Όχι, κάνεις λάθος.
Κανένα φύλο δεν είναι κατώτερο ή ανώτερο. Πώς μπορεί η γραμματική να οδηγεί σε τετοιο συμπέρασμα; Όπως το καταλαβαίνω εγώ: Με τον όρο γυναικοκτονία, εννοείται η δολοφονία μιας γυναίκας, εξ αιτίας του φύλου της, δηλ ο δολοφόνος, ορμόμενος από κίνητρο που έχει να κάνει με τη γυναικεία φύση και τη δραστηριότητά της ως γυναίκα (σύντροφο, ερωμένη, θυγατέρα) την σκότωσε. Νομίζω όλα αυτά εξηγούνται παραπάνω. Επειδή αυτή η νοοτροπία κρύβει από πίσω μια ολόκληση πατριαρχική κοινωνία, που θέλει τη γυναίκα πιστή, άσπιλη, αμίλητη κλπ, γιαυτό τονίζεται η λέξη. Όλο αυτό το βρίσκω σωστό. Δε σημαίνει πως είναι κατώτερη, απλά στα μάτια των υποστηρικτών της γυναικοκτονίας, έτσι πρέπει να φέρεται.
Αντίστοιχα όμως μπορεί να συμβεί και με τον άντρα. Υπάρχουν γυναίκες, ή σύντροφοι, που κακοποιούν συντρόφους για ερωτικούς λόγους, για λόγους απιστίας κλπ. Αν αυτή η κακοποίηση φτάσει ως το θάνατο, αυτό είναι μια ανδροκτονία. Επειδή ο άντρας είναι πιο δυνατός μυικά, αυτό είναι δυσκολότερο για μια γυναίκα. Επίσης, πιστεύω, πως μια γυναίκα είναι κατά κανόνα πιο γνωστικιά, δηλ θα το σκεφτεί και λίγο. Βέβαια, συμβαινει.
Η ανδροκτονία δεν κρύβει μια πατριαρχική ή μητριαρχική νοοτροπία, πιστεύω, απλά ανεξέλεγκτο πάθος και θυμό. Δεν ξέρω, τι λένε οι φιλόλογοι, αλλά εφόσον υπάρχει ο ένας όρος, αναγκαστικά υπάρχει και ο άλλος.
Νομίζω την κυρία της <Αναπαραστασης> την έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής <συζυγοκτόνο>. Βέβαια η γλώσσα εξελίσσεται.