Συνεχίζοντας σε άλλα θέματα..

Σε μια πόλη της Ολλανδίας είδα αυτό:
Το κοιτάω από εδώ, το κοιτάω από εκεί και τελικά τι ήταν;;;
Βέβαια θα μου πει κανείς ότι εδώ στο κέντρο του Άμστερνταμ έχει μεγάλες πινακίδες στα αγγλικά που γράφουν αυτό:
Ποιος ξέρει τι κάνουν τα βράδια εκεί...
Και αφού ολοκλήρωσα τη διατριβή μου για τις δημόσιες τουαλέτες ας πιω ένα τσαγάκι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

- χαμηλό φωτισμό χαλάρωσης που σβήνει / ανάβει σταδιακά ανάλογα με την παρουσία του ατόμου
- απολυμαντικό χώρου με υπέροχη οσμή
- υλικά τουαλέτας άφθονα
- υλικά καθαρισμού μιας χρήσης αποστειρωμένα
- ...οι ανδρικές λεκάνες καθαρές όπως είναι το σαλόνι
Ξαναλέω σε χωριό! Σκεφτείτε τι γίνεται αν πάμε σε αστικό κέντρο. Ο εκάστοτε δήμος έχει αισθητή παρουσία αλλά επειδή είναι η γερμανική κουλτούρα, αυτό φτάνει. Η βρωμιά των δημοσίων τουαλετών στην Ελλάδα έχουν ως αιτία τη νοοτροπία του λαού της. Ό,τι έχουμε είναι ό,τι θέλουμε και επιλέγουμε να έχουμε με τις πράξεις μας καθημερινά. Πάμε παρακάτω...
* Κάποτε θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα με τα κινητά τηλέφωνα στις πόρτες ή στα πλακάκια των δημοσίων τουαλετών με κάποιον: "Μπάμπης, τα πίνω όλα στο 69############". Εδώ και στο Πανεπιστήμιο βλέπεις τέτοια φαινόμενα επειδή η δημόσια λογική είναι η αναμενόμενη στην Ελλάδα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PanosGR
Πολύ δραστήριο μέλος

Να σας πω ότι πάτησα τσόκαρο μετά από 10 χρόνια στο ΟΠΑ και είδα ότι η κατάσταση των τουαλετών είναι απίστευτα αναβαθμισμένη σε σχέση με παλιά! Αναφέρομαι στις τουαλέτες του υπογείου, οι οποίες και καθαρές ήταν, και σαπούνι είχαν και τα δοχεία των απορριμάτων της τουαλέτας δεν ήταν γεμάτα. Γενικά ήταν καθαρά.
Έχω ανάμνηση από παλιά ότι όχι μόνο δεν είχαν σαπούνι και χαρτί, ούτε φως δεν είχε το μικρό δωματιάκι με τη λεκάνη τόοοοτε! (αναφέρομαι στις τουαλέτες της Αντωνιάδου, εκεί που είναι τα ασανσέρ στο ισόγειο).
Δεν ξέρω για άλλες τουαλέτες στο κτίριο του ΟΠΑ.
btw σε δημόσιες τουαλέτες και γενικά εκτός της τουαλέτας του σπιτιού μου πάω μόνο για κατούρημα, το έχω κανόνα και δεν μου βγαίνει κιόλας.![]()
Πρέπει να μάθεις το ωράριο των καθαριστριών. Εγώ στο χειμερινό εξάμηνο είχα πολλά μαθήματα 9-11. Να ξέρεις ότι, τουλάχιστον στην Πτέρυγα Αντωνιάδου, οι καθαρίστριες τις καθαρίζουν στις 08:45.
Αυτό που με εκνευρίζει στις τουαλέτες του ΟΠΑ είναι ότι τα χαρτιά για να σκουπίζεις τα χέρια σου είναι κωλόχαρτα, και όταν έρχονται σε επαφή με το νερό, κολλάνε στα χέρια σου... -_-

xristaras9
Διάσημο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Ξέρετε οτι αν μπεις στις τουαλέτες μιας καφετέριας της Κωνσταντινούπολης πρέπει να πληρώσεις μια λίρα; Το θεωρώ πολύ γυφτιά γιατί μιλάμε για φυσική ανάγκη. Χαζομάρα.
Kαι στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων και σιδηροδρόμου στο Μόναχο.

