Επειδή πέρασα ακριβώς την ίδια φάση με σένα στην ίδια κιόλας ηλικία, θα σου πω πως ο μναδικός που μπορεί να σε βοηθήσει είσαι εσύ η ίδια!!!Μην αφήσεις την κατάθλιψη να σε πάρει από κάτω...!!!!Ξέρω τώρα μπορεί να σου ακούγονται ηλίθια όσα λέω και ίσως να σκέφτεσαι πως:"Ε, ακόμα και αν εγώ πάθω κάτι δεν με νοιάζει, αφού ούτως ή άλλως και αυτοί θα πονάνε", αλλά σε παρακαλώ σκέψου ποιος είναι αυτός που χάνει από την όλη κατάσταση..???Εσύ και μόνο εσύ....
Οι γονείς - όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι κατ'εμέ - θέλουν να πιστεύουν πως τα παιδιά τους είναι "ότι αυτοί θέλουν να γίνουν"!!!Εγώ ήθελα να γίνω προπονήτρια, αλλά νομίζεις με άκουσε κανείς??Αντίθετα πάνω στην καλύτερή μου φάση σαν αθλήτρια(εθνική ομάδα, πρωταθλήτρια και λοιπά), σταμάτησα γιατί έπρεπε να πάρω το proficiency και να διαβάσω για το φροντιστήριο...Δε νοιάστηκε κανείς για το αν έκλαιγα μόνη μου τα βράδια και το πώς ένιωθα που μέσα σε μία βδομάδα μου πήραν αυτό που για μένα ήταν τα πάντα...η κολύμβηση!!!Αποτέλεσμα???? Ναι, είχαν δίκιο...ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, άριστη, με Μ.Ο. πάνω από 19 σε όλο το λύκειο που άγγιξε το απόλυτο 20 στην 3η Λυηκείου!!!Πήρα και τα 3 πτυχία Proficiency και στις Πανελλήνιες έβγαλα 18000 μόρια!!!!Δεν πέρναγα βέβαια Ιατρική που ήθελαν οι δικοί μου, αλλά και πάλι είχα ένα μεγάλο εύρος επιλογών!!!Μπήκα 11η στη σχολή μου και ήμουν από τους καλύτερους το α' εξάμηνο!!!!Από εκεί και πέρα όμως, πήρα την κάτω βόλτα...Δεν χρωστάω βέβαια πολλά μαθήματα, είμαι 3ο έτος και χρωσταω 2 μόνο, αλλά όσα έχω περάσει τα πέρασα με χαμηλή θα έλεγα βαθμολογία γύρω στο 6 και 7...Και όλα αυτά ενώ νιώθω κουρασμένη πλέον από τη ζωή που μου επέβαλλαν όλοι αυτοί!!!!Έφτασα μέχρι και στο σημείο να σκέφτομαι να εγκαταλείψω τη σχολή μου...αλλά ευτυχώς η λογική πρυτάνευσε!!!!
Όσο για το αν με γνωρίζουν οι γονείς μου, κατηγορηματικά απαντάω ΟΧΙ!!!Δεν με ξέρουν και δεν πρόκειται να με μάθουν γιατί πολύ απλά δεν το θέλουν οι ίδιοι!!!!Ναι, θα ήθελα να είχα τους γονείς-φίλους που έχουν κάποιοι γνωστοί μου, αλλά αφού δεν το επιδιώκουν οι ίδιοι, δε βλέπω το λόγο να το κάνω εγώ...!!!Τώρα πια όμως όμως θα πρέπει να θερίσουν ότι αυτοί έσπειραν τα τελευταία 20 χρόνια....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.