Και κατι ακομα σχετικα με τα νύχια. Έκανα την βλακεια να κανω gel, κυρίως επειδη ειμαι παρορμητική και ετσι μου κατέβηκε και δεύτερον, επειδη σκέφτηκα πως ετσι δεν θα δάγκωνα τις παρανυχίδες μου πια (αυτο όντως δούλεψε

). Αλλα όπως ξέρετε, μετα την αφαίρεση του gel τα νύχια ειναι πολυ αδύναμα και σπάνε εύκολα. Εχει κανει καμια σας; Παίρνουν πολυ καιρο να επανέλθουν στη φυσιολογική τους κατασταση; Εχει να κανει και με το φαγητό και με βιταμίνες και τα σχετικα;
Έκανα τεχνητά τζελ στα νύχια μου το 2015 για τουλάχιστον 6 μήνες χωρίς διακοπή με συντηρήσεις.
Προσωπικά το είχα λατρέψει γιατί κατάφερα τότε να μακρύνω και το φυσικό μου νύχι και τις τελευταίες 2 φορές το τζελ έγινε πάνω στο δικό μου φυσικό νύχι.
Το θέμα είναι ότι το νύχι μου μετά παραήταν αδύναμο (πάντα ήταν, πάντα μου έσπαγαν ) ήταν σαν τσιγαρόχαρτο τέρμα λεπτό και όταν μου λίμαρε μου πόναγαν και είχαν κοκκινήσει στη βάση τους.
Επειδή είχα κακομάθει με όμορφα νύχια αντί για τζελ συνέχισα με απλό ημιμόνιμο, αλλά ξέρουμε ότι αν το νύχι δεν είναι γερό δε μπορεί να αντέξει ούτε για 1 βδομάδα το χρώμα.
Τα αφαίρεσα όλα λοιπόν και τα έκοβα συνέχεια κοντά κοντά για να δυναμώσουν, τα άφησα τουλάχιστον 3 μήνες και από κει και πέρα έκανα απλό ημιμόνιμο μανικιούρ.
Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα, επειδή προσωπικά έπαιρνα, δε με βοήθησαν στα νύχια, νε μεν μου μακραίνουν πολύ γρήγορα όπως και τα μαλλιά μου, αλλά δεν βοήθησαν να γίνουν πιο δυνατά.
Αυτό που μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις υπομονή να τα αφήσεις 1-2 μήνες ήσυχα και να τα κόβεις, τότε μπορείς να πάρεις τη θεραπεία από Peggy Sage που την προτείνουν όλοι όσοι ασχολούνται με νύχια, που την εφαρμόζεις πάνω στο νύχι και στο κάνει πολύ γερό.
Πριν 2 μήνες περίπου η κοπέλα που μου κάνει τα νύχια ξεκίνησε να μου κάνει το λεγόμενο dipping που βάζουν μια στρώση ακρυλικού στο νύχι και μου εφαρμόζει και ένα hardener για να μην σπάει το νύχι και να είναι γερό. Σε εμένα αυτό δούλεψε και αυτή τη στιγμή έχω τα πιο γερά νύχια που είχα ποτέ, γιατί αυτό στην ουσία προστατεύει το νύχι από τα ημιμόνιμα βερνίκια τα τζελ κτλ κτλ.
Δεν είμαι ειδική, ό,τι λέω είναι απ' όσα έχω δει, ακούσει & καταλάβει.
σόρρυ βγήκε τεράστιο το κείμενο, αλλά ήθελα να τα πω γιατί έχω περάσει πολλά κι εγώ με τα νύχια μου.