γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.009 μηνύματα.

10-02-24

00:37
Η δυσκολια στο παρκαρισμα βρισκεται στον συνδυασμο 2 πραγματων που πρεπει να γινουν ταυτοχροναΚι αν πάω να παρκάρω και τα κάνω χάλια;![]()
1) Υπολογισμος του μικρου χωρου
2) Επιδεξια απαλη χρηση συμπλεκτου ... γκαζιου και λεβιε ταχυτητων μην σου πεταχτει το αυτοκινητο και το καρφωσεις στον αλλο.
Και αυτα υπο την επιτήρηση καποιων .. οι οποιοι κατα βαση εχουν ξεχασει τι αισθανοταν και εκαναν αυτοι οταν ηταν στην θεση σου.
Για το πρωτο δεν εχεις θεμα εχεις αντιληψη
Για το δευτερο ειναι προβλημα πειρας ,,και εγω μετα μετα απο 4-5 χρονια συνεχους οδηγησης εχει μια ανυσυχια οταν παρκαρω και ειδικα σε μικρο χωρο..καμια φορα βαριεμαι τοσο πολυ τις μανουβρες που οταν παω πασα λιμανι δεν το παιρνω.
Η συση σε αυτο ειναι αυτοματο αυτοκινητο στο οποιο απλα αφηνεις το φρενο και αυτο κυλα γλυκα και προβλεψιμα.
Το αυτοματο αυτοκινητο ειναι για πολιτισμενη οδηγηση και το manual ... ασε δεν λεω.
Fernando_A
Δραστήριο μέλος
Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 754 μηνύματα.

10-02-24

00:54
Δεν είναι κάτι μια χαρά θα τα πας. Εγώ εδωσα την προηγούμενη παρασκευή και κόπηκα στην οπισθογωνία, όπως και αρκετοί. Θα ξαναδώσω την επόμενη παρασκευή.Κι αν πάω να παρκάρω και τα κάνω χάλια;![]()
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.009 μηνύματα.

10-02-24

01:03
Εριφυλη η οδηγηση ειναι κατι πολυ περισσοτερο απο το μη μου σβησει το αυτοκινητο ή να παρκαρω με δυο κινησεις..τα βλεπω καθημερινα και στεναχωριεμαι.Και κάτι άλλο να ρωτήσω. Επειδή σχεδόν όλοι μου οι φίλοι το έχουν πάρει, εκτός από εμένα την άχρηστη, μου λένε ότι στην πρακτική εξέταση πρέπει να λαδωσεις κάνα 100-150ευρο για να σε περάσουν. Ισχύει; αλλιώς δεν σε περνάνε;
Δεν έχω πρόβλημα με τα χρήματα, αλλά με την νοοτροπία, θέλω να περνάω με την αξία μου, όσο γελοίο κι αν ακούγεται
Οποτε δεν κρινεται η αξια σου στο τεστ.
Οδηγηση ειναι να εχεις ενα δεος οταν καταβαινεις την Θησεως ( κανεις δεν το κανει)
Οδηγηση ειναι να διαβαζεις τον δρομο τα πεζοδρομια και τις διασταυρωσεις
Οδηγηση ειναι να βαζεις τα δικα σου ορια ασφαλειας
Πχ 50 κμ/Ω ειναι το οριο στην πολη ...αλλα το πολιτισμενο και προβλεψιμο δεν ειναι πανω απο 30-35 κμ/Ω
Οδηγηση ειναι να σεβεσαι τους αδυναμους και να μην τους τρομαζεις.
Οδηγηση ειναι να σεβεσαι τις διαβασεις πεζων.
Οδηγηση ειναι να μην πιανεις δυο θεσεις οταν παρκαρεις.
Οδηγηση ειναι να μεταφερεις τον συνοδηγο σου εκει που πρεπει χαρουμενο και ασφαλη.
Οδηγηση ειναι να μη καταλαβαινει ο συνοδηγος τιποτα οταν αλλαζεις ταχυτητα και τον κανεις φραπε.
Τα παραπανω λευτα που ζητανε θα τα ελεγα κατι σε ''αυθαιρετα εξεταστρα'' για να καλυψουν τις αναγκες τους. Οκ λαθος
Το αν εισαι ετοιμη το ξερεις εσυ και ο δασκαλος οχι ο εξεταστης.
Οποτε για μενα αν εχεις δωστα να ξεμπερδευεις..θα γεμισει 1/4 καροτσι στο σουπερ μαρκετ.
Τα χρηματα για επανεξεταση ειναι περισσοτερα .... ειδες τα εχουν υπολογισμενα.
Εγω δεν χρειαστηκε να τα πληρωσω ημουν τυχερος ...ο εξεταστης βιαζοταν να παει στο παρανομο αισθημα και με αφησε να κανω μονο το μισο παρκαρισμα ( οπισθεν) ... Οκ μου λεει περασες, πισω στη βαση τωρα για τον αλλον....
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

