camil
Πολύ δραστήριο μέλος
Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 966 μηνύματα.
Σταματήστε να βλέπετε βίντεο από τον κάθε πίκραμενο - κυριολεκτικά. Αξιολογηστε με λογική την πληροφορία, θα πρόσθετα.
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.795 μηνύματα.
Καλά λένε λοιπόν οποίος βλέπεις να κρατάει μεγάλους σταυρούς δημοσίως βρωμάει το ψάρι.Μα ειναι καμμενη της εκκλησιας..αφου εβαζε τα παιδα να ζωγραφιζουν συνεχως σταυρους και αγιους και τα ιδια τα παιδια διαμαρτυρονταν οτι αντι να κανουν εικαστικα εκαναν θρησκευτικα.
Τρελό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Αυτο δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο. Όταν βλέπεις τι σκατα έχουν φάει στην μούρη οι γυναίκες από άντρες σε όλη την διάρκεια της ιστορίας (κοίτα κυνήγι μαγισσών, τα "άσυλα", την ακραία βια των γυναικών στους πολέμους και όχι μόνο, παλιά που τις κατηγορούσαν για μοιχεία για να της βγάλουν από την άκρη και να παντρευτούν άλλη (γίνεται ακόμη σε μουσουλμανικές χώρες) κτλ κτλ). Δηλαδή τι λέμε τώρα.1) την έχθρα μεταξύ αντρών και γυναικών
Οι χρυσοτεροι αιώνες πολλών χωρών έγιναν υπό την ηγεσία γυναικών πάντως (Ελισάβετ Ι της Αγγλίας, Αικατερίνη ΙΙ της Ρωσίας, Wu Zetian της δυναστείας Τανγκ της Κίνας, Μαρίας Τειρεσίας της Αυστρίας κτλ κτλ). Ξέρεις, και ο θυμός των ανδρών που δεν ελέγχει τίποτα και αυτό συναίσθημα είναι3) τη διάλυση της σύγχρονης κοινωνίας, βάζοντας με το στανιό γυναίκες σε θέσεις ηγεσίας, τις οποίες πρέπει να αναλαμβάνουν οι άντρες γιατί ταιριάζει στο φύλο μας (κινούμαστε με τη λογική και όχι με το συναίσθημα σαν αυτές)
Ο άντρας των 800-1000€ δεν μπορεί να στηρίξει κάτι τέτοιο (είστε και τεμπελιδες πλέον δεν κάνετε δύο δουλειές. Ο πατέρας μου έκανε 3 δουλειές όταν ήταν νιόπαντρος για να μαζέψει λεφτά για σπίτι). Επίσης, είστε πολύ αφελείς αν νομίζετε ότι οι γιαγιάδες μας δεν δούλευαν. Οι φτωχές ΠΆΝΤΑ δούλευαν, παντρεμένες και μη. Όπως και σήμερα οι φτωχές δουλεύουν, και οι πλούσιες όπως σε κάθε άλλη περίοδο της ιστορίας, όχι. Παλιά δούλευαν στο χωράφι, ή στα υφαντουργεία κτλ. Κάποιες πήγαιναν να γίνουν και υπηρέτριες στα σπίτια πλουσίων από παιδιά για να ταΐσουν τα στόματα των μικροτερων αδερφών τους.4) τη διάλυση του θεσμού της οικογένειας, βάζοντας τη γυναίκα στο κυνήγι της αγοράς εργασίας αντί να κάθονται σπίτι και να μεγαλώνουν τα παιδιά.
Οριακά προκλητικό να ξεχνάμε έτσι το αίμα των γιαγιάδων μας. Αγρότισσες που δούλευαν με τα μωρα τους στην πλάτη. Υπηρέτριες που ανέχτηκαν τα σκατα του καθενός.
Αχχχ σύγχρονε Έλληνα που ξέχασες το αίμα των προγόνων σου και έχεις γίνει brainwashed από αμερικανικες αντζεντες και μλκιες.
Η τεμπελιά μας κατάντησε έτσι. Ο Έλληνας και η Ελληνίδα ήταν αρμονικοι όσο δούλευαν και οι δύο σκληρά. Τώρα με την τεμπελιά φουντωσαν αυτές οι ανόητες αποψεις. Γυρίστε πίσω στις δουλειές μπας και βγάλετε και κάνα φράγκο παραπάνω.
«Εν ιδρώτι του προσώπου σου φαγή τον άρτον σου»
<<Η εργασία είναι δώρο του Θεού και είναι ευλογημένη για τον λαό>>
Αμήν.
Ο Φρόιντ ήταν ο χειρότερος ψυχολογος που έχει περάσει στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σου προτείνω να κοιτάξεις την ιστορία της πριγκίπισσας Αλίκης που παντρεύτηκε στην ελληνική Βασιλική οικογένεια. Μια γυναίκα που έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα μέχρι και τα κοσμήματά της για να διατηρηθεί το μοναστήρι που είχε ιδρύσει, ηγουμένη μέσα, για να βοηθήσει τραυματισμένους στρατιώτες. Δες τι μλκιες της έκανε ως παιδί αυτός ο άχρηστος (εποχή όπου οι "ψυχολόγοι" εβλεπαν τους ασθενείς σάκο του μποξ).την εποχή που η πλειοψηφία των ψυχολόγων ήταν άντρες
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.601 μηνύματα.
Καλά λένε λοιπόν οποίος βλέπεις να κρατάει μεγάλους σταυρούς δημοσίως βρωμάει το ψάρι.
Τρελό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Αυτο δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο. Όταν βλέπεις τι σκατα έχουν φάει στην μούρη οι γυναίκες από άντρες σε όλη την διάρκεια της ιστορίας (κοίτα κυνήγι μαγισσών, τα "άσυλα", την ακραία βια των γυναικών στους πολέμους και όχι μόνο, παλιά που τις κατηγορούσαν για μοιχεία για να της βγάλουν από την άκρη και να παντρευτούν άλλη (γίνεται ακόμη σε μουσουλμανικές χώρες) κτλ κτλ). Δηλαδή τι λέμε τώρα.
Οι χρυσοτεροι αιώνες πολλών χωρών έγιναν υπό την ηγεσία γυναικών πάντως (Ελισάβετ Ι της Αγγλίας, Αικατερίνη ΙΙ της Ρωσίας, Wu Zetian της δυναστείας Τανγκ της Κίνας, Μαρίας Τειρεσίας της Αυστρίας κτλ κτλ). Ξέρεις, και ο θυμός των ανδρών που δεν ελέγχει τίποτα και αυτό συναίσθημα είναι. Αυτά είναι παπατζιες, οι γυναίκες εκ φύσεως (για λόγους επιβίωσης) λειτουργούν περισσότερο με την λογική. Μερικοί το ονομάζουν υπερβολική φιλοδοξια αλλά μπα δεν είναι. Οι άντρες παρασύρονται και από το γκομενακι γραμματέας και από το αλκοόλ και από διάφορα άλλα. Δεν είναι τυχαίο που οι Βίκινγκς δεν άφηναν τους άνδρες να διαχειριστούν τα οικονομικά, δεν τους μάθαιναν ούτε αριθμητική.
