nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

05-01-25

20:39
Άρα η γυναίκα είναι το κατώτερο φύλο αφού υπάρχιε ο όρος γυναικοκτονία.
Λίγο μισογυνικό μου φαίνεται
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.586 μηνύματα.

06-01-25

00:29

Ξάνθη: Φρίκη από την κακοποίηση της Ευγενίας που πέθανε δύο μήνες μετά τον ξυλοδαρμό - «Της έσπασε σπόνδυλους από τον αυχένα»
Ο 42χρονος υποστήριξε πως η γυναίκα έπεσε σε τρύπα ενώ περπατούσε, οι γιατροί όμως αντιλήφθηκαν γρήγορα το δράμα που έζησε
Νομίζω ότι τέτοια εγκλήματα δεν έπρεπε να δικάζονται με την κοινή δικαιοσύνη. Τι να δικαστεί εδώ; Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας όταν δημιουργείς στον άλλο εγκεφαλικές κακώσεις που θέλουν χειρουργικά ελάσματα συγκράτησης κρανίου; Ο νομοθέτης έχει ιδέα πέρα από το τι λέει θεωρητικά το εδάφιο του νόμου;
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.038 μηνύματα.

06-01-25

01:48
Φρικτή είδηση, την διάβασα εχθές. Φαντάσου με πόσο μίσος την έδειρε για να έγινε αυτό. Να αναπαυθεί η βασανισμένη ψυχή της.
Εργάνη Κομοτηνής, χωριό Ρομά μουσουλμάνων βουλγαρικής καταγωγής...
Εργάνη Κομοτηνής, χωριό Ρομά μουσουλμάνων βουλγαρικής καταγωγής...
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.913 μηνύματα.

06-01-25

10:01
Όχι, κάνεις λάθος.Άρα η γυναίκα είναι το κατώτερο φύλο αφού υπάρχιε ο όρος γυναικοκτονία.
Κανένα φύλο δεν είναι κατώτερο ή ανώτερο. Πώς μπορεί η γραμματική να οδηγεί σε τετοιο συμπέρασμα; Όπως το καταλαβαίνω εγώ: Με τον όρο γυναικοκτονία, εννοείται η δολοφονία μιας γυναίκας, εξ αιτίας του φύλου της, δηλ ο δολοφόνος, ορμόμενος από κίνητρο που έχει να κάνει με τη γυναικεία φύση και τη δραστηριότητά της ως γυναίκα (σύντροφο, ερωμένη, θυγατέρα) την σκότωσε. Νομίζω όλα αυτά εξηγούνται παραπάνω. Επειδή αυτή η νοοτροπία κρύβει από πίσω μια ολόκληση πατριαρχική κοινωνία, που θέλει τη γυναίκα πιστή, άσπιλη, αμίλητη κλπ, γιαυτό τονίζεται η λέξη. Όλο αυτό το βρίσκω σωστό. Δε σημαίνει πως είναι κατώτερη, απλά στα μάτια των υποστηρικτών της γυναικοκτονίας, έτσι πρέπει να φέρεται.
Αντίστοιχα όμως μπορεί να συμβεί και με τον άντρα. Υπάρχουν γυναίκες, ή σύντροφοι, που κακοποιούν συντρόφους για ερωτικούς λόγους, για λόγους απιστίας κλπ. Αν αυτή η κακοποίηση φτάσει ως το θάνατο, αυτό είναι μια ανδροκτονία. Επειδή ο άντρας είναι πιο δυνατός μυικά, αυτό είναι δυσκολότερο για μια γυναίκα. Επίσης, πιστεύω, πως μια γυναίκα είναι κατά κανόνα πιο γνωστικιά, δηλ θα το σκεφτεί και λίγο. Βέβαια, συμβαινει.
Η ανδροκτονία δεν κρύβει μια πατριαρχική ή μητριαρχική νοοτροπία, πιστεύω, απλά ανεξέλεγκτο πάθος και θυμό. Δεν ξέρω, τι λένε οι φιλόλογοι, αλλά εφόσον υπάρχει ο ένας όρος, αναγκαστικά υπάρχει και ο άλλος.
Νομίζω την κυρία της <Αναπαραστασης> την έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής <συζυγοκτόνο>. Βέβαια η γλώσσα εξελίσσεται.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.586 μηνύματα.

