meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.796 μηνύματα.

09-09-21

11:11
Δεν βρήκα παρόμοιο θέμα κι ανοίγω αυτό.
Ασχολείστε με το mindfulness; Αν ναι, πως; Εννοώ, υπάρχουν πρακτικές που κάνετε μόνοι σας ή χρησιμοποιείτε κάποιο βίντεο/ βιβλίο/ ολοκληρωμένο πρόγραμμα για καθοδήγηση; Θα ήταν ωραίο να μοιραστούμε υλικό μεταξύ μας.
Πως σας κάνει να νιώθετε μετά;
Ασχολείστε με το mindfulness; Αν ναι, πως; Εννοώ, υπάρχουν πρακτικές που κάνετε μόνοι σας ή χρησιμοποιείτε κάποιο βίντεο/ βιβλίο/ ολοκληρωμένο πρόγραμμα για καθοδήγηση; Θα ήταν ωραίο να μοιραστούμε υλικό μεταξύ μας.
Πως σας κάνει να νιώθετε μετά;
Alexandros28
Δραστήριο μέλος
Ο Alexandros28 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 750 μηνύματα.

09-09-21

11:26
Επιτελους ενα αξιολογο θρεντ. Ο διαλογισμός ειναι απο τα καλυτερα, ίσως το καλυτερο πραγμα που μπορει να κανει ο οποιοσδήποτε στον εαυτό του. Η ελληνική κοινωνία συχνά χλευάζει και υποτιμά οσους ασχολουνται με τον διαλογισμο και την ενσυνειδητότητα. Υπάρχει απειρο υλικο στο διαδικτυο, απο ηχητικα βιντεο μεχρι και βιβλια οπως το Η Δύναμη Του Τώρα του Εκχαρτ Τολε, ο καθενας μπορει να δουλεψει με ό,τι του ταιριάζει. Προσωπικά προτιμώ τον διαλογισμό χωρις την συμβολή καποιου εξωτερικου παραγοντα, να προσπαθω δηλαδη μονος να αποστασιοποιουμαι απο τα παιχνιδια του εγκεφαλου. Χρειάζεται πολλη προσπαθεια και trust in the process, τουλαχιστον 2-3 μηνων μεχρι να δειτε αποτελεσματα. Ξερω οτι πολλοι θα γελασετε μαζι μου με οσα λεω, αλλα δεν με απασχολει καθολου, διοτι γνωριζω ηδη περισσοτερα πραγματα για εσας απ'οτι εσεις.
Guest 561241
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

09-09-21

11:41
Παιδιά εγώ είχα προσπαθήσει πολλές φορές αλλά δεν μπορώ να αδειάσω τελείως το μυαλό μου από σκέψεις... Είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις.Επιτελους ενα αξιολογο θρεντ. Ο διαλογισμός ειναι απο τα καλυτερα, ίσως το καλυτερο πραγμα που μπορει να κανει ο οποιοσδήποτε στον εαυτό του. Η ελληνική κοινωνία συχνά χλευάζει και υποτιμά οσους ασχολουνται με τον διαλογισμο και την ενσυνειδητότητα. Υπάρχει απειρο υλικο στο διαδικτυο, απο ηχητικα βιντεο μεχρι και βιβλια οπως το Η Δύναμη Του Τώρα του Εκχαρτ Τολε, ο καθενας μπορει να δουλεψει με ό,τι του ταιριάζει. Προσωπικά προτιμώ τον διαλογισμό χωρις την συμβολή καποιου εξωτερικου παραγοντα, να προσπαθω δηλαδη μονος να αποστασιοποιουμαι απο τα παιχνιδια του εγκεφαλου. Χρειάζεται πολλη προσπαθεια και trust in the process, τουλαχιστον 2-3 μηνων μεχρι να δειτε αποτελεσματα. Ξερω οτι πολλοι θα γελασετε μαζι μου με οσα λεω, αλλα δεν με απασχολει καθολου, διοτι γνωριζω ηδη περισσοτερα πραγματα για εσας απ'οτι εσεις.
Guest 896561
Επισκέπτης