Ο άντρας των 800-1000€ δεν μπορεί να στηρίξει κάτι τέτοιο (είστε και τεμπελιδες πλέον δεν κάνετε δύο δουλειές. Ο πατέρας μου έκανε 3 δουλειές όταν ήταν νιόπαντρος για να μαζέψει λεφτά για σπίτι). Επίσης, είστε πολύ αφελείς αν νομίζετε ότι οι γιαγιάδες μας δεν δούλευαν. Οι φτωχές ΠΆΝΤΑ δούλευαν, παντρεμένες και μη. Όπως και σήμερα οι φτωχές δουλεύουν, και οι πλούσιες όπως σε κάθε άλλη περίοδο της ιστορίας, όχι. Παλιά δούλευαν στο χωράφι, ή στα υφαντουργεία κτλ. Κάποιες πήγαιναν να γίνουν και υπηρέτριες στα σπίτια πλουσίων από παιδιά για να ταΐσουν τα στόματα των μικροτερων αδερφών τους.
Οριακά προκλητικό να ξεχνάμε έτσι το αίμα των γιαγιάδων μας. Αγρότισσες που δούλευαν με τα μωρα τους στην πλάτη. Υπηρέτριες που ανέχτηκαν τα σκατα του καθενός.
Αχχχ σύγχρονε Έλληνα που ξέχασες το αίμα των προγόνων σου και έχεις γίνει brainwashed από αμερικανικες αντζεντες και μλκιες.
Η τεμπελιά μας κατάντησε έτσι. Ο Έλληνας και η Ελληνίδα ήταν αρμονικοι όσο δούλευαν και οι δύο σκληρά. Τώρα με την τεμπελιά φουντωσαν αυτές οι ανόητες αποψεις. Γυρίστε πίσω στις δουλειές μπας και βγάλετε και κάνα φράγκο παραπάνω.
«Εν ιδρώτι του προσώπου σου φαγή τον άρτον σου»
<<Η εργασία είναι δώρο του Θεού και είναι ευλογημένη για τον λαό>>
Αμήν.
Ο Φρόιντ ήταν ο χειρότερος ψυχολογος που έχει περάσει στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σου προτείνω να κοιτάξεις την ιστορία της πριγκίπισσας Αλίκης που παντρεύτηκε στην ελληνική Βασιλική οικογένεια. Μια γυναίκα που έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα μέχρι και τα κοσμήματά της για να διατηρηθεί το μοναστήρι που είχε ιδρύσει, ηγουμένη μέσα, για να βοηθήσει τραυματισμένους στρατιώτες. Δες τι μλκιες της έκανε ως παιδί αυτός ο άχρηστος (εποχή όπου οι "ψυχολόγοι" εβλεπαν τους ασθενείς σάκο του μποξ).
Πόσο δίκιο έχεις για το ότι οι απλές λαϊκές οικογένειες δούλευαν μαζί στα χωράφια! ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ και κρατούσαν και παιδιά μαζί ή τα έπαιρναν μαζί !
όσο για το Φρόιντ και εγώ δεν τον έχω σε εκτίμηση αλλά έχει δώσει πολύ υλικό θεωριών και γραπτών όσον αφορά τη ψυχανάλυση. Δεν νομίζω ότι είναι ο χειρότερος αλλά από τους πιο αμφιλεγόμενους.
Και για να είμαι και στο θέμα, πολύ γέλασα με την εικαστικό στο σχολείο, να ναι καλά η κυρία
Τώρα το 6χρονο της χούφτωσε λίγο βυζι που μέχρι πριν λίγο οριακά θήλαζε…
Εντάξει μπορούν απλά να του μάθουν τρόπους συμπεριφοράς ή να κοιτάξουν αν έχει ξεπεράσει το κομμάτι του θηλασμού. Τώρα αυτά για γυναικοκτονος που άκουσα από την δασκάλα και κάτι τέτοια, ούτε καν
Ελπίζω το μωρό να μην στιγματίστηκε περισσότερο και του κάνει εκεί πλήγμα, παρά στην ίδια την αρχική πράξη.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.539 μηνύματα.
Βία υπήρχε πάντα και προς όλα τα φύλα. Ο κόσμος μας είναι δομημένος πάνω στο ότι ο ισχυρός καταπατάει τον αδύναμο,Αυτο δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο. Όταν βλέπεις τι σκατα έχουν φάει στην μούρη οι γυναίκες από άντρες σε όλη την διάρκεια της ιστορίας (κοίτα κυνήγι μαγισσών, τα "άσυλα", την ακραία βια των γυναικών στους πολέμους και όχι μόνο, παλιά που τις κατηγορούσαν για μοιχεία για να της βγάλουν από την άκρη και να παντρευτούν άλλη (γίνεται ακόμη σε μουσουλμανικές χώρες) κτλ κτλ). Δηλαδή τι λέμε τώρα.
Καλά, ναι, και ο Περικλής στον χρυσό αιώνα δεν ήταν κάτι, όλα η Ασπασία τα έκανε. Τέλος πάντων, πέρα από τις χαριτωμενιές, τίποτα δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο άντρας (ο λευκός άντρας) ανακάλυψε, δάμασε, εκπολίτισε και κυριάρχησε όλον τον κόσμο.Οι χρυσοτεροι αιώνες πολλών χωρών έγιναν υπό την ηγεσία γυναικών πάντως (Ελισάβετ Ι της Αγγλίας, Αικατερίνη ΙΙ της Ρωσίας, Wu Zetian της δυναστείας Τανγκ της Κίνας, Μαρίας Τειρεσίας της Αυστρίας κτλ κτλ).
Άντρας που κινείται βάσει του θυμικού και των συναισθημάτων του είναι αδύναμος άντρας. Απλό. Και δεν διαφωνώ ότι ειδικά ο σύγχρονος άντρας το κάνει αυτό, αυτό μάλιστα λέω, ότι είναι κομμάτι του φαινομένου της εκθήλυνσης της κοινωνίας. Όσο για εσάς, εντάξει, γελάμε. Η γυναίκα χαρακτηρίζεται από mood swings, γκρίνιες για το κάθε τι καινούριο που της μπήκε στο μυαλό και στα πιο σημαντικά και σοβαρά, η γυναίκα -επειδή είναι συναισθηματική- θα φάει πρώτη τις παπάντζες περί αντιρατσισμού, ότι ο καθένας είναι ό,τι αισθάνεται κοκ.Ξέρεις, και ο θυμός των ανδρών που δεν ελέγχει τίποτα και αυτό συναίσθημα είναι.