10-02-24

01:09
Mε έχουν ήδη για ανίκανη. Αν κοπω σε κάτι τόσο απλό, αφού το έχουν πάρει όλοι, θα νιώσω τρεις φορές χειρότεραΟποτε δεν κρινεται η αξια σου στο τεστ.

Fernando_A
Δραστήριο μέλος
Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 754 μηνύματα.

10-02-24

01:25
Αυτό για το λάδωμα που λες είναι και σε τι περίπτωση θα πέσεις. Έχω φίλο που το έκανε, εγώ δεν χρειάζεται να το κάνω.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

10-02-24

01:27
Καλα μην κρινεις ετσι αδικα τον εαυτο σου, σε μια διαδικασια εμπειριας,Mε έχουν ήδη για ανίκανη. Αν κοπω σε κάτι τόσο απλό, αφού το έχουν πάρει όλοι, θα νιώσω τρεις φορές χειρότεραοπότε κρίνεται
Ποσοι πολλοι το παιρνουν μετα απο 2-3 εξετασεις?
Εδω το παραδειγμα ,τα σηματα τα περασα με την τριτη ..2 λαθη εκανα συνεχεια..και αν με βαλουν τωρα να κανω τεστ θα κανω 5 λαθη
Fernando_A
Δραστήριο μέλος

16-02-24

18:44
Σήμερα έδωσα για δεύτερη φορά και το πέρασα 

amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

16-02-24

20:08
Η πάρτε εναν φίλο σας ή συγγενή ή γκόμενο τέλος πάντων που οδηγεί χρόνια πάτε σε μια απομακρυνσμένη αλάνα που δεν πατάει ψυχή και κάντε μαθήματα μαζί του.
Έτσι έκανα με τον πατέρα μου στα 17
Έτσι έκανα με τον πατέρα μου στα 17
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

14-01-25

12:52
Όποιος ξέρει κάποια καλή σχολή στο κέντρο της Αθήνας, ας μου στείλει μήνυμα γιατί σκέφτομαι προς τον Μάρτιο να πάω να το πάρω επιτέλους!
Δεν θέλω κάποια στη γειτονιά μου, θα προτιμούσα να με βγάζουν στο κέντρο να συνηθίσω το δύσκολο
Δεν θέλω κάποια στη γειτονιά μου, θα προτιμούσα να με βγάζουν στο κέντρο να συνηθίσω το δύσκολο

Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.