09-09-21

13:16
Ο διαλογισμός mindfulness που αναφέρει η @meetmeinmontauk είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν αδειάζεις το μυαλό από σκέψεις γιατί αυτό -πέρα από καταπιεστικό- είναι και πρακτικά ανέφικτο. Στην ουσία, αυτό που κάνεις είναι να παρατηρείς την αναπνοή σου και, όταν αντιληφθείς ότι η προσοχή σου έχει ξεφύγει σε άλλες σκέψεις, να παρατηρείς ουδέτερα το τι σκέφτεσαι και να επιστρέφεις στην παρατήρηση της αναπνοής.Παιδιά εγώ είχα προσπαθήσει πολλές φορές αλλά δεν μπορώ να αδειάσω τελείως το μυαλό μου από σκέψεις... Είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις.
Ξεκάθαρα προτείνω το mbsr του Jon Kabat Jinn, ο οποίος είναι αυτός που δημιούργησε την εξευρωπαϊσμένη μορφή βουδιστικών διαλογισμών, αλλά, πέρα από αυτό, είναι και μια στάση ζωής που πρεσβεύει την αποδοχή και όχι την κριτική στάση απέναντι στον εαυτό μας, τα συναισθήματά μας και πολλά άλλα. Εδώ τα βασικά:
Mindfulness-based stress reduction - Wikipedia
Και εδώ ο πρώτος και βασικότερος διαλογισμός, ο οποίος αποτελεί κάτι σαν εισαγωγή στον διαλογισμό ζαζέν, που είναι ο πιο ουδέτερος και προσιτός διαλογισμός για όλους και μπορείς να τον κάνεις για όλη σου τη ζωή:
Θεωρώ ότι στην αρχή αυτός και μόνο ο διαλογισμός αρκεί.
Επίσης, όποιος ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μόνος του και δεν θέλει να πληρώνει για προγράμματα και τα λοιπά, ξεκάθαρα προτείνω το διαλογισμό "ζαζέν" που προανέφερα. Κάποια βασικά εδώ:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ξερω οτι πολλοι θα γελασετε μαζι μου με οσα λεω, αλλα δεν με απασχολει καθολου, διοτι γνωριζω ηδη περισσοτερα πραγματα για εσας απ'οτι εσεις.
Άσε να γελάνε, εσύ ακόλουθα το μονοπάτι σου

Guest 209912
Επισκέπτης

09-09-21

14:27
Εσείς που διαλογιζεσθε οσαν τους Σαολιδες τι θέλετε να πετύχετε με τον διαλογισμό σας;
Guest 561241
Επισκέπτης

09-09-21

14:28
Ηρεμία, διαύγεια, ισορροπία και καταπολέμηση άγχουςΕσείς που διαλογιζεσθε οσαν τους Σαολιδες τι θέλετε να πετύχετε με τον διαλογισμό σας;

Guest 896561
Επισκέπτης

09-09-21

14:48
Από διαχείριση άγχους, μείωση overthinking και αλλά (για όσους θέλουν κάποια άμεσα αποτέλεσμα) έως και αυτογνωσία (για όσους βλέπουν τον διαλογισμό σαν στάση ζωής.)Εσείς που διαλογιζεσθε οσαν τους Σαολιδες τι θέλετε να πετύχετε με τον διαλογισμό σας;
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.060 μηνύματα.

09-09-21

15:03
Mindfulness Greece (@mindfulnessgreece) • Instagram photos and videos

@mindfulnessgreece
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.796 μηνύματα.

09-09-21

15:09
Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος συνηθισμένος στο στρες (όχι απαραίτητα άγχος αλλά ένταση γενικότερα) και έχω ανάγκη να το αποβάλλω γιατί το κεφάλι μου δεν ηρεμεί κυριολεκτικά ποτέ. Μόνο με το mindfulness έχω δει πως μπορώ να ηρεμήσω λίγο. Υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι πλεσιμπο αλλά δεν νομίζω. Η συγκέντρωση στην αναπνοή βοηθάει να καλμαρει το κεντρικό νευρικό σύστημα γενικώς, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.Εσείς που διαλογιζεσθε οσαν τους Σαολιδες τι θέλετε να πετύχετε με τον διαλογισμό σας;
Guest 528707
Επισκέπτης