Αυτά είναι παπατζιες, οι γυναίκες εκ φύσεως (για λόγους επιβίωσης) λειτουργούν περισσότερο με την λογική. Μερικοί το ονομάζουν υπερβολική φιλοδοξια αλλά μπα δεν είναι. Οι άντρες παρασύρονται και από το γκομενακι γραμματέας και από το αλκοόλ και από διάφορα άλλα. Δεν είναι τυχαίο που οι Βίκινγκς δεν άφηναν τους άνδρες να διαχειριστούν τα οικονομικά, δεν τους μάθαιναν ούτε αριθμητική.
Γι' αυτό το σύστημα πατάει πάνω στο θυμικό της γυναίκας για να περνάει πράγματα και μετά ο φελλός άντρας να ακολουθεί λόγω καύλας (ακόμα και ο μύθος των πρωτόπλαστων είναι αυτό το φαινόμενο). Αυτό είναι το χειρότερο στο φύλο μας και θα μπορούσες να μεμφθείς, ότι κινούμαστε με το κάτω κεφάλι. Δεν θα υπήρχε τελειότερο ον από τον άντρα αν δεν είχε αυτό το ελάττωμα. Εσείς κινείστε βάσει λογικής μόνο σε περιπτώσεις να κάνετε κάναν καλό γάμο ή κάτι τέτοιο που συμφέρει στο μέλλον σας, αλλά μέχρι εκεί. Όμως είναι ίδιον της εποχής μας ότι το συναίσθημα επικρατεί του Λόγου (πρόσεξε, μιλάω για τον Πλατωνικό Λόγο, όχι για τη συμφεροντολογική λογική) και στα δύο φύλα.
Δεν είπα ότι μπορεί να στηρίξει κάτι τέτοιο. Έγιναν πολλά στον κόσμο για να φτάσουμε να δουλεύουν και οι δύο και να μην τους φτάνουν. Για την τεμπελιά τώρα ασχολίαστο, δες τι δουλειές κάνει ένας άντρας (κατά Μ.Ο.) και τι μια γυναίκα (δεν είναι τυχαίο πχ ότι η κλόουν δουλειά του hr κυριαρχείται από γυναίκες).Ο άντρας των 800-1000€ δεν μπορεί να στηρίξει κάτι τέτοιο (είστε και τεμπελιδες πλέον δεν κάνετε δύο δουλειές. Ο πατέρας μου έκανε 3 δουλειές όταν ήταν νιόπαντρος για να μαζέψει λεφτά για σπίτι).
Προσωπικά δεν ξεχνάω τίποτα και τα περί προκλητικών στα επιστρέφω. Αυτές οι γυναίκες κρατούσαν σπίτια και ήταν Γυναίκες με «Γ» κεφαλαίο, καμία σχέση με τις σύγχρονες γυναίκες.Επίσης, είστε πολύ αφελείς αν νομίζετε ότι οι γιαγιάδες μας δεν δούλευαν. Οι φτωχές ΠΆΝΤΑ δούλευαν, παντρεμένες και μη. Όπως και σήμερα οι φτωχές δουλεύουν, και οι πλούσιες όπως σε κάθε άλλη περίοδο της ιστορίας, όχι. Παλιά δούλευαν στο χωράφι, ή στα υφαντουργεία κτλ. Κάποιες πήγαιναν να γίνουν και υπηρέτριες στα σπίτια πλουσίων από παιδιά για να ταΐσουν τα στόματα των μικροτερων αδερφών τους.
Οριακά προκλητικό να ξεχνάμε έτσι το αίμα των γιαγιάδων μας. Αγρότισσες που δούλευαν με τα μωρα τους στην πλάτη. Υπηρέτριες που ανέχτηκαν τα σκατα του καθενός.
Ό,τι να' ναι.Αχχχ σύγχρονε Έλληνα που ξέχασες το αίμα των προγόνων σου και έχεις γίνει brainwashed από αμερικανικες αντζεντες και μλκιες.
Βασισμένη άποψη.Η τεμπελιά μας κατάντησε έτσι. Ο Έλληνας και η Ελληνίδα ήταν αρμονικοι όσο δούλευαν και οι δύο σκληρά. Τώρα με την τεμπελιά φουντωσαν αυτές οι ανόητες αποψεις. Γυρίστε πίσω στις δουλειές μπας και βγάλετε και κάνα φράγκο παραπάνω.
«Εν ιδρώτι του προσώπου σου φαγή τον άρτον σου»
<<Η εργασία είναι δώρο του Θεού και είναι ευλογημένη για τον λαό>>
Αμήν.
Το να κρίνεις ανθρώπους που μεγάλωσαν σε άλλες εποχές είναι κλασσική περίπτωση παροντισμού (να κρίνεις άτομα από άλλη εποχή βάσει των τωρινών ηθικών επιταγών) άρα λάθος. Τον Φρόιντ ούτε εγώ τον πάω (είμαι team Γιουνγκ) αλλά ήταν πρωτοπόρος για την εποχή του και δημιούργησε την ψυχαναλιτική προσέγγιση. Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε έτσι μεγάλα μυαλά που πέρασαν ούτε και κοιτάμε πχ την προσωπική τους ζωή (δέντρο) και να χάνουμε το έργο τους (δάσος). Και αυτή είναι συναισθηματική και όχι λογική οπτική πάνω στα πράγματα (δεν μιλάω τώρα για τον Φρόιντ, γενικά μιλάω).Ο Φρόιντ ήταν ο χειρότερος ψυχολογος που έχει περάσει στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σου προτείνω να κοιτάξεις την ιστορία της πριγκίπισσας Αλίκης που παντρεύτηκε στην ελληνική Βασιλική οικογένεια. Μια γυναίκα που έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα μέχρι και τα κοσμήματά της για να διατηρηθεί το μοναστήρι που είχε ιδρύσει, ηγουμένη μέσα, για να βοηθήσει τραυματισμένους στρατιώτες. Δες τι μλκιες της έκανε ως παιδί αυτός ο άχρηστος (εποχή όπου οι "ψυχολόγοι" εβλεπαν τους ασθενείς σάκο του μποξ).
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.795 μηνύματα.
Ε μα δεν μπορώ να βλέπω αυτή την καραμέλα "α παλιά η γυναίκα έμενε σπίτι" ναι. Η πλούσια γυναίκα. Η φτωχή ΔΟΥΛΕΥΕ από την αρχαιότητα. Δεν ξέρω πως τους κόλλησε αυτή η αμερικανική εικόνα στο μυαλό. Εδώ ήμαστε Ελλάδα. Και η Ελληνίδα είναι δουλευτρα.Πόσο δίκιο έχεις για το ότι οι απλές λαϊκές οικογένειες δούλευαν μαζί στα χωράφια! ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ και κρατούσαν και παιδιά μαζί ή τα έπαιρναν μαζί !
Δεν έχει υπάρξει στιγμή που η βαλκανισσα γυναίκα δεν έχει δουλέψει. Μέχρι και γέφυρες έφτιαχναν όταν οι άνδρες ήταν στο πόλεμο.