14-01-25

13:05
Αν πας σε σχολή στο κέντρο, οι εξετάσεις θα γίνονται στο Χόλαργο, οπότε οι σχολές στο κέντρο κάνουν μαθήματα κυρίως στο Χόλαργο για παρκαρίσματα, οπισθογωνεία κτλ. Οπότε αυτό που ζητάς να κάνεις μαθήματα στο κέντρο δύσκολα θα το κάνουν οι σχολές, συνήθως βαριούνται ή αποφεύγουν το κέντρο επειδή είναι αρκετά δύσκολο να οδηγήσει εκεί ένας αρχαρίος οδηγός και ο δάσκαλος να επεμβαίνει συνέχεια.Δεν θέλω κάποια στη γειτονιά μου, θα προτιμούσα να με βγάζουν στο κέντρο να συνηθίσω το δύσκολο![]()
Εγώ πήγα σε σχολή στο Παγκράτι και οδηγούσα εγώ από Παγκράτι για Χόλαργο μέσω Ζωγράφου-Κατεχάκη-Μεσόγειων και μετά έκανα παρκαρίσματα κτλ στο Χόλαργο γιατί εκεί θα εξετάζομουν. Και μετά πάλι εγώ οδηγούσα πίσω για τη σχολή στο Παγκράτι.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.415 μηνύματα.

14-01-25

13:20
Είναι αυστηροί εκεί στον Χολαργό οι εξεταστές;Αν πας σε σχολή στο κέντρο, οι εξετάσεις θα γίνονται στο Χόλαργο, οπότε οι σχολές στο κέντρο κάνουν μαθήματα κυρίως στο Χόλαργο για παρκαρίσματα, οπισθογωνεία κτλ. Οπότε αυτό που ζητάς να κάνεις μαθήματα στο κέντρο δύσκολα θα το κάνουν οι σχολές, συνήθως βαριούνται ή αποφεύγουν το κέντρο επειδή είναι αρκετά δύσκολο να οδηγήσει εκεί ένας αρχαρίος οδηγός και ο δάσκαλος να επεμβαίνει συνέχεια.
Εγώ πήγα σε σχολή στο Παγκράτι και οδηγούσα εγώ από Παγκράτι για Χόλαργο μέσω Ζωγράφου-Κατεχάκη-Μεσόγειων και μετά έκανα παρκαρίσματα κτλ στο Χόλαργο γιατί εκεί θα εξετάζομουν. Και μετά πάλι εγώ οδηγούσα πίσω για τη σχολή στο Παγκράτι.
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.

14-01-25

13:26
Είχα ένα εξεταστή μεσηλίκα, ήταν ευγενικός και μου ζήτησε να κάνω ένα παρκάρισμα, μια οπισθογωνεία, μια μικρή βόλτα στη γειτονία και μέσα σε 7-9 λεπτά είχαμε τελειώσει και με πέρασε. ( Χωρίς λαδάκι βεβαία).Είναι αυστηροί εκεί στον Χολαργό οι εξεταστές;
Τώρα ανάλογα ποιον εξεταστή θα πετύχεις, μπορεί να πετύχεις στριμμένο εξεταστή και να σε κόψει με το παραμικρό εκτός αν δώσει λαδάκι.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.415 μηνύματα.

14-01-25

13:28
Ωραία, ευτυχώς η εξέταση δεν είναι μεγάλη.Είχα ένα εξεταστή μεσηλίκα, ήταν ευγενικός και μου ζήτησε να κάνω ένα παρκάρισμα, μια οπισθογωνεία, μια μικρή βόλτα στη γειτονία και μέσα σε 7-9 λεπτά είχαμε τελειώσει και με πέρασε. ( Χωρίς λαδάκι βεβαία).
Τώρα ανάλογα ποιον εξεταστή θα πετύχεις, μπορεί να πετύχεις στριμμένο εξεταστή και να σε κόψει με το παραμικρό εκτός αν δώσει λαδάκι.
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