09-09-21

15:09
Όταν λες άμεσα αποτελέσματα τι εννοείς ?Από διαχείριση άγχους, μείωση overthinking και αλλά (για όσους θέλουν κάποια άμεσα αποτέλεσμα) έως και αυτογνωσία (για όσους βλέπουν τον διαλογισμό σαν στάση ζωής.)
Δεδομένου αυτού, το αποτέλεσμα του διαλογισμου δεν είναι για όλους το ίδιο και το σημαντικότερο δεν επιτυγχάνεται καθόλου εύκολα μέχρι να μάθει το άτομο τις αναπνοές,την διαχείριση των σκέψεων και γενικά όλο αυτό το "τελετουργικό " .
Νομίζω, κάποιος αρχάριος αν κάνει ένα πέρασμα πρώτα από γιόγκα θα μπορέσει καλύτερα να εισχωρήσει σε όλο αυτό ..
Τουλάχιστον σε θέματα αναπνοών σίγουρα βοηθάει !
Guest 209912
Επισκέπτης

09-09-21

15:46
Να σαι καλά, γέλασα και σήμερα και το χρειαζόμουν.έως και αυτογνωσία (για όσους βλέπουν τον διαλογισμό σαν στάση ζωής.)
Alexandros28
Δραστήριο μέλος
Ο Alexandros28 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 750 μηνύματα.

09-09-21

15:53
Εσύ τα λες αλλά ποιος σε ακούει.Ξερω οτι πολλοι θα γελασετε μαζι μου με οσα λεω, αλλα δεν με απασχολει καθολου, διοτι γνωριζω ηδη περισσοτερα πραγματα για εσας απ'οτι εσεις.

09-09-21

15:53
Εγώ το έχω προσπαθήσει αλλά εκτός του ότι είναι δύσκολο βαριόμουν , ήταν σαν αγγαρεία.Παιδιά εγώ είχα προσπαθήσει πολλές φορές αλλά δεν μπορώ να αδειάσω τελείως το μυαλό μου από σκέψεις... Είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις.
Αν και λένε ότι αποδεδειγμένα διαμορφώνει κάπως τον εγκέφαλο με τα χρόνια, οπότε το πιστεύω προσωπικά ότι μπορεί να βοηθάει με το άγχος .
Guest 561241
Επισκέπτης

09-09-21

15:56
Εγώ αγχώνομαι και στον διαλογισμόΕγώ το έχω προσπαθήσει αλλά εκτός του ότι είναι δύσκολο βαριόμουν , ήταν σαν αγγαρεία.
Αν και λένε ότι αποδεδειγμένα διαμορφώνει κάπως τον εγκέφαλο με τα χρόνια, οπότε το πιστεύω προσωπικά ότι μπορεί να βοηθάει με το άγχος .

Guest 528707
Επισκέπτης

09-09-21

16:02
Αυτό που διαμορφώνει τον εγκέφαλο και επιτυγχάνεται η ηρεμία και το άδειασμα που λέμε δεν είναι ο κάθε αυτού διαλογισμός.Αν και λένε ότι αποδεδειγμένα διαμορφώνει κάπως τον εγκέφαλο με τα χρόνια, οπότε το πιστεύω προσωπικά ότι μπορεί να βοηθάει με το άγχος .
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι που ο άνθρωπος φέρνει την σκέψη του και το σώμα του σε μια ηρεμία .
Πίστεψέ με αν ακολουθήσεις βασικά πράγματα και το κυριότερο αυτών οι αναπνοές και οι εικόνες που αρχικά θα επιβάλεις στο μυαλό σου εσύ , μέχρι όλο αυτό να αυτοματοποιηθει θα ανακαλύψεις και όλο αυτό που σου προσφέρει το "τελετουργικό " του διαλογισμού !
Δεν είναι εύκολο και θέλει πολύ υπομονή και εξάσκηση αυτό είναι το βασικό .
Και το κυριότερο το ξαναλέω είναι οι αναπνοές που πρέπει να εστιάσεις πρώτα σε αυτές και μετά στα υπόλοιπα ..
Guest 209912
Επισκέπτης