Και αυτό έχει καταστρέψει τους κύριους αυτούς σήμερα, ότι δεν θυμούνται τον κόπο και το αίμα των μαναδων, γιαγιάδων και προγιαγιαδων τους. Μου κάνουν λες και μου ήρθαν από οικογένεια πλούσια που η γυναίκα καθόταν σπίτι με τα μεταξωτά. Από λαϊκή οικογένεια ήρθαν που οι γιαγιάδες τους ΔΟΎΛΕΨΑΝ με ΤΣΑΠΙ.
Όχι όπως αυτους σήμερα κάθονται σε ένα γραφείο παίρνουν 800€ και κάνουν λόγο για μια οικονομική και κοινωνική τάξη στην οποία ποτέ δεν ανήκαν και ούτε θα ανήκουν.
Ξεχασανε τον κόπο των προγόνων τους. Αμαρτία.
Η τυπισσα προφανώς έχει σοβαρό θέμα, προφανώς δεν πάει στα καλά της. Συμφωνούμε όλοι σε αυτό.
Ο φεμινισμός που κολλάει; Το έχετε κάνει καραμέλα ρε παιδιά, πλέον κάθε θρεντ γίνεται κουραστικό.
Ο φεμινισμός που κολλάει; Το έχετε κάνει καραμέλα ρε παιδιά, πλέον κάθε θρεντ γίνεται κουραστικό.
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.601 μηνύματα.
Για όσους του τσούζει όλα κολλάνε παντού. Οταν θες να βλέπεις ένα πρόβλημα το εμφανίζεις παντού πολύ εύκολα.Η τυπισσα προφανώς έχει σοβαρό θέμα, προφανώς δεν πάει στα καλά της. Συμφωνούμε όλοι σε αυτό.
Ο φεμινισμός που κολλάει; Το έχετε κάνει καραμέλα ρε παιδιά, πλέον κάθε θρεντ γίνεται κουραστικό.
και δεν με νοιάζει καν ποιος ειπε τι, φτάνει και με αυτό.
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.795 μηνύματα.
Δυστυχώς ναι.Βία υπήρχε πάντα και προς όλα τα φύλα. Ο κόσμος μας είναι δομημένος πάνω στο ότι ο ισχυρός καταπατάει τον αδύναμο
Μαζί τα έκαναν, οι άντρες ποτέ δεν δούλεψαν μόνοι. Από την εποχή των σπηλαίων, μαζί κυνηγούσαν μαζί έφτιαχναν την σπηλια. Απλα αργότερα οι γυναίκες δεν μπορούσαν να πάρουν "credit" και έπρεπε να συνοδεύεται το όνομα του συζύγου.Καλά, ναι, και ο Περικλής στον χρυσό αιώνα δεν ήταν κάτι, όλα η Ασπασία τα έκανε. Τέλος πάντων, πέρα από τις χαριτωμενιές, τίποτα δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο άντρας (ο λευκός άντρας) ανακάλυψε, δάμασε, εκπολίτισε και κυριάρχησε όλον τον κόσμο.
Χαίρομαι πάντως που παραδέχεσαι αυτό με τον Περικλή και εμμέσως παραδέχεσαι τις προσωπικότητες που ανέφερα.
Μόλις περιέγραψες όμως το 85% των ανδρών.Άντρας που κινείται βάσει του θυμικού και των συναισθημάτων του είναι αδύναμος άντρας.
Εγώ που το βλέπω και λίγο πιο πονηρά πάντως το βλέπω και ως τρόπος υποκρισίας αυτός για να πατήσουν σε νέο πολιτικό κύμα στο οποίο θα μπορούν να πάρουν εξουσία. Πέρα από την αίσθηση της "ανθρωπότητας" δηλαδή. Λίγες είναι που όντως είναι σε φάση "αχ ναι ας τους φέρουμε στην χώρα μας".γυναίκα -επειδή είναι συναισθηματική- θα φάει πρώτη τις παπάντζες περί αντιρατσισμού, ότι ο καθένας είναι ό,τι αισθάνεται κοκ.
Σωστά. Η σεξουαλικότητα είναι όπλο ειδικά από την πλευρά της γυναίκας. Κάθε φύλο έχει τις αδυναμίες του. Οι άντρες σκέφτονται με το κάτω κεφάλι όπως λες και εσύ και οι γυναίκες πολλές φορές είναι ευκολόπιστες.Αυτό είναι το χειρότερο στο φύλο μας και θα μπορούσες να μεμφθείς, ότι κινούμαστε με το κάτω κεφάλι
Χμμμμ ενδιαφέρουσα άποψη αλλά θα ήταν αδύνατο γιατί το σεξ και η τεκνοποίηση είναι ένστικτο, και στις δύο πλευρές. Διαφορετικά δεν θα υπήρξε συνέχεια του είδους.. Δεν θα υπήρχε τελειότερο ον από τον άντρα αν δεν είχε αυτό το ελάττωμα
Τώρα ισχύει αυτό που καταργήθηκε η προικιά. Μέχρι το 70 ο άντρας έκανε αυτό που αναφέρεις. Να κάνει καλό γάμο με καλή προίκα για να έχει χρήματα για να κάνει επενδύσεις.Εσείς κινείστε βάσει λογικής μόνο σε περιπτώσεις να κάνετε κάναν καλό γάμο ή κάτι τέτοιο που συμφέρει στο μέλλον σας, αλλά μέχρι εκεί. Όμως είναι ίδιον της εποχής μας ότι το συναίσθημα επικρατεί του Λόγου (πρόσεξε, μιλάω για τον Πλατωνικό Λόγο, όχι για τη συμφεροντολογική λογική) και στα δύο φύλα
Και όχι μέχρι εκεί. Και στις επιχειρήσεις σκέφτονται με λογική αν και σε αντίθεση με τους άνδρες οι γυναίκες δεν "ρισκάρουν" τόσο, που είναι και ελάττωμα και προσόν. Το επιχειρείν θέλει ρίσκο.
Συμφωνώ για τον πλατωνικό λόγο που λες αλλά δεν το θεωρώ 100% ελάττωμα. Αν δεν υπήρχε συναίσθημα δεν θα υπήρχε και ένας λόγος να παλέψεις για τους στόχους σου. Βέβαια είναι διπλό μαχαίρι.
Θα το δεις και μόνος σου κάποια στιγμή και αυτά να ξέρεις είναι και λόγια του 70 χρόνου πατέρα μου που δουλεύει από τα 12. Όσο δούλευε ο κόσμος υπήρχε σεβασμός. Γιατί όλοι δούλευαν για το ψωμί τους και η δουλειά ήταν τιμιότητα. Και για τους άνδρες και τις γυναίκες.Βασισμένη άποψη.
Έχουν υποφέρει πολύ οι γιαγιάδες μας. Κάποιες έζησαν δύσκολα αλλά με αρμονία και πληρότητα. Άλλες έπρεπε να αποδεχτούν και τον τεμπέλη κι τον κέρατα και τον αλκοολικό γιατί δεν μπορούσαν να τον σουτάρουν. Κρατούσαν τα σπίτια μόνες τους.Προσωπικά δεν ξεχνάω τίποτα και τα περί προκλητικών στα επιστρέφω. Αυτές οι γυναίκες κρατούσαν σπίτια και ήταν Γυναίκες με «Γ» κεφαλαίο, καμία σχέση με τις σύγχρονες γυναίκες.