06-01-25

12:19
από πτώση σε τρύπα, όπως ισχυρίστηκε ο δράστης. «Είχε σπασμένο λαιμό και δεν ήταν από πτώση, αλλά από χτύπημα. Το κορίτσι κλωτσήθηκε με το πόδι της.
Αυτό τι θέλει να μας πει ακριβώς; Εδώ ένας στοιχειώδης δικαστής τι θα δικάσει με βάση το νομικό πολιτισμό της δικηγορικής γλώσσας;
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

06-01-25

12:35
Τί σημασία έχει τί ακριβώς θα δικάσει ; Με το φτωχό μου το μυαλό εικάζω ότι όλα αυτά βρίσκονται κάτω από την "ομπρέλα" της βαριάς σωματικής βλάβης (ή ό,τι άλλο παρεμφερές...). Αυτό θα φέρει την κοπέλα "πίσω" ή θα ικανοποιήσει την οικογένειά της που θέλει να τον δει κι αυτόν στο χώμα ; Αντ' αυτού θα δικαστεί...Και θα οδηγηθεί στις φυλακές...Όπου θα περάσει κάποια χρόνια, τρώγοντας, πίνοντας και βλέποντας ουρανό...Ώσπου, κάποια στιγμή, θα βγει...
Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την άνοδο των δολοφονιών αυτών...την φέρνει το νομικό πλαίσιο αυτής τής χώρας, που επιτρέπει στον κάθε μαλάκα/ανώμαλο/ψυχοπαθή έτσι να συμπεριφέρεται...Και το ρισκάρει, κάνοντας το - αρρωστημένο - "κέφι του". Τί είχε, τί έχασε, άλλωστε...Ξέροντας ότι υπάρχουν και ευνοϊκά "παραθυράκια", μια χαρά θα επιτελέσει αυτό που έχει στο μυαλό του...
Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την άνοδο των δολοφονιών αυτών...την φέρνει το νομικό πλαίσιο αυτής τής χώρας, που επιτρέπει στον κάθε μαλάκα/ανώμαλο/ψυχοπαθή έτσι να συμπεριφέρεται...Και το ρισκάρει, κάνοντας το - αρρωστημένο - "κέφι του". Τί είχε, τί έχασε, άλλωστε...Ξέροντας ότι υπάρχουν και ευνοϊκά "παραθυράκια", μια χαρά θα επιτελέσει αυτό που έχει στο μυαλό του...
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

06-01-25

12:44
Όχι, κάνεις λάθος.
Κανένα φύλο δεν είναι κατώτερο ή ανώτερο. Πώς μπορεί η γραμματική να οδηγεί σε τετοιο συμπέρασμα; Όπως το καταλαβαίνω εγώ: Με τον όρο γυναικοκτονία, εννοείται η δολοφονία μιας γυναίκας, εξ αιτίας του φύλου της, δηλ ο δολοφόνος, ορμόμενος από κίνητρο που έχει να κάνει με τη γυναικεία φύση και τη δραστηριότητά της ως γυναίκα (σύντροφο, ερωμένη, θυγατέρα) την σκότωσε. Νομίζω όλα αυτά εξηγούνται παραπάνω. Επειδή αυτή η νοοτροπία κρύβει από πίσω μια ολόκληση πατριαρχική κοινωνία, που θέλει τη γυναίκα πιστή, άσπιλη, αμίλητη κλπ, γιαυτό τονίζεται η λέξη. Όλο αυτό το βρίσκω σωστό. Δε σημαίνει πως είναι κατώτερη, απλά στα μάτια των υποστηρικτών της γυναικοκτονίας, έτσι πρέπει να φέρεται.
Αντίστοιχα όμως μπορεί να συμβεί και με τον άντρα. Υπάρχουν γυναίκες, ή σύντροφοι, που κακοποιούν συντρόφους για ερωτικούς λόγους, για λόγους απιστίας κλπ. Αν αυτή η κακοποίηση φτάσει ως το θάνατο, αυτό είναι μια ανδροκτονία. Επειδή ο άντρας είναι πιο δυνατός μυικά, αυτό είναι δυσκολότερο για μια γυναίκα. Επίσης, πιστεύω, πως μια γυναίκα είναι κατά κανόνα πιο γνωστικιά, δηλ θα το σκεφτεί και λίγο. Βέβαια, συμβαινει.
Η ανδροκτονία δεν κρύβει μια πατριαρχική ή μητριαρχική νοοτροπία, πιστεύω, απλά ανεξέλεγκτο πάθος και θυμό. Δεν ξέρω, τι λένε οι φιλόλογοι, αλλά εφόσον υπάρχει ο ένας όρος, αναγκαστικά υπάρχει και ο άλλος.
Νομίζω την κυρία της <Αναπαραστασης> την έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής <συζυγοκτόνο>. Βέβαια η γλώσσα εξελίσσεται.
ΜΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΦΥΛΟ ΛΕΜΕ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΑΝΔΡΟΚΤΟΝΙΑ.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