14-01-25

13:47
Καλημερα ΕριφυληΌποιος ξέρει κάποια καλή σχολή στο κέντρο της Αθήνας, ας μου στείλει μήνυμα γιατί σκέφτομαι προς τον Μάρτιο να πάω να το πάρω επιτέλους!
Δεν θέλω κάποια στη γειτονιά μου, θα προτιμούσα να με βγάζουν στο κέντρο να συνηθίσω το δύσκολο![]()
Καλυτερο χωρο εκπαιδευσης απο την καλλιθεα δεν θα βρεις.
Εχει πολλα στοπ κρυμενα στον αλλον που εχει προτεραιτητα, καλη σήμανση, προτεραιοτητες απο δεξια και δυσκολη ορατοτητα στην γωνια του δρομου λογω παρκαρισμενων αυτοκινητων ( αυτο ειναι παντου).
Οι δρομοι της δεν ειναι ποτε μπλοκαρισμενοι με κινηση.
Δεν εχει στενους δρομους διπλης κυκλοφοριας ...οκ αυτοι εναι σπανιοι μονο στην δραπετσωνα και χολαργο.
Εχει τον μοναδικο μεγαλο δρομο με απειρες διαβασεις πεζων (θησεως) για πολιτισμένη οδηγηση.
Εγω παντα στα στενα της καλλιθεας ειμαι σφιγμενος και συνεσταλμενος.
Καλο ειναι η σχολη να ειναι κοντα στο σπιτι σου να πηγαινεις με τα ποδια.
Πρεπει να κανεις πολλα μαθηματα στο γραφειο και μετα στην πορεια ο δασκαλος θα σε παιρνει απο το γραφειο ή το σπιτι σου.
Chem2000
Διάσημο μέλος
Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

19-01-25

21:19
Βρήκα αυτό το θέμα και είπα να ρωτήσω για τα φώτα σας.
Από εβδομάδα θα έχω αυτοκίνητο μιας και δε πάει άλλο. Προφανώς στην αρχή θα έχω τον μπαμπά μου συνοδηγό για να με βλέπει και να μου δίνει συμβουλές αλλά... έχω λιγάκι πανικοβληθεί. Για όσους είναι οδηγοί και ξέρουν. Πώς ξεπεράσατε το φόβο σας με το τιμόνι στην αρχή;
Από εβδομάδα θα έχω αυτοκίνητο μιας και δε πάει άλλο. Προφανώς στην αρχή θα έχω τον μπαμπά μου συνοδηγό για να με βλέπει και να μου δίνει συμβουλές αλλά... έχω λιγάκι πανικοβληθεί. Για όσους είναι οδηγοί και ξέρουν. Πώς ξεπεράσατε το φόβο σας με το τιμόνι στην αρχή;

19-01-25

21:25
Είχα το αμάξι σε συνεργείο και αποφάσισα μια Κυριακή να πάω να το πάρω. Βγήκα θυμάμαι στη Συγγρού και πήγαινα και δεν πίστευα ότι ήμουν μόνη στο αμάξι. Έλεγα, ή θα φτάσω σπίτι ή θα σκοτωθώ. Όταν έφτασα και πάρκαρα ένιωσα τη μεγαλύτερη απελευθέρωση που είχα νιώσει ποτέ.Βρήκα αυτό το θέμα και είπα να ρωτήσω για τα φώτα σας.
Πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου να τολμήσεις. Μην αφήνεις άλλους μέσα γιατί θα σε αγχωσουν. ΞΈΡΕΙΣ να οδηγείς. Μπες μόνη σου και κάντο. Μικρές αποστάσεις, μικρές ταχύτητες.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.

19-01-25

21:36
Είχα δει ένα youtube video από δάσκαλο οδήγησης.Βρήκα αυτό το θέμα και είπα να ρωτήσω για τα φώτα σας.
Αυτό που λες έλεγε, το ακούνε από σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους νέους οδηγούς.
Έλεγε διάφορα tips όπως του να είσαι συγκεντρωμένος, να πηγαίνεις στην αρχή από τις ίδιες διαδρομές, να παρακολουθείς που έχει φανάρια και διασταυρώσεις κ.α. Πολύ μέσες άκρες θυμάμαι, ας απαντήσουν οι οδηγοί για περισσότερα.
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.020 μηνύματα.

19-01-25

21:39
Κι εγώ τον έχω αυτό τον φόβο από τότε που πήρα το δίπλωμα και έχει περιέλθει σε αχρησία. Έκανα και επαναληπτικά μαθήματα από το άγχος μου και πάλι δεν το έπιασα. 

