Μπράβο βρε Νέσσα που το βρήκες...
έψαξα και εγώ και δεν τα κατάφερα...
ας δούμε 2-3 σημεία του άρθρου και πως τα αντιλαμβάνομαι εγώ...
το μυαλό των ανδρών είναι δομημένο ώστε να πραγματεύεται «περισσότερο σύνθετα προβλήματα» και όχι «απλά καθημερινά ζητήματα»
κοινώς μπορεί να τα καταφέρουμε καλύτερα στο να γράψουμε ένα πρόγραμμα, ή να φιάξουμε μια γέφυρα, αλλά όταν θα έρθει η ώρα να συμβουλέψουμε ένα φίλο, ή να τακτοποιήσουμε το σπίτι, ή ακόμα και να προσέξουμε το μωρό μάλλον σκ@τ@ θα τα κάνουμε...
«Μόνο μία γυναίκα σε σύγκριση με πέντε άνδρες κατάφερε να βαθμολογηθεί με 155 στα τεστ, επίπεδο που συνδέεται με ιδιοφυές πνεύμα. Επίσης, διπλός αριθμός ανδρών κατάφερε να πιάσει βαθμολογία 125»
Αυτό εγώ το αντιλαμβάνομαι πως απλά στατιστικά οι "πανέξυπνες" γυναίκες είναι λιγότερες από τους άντρες...
αλλά 155 είναι ένα πολύ υψηλό IQ... (το μέσο είναι το 100)
επίσης δεν μας λένε
πόσοι από τους ελεγχθέντες ήταν που πέρασαν αυτό το νούμερο... γιατί αν ήταν 50 άντρες και 10 γυναίκες στους 24000 που ελέγθηκαν, ε εντάξει, δεν μου μοιάζει αρκετό για να βγουν συμπεράσματα...
Ακόμη μιλάει για 5 μονάδες διαφορά, και όχι για 30 που είπε ο VarX...
Γενικά μπορεί όντως η έρευνα να είναι σωστή, αλλά δεν λέει κάτι...
Τα τεστ IQ, νομίζω, πως δεν είναι 100% αντιπροσωπευτικά...
Δεν νομίζω ότι με ένα τέτοιο τεστ μπορείς μετρήσεις τη δυνατότητα κάποιου να λύσει ένα πρόβλημα που απαιτεί συναίσθημα περισσότερο από ότι λογική...(πχ. συμβουλές, κάτι στο οποίο οι γυναίκες είναι καλύτερες...)
Προσωπική άποψη πάντα έτσι;