06-01-25

12:51
Αυτό το πράγμα που, κάθε φορά, ξεφυτρώνει σαν "κερασάκι" σε κάθε γυναικοκτονία...Κι αν υπάρχει, γιατί να υπάρχει, από πού κι ως πού ; Γιατί να μην υπάρχει κι ανδροκτονία κ.λπ...
Γυρίζουμε γύρω γύρω απ' την ουρά μας...
Σαν τα μικρά παιδιά που το ένα θέλει την καραμέλα τού άλλου...
Λες και δεν υπάρχουν τα νούμερα και η συχνότητα, να δώσουν απάντηση...
Γυρίζουμε γύρω γύρω απ' την ουρά μας...
Σαν τα μικρά παιδιά που το ένα θέλει την καραμέλα τού άλλου...
Λες και δεν υπάρχουν τα νούμερα και η συχνότητα, να δώσουν απάντηση...
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.038 μηνύματα.

06-01-25

13:14
Για να ασχολείται ο κόσμος με ορισμούς και λέξεις και όχι με την ουσία. Οι μεν να πιστεύουν πως με την νομική κατοχύρωση ενός ορισμού θα λυθούν τα προβλήματα και οι δε πως με την κατοχύρωση αυτού του ορισμού νομιμοποιείται μία διάκριση σε βάρος τους. Κανένας όμως για την ουσία που οδηγούν σε αυτό το πρόβλημα.Αυτό το πράγμα που, κάθε φορά, ξεφυτρώνει σαν "κερασάκι" σε κάθε γυναικοκτονία...Κι αν υπάρχει, γιατί να υπάρχει, από πού κι ως πού ; Γιατί να μην υπάρχει κι ανδροκτονία κ.λπ...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

06-01-25

13:19
Γιάννη μου, δεν το πιστεύει κανείς αυτό. Ή άντε, για να μη μιλήσω και για τους άλλους, προσωπικά δεν το πιστεύω...Για να ασχολείται ο κόσμος με ορισμούς και λέξεις και όχι με την ουσία. Οι μεν να πιστεύουν πως με την νομική κατοχύρωση ενός ορισμού θα λυθούν τα προβλήματα και οι δε πως με την κατοχύρωση αυτού του ορισμού νομιμοποιείται μία διάκριση σε βάρος τους. Κανένας όμως για την ουσία που οδηγούν σε αυτό το πρόβλημα.
Σαφέστατα και δε θα λυθούν τα προβλήματα με "αλλαγή ονόματος". Όμως, θα δοθεί μια κάποια παραπάνω έμφαση. Κι αν δοθεί έμφαση, ίσως εστιάσουμε παραπάνω στο πρόβλημα (το οποίο είναι υπαρκτό, και όσο πάει μεγαλώνει...). Κι αν εστιάσουμε, κατά πώς πρέπει, ίσως να οδηγηθούμε σε βαρύτερες ποινές που ίσως κι αυτές , με τη σειρά τους, καταφέρουν ν΄ αποτρέψουν συμπεριφορές τέτοιους είδους. Με τα γνωστά αποτελέσματα...
giannhs2001
Επιφανές μέλος