Εγώ αυτό που σιχαίνομαι στις σύγχρονες γυναίκες είναι η τεμπελιά. Περιμένουν χορηγούς αντί να πάνε τα δουλέψουν με αξιοπρέπεια. Τσάμπα οι κοποι των πατεράδων και μανάδων να τις μορφώσουν.
Σωστά. Έκανε μεγάλη συμβολή στην επιστήμη της ψυχολογίας αλλά οι μέθοδοι του ήταν αρκετά αμφιλεγόμενοι. Βέβαια όπως λες για την εποχή του ήταν αποδεκτο. Ιατρική βαμμένη πάνω στο αίμα.. Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε έτσι μεγάλα μυαλά που πέρασαν ούτε και κοιτάμε πχ την προσωπική τους ζωή (δέντρο) και να χάνουμε το έργο τους (δάσος). Και αυτή είναι συναισθηματική και όχι λογική οπτική πάνω στα πράγματα (δεν μιλάω τώρα για τον Φρόιντ, γενικά μιλάω).
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.539 μηνύματα.
Ο καθένας θα λέει ό,τι γουστάρει, χωρίς να σου ζητήσει τον λόγο.Για όσους του τσούζει όλα κολλάνε παντού. Οταν θες να βλέπεις ένα πρόβλημα το εμφανίζεις παντού πολύ εύκολα.
και δεν με νοιάζει καν ποιος ειπε τι, φτάνει και με αυτό.
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.795 μηνύματα.
Α γι'αυτό χτυπιοταν; Ε προφανώς πολλά παιδάκια όταν σταματούν να θηλάζουν συνεχίζουν να ζητούν για κάποιο καιρό.Τώρα το 6χρονο της χούφτωσε λίγο βυζι που μέχρι πριν λίγο οριακά θήλαζε…
Α καλά ο,τι να ναι.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.967 μηνύματα.
Βλέπω την θρησκευτική διάσταση της δασκάλας αυτής την αφήνεις τεχνηεντως εντελώς απεξω επειδή δεν σε συμφέρει. Όπως εσυ λες φεμινισμό, εγω λεω πως η θρησκεία της την έκανε πλύση εγκεφάλου και την οδηγησε σε αυτες τις στρεβλες πεποιθήσεις καθώς και σε ψυχολογικά, που θα διαμορφώθηκαν απο μια αυστηρη/συντηρητικη οικογένεια μεσα στην οποία ενδεχομενως μεγαλωσε. Γιατι δεν κάνεις επιθεση και κριτική λοιπόν στη θρησκεια; Μην ξεχνάμε πως πολλές τέτοιες οπισθοδρομικες απόψεις πάνε χερι χερι με την εκκλησία και τον συντηρητισμο. Και οσο και να θες να το προσεγγίζεις θεωρητικοφιλοσοφικα, εκκλησία και θρησκεία στο μυαλό του απλου κόσμου ειναι το ενα και το αυτο.Η φεμινιστική ρητορική λέει να μην αφήνεις τα αγοράκια να γίνονται άντρες, να τα ευνουχίζεις από νωρίς και να τα κάνεις να μισούν τα χαρακτηριστικά της φύσης τους.
(εμμέσως πλην σαφώς, προφανώς και δεν το λέει ρητά).
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.601 μηνύματα.
Είπα εγώ το αντίθετο ρε Ηλία ; Απλά λέω δεν με νοιάζει ποιος το λεει. Θέλατε να δείτε ένα πρόβλημα εδώ όσον αφορά τον φεμινισμό και το είπατε. Για αυτό και αναφέρθηκε ΞΑΝΑΟ καθένας θα λέει ό,τι γουστάρει, χωρίς να σου ζητήσει τον λόγο.
γιατί όπως καλή ώρα τώρα, όλα σας αρέσει να τα παίρνετε προσωπικά, για αυτό λέω δεν με νοιάζει καν ποιος το είπε
τσακωμαρες όλη την ώρα αι στο καλό πρωί πρωί ούτε να συμφωνήσεις δεν μπορείς
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.967 μηνύματα.
Εξαιρετική ανάλυση. Ειδικά αυτα που λες για τις γιαγιάδες αγροτισσες παλαιότερα κλπ, συντηρουσαν ολη την οικογένεια με χίλιες δυο δυσκολίες, μαζί με την ανατροφή των παιδιών. Πέρασαν πολυ δύσκολα, και σπίτι και χωράφια παντού τρέχανε σε ολα.Καλά λένε λοιπόν οποίος βλέπεις να κρατάει μεγάλους σταυρούς δημοσίως βρωμάει το ψάρι.
Τρελό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Αυτο δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο. Όταν βλέπεις τι σκατα έχουν φάει στην μούρη οι γυναίκες από άντρες σε όλη την διάρκεια της ιστορίας (κοίτα κυνήγι μαγισσών, τα "άσυλα", την ακραία βια των γυναικών στους πολέμους και όχι μόνο, παλιά που τις κατηγορούσαν για μοιχεία για να της βγάλουν από την άκρη και να παντρευτούν άλλη (γίνεται ακόμη σε μουσουλμανικές χώρες) κτλ κτλ). Δηλαδή τι λέμε τώρα.
Οι χρυσοτεροι αιώνες πολλών χωρών έγιναν υπό την ηγεσία γυναικών πάντως (Ελισάβετ Ι της Αγγλίας, Αικατερίνη ΙΙ της Ρωσίας, Wu Zetian της δυναστείας Τανγκ της Κίνας, Μαρίας Τειρεσίας της Αυστρίας κτλ κτλ). Ξέρεις, και ο θυμός των ανδρών που δεν ελέγχει τίποτα και αυτό συναίσθημα είναι. Αυτά είναι παπατζιες, οι γυναίκες εκ φύσεως (για λόγους επιβίωσης) λειτουργούν περισσότερο με την λογική. Μερικοί το ονομάζουν υπερβολική φιλοδοξια αλλά μπα δεν είναι. Οι άντρες παρασύρονται και από το γκομενακι γραμματέας και από το αλκοόλ και από διάφορα άλλα. Δεν είναι τυχαίο που οι Βίκινγκς δεν άφηναν τους άνδρες να διαχειριστούν τα οικονομικά, δεν τους μάθαιναν ούτε αριθμητική.
Ο άντρας των 800-1000€ δεν μπορεί να στηρίξει κάτι τέτοιο (είστε και τεμπελιδες πλέον δεν κάνετε δύο δουλειές. Ο πατέρας μου έκανε 3 δουλειές όταν ήταν νιόπαντρος για να μαζέψει λεφτά για σπίτι). Επίσης, είστε πολύ αφελείς αν νομίζετε ότι οι γιαγιάδες μας δεν δούλευαν. Οι φτωχές ΠΆΝΤΑ δούλευαν, παντρεμένες και μη. Όπως και σήμερα οι φτωχές δουλεύουν, και οι πλούσιες όπως σε κάθε άλλη περίοδο της ιστορίας, όχι. Παλιά δούλευαν στο χωράφι, ή στα υφαντουργεία κτλ. Κάποιες πήγαιναν να γίνουν και υπηρέτριες στα σπίτια πλουσίων από παιδιά για να ταΐσουν τα στόματα των μικροτερων αδερφών τους.