Skiyo
Διάσημο μέλος

19-01-25

22:02
Για να ξεπεράσεις τον φόβο θέλει, εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση. Δεν υπάρχει άλλος μάγικος τρόπος, όσο εξασκείσαι σιγά σιγά θα ξεπεράσεις το φόβο και θα σου βγαίνουν οι κίνησεις αυτόματα και στο τέλος να μη το καταλαβαίνεις ότι πήγες από το Α στο Β. Εγώ πολλές φορές αφαιρούμαι και απλά οδηγάω στο αυτόματο. Εκτός αν πέσω σε κίνηση ή σε δρόμο όπου χρειάζεται παραπάνω προσοχή.Βρήκα αυτό το θέμα και είπα να ρωτήσω για τα φώτα σας.
Chem2000
Διάσημο μέλος
Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

19-01-25

22:35
Θέλω πολύ να οδηγήσω μόνη αλλά νιώθω τρομερή..... ανασφάλεια. Νιώθω θα πάρω παραμάζωμα όλα τα παρκαρισμένα αμάξιαΠρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου να τολμήσεις. Μην αφήνεις άλλους μέσα γιατί θα σε αγχωσουν. ΞΈΡΕΙΣ να οδηγείς. Μπες μόνη σου και κάντο. Μικρές αποστάσεις, μικρές ταχύτητες.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Αυτό με τις διαδρομές θα το κάνω σίγουρα. Έχω σκοπό για αρχή να οδηγώ διαδρομές που ξέρω σε διπλανές περιοχές μέχρι να μάθω τα βασικά.Έλεγε διάφορα tips όπως του να είσαι συγκεντρωμένος, να πηγαίνεις στην αρχή από τις ίδιες διαδρομές, να παρακολουθείς που έχει φανάρια και διασταυρώσεις κ.α. Πολύ μέσες άκρες θυμάμαι, ας απαντήσουν οι οδηγοί για περισσότερα.
Ισχύει αυτό που λες....Πρέπει να το παίρνω κάθε μέρα με το ζόρι από λίγο μπας και μάθω σιγά σιγά γιατί δε με βλέπω καλάΓια να ξεπεράσεις τον φόβο θέλει, εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση. Δεν υπάρχει άλλος μάγικος τρόπος, όσο εξασκείσαι σιγά σιγά θα ξεπεράσεις το φόβο και θα σου βγαίνουν οι κίνησεις αυτόματα και στο τέλος να μη το καταλαβαίνεις ότι πήγες από το Α στο Β. Εγώ πολλές φορές αφαιρούμαι και απλά οδηγάω στο αυτόματο. Εκτός αν πέσω σε κίνηση ή σε δρόμο όπου χρειάζεται παραπάνω προσοχή.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα αλήθεια. Είναι μεγάλη ευθύνη το τιμόνι, ιδίως στην Αθήνα που σου πετάγονται από παντού μηχανάκια, πεζοί κτλΚι εγώ τον έχω αυτό τον φόβο από τότε που πήρα το δίπλωμα και έχει περιέλθει σε αχρησία. Έκανα και επαναληπτικά μαθήματα από το άγχος μου και πάλι δεν το έπιασα.![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 96 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Wonderkid
- iew
- Unboxholics
- charmander
- GeorgePap2003
- AggelikiGr
- Ωρορα
- Jack of Spades
- fourkaki
- Reader
- Paragontas7000
- Scandal
- Εριφύλη
- bibliofagos
- synthnightingale
- rafaela11
- touvlo
- American Economist
- Kate1914
- thenutritionist
- Fernando_A
- marww
- giannhs2001
- ougkampougka
- Totreno
- rebelos2022
- Sosstoss
- fmarulezkd
- tsiobieman
- jims
- Libertus
- Kassiopi
- chester20080
- tslef8
- jj!
- Thundergirl
- snowy
- taketrance
- Νηπενθή
- Eua5
- KimTaehyung
- Viedo
- Luke.
- Cortes
- McManus
- leo41
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.