06-01-25

13:23
Αυτό δεν θα συμβεί. Στις ΗΠΑ πολλές πολιτείες έχουν θανατική ποινή αλλά η εγκληματικότητα είναι υψηλή. Οι ποινές είναι για να τρομάζουν τους νομοταγείς.ίσως να οδηγηθούμε σε βαρύτερες ποινές που ίσως κι αυτές , με τη σειρά τους, καταφέρουν ν΄ αποτρέψουν συμπεριφορές τέτοιους είδους. Με τα γνωστά αποτελέσματα...
Πρέπει να αναγνωρίσεις τα κοινωνικά αίτια και να τα χτυπήσεις.Όμως, θα δοθεί μια κάποια παραπάνω έμφαση. Κι αν δοθεί έμφαση, ίσως εστιάσουμε παραπάνω στο πρόβλημα
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

06-01-25

13:27
Δεν το ξέρω. Και δεν υπάρχει μόνο η θανατική ποινή. Η οποία, στην τελική, είναι και ανώδυνη. Ας μην εξετάσω και το γεγονός μετά από πόσα χρόνια θα εκτελεστεί...Αυτό δεν θα συμβεί. Στις ΗΠΑ πολλές πολιτείες έχουν θανατική ποινή αλλά η εγκληματικότητα είναι υψηλή. Οι ποινές είναι για να τρομάζουν τους νομοταγείς.
Υποθέτω ότι αν κάποιος ξέρει ότι αν κάνει κάτι τέτοιο η τιμωρία θα είναι βαριά και άμεση, ίσως και να το σκεφτεί δυο φορές. Μπορεί και να το ρισκάρει, δε λέω. Να μην τον νοιάζει. Να πει "εγώ θα κάνω ό,τι είναι να κάνω και ό,τι γίνει"...Ναι, αλλά μέσα σ΄ αυτούς, πόσοι θα είναι και οι θρασύδειλοι που θα το ξανασκεφτούν, ειδικά αν ξέρουν ότι θα "υποφέρουν" (όπως το φαντάζεται ο καθένας αυτό...)...
Αυτό εξυπακούεται. Άλλωστε, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Ο όρος "γυναικοκτονία" δε μας εμποδίζει, ως κοινωνία, να βρούμε τα αίτια και να τα "χτυπήσουμε"...Πρέπει να αναγνωρίσεις τα κοινωνικά αίτια και να τα χτυπήσεις.
giannhs2001
Επιφανές μέλος

06-01-25

13:33
Δεν νομίζω να ισχύει γιατί πίστεψέ με υπάρχουν και χώρες όπου θανατική ποινή δεν σημαίνει μία ενδοφλέβια και τέλος. Έχουν δημόσιο λιντσάρισμα με πέτρες, ξύλα κ.λπ. (βλέπε Νιγηρία) όπου τους περιφέρουν στους δρόμους της πόλης και όλοι τους ορμάνε μέχρι να πεθάνουν. Πάλι το έγκλημα ανθίζει.Υποθέτω ότι αν κάποιος ξέρει ότι αν κάνει κάτι τέτοιο, η τιμωρία θα είναι βαριά και άμεση, ίσως και να το σκεφτεί δυο φορές. Μπορεί και να το ρισκάρει, δε λέω. Να μην τον νοιάζει. Να πει "εγώ θα κάνω ό,τι είναι να κάνω και ό,τι γίνει"...Ναι, αλλά μέσα σ΄ αυτούς, πόσοι θα είναι και οι θρασύδειλοι που θα το ξανασκεφτούν, ειδικά αν ξέρουν ότι θα "υποφέρουν" (όπως το φαντάζεται ο καθένας αυτό...)...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

