Τι μου θύμισες τώρα Κυριάκο μου ! Το 1973 ο Παπαδόπουλος έβγαλε ένα "νόμο" που έλεγε ότι όποιος φοιτητής κάνει αποχή από τη Σχολή του, θα του διακόπτεται η αναβολή και θα πηγαίνει φαντάρος.
based nomos tbh
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 19 Μαρτίου 2024
Οκ, πες ότι εφαρμοστεί και διαγραφούν πέντε, δέκα, τριάντα άτομα που ''αποδεδειγμένα'' (μεγάλη συζήτηση πως και γιατί θα αποδειχτεί το οτιδήποτε) έκαναν ό,τι έκαναν.
Όμως ξέρουμε και πως λειτουργούν οι καθηγητές των αει, ο μέσος καθηγητικός ανθρωπότυπος είναι ''κάνω ό,τι γουστάρω, πάρε ένα τρία και μια διαγραφή επειδή δεν ξύπνησα καλά'.
Είναι επικίνδυνα τα παραπάνω για την Ελλάδα καθώς ο ένας θέλει να φάει τον άλλο.
Ο νόμος όπως γράφεται τώρα δεν αφήνει πολλά τέτοια περιθώρια γιατί συγκροτεί αυτοδικαίως επιτροπές ερευνών όπου συμμετέχουν κυρίως μη-πανεπιστημιακά μέλη.
Ουσιαστικά αυτό που λες (κάποιος δολιευτικά να εγείρει κατηγορίες εναντίον φοιτητή για να λύσει τις όποιες διαφορές του με αυτόν) περιορίζεται αισθητά.
Στους χώρους που κινδυνεύουν απο βανδαλισμούς είναι η μόνη ασφάλεια. Αλλωστε οι νομοταγείς πολίτες δεν ενοχλούνται απο τέτοιες καμερες ίσα ίσα, τις θέλουν για να μη κάνουν ότι θέλουν οι άλλοι που τα σπάνε ατιμώρητοι.
Δεν είναι τόσο απλή η λύση. Δυστυχώς και οι μεν και οι δε φαίνεται ότι είστε εκτός κοινωνίας και πανεπιστημίων από τον τρόπο που μιλάτε.
Αν εγώ θέλω να βανδαλίσω πχ έναν πίνακα του πανεπιστημίου αφενός ξέρω ότι έχει κάμερες άρα θα φοράω κουκούλα και αφετέρου ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ενοχοποιηθώ άμεσα από κάμερα (αφενός διότι οι βανδαλισμοί γίνονται βράδυ και άντε να πιάσεις εγκληματική δραστηριότητα στις 04:30 το χάραμα και αφετέρου γιατί τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο εως αδύνατο να ταυτοποιήσεις κάποιον σε βαθμό ενοχοποίησης από την κάμερα).
Το επιχείρημα με τις κάμερες πιάνει μόνο στην εξής περίπτωση: έχω stand-by μια διμοιρία ΔΙΑΣ όλο το 24ωρο ώστε να επέμβει αυτεπαγγέλτως σε οτιδήποτε φαίνεται παράνομο. Όλα τα άλλα είναι σπατάλη χρημάτων, ηλεκτρισμού και εγκεφαλικών κυττάρων.
καλα εκει παει το πεγκινγ συννεφο. Τεσπα ναι υπαρχουν ακυροι και ανομια στα πανεπιστημια αλλα νομιζω οτι οι καμερες μεσα ενα χωρο που προωθει την ακαδημαικη ελευθερια και την ελευθερια της σκεψης εν γενει, ειναι μετρο δυσαναλογο και ασυμβιβαστο. Ας ειμαστε ρεαλιστες επικοινωνιακο σοου ειναι αυτο, οι 50 χασικληδες των εαακ δεν αποτελει μειζον προβλημα για κανεναν, η προσοχη της αστυνομιας και του κρατους πρεπει να στραφει σε πιο επειγοντα θεματα.
Το καλύτερο μέτρο για τα πανεπιστήμια, και το λιγότερο κοστοβόρο και πιο φιλικό στη δημοκρατία (αν μου επιτρέπεται ο όρος) είναι μια διμοιρία ΔΙΑΣ/ΜΑΤ/ΑΡΗΣ/οτιδήποτε σε standby, hit-and-run σε πιθανούς κινδύνους και απομάκρυνση.
Δοκιμασμένο σε πανεπιστήμια εξωτερικού.
Προφανώς θα έπρεπε να εφαρμόζεται αλλά δεν ξέρω τι συζητάμε.
Υπάρχει το πειθαρχικό δίκαιο σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό σε όλα τα πανεπιστήμια που προβλέπουν διάφορες ποινές από επίπληξη ή αποκλεισμό από εξεταστική μέχρι και διαγραφή για πολλά παραπτώματα πχ αντιγραφή οχι για μόνο για βανδαλισμούς.
Που βέβαια είναι διαφορετική ποινή αν κάποιος γράψει κάτι στον τοίχο με το αν βάλει φωτιά στο κτίριο ή η ποινη αν κάποιος βρίσει έναν καθηγητή με το αν τον στείλει στο νοσοκομείο.
Αλλά τίποτα από αυτά δεν εφαρμόζεται, δεν είναι μόνο για βανδαλισμούς που δεν εφαρμόζονται.
Πότε ακούσατε η τιμωρία κάποιου που πιάστηκε να αντιγράφει στις εξετάσεις ή να δίνει αγορασμένη εργασία να είναι κάτι μεγαλύτερο από μηδενισμό στην εξέταση του μαθήματος;
Ταυτόχρονα για το ερώτημα του τίτλου, η γραμμή είναι ότι σχεδόν όλοι οσοι κάνουν τους βανδαλισμούς είναι εξωπανεπιστημιακοί ή αώνιοι φοιτητές.
Ε τους πρώτους δεν έχεις να τους διαγράψεις από κάπου, οι δεύτεροι υποτίθεται διαγράφονται από ν+2.
Αυτό που λες ισχύει και ο λόγος ανάγεται στο καθεστώς των ΑΕΙ ως αυτοδιοίκητα.
Οι ίδιοι οι καθηγητές ΔΕΝ θέλουν να εφαρμόζονται οι διατάξεις.
Το άσυλο καταργήθηκε το 2019 αν δεν κάνω λάθος.