Nelliel
Περιβόητο μέλος

Σε φερρυ δεν μου εχει τυχει βρωμικη τουαλετα. Στο ΚΤΕΛ Μακεδονια ηταν χαλια, αλλα φαινονταν σχετικα καθαρες. Απλα ασχημες και κακογουστες. Ισως να ηταν καθαρες επειδη πετυχα καθαριστρια. Μπορει σε αλλες ωρες να ειναι χαλια, δεν γνωριζω. Στο αεροδρομιο Μακεδονια ειναι μετριες. Με ενοχλει πολυ η σημανση που λεει να μη πεταμε χαρτια μεσα. Ποτε δεν ακολουθω αυτην την ηλιθιοτητα. Παιζει να ειμαστε η μοναδικη χωρα στην Ευρωπη που εχει καλαθι για τα χαρτια. Αηδια. Αρνουμαι να ανοιξω εκεινο το βρωμερο δοχειο. Αναγουλιασα μονο στην σκεψη, μπλιαχ

akikos
Επιφανές μέλος

Γυφτιά είναι αυτό που κάνει στην Αθήνα, που στους σταθμούς μετρό/προααστιακού/ΟΣΕ δεν έχουν τουαλέτα.Ξέρετε οτι αν μπεις στις τουαλέτες μιας καφετέριας της Κωνσταντινούπολης πρέπει να πληρώσεις μια λίρα; Το θεωρώ πολύ γυφτιά γιατί μιλάμε για φυσική ανάγκη. Χαζομάρα.
Δεν χρησιμοποιώ καθόλου το κάδο. Tα ρίχνω στη τουαλέτα και τραβάω το καζανάκι.Ποτε δεν ακολουθω αυτην την ηλιθιοτητα. Παιζει να ειμαστε η μοναδικη χωρα στην Ευρωπη που εχει καλαθι για τα χαρτια. Αηδια. Αρνουμαι να ανοιξω εκεινο το βρωμερο δοχειο. Αναγουλιασα μονο στην σκεψη, μπλιαχ![]()
Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι σε κάποιες χώρες στο εξωτερικό (Πχ. Τσεχία, Γερμανία) δεν έχουν ούτε το βουρτσακι που καθαρίζεις.
nPb
Επιφανές μέλος

Παιζει να ειμαστε η μοναδικη χωρα στην Ευρωπη που εχει καλαθι για τα χαρτια. Αηδια. Αρνουμαι να ανοιξω εκεινο το βρωμερο δοχειο. Αναγουλιασα μονο στην σκεψη, μπλιαχ![]()

Nelliel
Περιβόητο μέλος

Γυφτιά είναι αυτό που κάνει στην Αθήνα, που στους σταθμούς μετρό/προααστιακού/ΟΣΕ δεν έχουν τουαλέτα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δεν χρησιμοποιώ καθόλου το κάδο. Tα ρίχνω στη τουαλέτα και τραβάω το καζανάκι.
Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι σε κάποιες χώρες στο εξωτερικό (Πχ. Τσεχία, Γερμανία) δεν έχουν ούτε το βουρτσακι που καθαρίζεις.
Και εγω ποτε δεν χρησιμοποιω καδο. Το καταλαβαινω να μη ριξεις σερβιετες μεσα και μωρομαντηλα, αλλα το χαρτι διαλυεται με το που τραβας το καζανακι.
Θεε μου! Μου θυμησες τις τουαλετες στα σχολεια που πηγα στην ελλαδα. Το απολυτο αισχος. Δεν ειχαν καθισματα, οι πορτες σπασμενες, χαρτι υγειας και σαπουνι ουτε για δειγμα. Εμπαινες και βρωμουσε ο τοπος.
Επισης δεν μπορω να μην εχει ζεστο νερο στις βρυσες. Το καλοκαιρι δεν με πειραζει, αλλα τον χειμωνα να πλενεις τα χερια σου με παγωμενο νερο ειναι χαλια.
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος

Και να φανταστείς στο ΚΤΕΛ Μακεδόνια είναι οι πιο καθαρές δημόσιες που έχω δει στην Ελλάδα (πέρα από αεροδρόμια)...Απλα ασχημες και κακογουστες. Ισως να ηταν καθαρες επειδη πετυχα καθαριστρια. Μπορει σε αλλες ωρες να ειναι χαλια, δεν γνωριζω. Στο αεροδρομιο Μακεδονια ειναι μετριες. Με ενοχλει πολυ η σημανση που λεει να μη πεταμε χαρτια μεσα. Ποτε δεν ακολουθω αυτην την ηλιθιοτητα. Παιζει να ειμαστε η μοναδικη χωρα στην Ευρωπη που εχει καλαθι για τα χαρτια. Αηδια. Αρνουμαι να ανοιξω εκεινο το βρωμερο δοχειο. Αναγουλιασα μονο στην σκεψη, μπλιαχ![]()
Lancelot
Περιβόητο μέλος