09-09-21

17:36
Η αναπνοή ενεργοποιεί το πάρασυμπαθετικο σύστημα του οργανισμού και μπορεί να ελενξει πολλές λειτουργίες του όπως την θερμοκρασία του σώματος και τους χτύπους της καρδιάς. Οι Σαολιδες μπορούν να κάτσουν γυμνοί στο χιόνι και να αυξησουν με αυτό τον τρόπο τη θερμοκρασία του σώματος τους αποφεύγοντας τνν υποθερμια και λιωνοντας το χιόνι γύρω τους. Όλα αυτά τεχνικές και μπορείς να τις μάθεις και να έχεις benefits όπως χαλάρωση του οργανισμού.Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος συνηθισμένος στο στρες (όχι απαραίτητα άγχος αλλά ένταση γενικότερα) και έχω ανάγκη να το αποβάλλω γιατί το κεφάλι μου δεν ηρεμεί κυριολεκτικά ποτέ. Μόνο με το mindfulness έχω δει πως μπορώ να ηρεμήσω λίγο. Υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι πλεσιμπο αλλά δεν νομίζω. Η συγκέντρωση στην αναπνοή βοηθάει να καλμαρει το κεντρικό νευρικό σύστημα γενικώς, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
Για τα υπόλοιπα περί αυτογνωσίας κτλ που υποθηκαν είναι για γέλια, διότι δεν δουλεύει έτσι πράγμα. Δεν αποκτάς αυτογνωσία επειδή κανείς αναπνοές και παρατηρείς τις σκεψεις σου 30 λεπτά τη μέρα.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7.076 μηνύματα.

09-09-21

17:47
έκανα 5 λεπτά mindfulness κάθε πρωί για μερικούς μήνες σε κάποια φάση, δυστυχώς δε μπορώ να πω πως παρατήρησα αποτέλεσμα, βέβαια 5 λεπτά δεν είναι και πολύ αλλά το να κάτσω κάπου και να μην κάνω απολύτως τίποτα με τρελαίνει
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.060 μηνύματα.

09-09-21

17:47
@hack3r Αν με το διαλογισμο/συγκεντρωση/whatever καταφερναμε να ελεγχουμε συνειδητα την εκκριση ορμονων μεσω νοερων ή εξωτερικων ερεθισματων κατα τη διαδικασια αυτη, οπως ωκυτοκινη, ντοπαμινη, σεροτονινη και ενδορφινη, τότε θεωρητικα θα μπορουσαμε να αλλαξουμε το πώς αισθανομαστε καθως και τα σηματα στους υποδοχεις στον εγκεφαλο, ετσι δεν ειναι?
Αυτο λέγεται νευροπρογραμματισμος και neuro-feedback (neurotherapy). Χρειάζεται μεν και υπολογιστής, αλλά μπορεί να ενσωματωθεί στη διαδικασία του "διαλογισμού" κάτι τέτοιο πιστεύω, με πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι εφικτό νομίζω.. Ωστόσο, μαζικά να παραχθεί και να χρησιμοποιείται ατομικά στον καθένα δεν ξέρω αν είναι πρακτικό στην παρούσα φάση.
Αυτο λέγεται νευροπρογραμματισμος και neuro-feedback (neurotherapy). Χρειάζεται μεν και υπολογιστής, αλλά μπορεί να ενσωματωθεί στη διαδικασία του "διαλογισμού" κάτι τέτοιο πιστεύω, με πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι εφικτό νομίζω.. Ωστόσο, μαζικά να παραχθεί και να χρησιμοποιείται ατομικά στον καθένα δεν ξέρω αν είναι πρακτικό στην παρούσα φάση.
Guest 561241
Επισκέπτης

09-09-21

17:51
Μπορώ να κάτσω ώρες ολόκληρες και να κοιτάω το υπερπέραν... Αλλά αν το κάνω εσκεμμένα δεν μου βγαίνει! Ενώ αν το κάνω ασυναίσθητα πραγματικά μπορώ να κάθομαι όλη μέρα και να είμαι σε ανυψωμένο επίπεδο ύπαρξηςέκανα 5 λεπτά mindfulness κάθε πρωί για μερικούς μήνες σε κάποια φάση, δυστυχώς δε μπορώ να πω πως παρατήρησα αποτέλεσμα, βέβαια 5 λεπτά δεν είναι και πολύ αλλά το να κάτσω κάπου και να μην κάνω απολύτως τίποτα με τρελαίνει

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7.076 μηνύματα.

09-09-21

17:52
Εσείς που διαλογιζεσθε οσαν τους Σαολιδες τι θέλετε να πετύχετε με τον διαλογισμό σας;
το mindfulness συγκεκριμένα (και το transcendental και αλλα είδη απλά αυτό είναι το πιο δημοφιλές) meditation βοηθά αρκετά στην καταπολέμηση του άγχους, της κατάθλιψης, της ενσυναίσθησης και μπορεί να σε βοηθήσει πάρα πολύ στη βελτίωση της προσοχής (έχει παρατηρηθεί πως διογκώνει το working memory part του εγκεφάλου έχουν υπάρξει άπειρες έρευνες πάνω σε αυτά).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 42 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.