underwater, και τα 2 που ρωτάς, τα απαντούν οι οδηγίες! Μήπως σου έδωσε σκέτο το ταμπόν η κοπελιά, χωρίς τις οδηγίες; Τότε έλεος @ her, πρώτη φορά έβαζες και περίμενε να σου έρθει η επιφοίτηση;
Εν συντομία:
1. Πιέζεις τo κάτω τμήμα του απλικατέρ μέσα στο πάνω (αυτό που έχεις ήδη βάλει μέσα). Όταν μπει όλο το κάτω τμήμα μέσα στο πάνω, το τραβάς έξω και that's it. Το ταμπόν έχει μπει αυτόματα ακριβώς όσο μέσα πρέπει!
Επίσης το καλό με τα ταμπόν με απλικατέρ που κυκλοφορούν στην Ελλάδα (2 μάρκες έχουμε, η μία με απλικατέρ, η άλλη χωρίς, δεν χρειάζεται να τις αναφέρω) είναι ότι μπορείς να πετάξεις στην τουαλέτα και το ταμπόν και το απλικατέρ (προφανώς σε τουαλέτες που μπορείς να πετάξεις at least χαρτιά τουαλέτας). Στο εξωτερικό κυκλοφορούν και ταμπόν με πλαστικά απλικατέρ, που είναι μεν ακόμα πιο άνετα στην εισαγωγή, αλλά δεν έχουν αυτό το πλεονέκτημα. Αυτά χωρίς απλικατέρ τα θεωρώ κι εγώ τρομερά άβολα να μπουν, άσε που το δάχτυλο σου λερώνεται και δεν μπορείς να τα πετάξεις στην τουαλέτα (αυτά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα again). Μάλιστα μικρή είχα πρωτοδοκιμάσει ταμπόν με τέτοια, και με απέτρεψαν από το να χρησιμοποιώ συστηματικά ταμπόν για έναν επιπλέον χρόνο.

2. Αν φοράς ταμπόν με απλικατέρ, αυτό το κανονίζει το απλικατέρ. Αν φοράς χωρίς απλικατέρ, τότε πρέπει να τα βάζεις με το μεσαίο δάχτυλο (το μακρύτερο) και να τα σπρώχνεις όσο μέσα μπορεί να πάει. Χωρίς να το έχω μετρήσει, θα έλεγα ότι το δικό μου είναι γύρω στα 10-12 εκ.