Οριακά προκλητικό να ξεχνάμε έτσι το αίμα των γιαγιάδων μας. Αγρότισσες που δούλευαν με τα μωρα τους στην πλάτη. Υπηρέτριες που ανέχτηκαν τα σκατα του καθενός.
Αχχχ σύγχρονε Έλληνα που ξέχασες το αίμα των προγόνων σου και έχεις γίνει brainwashed από αμερικανικες αντζεντες και μλκιες.
Η τεμπελιά μας κατάντησε έτσι. Ο Έλληνας και η Ελληνίδα ήταν αρμονικοι όσο δούλευαν και οι δύο σκληρά. Τώρα με την τεμπελιά φουντωσαν αυτές οι ανόητες αποψεις. Γυρίστε πίσω στις δουλειές μπας και βγάλετε και κάνα φράγκο παραπάνω.
«Εν ιδρώτι του προσώπου σου φαγή τον άρτον σου»
<<Η εργασία είναι δώρο του Θεού και είναι ευλογημένη για τον λαό>>
Αμήν.
Ο Φρόιντ ήταν ο χειρότερος ψυχολογος που έχει περάσει στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σου προτείνω να κοιτάξεις την ιστορία της πριγκίπισσας Αλίκης που παντρεύτηκε στην ελληνική Βασιλική οικογένεια. Μια γυναίκα που έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα μέχρι και τα κοσμήματά της για να διατηρηθεί το μοναστήρι που είχε ιδρύσει, ηγουμένη μέσα, για να βοηθήσει τραυματισμένους στρατιώτες. Δες τι μλκιες της έκανε ως παιδί αυτός ο άχρηστος (εποχή όπου οι "ψυχολόγοι" εβλεπαν τους ασθενείς σάκο του μποξ).
Να προσθέσω τον σπουδαίο ρόλο που ειχε η γυναίκα στη δομή ειδικα της σαρακατσανικης κοινωνίας και οικογένειας, κεντρικοτατο προσωπο.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.539 μηνύματα.
Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο, ότι θα πάρουν δηλαδή συγκεκριμένα γυναίκες την κατάσταση στα χέρια τους. Πιστεύω ότι είναι σίγουρα υποκινούμενο φυσικά, απλά από τη μεγάλη μύτη.Εγώ που το βλέπω και λίγο πιο πονηρά πάντως το βλέπω και ως τρόπος υποκρισίας αυτός για να πατήσουν σε νέο πολιτικό κύμα στο οποίο θα μπορούν να πάρουν εξουσία. Πέρα από την αίσθηση της "ανθρωπότητας" δηλαδή. Λίγες είναι που όντως είναι σε φάση "αχ ναι ας τους φέρουμε στην χώρα μας".
Ναι. Όχι ότι οι άντρες δεν είναι ευκολόπιστοι βέβαια.Σωστά. Η σεξουαλικότητα είναι όπλο ειδικά από την πλευρά της γυναίκας. Κάθε φύλο έχει τις αδυναμίες του. Οι άντρες σκέφτονται με το κάτω κεφάλι όπως λες και εσύ και οι γυναίκες πολλές φορές είναι ευκολόπιστες.
Θέλω να πω να μην σκέφτονται αποκλειστικά με το κάτω κεφάλι. Υπάρχουν άντρες που κυριολεκτικά διαλύουν τη ζωή τους για αυτή τους την αδυναμία.Χμμμμ ενδιαφέρουσα άποψη αλλά θα ήταν αδύνατο γιατί το σεξ και η τεκνοποίηση είναι ένστικτο, και στις δύο πλευρές. Διαφορετικά δεν θα υπήρξε συνέχεια του είδους.
Δεν είπαμε να είμαστε ρομπότ, δεν είπαμε να είμαστε χωρίς συναίσθημα, απλά η λογική να κυριαρχεί του συναισθήματος. Ο Πλάτωνας έκανε μία φοβερή αναλογία ατόμου και κόσμου. Όπως στο άτομο πρέπει να κυριαρχεί ο Λόγος πάνω στο συναίσθημα έτσι και στον κόσμο οι άριστοι και γενικά οι λίγοι πρέπει να εξουσιάζουν τους πολλούς, τη μάζα. Γιατί ο λόγος στο άτομο είναι η πνευματική ελίτ σε μια κοινωνία και το θυμικό είναι ο λαός.Συμφωνώ για τον πλατωνικό λόγο που λες αλλά δεν το θεωρώ 100% ελάττωμα. Αν δεν υπήρχε συναίσθημα δεν θα υπήρχε και ένας λόγος να παλέψεις για τους στόχους σου. Βέβαια είναι διπλό μαχαίρι.
Ναι, βέβαια σε αυτό διαφωνώ όσον αφορά το τώρα. Γιατί γνωρίζω πολύ κόσμο που κάνει δύο δουλειές, κι εγώ πχ με υπερωρίες είμαι συνέχεια, ποτέ δεν δουλεύω 5*8...Θα το δεις και μόνος σου κάποια στιγμή και αυτά να ξέρεις είναι και λόγια του 70 χρόνου πατέρα μου που δουλεύει από τα 12. Όσο δούλευε ο κόσμος υπήρχε σεβασμός. Γιατί όλοι δούλευαν για το ψωμί τους και η δουλειά ήταν τιμιότητα. Και για τους άνδρες και τις γυναίκες.
Δεν πήρα τίποτα προσωπικά, εγώ έκανα λόγο για τον φεμινισμό και εσύ λες να μην μιλάμε για αυτό. Η ρητορική της καμένης καθηγήτριας ήταν ξεκάθαρα φεμινιστική και αυτό θα το λέω και κανείς δεν θα λέει για το τι θα μιλάμε και για το τι δεν θα μιλάμε.Είπα εγώ το αντίθετο ρε Ηλία ; Απλά λέω δεν με νοιάζει ποιος το λεει. Θέλατε να δείτε ένα πρόβλημα εδώ όσον αφορά τον φεμινισμό και το είπατε. Για αυτό και αναφέρθηκε ΞΑΝΑ
γιατί όπως καλή ώρα τώρα, όλα σας αρέσει να τα παίρνετε προσωπικά, για αυτό λέω δεν με νοιάζει καν ποιος το είπε
τσακωμαρες όλη την ώρα αι στο καλό πρωί πρωί ούτε να συμφωνήσεις δεν μπορείς
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.601 μηνύματα.
Όχι δεν είπα να μην μιλάτε για αυτό!Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο, ότι θα πάρουν δηλαδή συγκεκριμένα γυναίκες την κατάσταση στα χέρια τους. Πιστεύω ότι είναι σίγουρα υποκινούμενο φυσικά, απλά από τη μεγάλη μύτη.