Μην δείχνεις το εξωτερικό, δείξε τι παίζει μέσα. Οι δημόσιες τουαλέτες στους σταθμούς της Γερμανίας είναι υγειονομική βόμβα. Ειδικα στα κεντρικά Hauptbahnhof Σάββατο και Κυριακή είναι......Kαι στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων και σιδηροδρόμου στο Μόναχο.
![]()
Weeze και Σάββατο μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα στη Γερμανία σε κεντρικό σταθμό οι χειρότερες που έχω επισκεφθεί.Προτιμω να πληρωσω και να παω σε τουαλετα της προκοπης, παρα σε τουαλετες χειροτερες και απο τους σταβλους του Αυγεια. Οι χειροτερες με διαφορα ειναι στον ΟΣΕ θεσσαλονικης πριν μια δεκαετια. Θεε μου. Λιμναζοντα νερα στο πατωμα, πορτες φουσκωμενες και μουχλιασμενες απο τα νερα, βρωμα και δυσοδια. Υγειονομικη βομβα. Με το που πηγα μου ηρθε αναγουλα και εφυγα και εβρισα και τον υπευθυνο για αυτο το χαλι. Το χειροτερο δε ειναι οτι στην περιοχη δεν υπαρχει καποιο αξιολογο μαγαζι ή καφετερια να πας.
Σε φερρυ δεν μου εχει τυχει βρωμικη τουαλετα. Στο ΚΤΕΛ Μακεδονια ηταν χαλια, αλλα φαινονταν σχετικα καθαρες. Απλα ασχημες και κακογουστες. Ισως να ηταν καθαρες επειδη πετυχα καθαριστρια. Μπορει σε αλλες ωρες να ειναι χαλια, δεν γνωριζω. Στο αεροδρομιο Μακεδονια ειναι μετριες. Με ενοχλει πολυ η σημανση που λεει να μη πεταμε χαρτια μεσα. Ποτε δεν ακολουθω αυτην την ηλιθιοτητα. Παιζει να ειμαστε η μοναδικη χωρα στην Ευρωπη που εχει καλαθι για τα χαρτια. Αηδια. Αρνουμαι να ανοιξω εκεινο το βρωμερο δοχειο. Αναγουλιασα μονο στην σκεψη, μπλιαχ![]()
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Για τις τουαλετες στην Γερμανια θα συμφωνησω. Στα αεροδρομια ειναι αισχος. Σε αλλες εκτος αεροδρομιων δεν εχει τυχει να παω, αλλα στην Φρανκφουρτη τελευταια φορα που πηγα βρωμουσαν.Μην δείχνεις το εξωτερικό, δείξε τι παίζει μέσα. Οι δημόσιες τουαλέτες στους σταθμούς της Γερμανίας είναι υγειονομική βόμβα. Ειδικα στα κεντρικά Hauptbahnhof Σάββατο και Κυριακή είναι......
Weeze και Σάββατο μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα στη Γερμανία σε κεντρικό σταθμό οι χειρότερες που έχω επισκεφθεί.

Guest 963543
Επισκέπτης

Nelliel
Περιβόητο μέλος

Οχι παντα, αν δεν καθαριζεις συχνα καποια στιγη θα βρωμισουν, θα τελειωσει το χαρτι υγειας, το σαπουνι, κοκΘεμα παιδειας και σωστης συμπεριφορας ειναι ολα! Απο εκει και μετα,η παραπανω αναλυση,δεν εχει νοημα!
Guest 963543
Επισκέπτης

Συμφωνω.. Αλλα εγω μιλησα τους ανθρωπους δεν σεβονται,τις κοινοχρηστες τουαλεττες και βρωμιζουν τα παντα!Οχι παντα, αν δεν καθαριζεις συχνα καποια στιγη θα βρωμισουν, θα τελειωσει το χαρτι υγειας, το σαπουνι, κοκ
nPb
Επιφανές μέλος

Για τις τουαλετες στην Γερμανια θα συμφωνησω. Στα αεροδρομια ειναι αισχος. Σε αλλες εκτος αεροδρομιων δεν εχει τυχει να παω, αλλα στην Φρανκφουρτη τελευταια φορα που πηγα βρωμουσαν.
Όπως και του αεροδρομίου της Στοκχόλμης. Γενικά το εν λόγω αεροδρόμιο όπως και όλες οι συγκοινωνίες των ανεπτυγμένων Σουηδών έχουν βρώμικες τουαλέτες αλλά και υποδομές όχι και τόσο καλά συντηρημένες. Η Σουηδία έχει καλό marketing στην ψεύτικη δημόσια εικόνα σαν χώρα. Φαντάζει τουλάχιστον 10 χρόνια πίσω από την Γερμανία.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.