06-01-25

13:38
Δεν μπορεί, όμως, ν΄ αποτελεί πάντα επιχείρημα ότι επειδή δεν "πιάνει" σε άλλες χώρες, δε θα πιάσει και στη δική μου. Δεν μπορεί να λειτουργεί, κάθε φορά, αποτρεπτικά κάτι τέτοιο για να μη δοκιμάσουμε κάτι πιο "προχωρημένο" και ισάξιο όλων όσων διαδραματίζονται, κάθε φορά...Δεν νομίζω να ισχύει γιατί πίστεψέ με υπάρχουν και χώρες όπου θανατική ποινή δεν σημαίνει μία ενδοφλέβια και τέλος. Έχουν δημόσιο λιντσάρισμα με πέτρες, ξύλα κ.λπ. (βλέπε Νιγηρία) όπου τους περιφέρουν στους δρόμους της πόλης και όλοι τους ορμάνε μέχρι να πεθάνουν. Πάλι το έγκλημα ανθίζει.
Στην τελική, το δοκιμάσαμε ; Πώς μπορούμε να μιλάμε ; Το ίδιο με τη Νιγηρία είμαστε ; Το ίδιο αποτέλεσμα (θα) έχει κάτι στη Νιγηρία και το ίδιο εδώ ; Δεν το νομίζω...
Και δε μιλώ για δημόσιο λιντσάρισμα...Με τακτικές, τέτοιου είδους, κινδυνεύουμε κι εμείς να γίνουμε αιμοσταγείς...

06-01-25

20:55
Θεωρητικά δεν είναι άδικο, γιατί υποτίθεται θες να δείξεις μια προβληματική πατριαρχική αντίληψη. Η ανδροκτονία θα έβγαζε νόημα αν κάποιοι μαχαιρώνονταν σε ένα μπαρ για τα μάτια μια γυναίκας πχ . Γιατί πάλι θες να αναδείξεις μια πατριαρχική αντίληψη, ότι οι άντρες σκοτώνουν γυναίκες ή σκοτώνονται μεταξύ τους για την τιμή τους, τον ανδρισμό τους, το κτήμα τους . Οι γυναίκες δεν σκοτώνουν από άποψη για να το πεις ''ανδροκτονία'' Σε αντίθεση με τους άντρες που αν πας σε κάτι χωριά ακόμα δηλώνουν με καμάρι ότι θα σκότωναν τις γυναίκες τους αν έφευγαν με άλλον άνδρα. Αυτό είναι μια άποψη, μια στάση ζωής, δεν είναι ούτε τρέλα, ούτε εμμονή, ούτε ψυχοπάθεια , ούτε '' θόλωσε το μυαλό ''.Διαφωνώ!
Συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία, γιατί κρύβει ένα ολόκληρο κοινωνικό πρόβλημα.
Όμως εφόσον υπάρχει γυναικοκτονία, υπάρχει και ανδροκτονία με το ιδιο σκεπτικό. Μπορεί να μην αποδεικνύει πατριαρχία, αλλά εφόσον μια γυναίκα σκοτώνει το σύντροφό της, επειδή είναι άντρας και κάτι κάτι ως άντρας που την οδηγεί στη δολοφονία του, τότε είναι ανδροκτονία
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.913 μηνύματα.

07-01-25

10:16
Ωραία λοιπόν, οι γυναικοκτονίες γίνονται εξ αιτίας πατριαρχικών αντιλήψεων, ενώ οι ανδροκτονίες εξ αιτίας θολωμένου μυαλούΘεωρητικά δεν είναι άδικο, γιατί υποτίθεται θες να δείξεις μια προβληματική πατριαρχική αντίληψη. Η ανδροκτονία θα έβγαζε νόημα αν κάποιοι μαχαιρώνονταν σε ένα μπαρ για τα μάτια μια γυναίκας πχ . Γιατί πάλι θες να αναδείξεις μια πατριαρχική αντίληψη, ότι οι άντρες σκοτώνουν γυναίκες ή σκοτώνονται μεταξύ τους για την τιμή τους, τον ανδρισμό τους, το κτήμα τους . Οι γυναίκες δεν σκοτώνουν από άποψη για να το πεις ''ανδροκτονία'' Σε αντίθεση με τους άντρες που αν πας σε κάτι χωριά ακόμα δηλώνουν με καμάρι ότι θα σκότωναν τις γυναίκες τους αν έφευγαν με άλλον άνδρα. Αυτό είναι μια άποψη, μια στάση ζωής, δεν είναι ούτε τρέλα, ούτε εμμονή, ούτε ψυχοπάθεια , ούτε '' θόλωσε το μυαλό ''.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

