάποιοι γνωστοί μου, αλλά αφού δεν το επιδιώκουν οι ίδιοι, δε βλέπω το λόγο να το κάνω εγώ...!!!Τώρα πια όμως όμως θα πρέπει να θερίσουν ότι αυτοί έσπειραν τα τελευταία 20 χρόνια....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DarthFederer
Διάσημο μέλος

Having said that, βλεπω σε πολλες οικογενειες φιλων οτι ισχυσε ακριβως αυτο. Υπηρχαν διαφωνιες αλλα τελικα η αποφαση ανηκε στο παιδι. Μονο ενα παραδειγμα ξερω που ο γονιος επιβληθηκε στο παιδι σχετικα με το τι θελει να κανει στη ζωη του. Για ολους τους υπολοιπους, δεν υπηρχε θεμα. Και να πλακωθεις με τους γονεις σου δεν εγινε κατι. Την επομενη μερα θα το αφησετε πισω σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Δε συμπεριφερονται ολοι οι γονεις το ιδιο, κακως τους τσουβαλιαζεις. Γενικα ο γονιος πρεπει απο τη στιγμη που το παιδι του φτασει σε μια ηλικια που εχει πλεον στοιχειωδη νοημοσυνη (ας πουμε στα 16) να συμπεριφερεται πιο πολυ σαν consultant παρα σα μανατζερ. Να λεει τη γνωμη του, εντονα αν χρειαστει, καθως αλλα βλεπουν τα ματια ενος μεσηλικα. Ωστοσο η τελικη αποφαση ανηκει σε αυτον που θα την κουβαλαει σε ολη του τη ζωη.
Having said that, βλεπω σε πολλες οικογενειες φιλων οτι ισχυσε ακριβως αυτο. Υπηρχαν διαφωνιες αλλα τελικα η αποφαση ανηκε στο παιδι. Μονο ενα παραδειγμα ξερω που ο γονιος επιβληθηκε στο παιδι σχετικα με το τι θελει να κανει στη ζωη του. Για ολους τους υπολοιπους, δεν υπηρχε θεμα. Και να πλακωθεις με τους γονεις σου δεν εγινε κατι. Την επομενη μερα θα το αφησετε πισω σας.
Ναι έχεις δίκιο σε αυτό που λες και όντως δεν πρέπει να τους τσουβαλιάζω, συγγνώμη.

Απλά δεν το έθεσα εγώ σωστά, γενικότερα συμφωνώ!

Από την άλλη είναι και λογικό γιατί ο γονιός βλέπει συγκεκριμένες πτυχές του παιδιού του και όσο νά 'ναι πάντα για το παιδί θα είναι ο έχων εξουσία, κάτι που θα κάνει το παιδί ίσως να φέρεται διαφορετικά και να κρύβεται ενδεχομένως.
Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος

Θου κυριε μη γίνω ίδια αν κ με έχω τσακωσει να γίνομαι
Χάσμα γενεών λέγεται
Εν τω μεταξυ όσοι είστε γονείς νέας γενιάς κ αρχισετε τα εγώ ξέρω το παιδι μου κοκ αφήστε να το πει το ίδιο καλυτερα
Μπουρδες λέμε όλοι
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 30 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.