Ναι. Όχι ότι οι άντρες δεν είναι ευκολόπιστοι βέβαια.
Θέλω να πω να μην σκέφτονται αποκλειστικά με το κάτω κεφάλι. Υπάρχουν άντρες που κυριολεκτικά διαλύουν τη ζωή τους για αυτή τους την αδυναμία.
Δεν είπαμε να είμαστε ρομπότ, δεν είπαμε να είμαστε χωρίς συναίσθημα, απλά η λογική να κυριαρχεί του συναισθήματος. Ο Πλάτωνας έκανε μία φοβερή αναλογία ατόμου και κόσμου. Όπως στο άτομο πρέπει να κυριαρχεί ο Λόγος πάνω στο συναίσθημα έτσι και στον κόσμο οι άριστοι και γενικά οι λίγοι πρέπει να εξουσιάζουν τους πολλούς, τη μάζα. Γιατί ο λόγος στο άτομο είναι η πνευματική ελίτ σε μια κοινωνία και το θυμικό είναι ο λαός.
Ναι, βέβαια σε αυτό διαφωνώ όσον αφορά το τώρα. Γιατί γνωρίζω πολύ κόσμο που κάνει δύο δουλειές, κι εγώ πχ με υπερωρίες είμαι συνέχεια, ποτέ δεν δουλεύω 5*8...
Δεν πήρα τίποτα προσωπικά, εγώ έκανα λόγο για τον φεμινισμό και εσύ λες να μην μιλάμε για αυτό. Η ρητορική της καμένης καθηγήτριας ήταν ξεκάθαρα φεμινιστική και αυτό θα το λέω και κανείς δεν θα λέει για το τι θα μιλάμε και για το τι δεν θα μιλάμε.
Είπα απλά ότι ξανά γίνεται θέμα γιατί σας αφορά σαν πρόβλημα, ενώ άλλους όχι, γιατί δεν το βλέπουν σαν πρόβλημα
και λέγοντας αυτό τόνισα ότι δεν με νοιάζει ποιος το ξεκίνησε για να μη το πάρει κάποιος προσωπικά, και ότι φτάνει με το να τρωγόμαστε, για το ποιος είπε.
τέλος πάντων, όλα καλά
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.795 μηνύματα.
Χτύπησες φλέβα εδώ, γιατί είναι η καταγωγή μου, από την μερια του πατέρα μου. Να ξέρετε είχαν τεράστιο σεβασμό στις μητέρες και αδερφες τους οι άντρες εκεί. Η γιαγιακα μου το πρωί τάιζε τα παιδιά, μετά μαγείρευε, ύφαινε τα κιλίμια, τα έδινε στον μπαμπά μου να πάει με τον πατέρα του (τον παππού μου) να τα πουλήσουν, μετά χωράφι, μετά πάλι παιδιά.Να προσθέσω τον σπουδαίο ρόλο που ειχε η γυναίκα στη δομή ειδικα της σαρακατσανικης κοινωνίας και οικογένειας, κεντρικοτατο προσωπο.
Ουσιαστικά εκείνη τάιζε το σπίτι. Ο παππούς μου απλά βοσκούσε το πρωί τα πρόβατα. Η καημένη έφυγε πολύ νέα με τόση ταλαιπωρία. Μετά κατέβηκαν σε πόλη(κωμόπολη) ώστε να πάνε τα παιδιά σχολείο κανονικά.
Δύσκολη ζωη συμφορουμιτες μου, σας προτρέπω όταν συναντήσετε καμία γιαγιακα να πιάσετε καμία κουβέντα, για την ζωή τους. Να ακούσουμε εμείς οι νέοι πως έβγαινε το φαγακι παλιά. Με αίμα αλλά με αξιοπρέπεια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δεν χρειάζεται να ανέβουν στην πλήρη εξουσία αρκεί να κατέχουν πολιτική θέση (η οποία στην Ελλάδα αμείβεται χρηματικά και πολύ).Πιστεύω ότι είναι σίγουρα υποκινούμενο φυσικά, απλά από τη μεγάλη μύτη.
Αν συγκρίνουμε λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί έχασαν όλα τους τα λεφτά σε εργάτριες τύπου only fans λέγοντας ότι τους "αγαπάνε και είναι σπεσιαλ γι'αυτες"....Ναι. Όχι ότι οι άντρες δεν είναι ευκολόπιστοι βέβαια.
Σωστά. Γκρεμίζουν όλο το σπίτι για 5' με την γκόμενα από την δουλειά.Υπάρχουν άντρες που κυριολεκτικά διαλύουν τη ζωή τους για αυτή τους την αδυναμία.
Συμφωνώ.Ο Πλάτωνας έκανε μία φοβερή αναλογία ατόμου και κόσμου. Όπως στο άτομο πρέπει να κυριαρχεί ο Λόγος πάνω στο συναίσθημα έτσι και στον κόσμο οι άριστοι και γενικά οι λίγοι πρέπει να εξουσιάζουν τους πολλούς, τη μάζα. Γιατί ο λόγος στο άτομο είναι η πνευματική ελίτ σε μια κοινωνία και το θυμικό είναι ο λαός.
Γιατί ο κόσμος έχει σταματήσει να σέβεται την δουλειά και να δοξάζει την τεμπελιά., βέβαια σε αυτό διαφωνώ όσον αφορά το τώρα. Γιατί γνωρίζω πολύ κόσμο που κάνει δύο δουλειές, κι εγώ πχ με υπερωρίες είμαι συνέχεια, ποτέ δεν δουλεύω 5*8...
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.539 μηνύματα.
Μα αυτό λέω, ότι ο άντρας που σκέφτεται με μόνο κριτήριο την καύλα χάνει τον δρόμο του στη ζωή. Και δεν είναι μόνο αυτό που λες, ότι θα κερατώσει και θα χαλάσει το σπίτι του. Είναι ότι θα χαλάσει ενέργεια, κόπο και χρόνο για τις γυναίκες, που θα μπορούσε να τα διαθέσει για την προσωπική του εξέλιξη και βελτίωση.Αν συγκρίνουμε λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί έχασαν όλα τους τα λεφτά σε εργάτριες τύπου only fans λέγοντας ότι τους "αγαπάνε και είναι σπεσιαλ γι'αυτες"....
Σωστά. Γκρεμίζουν όλο το σπίτι για 5' με την γκόμενα από την δουλειά.
Καλά, όσο για αυτούς που λες που χαλάνε χρήματα στο of... ειδικά σε όσους δεν περισσεύουν, μιλάμε για ειδική περίπτωση γελοιότητας. Για φτύσιμο μόνο.
Αυτή είναι πραγματικά σοβαρή συζήτηση. Ο άνθρωπος όντως δούλευε σε όλη τη διάρκεια του κόσμου σχεδόν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Τα τελευταία λίγα χρόνια του ανθρώπινου πολιτισμού καθιερώθηκε το οχτάωρο και ο κόσμος ζητάει ακόμα πιο λίγες ώρες ή να δουλεύουν τα μποτ για αυτόν. Αυτό είναι αφύσικο, ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος να δουλεύει.Συμφωνώ.