07-01-25

11:43
Άποψή μου είναι ότι, εδώ που έχουμε φτάσει πλέον, κάθε γυναίκα θα πρέπει να χρησιμοποιεί τον όρο "γυναικοκτονία". Ξέρουμε, καλύτερα απ΄ τον καθένα, το γιατί...
Ας μην προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν. Όποιος θέλει χρησιμοποιεί τον όρο, όποιος όχι. Δεν είναι με το ζόρι, ούτε θα "πέσει" τιμωρία.
Χάνεται η ουσία σαν (εμ)μένουμε στο όνομα και δεν κοιτάμε αποκλειστικά το πρόβλημα.
Στην τελική, "γυναικοκτονία" θα το πούμε. Γιατί έτσι θέλουμε. Και γιατί μπορούμε...
Ας μην προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν. Όποιος θέλει χρησιμοποιεί τον όρο, όποιος όχι. Δεν είναι με το ζόρι, ούτε θα "πέσει" τιμωρία.
Χάνεται η ουσία σαν (εμ)μένουμε στο όνομα και δεν κοιτάμε αποκλειστικά το πρόβλημα.
Στην τελική, "γυναικοκτονία" θα το πούμε. Γιατί έτσι θέλουμε. Και γιατί μπορούμε...
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.074 μηνύματα.

07-01-25

23:28

Telegram ‘rape chat groups’ with up to 70,000 members uncovered
Users from multiple countries have been sharing tips on how to sedate and sexually assault women, German investigation finds
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.074 μηνύματα.

08-01-25

18:11

Γυναίκα πήγε να πνίξει το σύζυγό της με το κορδόνι του κινητού της στη Θεσσαλονίκη
Η 50χρονη στην απολογία της αρνήθηκε την πράξη της και είπε ότι αυτή είναι το θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Η 50χρονη στην απολογία της αρνήθηκε την πράξη της και είπε ότι αυτή είναι το θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Σε φυλάκιση 20 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μία 50χρονη που καταγγέλθηκε από τον 43χρονο (πρώην) σύζυγό της ότι αποπειράθηκε να τον πνίξει με το κορδόνι του κινητού της τηλεφώνου, ύστερα από μεταξύ τους καβγά.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ το επίδικο περιστατικό φαίνεται να συνέβη τον Ιούνιο του 2022, μπροστά στα ανήλικα τέκνα τους. «Μου επιτέθηκε σαν αγρίμι γιατί με είδε να κρατάω το κινητό της τηλέφωνο. Προφανώς κάτι φοβήθηκε. Τα μάτια της γυάλιζαν, προσπαθούσε να με πνίξει. Ζω για δευτερόλεπτα, έβαλα τα χέρια μου όσο μπορούσα για να προστατευτώ», είπε, μεταξύ άλλων, ο 43χρονος που είναι αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.
Στην απολογία της η 50χρονη αρνήθηκε την πράξη και ισχυρίστηκε ότι εκείνη είναι το πραγματικό θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγό της. «Το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν το "κερασάκι στην τούρτα". Έχω υποστεί συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση», είπε και πρόσθεσε ότι ζουν πλέον σε διάσταση. Για το συγκεκριμένο συμβάν ανέφερε ότι δεν έκανε τίποτα, τονίζοντας ότι τον τράβηξε μόνο από την μπλούζα για να πάρει το κινητό της. «Είναι εξωφρενικό ότι με κατηγορεί, προφανώς και δεν είχα τέτοια πρόθεση» ανέφερε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

08-01-25

18:18
Διαφωνα οσο θες.Απλα δεν καταλαβες γρι απο αυτα που εγραψα,Το ζητουμενο δνε ειανι τι νιωθει μια γυναικα που σκοτωνει εναν αντρα το ζητουμενο ειναι οτι ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟ..ΜΟΝΟ τις γυναικες θεωρουν κατωτερες..οποτε ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥς ΑΝΗΚΟΥΝ..ΟΠΟΤΕ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.Διαφωνώ!
Συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία, γιατί κρύβει ένα ολόκληρο κοινωνικό πρόβλημα.
Όμως εφόσον υπάρχει γυναικοκτονία, υπάρχει και ανδροκτονία με το ιδιο σκεπτικό. Μπορεί να μην αποδεικνύει πατριαρχία, αλλά εφόσον μια γυναίκα σκοτώνει το σύντροφό της, επειδή είναι άντρας και κάτι κάτι ως άντρας που την οδηγεί στη δολοφονία του, τότε είναι ανδροκτονία
Βασικά όποιος δολοφονείται είναι σε αδύναμη θέση. Είναι λιγότερες οι ανδροκτονίες, αλλά θα ήταν άδικο απέναντι τους άνδρες, το να μην τις αναφέρουμε
Και με την ευκαιρία, δες την ταινία του Αγγελόπουλου <Αναπαράσταση>, που αναφέρεται σε αληθινή ανδροκτονία στην Ήπειρο, δε θυμάμαι το όνομα του χωριού. Υπάρχει στο youtube
Η γυναικα που θα σκοτωσει τον ανδρα,θα εχει λογους ζηλιας,προηγουμενης κακοποησης της..μισους κλπ...ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ.
Ελληνθκα μιλαω και οχι κινεζικα..ειναι πολυ απλο.
Το θεμα ειναι ΟΤΙ οι γυναικοκτονιες γινονται λογω ΦΥΛΟΥ...ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ. ΠΟΙΑ κοινωνια στην γη σημερα θεωρει τους αντρες κατωτερους απο τις γυναικες; Μου δειχνεις μια;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 248 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- chester20080
- johnsala
- Memetchi
- Dr. Gl. Luminous
- Kate1914
- Reader
- touvlo
- charmander
- Giorgkalo
- Scandal
- American Economist
- Debugging_Demon
- Paragontas7000
- Jack of Spades
- Joji
- Libertus
- giannhs2001
- thenutritionist
- pendejo
- taketrance
- Μήτσος10
- fmarulezkd
- A350
- Hecticism
- giorgos5002
- Corfu kitty
- Αντικειμενικός
- jellojina
- Advocatus diaboli
- Sosstoss
- agg41
- fockos
- back2967
- linuxman
- Paladin
- omitsop
- teacher_40
- iiTzArismaltor_
- ghоul
- rafaela11
- thodoris_eng
- rootbreaker
- ROM32
- Wonderkid
- tsiobieman
- grtt
- phleidhs
- Luludaki
- bibliofagos
- Εριφύλη
- kost28
- kalhkardia
- Δροσουλίτης
- physicscrazy
- suaimhneas
- Fernando_A
- Desnel_
- Kobarsos
- Forgetit
- gmoutzour
- Esperos1
- iew
- Ilma
- Maraki4you
- hirasawayui
- Dmzk
- V@Per
- AggelikiGr
- camil
- marww
- Arianara S3
- ana.roi
- Abiogenesis
- Dark_kronos
- Shadowban
- Jim175
- synthnightingale
- User2350
- Human being
- P.Dam.
- Αλκίμαχος
- Sevasti
- ΘανάσοςG4
- DimitraA.
- Ryuzaki
- oups
- Sherlockina
- J.Cameron
- Μαυρίκιος
- Εχέμυθη
- parrot/παπαγάλος
- snowy
- ggl
- KingPoul
- Citylights
- fourkaki
- Αρίκος
- GeorgePap2003
- globglogabgalab
- Ariana2018
- Ωρορα
- jj!
- _pathfinder_
- TehWinnerGR
- nimbus
- eukleidhs1821
- Pharmacist01
- ag97
- korlef
- Mt73
- AK-92
- louminis
- johnietraf
- Unboxholics
- tslef8
- CiNeFiL
- Αλκης Κ.
- SlimShady
- italian
- Cookie_Monster
- Athens2002
- troll4laif
- Jimmy20
- Viedo
- Panos_02
- MarcoReus
- edweimaste
- Ace of Spades
- Helen93
- Red
- Cupid
- Johnny15
- Theodora03
- Unseen skygge
- Slytherin
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.