Γιατί ο κόσμος έχει σταματήσει να σέβεται την δουλειά και να δοξάζει την τεμπελιά.
Σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία που παρακμάζει παρουσιάζεται έκδηλα ο ηδονισμός, η ανάγκη για καλοπέραση και η φυγοπονία. Γι' αυτό φωνάζω για το συναίσθημα που επικρατεί της λογικής. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη ενσυναίσθηση, αλλά περισσότερη σκληραγώγηση. Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι και να αναλύεις κάθε πράγμα, απλώς δράσε (δούλευε ή κάνε κάτι δημιουργικό).
Δεν καταλαβαίνω που είναι το θέμα, το φόρουμ είναι τόπος για τσακωμούς και έντονες αλληλεπιδράσεις. Χωρίς αυτά δεν έχει κάποιο νόημα...Όχι δεν είπα να μην μιλάτε για αυτό!
Είπα απλά ότι ξανά γίνεται θέμα γιατί σας αφορά σαν πρόβλημα, ενώ άλλους όχι, γιατί δεν το βλέπουν σαν πρόβλημα
και λέγοντας αυτό τόνισα ότι δεν με νοιάζει ποιος το ξεκίνησε για να μη το πάρει κάποιος προσωπικά, και ότι φτάνει με το να τρωγόμαστε, για το ποιος είπε.
τέλος πάντων, όλα καλά
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.967 μηνύματα.
Γενικά η συγκεκριμένη δασκάλα φαίνεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα, δαγκωνοταν οταν βγηκε live στις ειδησεις κλπ, μου φαίνεται ανιροσσοπη η συμπεριφορά της. Δηλαδή εισαι 55 χρονων εκπαιδευτικός, σου συμβαίνει ενα τετοιο περιστατικό με ενα 6χρονο παιδάκι, και η πρώτη σου σκέψη είναι οτι απειλείσαι από το 6χρονο και οτι ειναι σεξουαλικη παρενοχληση και να πας στην αστυνομία για καταγγελια; Δηλαδή είναι πολύ προβληματική η συλλογιστική της πορεία σε όλο αυτό.
Τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να διδάσκουν χωρις ψυχιατρική αξιολόγηση. Καλλιστα μπορει να εχει δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στο παιδάκι αυτο στην ευαίσθητη αυτη ηλικια που να το ακολουθούν μια ζωή.
Τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να διδάσκουν χωρις ψυχιατρική αξιολόγηση. Καλλιστα μπορει να εχει δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στο παιδάκι αυτο στην ευαίσθητη αυτη ηλικια που να το ακολουθούν μια ζωή.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Same here! Ακριβως ετσι ειναι. Γιαυτο το ειπα, τα γνωρίζω απο τους δικούς μου που μου λενε τα βιωματα τους αυτα απο παλιά. Και σαρακατσανοι και βλαχοι.Χτύπησες φλέβα εδώ, γιατί είναι η καταγωγή μου, από την μερια του πατέρα μου. Να ξέρετε είχαν τεράστιο σεβασμό στις μητέρες και αδερφες τους οι άντρες εκεί. Η γιαγιακα μου το πρωί τάιζε τα παιδιά, μετά μαγείρευε, ύφαινε τα κιλίμια, τα έδινε στον μπαμπά μου να πάει με τον πατέρα του (τον παππού μου) να τα πουλήσουν, μετά χωράφι, μετά πάλι παιδιά.
Ουσιαστικά εκείνη τάιζε το σπίτι. Ο παππούς μου απλά βοσκούσε το πρωί τα πρόβατα. Η καημένη έφυγε πολύ νέα με τόση ταλαιπωρία. Μετά κατέβηκαν σε πόλη(κωμόπολη) ώστε να πάνε τα παιδιά σχολείο κανονικά.
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.795 μηνύματα.
Μόνο για φτύσιμο;Μα αυτό λέω, ότι ο άντρας που σκέφτεται με μόνο κριτήριο την καύλα χάνει τον δρόμο του στη ζωή. Και δεν είναι μόνο αυτό που λες, ότι θα κερατώσει και θα χαλάσει το σπίτι του. Είναι ότι θα χαλάσει ενέργεια, κόπο και χρόνο για τις γυναίκες, που θα μπορούσε να τα διαθέσει για την προσωπική του εξέλιξη και βελτίωση.
Καλά, όσο για αυτούς που λες που χαλάνε χρήματα στο of... ειδικά σε όσους δεν περισσεύουν, μιλάμε για ειδική περίπτωση γελοιότητας. Για φτύσιμο μόνο.
Δηλαδή δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις είναι να κλάψεις.
Αυτό ακριβώς συμφωνώ απολύτως.Τα τελευταία λίγα χρόνια του ανθρώπινου πολιτισμού καθιερώθηκε το οχτάωρο και ο κόσμος ζητάει ακόμα πιο λίγες ώρες ή να δουλεύουν τα μποτ για αυτόν. Αυτό είναι αφύσικο, ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος να δουλεύει.
Σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία που παρακμάζει παρουσιάζεται έκδηλα ο ηδονισμός, η ανάγκη για καλοπέραση και η φυγοπονία. Γι' αυτό φωνάζω για το συναίσθημα που επικρατεί της λογικής. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη ενσυναίσθηση, αλλά περισσότερη σκληραγώγηση. Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι και να αναλύεις κάθε πράγμα, απλώς δράσε (δούλευε ή κάνε κάτι δημιουργικό).
Συμφωνώ με το 8ωρο γιατί οι άνθρωποι έχουν και οικογένειες πίσω, ειδικά όταν του φτάνουν τα έσοδα από αυτό. Γιατί το 8ωρο ρεαλιστικά με την μεταφορά είναι 10+ ώρες.
Αλλά με στενοχωρει ιδιαίτερα η απαξίωση της δημιουργικότητας, που πιστεύω είναι και ο λόγος που έχουμε τόσους δυστυχισμένους ανθρώπους σε δουλειές που αισθάνονται ότι δεν παράγουν "κανένα έργο".
Παλιά ειχαμε και τον τσαγκάρη και τον τεχνητή κτλ. Δουλειές με μεράκι που προϋποθέτουν όμως να μάθεις την τέχνη για χρόνια.
Σήμερα ο κόσμος πιέζεται να βιαστεί για το γρήγορο, το απρόσωπο, το λιγο. Γιατί έτσι έχει γίνει η κοινωνία.
Και ας μην συζητήσω για τους νέους και νέες οι οποίοι είναι άεργοι και απλά "καλοπερνάνε". Εκεί βέβαια φταινε και αυτοί που επιτρέπουν αυτη την συμπεριφορά (οι οικογένειες που τους ταΐζουν από αγάπη). Σκληραγωγηση που λες και εσύ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 6 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 54 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool
